curatatorie haine la domiciliu - o metodă ușoară de îndepărtare a petelor


curățare chimică de haine la domiciliu nu este o astfel de sarcină dificilă de a face cu ea poate orice gospodina. Desigur, apa de spălare cu ajutorul pulberii mai obișnuită. Cu toate acestea, această metodă de îndepărtare a petelor, nu sunt potrivite pentru articole delicate. Pentru a nu strica produsul, ar trebui să examineze cu atenție eticheta și dacă vedeți eticheta „curățare uscată“ nu este în valoare de risc, și se spală cu apă și detergent. Eticheta poate fi prezentă pictograma „curățare chimică interzise“, atunci nici o altă opțiune, dar pentru a face propria dvs. de curățare uscată.Deci, ceea ce este necesar pentru a îndeplini sarcina?

 • mașină de spălat specială, care are o funcție de uscare. Îmbrăcăminte într-o astfel de unitate este tratat cu aer cald.
 • Set pentru curatare uscata. Acesta include de obicei: pentru îndepărtarea petelor, capac, cu aromă și șervețele umede. În cazul în care caz nu este inclus în cutie, ar trebui să vă cumpărați un sac pentru spălare. El va proteja hainele de stretching, uzura si expunerea la aer cald.

Există, de asemenea, truse pentru rufe uscate constând din uscarea particulelor de gel, care apoi pur și simplu perie off cu un șervețel.

curatatorie haine la domiciliu - o metodă ușoară de îndepărtare a petelor

Ce fel de haine se recomandă tratarea pacienților metoda uscată?

Numărul de țesături delicate includ:

 • mătase naturală;
 • lână naturală (angor, cașmir);
 • bumbac și in subțire;
 • unele tipuri de mătase artificială (triacetatul);
 • Jersey subțire;
 • catifea;
 • piele de căprioară și piele artificială și naturală.

În cazul în care articolul de îmbrăcăminte are elemente de decor sofisticate, cum ar fi broderie, ciubuc, paiete sau strasuri, acestea pot fi deteriorate atunci când se spală în mașină, chiar și în ciclu delicat. Pagina principală de curățare chimică păstrează aspectul original al lucrurilor. Utilizați o spălare uscată recomandată în aceste cazuri, dacă lucrul - dumneavoastră preferat și doriți, atâta timp cât durata de serviciu poate fi prelungit. Acest tratament are avantaje semnificative: nu este nevoie de a șterge butoane, curele, tampoane și alte elemente.

curatatorie haine la domiciliu - o metodă ușoară de îndepărtare a petelor

Cum să-și petreacă propria rufele?

Înainte de spălare, lucrurile uscate ar trebui să fie sortate. Regulile sunt de obicei: nu pun împreună haine albe și colorate, tricotaje și țesături de mătase. lână villusului și fibre de puf poate ajunge pe hainele celuilalt țesut, și aveți nevoie de un efort suplimentar pentru a le prelua. De asemenea, este mai bine pentru a pune într-o pungă pentru lucruri de spălat, de aproximativ aceeași mărime și greutate.În special siturile contaminate trebuie tratate cu un mijloc pentru îndepărtarea petelor înainte de a pune mașina de spălat cu tambur. Aplicați soluția direct pe pata mare nu se bazează încă: nu se cunoaște modul în care aceasta va afecta structura materialului. La urma urmei, nu toate dintre ele sunt vopsite vopsea rezistenta, si se poate întâmpla ca să obțineți un lucru stins în loc de haine curate și proaspete.

De obicei, reactivii benigne sunt folosite pentru a îndepărta petele cu grijă curăța materialul fără a provoca daune-l. Dar este mai bine să nu își asume riscuri și să experimenteze înainte de a aplica remediul. test de pată pe o zona ascunsa, cum ar fi o curea, un buzunar pe interior sau pe panglica de sutura. Tamponați umezit cu agent pentru îndepărtarea petelor și a freca o mica bucata de tesut. Dacă totul este în regulă, puteți începe procesul de rufe la domiciliu.

Înainte de a aplica pentru o casa de curățare agenți citiți cu atenție instrucțiunile.

curatatorie haine la domiciliu - o metodă ușoară de îndepărtare a petelor

Reguli de spălare uscată este format din patru puncte importante.

 1. Se pun lucrurile pregătite într-o pungă de siguranță. Nu-l ciocan complet, lăsați un spațiu mic. Elementele trebuie să fie disponibile pentru prelucrarea pe calea aerului cald. Țesături delicate din interiorul anterior.
 2. Pune în sac de pânză. Acestea conțin o cantitate suficientă de umiditate și de dezodorizare a aerului condiționat. În procesul de tratare a aerului uscat se evaporă umezeala, ceea ce permite să reîmprospăta haine și nu dau usuce. O cantitate mică de apă, de asemenea, ajută la răspândirea faldurile și cutele disponibile pe lucruri
 3. Treceți la „uscare“ în mașină de spălat lor. Utilizați cea mai mică temperatură a aerului și timpul minim pentru procesare. În mod normal, a pus cronometrul timp de 30 de minute.
 4. După încheierea ciclului de îmbrăcăminte se recomandă să stea pe un umeraș, astfel încât să nu-și pierde forma.

Scapă de pete complexe, cronice la domiciliu nu este întotdeauna posibil, în acest caz, va trebui să utilizeze un serviciu de curățenie profesională.

curatatorie haine la domiciliu - o metodă ușoară de îndepărtare a petelor

acasă căi de atac de îndepărtare a petelor

Nu toate gospodinele sunt compuși chimici în viața de zi cu zi, astăzi tot mai mulți oameni preferă metode de tratament la domiciliu. Iată câteva rețete.

 • Nisip. Unele produse nu expune compozitia chimica casa de curățare, cum ar fi haina de blana. Curățați-l, puteți utiliza nisip fin. Este necesar să se încălzească și apoi se toarnă în haina de blană, arme răspândite pe întreaga suprafață. O jumătate de oră mai târziu se agită nisip, și cu ea îndepărtat și murdărie. Coat după curățare uscată ar trebui să pieptene pieptene. Nisipul poate fi utilizat pentru procesarea site-uri zalosnivshihsya pe lucruri de lână, acesta a fost îndepărtat cu o perie.
 • Bran pentru rufe uscate. Ele pot fi curățate cu blana pe regulile stabilite mai sus. tarate sunt de asemenea folosite pentru a îndepărta petele de pe haine care are broderie. Ele sunt diluate într-o soluție puternică de săpun și la starea de suspensie depus pe materialul textil. Produsul este măcinat câteva minute, cu mâinile și se agită în greutate. Apoi, turnat peste tărâță uscat pata si se repeta procesul.
 • Are bun amidon proprietăți absorbante, bicarbonat de sodiu, sare. Cu îndepărtarea grăsimii excelează talc. Acesta a turnat pe situl contaminat, a pus hârtia de calc deasupra și fier un fier de călcat.

Deci, în având grijă de lucruri de țesături delicate, există mai multe abordări fundamental diferite, și care unul este mai potrivit pentru a fi utilizat in casa, este de până la tine. Principalul lucru - amintiți-vă să fie atent și să nu abuzeze de produse chimice.

Excesul de greutate este un pericol pentru sănătate!

Excesul de greutate - nu este doar o problemă estetică, este o problemă de sănătate. Dovedita de medici - la fiecare 10 kg. excesul de greutate reduce durata de viață a unei persoane de 3-5 ani. De asemenea, este dovedit faptul că pentru a pierde in greutate poate face orice este necesar.