curcani în creștere (curcani) la domiciliu pentru începători

Urgență de afaceri

curcani de reproducție - un sector agricol profitabil, a câștigat popularitate datorită cererii ridicate pentru produse și costuri de start-up relativ scăzute. Mulți fermieri de păsări de curte sunt interesați de acest tip de pasăre este din cauza concurenței scăzută și rentabilitate ridicată, în comparație, de exemplu, creșterea iepure.Turcia dieta carne, bogata in proteine, proteine ​​și fier, conține puțină grăsime este caracterizat de un gust excelent. Este recomandat pentru consumul zilnic și-atlet grea, și o femeie gravidă.

Pentru a începe să construiască o afacere extrem de profitabilă de curcani în creștere de la domiciliu, trebuie să planifice cu atenție problemele organizatorice - să elibereze autorizații pentru desfășurarea activității, pentru a alege o rasa de curcan, de a crea un mediu confortabil pentru păsări de curte.

Cu nici o experiență în a face acest tip de afacere, puteți începe cu curcani de reproducție la domiciliu, și numai apoi se trece la construirea de viteză și crearea unei ferme de păsări de curte.

Amploarea afacerii depinde de disponibilitatea capitalului de semințe. Investiția inițială va fi necesară pentru achiziționarea sau închirierea de terenuri, achiziționarea de tineri curcani, echipamente pentru casa de păsări de curte și furaje stoc. După cum arată practica, o afacere plătește pentru sine, în 2-5 ani.

Indicator de funcționare corespunzătoare a mini-ferma este creșterea constantă în greutate (140 grame de curcan, curcan - 90 grame pe săptămână), fără boli de păsări de curte, prețul minim al unui kilogram de carne de producție cu costul ridicat al punerii în aplicare.

Multe gospodării după câțiva ani de dezvoltare activă continuă să caute noi idei de afaceri în România și du-te la familiarizarea noi zone - construcție pe teritoriul abator, producția de produse finite și produse semifabricate din carne de curcan - fripturi, cârnați, carcasele macelarite și organe.

curcani în creștere (curcani) la domiciliu pentru începători

Cultivarea curcani ca o afacere

Atunci când organizația de afaceri pentru creșterea curcani la domiciliu principalele probleme pe care ar trebui să înceapă să abordeze chiar și în momentul planificării, este alegerea hranei pentru animale, pentru a crea condiții de viață confortabile și de căutare canale de marketing.

Pe de o parte, să crească curcani la domiciliu sau la scară industrială, este ușor. Ele sunt rezistente la boli, nu necesită condiții speciale de creștere, pur și simplu tolera căldură și frig (astfel încât să crească indoutok. Cine nu tolerează temperaturi scăzute, dificil).

Dar toate aceste beneficii se referă la persoanele adulte, curcani au o sănătate precară. Dacă nu aveți suficientă experiență în curcani de reproducție, începe de afaceri cu scară mică la domiciliu sau să caute alte tipuri de afaceri, cum ar fi creșterea prepelițelor.

De asemenea, merită să stocul de alimente suficient. Deoarece un consum de curcan de alimente este mic, în special având în vedere colectarea rapidă a greutății păsărilor, pentru achiziționarea de furaje costurilor va fi mic.

Consiliul. Dacă decideți să crească un curcan, ține cont de faptul că este o pasăre cu caracter. Ei sunt capabili de a obține deprimat nu este mai rău decât o persoană, uneori chiar fatale. Curcani sunt foarte contradictorii, în timpul unei lupte poate dăuna ei înșiși și de sănătate membri ai tribului.

Alegerea specializării de afaceri

Dacă reproducție viermi californiene în casă, există doar o versiune a organizației de afaceri, la începutul deschiderii mini-ferma de curcani în creștere nevoie pentru a determina direcția activității:

 1. Vânzarea ouă și pui. În acest caz, păsările trebuie să completeze în turmă cu un mascul și 6-8 femele. Turcia începe să se poarte în 6-8 luni, producția de ouă sunt caracterizate printr-o destul de mare - aproximativ 200 de oua pe an. Aveți posibilitatea de a vinde, de asemenea, curcă la vârsta de 4-6 săptămâni. Această direcție - cea mai profitabilă, dar aceasta depinde de sezon și de dificultatea de a găsi canale regulate de vânzări. Aveți posibilitatea de a vinde, de asemenea, de zi cu zi, pui de curcan caz în care valoarea lor aproape nu depășește prețul ouălor pe piețele de păsări de curte.
 2. Vânzarea de carne de curcan. curcani de reproducție pentru carne--Cost eficiente de destinație pentru începători. Este nevoie de o suprafață suficientă pentru disponibilitatea conținutului hranei pentru animale. La domiciliu, ajungând la dimensiunea unui curcan adult pe 20-26 săptămâni. Femeile trebuie să fie mai puțin timp (20-24 săptămâni), greutatea lor este de 5-14 kg, in functie de rasa. perioada de maturare de curcani mai mult - până la 26 de săptămâni, dar ponderea lor semnificative - de până la 11-21 kg. După atingerea unei prezentări la curcani, la costurile crescute în continuare în interior feed pentru a crește în mod dramatic, astfel încât păsările de curte furaje de calitate înlocui ieftine. Curcani de reproducție în primăvara și vara, cu punerea în aplicare în continuare, înainte de debutul iernii - cel mai bun și cost-eficientă opțiune pentru începători. La apariția înghețului există costuri mari pentru încălzire, ceea ce reduce în mod semnificativ rentabilitatea.
 3. De reproducție de păsări de reproducție. Modul cel mai dificil, riscant și costisitor pentru începători. Acesta se află în selectarea celor mai dezvoltate la bărbați și femei. De regulă, această tendință este combinat cu alte tipuri de afaceri.

Selectați metoda de păsări de curte

Înainte de construcția casei este necesară pentru a decide cu privire la modul în care conținutul de curcani la domiciliu. Această opțiune depinde de obiectivele de creștere, caracteristicile climatice ale regiunii, roci. În unele cazuri, aceste metode sunt combinate în diferite stadii de creștere a curcanului.

Tipuri de conținut în casă:

 • Extensivă - este caracteristic perioadei de vegetație, este utilizat în regiunile sudice. Curcani sunt păstrate într-o cameră caldă în primele luni, apoi se trece la pășunat până la sacrificare. Pe uscat set loc de refugiu de vară cu alimentatoare și adapatorilor, în cazul în care păsările se cuibărească și se ascunde de ploaie. Pentru cultivarea de o mie de capete de curcani nevoie de suprafață de teren de 4 hectare.
 • Etaj - curcani de reproducție în casă apar în cameră. Ar trebui să fie lumină, ventilate și izolate. Deoarece gunoiul este folosit rumeguș moale. Camera este împărțit în zone, fiecare pasăre a fost plasată într-o secțiune separată, în funcție de vârsta și rasa. Această metodă implică plasarea de 3-5 indivizi pe metru pătrat și este relevantă pentru rasele de carne de vită grele.
 • Cell - utilizate pentru rasele ușoare de curcani, creșterea, îngrășarea sau găini de reproducție. Celulele pot fi instalate pe ranguri izolat zona încălzită, cu o buna ventilatie.


Înregistrare de afaceri

Începătorii în creștere curcani la domiciliu pentru uz propriu, nu este necesar să se elibereze permise. Produsele sunt rețele mari și mici puncte trebuie să se înregistreze societatea cu autoritățile fiscale. Pentru a face acest lucru, selectați forma juridică de organizare. Open Company este cel mai bun pentru întreprinderile la scară largă, pentru începători va fi mai convenabil să emită propriile lor IP.

De asemenea, au nevoie de permisiune de la serviciul veterinar, certificate de calitate din partea organismelor SES, fără de care punerea în aplicare a cărnii antreprenorilor în devenire nu poate.

Pregătirea alimentelor, modul și utilaje alimentare

Sănătate și creșterea rapidă în greutate la curcani de reproducție la domiciliu aveți nevoie pentru a corecta un regim alimentar variat și echilibrat, care include suficiente proteine, vitamine, minerale, grăsimi și carbohidrați. Începe pregătirea furajelor necesare, chiar înainte de cumpărare tinere.

Alimente de bază pentru curcani de reproducție:

 • cereale și leguminoase (furnizează 70% sunt proteine ​​și sursa de grăsime);
 • tort și masă, în special de soia, care este bogat în microelemente;
 • ierburi (proaspete și uscate);
 • carne și oase, sânge, făină de pește;
 • brad sau ace de pin (sursa de vitamina C, în sezonul rece);
 • paie (bogat in fibre);
 • uleiuri vegetale, nuci, jir (se adaugă curci de carne sensibilitate și moliciunea).

Diferitele curcani de alimentare la domiciliu de la alte tipuri de păsări? Turcia, cu un stil de viață sedentar câștigă grăsimi dăunătoare din dieta lor de zi cu zi ar trebui să conțină o mulțime de proteine ​​și vitamine. Toate acestea ar trebui să fie luate în considerare în procesul de creștere.

curcani au nevoie de hrana de trei ori pe zi. În dimineața și după-amiaza da mash cu ierburi proaspete, în seara - sub formă de făină de porumb. Nutrețurilor se poate face pentru a da un must umed sau în formă pură. Gatiti terci nevoie doar înainte de servire, deoarece acestea pot acru timp de 30-50 de minute.

Consiliul. în masculii etapă tribale mânca foarte prost. Greutatea nu a scăzut, ei sunt încurajați să se hrănească morcovi, nuci, legume, brânză și cereale încolțite. Femele în această perioadă este necesară pentru a da drojdia, semințe încolțite și ierburi proaspete pentru a crește producția de ouă și de a îmbunătăți proprietățile ouălor pentru incubație.

Curcani pasc în pășune, în vara - o opțiune mare. stil de viață mobil nu va crește curcan grăsime, ierburi proaspete va fi o sursă de vitamine și minerale, și cel mai important - a salva costul hranei pentru animale.

curcani în creștere

Hatchlings atunci când cultivate în interior trebuie să bea ceai verde, care este un antiseptic excelent, zahar (lingura per litru de apă fiartă). Nu este necesar să le dea o soluție de permanganat de potasiu. După 3 zile, poate fi înlocuită cu apă fiartă, la temperatura camerei.

În prima lună de curcani câștiga rapid în greutate, prin urmare, necesită o nutriție adecvată. Hraneste-le mai bine de furaje PC 5 vitamine plus. Cel mai simplu mod de a cumpăra un pachet de suplimente de vitamine speciale care conțin deja un raport echilibrat.

După o lună, puteți trece la hrană mai ieftin - ovăz, orz, tărâțe, porumb sub formă de pulbere, plus adăugarea de brânză, organe de pește și morcovi rasi.

componentă necesară care ar trebui să primească curcani de reproducție la domiciliu, este o vitamina B. Pentru acest scop, mash se adaugă o drojdie pic uscat.

O lună mai târziu, pui de curcan poate zaparivat terci. Fierbere reduce nivelul de amidon în produsele alimentare, deoarece este nociv pentru organism mai tineri.

Cultivarea curcani Big 6 la domiciliu

Curcani au un penaj alb magnific cu pete negre pe piept. Anvergura aripilor ei au picioare mari - masive si piept - lat arcuit. Distingerea caracteristică - un număr mare de acoperire stilou. În cazul în care Turcia se raspandeste coada, ea devine ca un teanc de bancnote pufos. Pooh Aceasta rasa este foarte valoroasă.

Big 6 mascul cântărește 20-25 kg, curci greutate atinge 11 kg. În același timp, 30% din greutatea cade pe sternului. Randamentul greutatea carcasei este de 80% - indicele record în industria avicolă. Pui de curcan se câștigă în greutate rapid - până la 3 luni, au o greutate de 4,5 kg.

O trăsătură distinctivă - cea mai rapidă perioada de maturare. Cu raportul corect al bazei de alimente, acestea ajung la o greutate de un adult și se va opri în creștere la 100 de zile de vârstă. Acesta a fost în această perioadă sunt sfătuiți să efectueze păsările de curte pentru sacrificare: greutate formate suficiente penajul.

Big 6 Cross recomandat pentru a păstra camera caldă, cu rumeguș așternut moale. În sezonul rece, este nevoie de încălzire. Temperatura optimă de 15 ° C + conținut.

Regimul de temperatură recent eclozate puii în continuare fără pene trebuie să fie între + 35 ° C

În casa ar trebui să fie suficient de adăpătoare cu apă proaspătă. În plus față de alimentatoare cu hrana pentru animale, trebuie să instalați recipientul cu nisip și cenușă, în cazul în care curcani place pentru a curăța penele.

Big 6 hrănit aceeași mâncare ca și celelalte rase, doar valoarea diferenței, ca aceste curcani cantaresc mai mult. O nutriție bună este de hrană pentru animale de înaltă calitate, verdeturi, morcovi mărunțită și cartofi, siloz de porumb. De hrana uscata poate face must cu ierburi proaspete, sau cu adaos de produse lactate. Puteți da masa de prânz la ceapa tocată de curcan pentru a creste pofta de mancare.

curcani în creștere (curcani) la domiciliu pentru începători
Foto: curcani rasa Big 6

Cultivarea curcani de carne

Broilerii au dimensiuni impresionante. Păsările de curte cu excepția cazului în greutatea lor depășește pe struții. curcani Masculii de carne de până la 30 kg, greutatea jumătății feminine.

curcani broiler este foarte, astfel încât în ​​primele zile care au nevoie să fie păstrate la o temperatură de + 35 ° C iubitoare de căldură Câteva zile mai târziu, condițiile de temperatură pot fi reduse cu până la + 20 ° C Puii sunt hrăniți cu un furaj special, a pus, de asemenea, un rezervor separat cu creta, coquina și nisip de râu. După o lună în curcă administrat o dietă de ovăz și grâu.

Din primele zile de cultivare în puii de origine ar trebui să se acorde ierburi proaspete, must de tărâțe și iaurt. Mai ales apreciate pentru vârfurile lor de morcovi, urzici, troscot, usturoi si ceapa. Puteți da, de asemenea, dovlecei, morcovi rasi sau mere.

Un plan detaliat pentru selectarea condițiilor de aprovizionare cu produse alimentare și de viață depind de rasa la domiciliu, uita-te la cele mai comune:

 1. roca de lumină. Greutatea lor nu este mai mare de 15 kg, un nivel ridicat al producției de ouă, rezistența la infecții și altele. Boli. Acest grup face parte din Alb olandeză, mici și Bestvilsky Norfolsky cruce.
 2. Mediu - caracterizata de o mare greutate - până la 16 kg la curcani și 7 kg la femele. Acestea sunt caracterizate de o productivitate ridicată. Prin medie de Nord caucaziană specii includ, Moscova albă de bronz și Moscova.
 3. Grele - specii masculi inovatoare pot cantari 30 kg, de sex feminin - 11. În acest cadru de distribuție face parte Big 6, Big 9 BYT 8, 9 BYT, bronz și lată-alb.
curcani în creștere (curcani) la domiciliu pentru începători
Foto: curcani de carne

Curcani de reproducție ca o afacere: profitabilă sau nu

Rentabilitatea activității de curcani de reproducție la domiciliu pentru începători va depinde de mai mulți factori: îngrijirea adecvată, selectarea aprovizionării cu alimente, alegerea rasei, pentru a crea condiții optime. Succesul proiectului depinde și de căutarea de canale de distribuție, selectarea metodei de creștere a păsărilor.

plan financiar

Luați în considerare costurile financiare aproximative de curcani de reproducție pentru începători:

Profit depinde de disponibilitatea de cumpărători și de afaceri specifice selectate.

 1. Prețul de carne este de 250-350 de ruble pe kilogram;
 2. prețul ouălor pentru incubație - 120-160 de ruble bucata;
 3. prețul de curcani - 150-200 ruble per persoană;
 4. costul unei păsări adulte - 1600-2500 ruble pe cap.

Randamentul investițiilor în diferite regiuni este de 60-70%. Dacă organizați marja de incepator ferma familiei de 50-60%, în funcție de costurile de pornire. Afacerea de familie poate salva pe atragerea de personal.

canalele de vânzare

Carne și organe de curcan pot fi vândute în vrac - magazine, rețele de mari sau mici puncte de desfacere cu amănuntul. Puteți aranja o aprovizionare regulată la catering.

Ouăle pentru incubație și a vinde agricultori novice tineri, persoane fizice care urmează să se reproducă curcani la domiciliu.

carne dietetice gustoase, curcani rapidă creștere în greutate și simplitatea suficientă a conținutului (nu de numărare primele săptămâni) fac afaceri de curcani de reproducție în rândul cererii fermele de păsări de curte. Astăzi, acest segment al semifabricatului și se caracterizează printr-un nivel scăzut de concurență.

Cu procesele de afaceri potrivite, oferind toate condițiile necesare de curcani și de stabilire a canalelor de distribuție pot construi o afacere profitabilă, care are perspective bune de dezvoltare.

Salvați articolul în 2 clicuri: