Curea mașină de șlefuit cu propriile lor mâini - o fotografie și design propriile lor mâini - cum să facă cel mai mult

Curea mașină de șlefuit cu propriile lor mâini - o fotografie și design propriile lor mâini - cum să facă cel mai mult
Mașini de șlefuit de la producător sunt scumpe și, deci, dacă acestea nu sunt utilizate în mod frecvent, nu poate ajuta gândesc la asta - să-l cumpere sau nu.

Și dacă, în plus față de prezența nici bani liber, atunci ai ceva de tinkering cu propriile sale mâini. Sa întâmplat cu aceste polizoare de casă.Aceasta este în viitor avansul Sander am pus aceleași principii, schimbarea numai în ceea ce privește mărimea - Am nevoie de o mașină de mare, încât a fost posibil pentru a procesa detaliile de măcinare de cel puțin 1.9-2 metri, și ar trebui să fie instalate permanent.

Întreaga structură a mașinii de rectificat pe baza puterii motorului de 2,8 kW și numărul de rotații de 1500, o am deja a fost, așa că nu a trebuit să cumpere nimic.

Reducer instalat nu trebuie sa, deoarece cu o astfel de putere a motorului electric pentru a atinge o viteză normală de bandă (care ar fi suficientă pentru măcinare) de 20 de metri pe secundă, diametrul tamburului ar trebui să fie de aproximativ 20 de centimetri.

În construcția tamburului 2, unul montat rigid pe arborele - prezentator. Al doilea - o tensiune, se rotește în jurul axei sale pe rulmenți.

Pentru a strânge sau a slăbi cureaua de șlefuire este suficientă pentru a regla axa în oricare dintre cele 2 părți.

masa mașinii făcută din scânduri, pe cât posibil, în viitor, să-l modifice, și este realizat din foi de metal.Lungimea părții de lucru a mașinii, iar banda în sine pentru măcinarea, depinde în primul rând de lungimea suprafeței de lucru a mesei. Al doilea arbore este echipat cu un șanfren așa cum se arată în fotografie №3, este necesar să se asigure, pe cât posibil, o atingere buna a benzii la marginea mesei.

Atât tamburul poate fi realizat din PAL obișnuit. Pentru acest fișier de pe dale pătrate 20 cu 20 de centimetri și le colectează de la martor 24 cm și apoi tok.stanke le prăpădește la un diametru de 20 de centimetri. Atunci când conturile de fabricație tambur pentru faptul că banda va lipi pe el mai bine dacă e pe câțiva milimetri diametru mai mare în centrul său.

Despre cureaua de șlefuire. Prin încercări și erori, în practică, am constatat că cea mai bună lățime a benzii abrazive 20 cm - cu o lățime poate îndeplini toate sarcinile cu care se confruntă aparatul și taie un metru rola nazhdachki 5 astfel de benzi, fără nici un fel de reziduuri.

În plus față de măcinarea bucăți de lemn, pe care, de fapt, el a însemnat inițial, într-o astfel de mașină de self-made este foarte ușor și rapid să ascuți orice unelte cu suprafețe de tăiere - cuțite de rindeluit. dălți, topoare, cuțite, grădinar, etc. Calitatea de ascutit obținut excelent.

În principiu, în cazul în care proiectul nu prevede pentru producția de masa din lemn si metal, poate fi ascuțit și instrumente mai complexe, speciale, cu ascuțire, care nu este îndeplinită de către un singur dispozitiv versatil.

Încă o dată - în această mașină foarte mult depinde de lungimea mesei. Că vă oferă spațiu pentru oportunități, pentru că atunci când elementul este mai mică decât lungimea suprafeței de lucru a mașinii, atunci este mult mai ușor de manevrat și de proces va dovedi mai bine. De exemplu, în cazul în care lungimea benzii abrazive în patru metri și jumătate se pot ocupa cu ușurință semifabricatele din lemn Dina 200 cm.

Un alt avantaj al acestei pentru a face mâinile mașinii de rectificat este faptul că, la o anumită dexteritate poate lucra, de asemenea, detaliile, având o suprafață curbată (așa cum se arată în fotografie 16) - este suficient pentru a curăța masa de lemn și de a pune piesa de lucru de pe cadrul mașinii, detaliu șlefuit inversa, partea inferioară a benzii de lucru.

Șlefuitoarele cu propriile sale mâini: fotografie