Curmale in casa este capabil de a aduce în recolta, și nu este un mit

Mituri despre cultivarea internă de curmale

Numeroase surse de literatură cu privire la grădinărit interioară ori nu se știe de ce gradinari novice care doresc să-l crească la domiciliu, pentru a primi fructe, ca și în cazul în care bruscat special tot felul de fapte oribile din biografia plantei, în numele curmale. Lemnul in casa nu va aduce roade - unii oameni scriu. Ia chiar și doar înmugurească din semințele vor fi descurajantă joc - ecou altele.Curmale ușor să crească la domiciliu, chiar și poartă de fructe trebuie doar să cunoască principalele puncte ale agriculturii sale.

 • Semințele sunt foarte greu de germina. Este nevoie de un tratament special înainte de plantare. Veți găsi de multe ori extins pentru forțarea instrucțiuni gropi stratificare dezinfecta și alte ritualuri dinaintea însămânțării. Cu toate acestea, este nevoie de nici unul dintre acestea, mai ales dacă ai pus osul chiar din fructe doar mâncat. Doar se presara un pic la sol, udare cu regularitate. după câteva zile - maximum două săptămâni, veți vedea un puternic muguri, ajungând la lumină. Este cunoscut faptul că germinarea semințelor scade rapid, precum și în citrice. Dacă ați primit semințe, separate de pulpa fructului câteva săptămâni în urmă, atunci ei sunt încurajați să se înmoaie într-o soluție de stimulente de creștere, cum ar fi Alpin, kornevina, IAA.
 • Hrănirea, îngrășămintele sunt esențiale pentru cultivarea acasă de succes. Alte culturi de tomate copac diferă numai în faptul că mai exigente pentru a ușura solului. soluri grele sunt slab tolerate. În ceea ce privește îngrășămintele trebuie tratate ca atenție. Curmale se referă la numărul de plante, în mod normal, se simt în soluri sărace, este mai bine să subalimenta decât să supraalimenta îngrășăminte minerale și organice, în special.
 • Asten este tropical, asa ca are nevoie de îngrijire specială pentru o. Furnizarea de tropice ei pe tot parcursul anului, atunci va recolta. De fapt, totul un pic diferit. episcopia noastră capabilă să transfere rece la -20 ° C, și forma virgină face îngheț -40 ° C Lemnul are nevoie de o iarna rece. Numai atunci se va da roade la domiciliu.
Curmale in casa este capabil de a aduce în recolta, și nu este un mit
curmale foto

cultivarea curmale in casa primii ani de viață

Se prepară semințe pentru ghivece mici sau cutii cu un substrat de plantare lumină constând din părți egale de humus luncă, turbă și nisip gri râu calcinată. Există îndoieli cu privire la calitatea de turbă sau humus în ceea ce privește prezența paraziților - dezinfecta solul peste un foc lent într-o găleată de fier emailat, adăugând la un litru de apă. Îmbogățiți soluția sterilă de sol de microorganisme eficiente - substratul este acum sigur, dar complet lipsit de bacterii benefice, care asimilează la rădăcinile elementelor chimice introduse cu îngrășăminte.

tehnici agricole corespunzătoare începe cu plantarea

Semanati semintele, udate, evitarea condițiilor gryazeobraznogo de sol. Pune-l în cazul în care e cald, nu există nici un proiect. După 10-16 zile naklyunutsya semințe. repoziționate mai aproape de soare, pe pervazul ferestrei. Uneori, semințele de coajă refuză să cadă departe de foi și previne creșterea în continuare a acestora. Otkovyrivaem-l cu grijă cu un cuțit, sau prin înfășurarea unui tifon umed, se lasă timp de o vreme. Razbuhnuv, va dispărea de la sine.

Curmale in casa este capabil de a aduce în recolta, și nu este un mit
Fotografie a unui copaci tineri curmale

Cu umiditatea aerului bună, și se încălzește răsaduri noastre sunt în creștere în mod activ. Ne așteptăm câteva săptămâni, producând udare regulată, apoi picaj rostochku pe ghivece individuale, în cazul în care vă material săditor selectate cutii proklovyvaniya semințe. Sau lăsați mai puternic acolo pentru fiecare sămânță în creștere oală.

Cateva cuvinte despre transplant

Răsad de creștere în primul an formează în mod activ sistemul de rădăcină și lemn. Primele două luni, volumul vasului de plantare ar fi suficient pentru a umple o rețea rădăcină. Apoi am fost pe un recipient tridimensional. Dar, din nou, la fel ca în cazul fructelor citrice, este imposibil de a crește diametrul vasului foarte repede.

Curmal pentru a aduce acasă recolta, nu poate fi mult să o lase. Asigurarea toate condițiile pentru creșterea rapidă, am devenit copac rasfatata, transformându-l în akselerat care nu vă va da chiar și înflorire.

Oferiți-ne cu fructele care nu sunt incluse în planurile de plante, în cazul în care crește la domiciliu, spațiul este limitat. Oricare ar fi vasele mari, aceasta nu înlocuiește rădăcinile arborelui condițiilor naturale. În plus, găzduind aerul uscat, lumina, și, cel mai important, condițiile de temperatură sunt departe de dorit. Scopul nostru nu este de a crea toate condițiile necesare pentru înflorire a rodirea și de a face un fruct copac urs. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că curmal japonez în apartament trebuie să fie chinuită de foame, senzație de apăsare și uscăciune. Este necesar să se găsească un echilibru între stres și condiții favorabile. Aceasta este tehnician în domeniul limitări moderate care face copaci tropicale și subtropicale înalte pentru a aduce recolta în condiții de locuit înghesuit.

Curmale in casa este capabil de a aduce în recolta, și nu este un mit


pregătirea foto pentru transplant curmal japonez

Deci, la fiecare transplant crește diametrul vasului la 3-4 cm. Primul an de viață, puteți repot planta de două ori din cauza creșterii puternice. Ulterior transplantat la fiecare șase luni. Din al treilea an de viață, reducerea acesteia la un transplant anual. În cinci ani, vom înlocui vase mai mari în volum într-un an.

Curmale iubește lumina, dar proteja de soare

Acum, pentru regimul de lumină. Este cunoscut faptul că episcopia noastră iubește soarele. Cel mai adesea, pentru a satisface această nevoie de ea, noi punem copaci pe balcon, sau să ia în grădini. Dar nu exagera. Creșterea bruscă a expunerii la lumina de zi cu zi după dispersia ultraviolete din interior prin geam poate afecta negativ sănătatea plantelor, provoca arsuri frunze. Este mai bine să se obișnuiască treptat.

În primul rând, curmale se deplasează mai aproape de lumina seara, când soarele nu este atât de puternic, razele ultraviolete sunt împrăștiate în atmosferă. Sau să facă cel mai bun copac de pe aer proaspăt în timpul denochkov tulbure. atunci va fi cea mai bună adaptare la condițiile naturale.

În al doilea rând, în primele câteva zile, în cazul în care există o vreme clare, plantele crea umbrire. Trageți pe partea de sud a unui tablou mat sau material dens nețesut acoperire.

Curmale in casa este capabil de a aduce în recolta, și nu este un mit
Fotografie de transplant curmale

În al treilea rând. Datorită activă drenarea vântului verde, copacii încep să consume mult mai multă apă. Crește doza de irigare, sol uscare inacceptabilă.

Se toarnă, fertiliza - nu exagera!

Imediat trebuie să spună curmale acasă nu-i place o mulțime de fertilizat, răspunzând la creșterea lor lentă și dureroasă condiție.

Volumul limitat al solului nu permit dezvoltarea unui sistem mare de rădăcină mare. Un sistem de rădăcină mare nu se poate alimenta o mare masă verde de copac. Prin urmare, casa curmale alimente necesită mult mai puțin decât omologii săi de voluntariat. În cazul în care arborele va fi pus fixarea azotului de pansamente, în cazul în care cea mai mare parte au nevoie pentru a crește masa verde, de a stimula creșterea economică?

Sarcina noastră este inversată - în măsura în care este posibil pentru a limita, inhiba creșterea copacului. Nu a găsi microcelule utilizare va duce la o supradozare in tesuturile curmale. Și face un copac bolnăvicios, dureros. copac supracalorica mai bine subnutriți. Fosforul este de asemenea necesar lemn pentru cea mai mare parte pentru înflorire, set de fructe, precum și de potasiu, necesar pentru scoarța de îmbătrânire, rădăcini.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să înceteze să fertiliza persimmons noastre, la toate. Hrănirea sunt necesare, dar mult mai moderat sume. Este mai bine să se concentreze pe micronutrienti. Exista o multime de complexe anorganice universale pentru plante cu flori de interior. Ele sunt, de asemenea, foarte potrivite pentru curmale. minerale Trace ajută la întărirea sistemului imunitar al plantelor, care este foarte util, deoarece curmal japonez sufera in mod constant de stres la domiciliu. Se spune că furnizează micronutrienti în mare măsură influențată de faptul dacă animalul tau este un fruct subtropicale.

Fertilizarea se face în mod regulat, de două ori pe lună, dar în doze mici.

De asemenea, curmale displace îngrășământ organic. Obișnuiți la condițiile naturale ale solurilor pietroase sărace de dealuri, se simte inconfortabil pe pământ negru fertilizat. Este mai bine să complecșii apă ale acizilor humici și microorganisme eficiente. Ei îmbunătăți ecologia solului în ghivece, rădăcinile de ajutor pentru a absorbi mai bine suplimente minerale.

Și, desigur, să ne amintim că, în orice caz, este imposibil să se producă hrănire pe uscat. Uită această regulă în cazul în care ați stabilit pentru a arde rădăcinile curmale

Curmale in casa este capabil de a aduce în recolta, și nu este un mit
Curmal japonez fotografie

Pe măsură ce forța de formare pentru a aduce recolta

În așteptare pentru a patra sau a cincea frunze, prindeți varza. Acest lucru provoacă o creștere activă de muguri laterale. Când ei vor crește 4-5 frunze, prindeți-le. Scopul nostru - să nu lase copacul să crească, menținându-l compact. În curând vom avea un copac scăzut sferic. Trebuie doar să prindeți periodic capetele ramurilor sale

Pentru a face curmale pune mugurii de fructe și metoda de banding ramuri individuale. Dungile trunchi este mai bine să nu folosească - aceasta este o tehnică riscantă.

 1. vom alege niște fire puternice
 2. scoate la bază un cortex inel cuțit ascuțit, perpendicular pe direcția de creștere
 3. rândul său, peste și inoculeze partea exterioară a inelului pe tăiat.
 4. banda zamatyvaem sau folie pentru a evita vlagopoter cu cut-vaccinare.
 5. după un timp, nu ar trebui să fie format un inel neocortexului. Acest lucru înseamnă că vaccinul a fost de succes.
 6. o creștere a acestei ramuri este slăbit, care dă în mod automat un semnal pentru a pune în mod activ muguri de fructe, flori.

De asemenea, putem da la părțile individuale ale butașii de arbori luate din curmal japonez camera fructoase. Astfel de vaccinuri sunt mult mai probabil să înflorească, set de fructe.

Curmale in casa este capabil de a aduce în recolta, și nu este un mit
Foto vaccinări curmale
 1. Am găsit o grefă adecvată, într-un mediu umed-l livreze acasă.
 2. Cu un cuțit ascuțit tăiat maneta din partea de jos pe ambele părți ale peg, care deține lama departe de tine.
 3. L-am pus în apă, cu o liniuță de zahăr
 4. Graft definesc un braț vertical puternic. ramuri vecine Prune la puterea a mers la locul vaccinării.
 5. Se taie în jos pe orizontală ascuțită a văzut-o. O incizie cu un cutit pe diametrul bontului la o adâncime egală cu lungimea peg tăiere.
 6. Introduceți tăierea în tăietură.
 7. Ei bine, toate învelite cu bandă adezivă, pânză sau bandă.
 8. Rochie pe tăiere pungă de plastic, legat sub locul pentru grefă vetke.eto nevoie pentru a evita vlagopoter până proizoshlosraschenie țesut kambievoy între stoc și altoi.
 9. După ce din tulpinile a intrat în creștere - ceea ce înseamnă că vaccinul nu a reușit.

depozitare de iarnă

Este nevoie de un loc răcoros, chiar și în timpul iernii rece. De la mijlocul toamnei tăiate udare, se opri complet fertilizat. Frunzele încep să se îngălbenească și se desprinde. În cazul în care arborele este poarta deja de fructe, este probabil ca beneficiile vor fi pentru o lungă perioadă de timp să stea pe plantă după căderea frunzelor completă.

Scoaterea culturii, trimiterea unei plante într-un loc răcoros. Puteți alege un loc de depozitare pivniță de iarnă, lumina noastră puieti fără frunze în timpul iernii la nimic. Desigur, unele tipuri de reprezentant al familiei abanos poate rezista vreme rece și la -30-40 ° C, dar cel mai adesea ne dezvoltăm semințele preluate din soiurile caucaziene. hardiness lor limitată de obicei -15 ° C Puteți selecta un cantonament de iarnă pentru animale de companie verde veranda noastră neîncălzite sau balcon rece, dacă sunteți sigur că vor exista întotdeauna deasupra acestor temperaturi. Dar mai bine să fie în siguranță - să asigure condiții aproape de 0 puiet + 5 ° C

Aerisiți încăperea cu iernare Bush, prevenind dezvoltarea solului, mucegai lemn. asemenea, ai grija de umiditate a solului. Nu ar trebui să fie permisă ca uscăciune excesivă sau waterlogging excesivă. Două udare mici în timpul iernii - cel mai optim. Bine iernare contribuie la fila de muguri de fructe vara viitoare. Copacul vă va încânta cu o recoltă regulat.