Curățarea mașinii de spălat vase 7 pași (foto)

La început poate părea că mașina de spălat vase nu are nevoie de îngrijire specială, pentru exterior aspect curat pentru o lungă perioadă de timp. Dar, de fapt, cu piese de lucru în fiecare ciclu de spălare poluate în mod inevitabil, precipitarea de apă grea, resturile de mâncare și detergenți. Scala și grăsime placa duce treptat la defalcare sau funcționarea ineficientă. De aceea, curățarea mașinii de spălat vase (denumit în continuare IMP) - este principala condiție pentru funcționarea sa pe termen lung.Să aflăm cum să curățați mașina de spălat vase la doar 7 pași simpli la domiciliu. Dar ține cont de faptul că acesta este un exemplu de un set complet de proceduri, care, desigur, nu întotdeauna necesar să se efectueze în întregime. În plus, anumite proceduri trebuie să fie efectuate în mod regulat, iar unele - numai în măsura problemei.

Etapa 1. Se spală sita

Să începem cu curățare filtru de impurități care trebuie să fie curățate 1 dată pe săptămână. La urma urmei, acesta este format destul de repede placa de grăsime, care blocheaza celulele mici, motiv pentru care există un miros neplăcut, și cel mai important - să curgă.

Curățarea mașinii de spălat vase 7 pași (foto)

Pentru a scoate filtrul, coșul inferior îndepărtat cu atenție și demontat după cum se arată în fotografia de mai sus. Filtrul recuperat este suficient să se spele sub apă cu lichid de spălare a vaselor normale de funcționare și a stabilit în loc.

Pasul 2. Curățarea lamelor

Acum, cu palete cu rotor sau compensate (Rocker), care sunt, de asemenea, eliminate atunci când contaminate. Ele pot bloca resturile de alimente sau de scară. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci tot ce ai nevoie pentru a transforma lamele pentru a elimina și se spală și curățați găurile cu o scobitoare așa cum se arată în fotografie.

Curățarea mașinii de spălat vase 7 pași (foto)

După asamblare, acestea ar trebui să aibă un spin bun, dacă nu, ar trebui să fie clar din scara și axa.

Pasul 3: Curățați garniturile

Sigiliul ușii trebuie să fie curățate la fiecare 6 luni. În acest scop, acesta a achiziționat un instrument specializat recomandat de producătorul mașinii de spălat vase.

Curățarea mașinii de spălat vase 7 pași (foto)


  • Spațiul dintre garniturile ușor de curățat cu o periuță de dinți.
  • Este mai bine să nu utilizeze remedii tradiționale, cum ar fi acidul citric, ca din cauza ei garnitură de cauciuc își pierde elasticitatea, și, prin urmare, MMP poate începe să curgă.

Pasul 4. spalata „zonă moartă“ și coșuri

În partea de jos a ușii mașinii este o „zonă moartă“ - apa nu vine aici, și se acumulează resturi. Această parte nu trebuie să uitați să curățați cu atenție.

Curățarea mașinii de spălat vase 7 pași (foto)

De asemenea, a se vedea alte materiale noastre:

Componentele din plastic ale coșului rapid și ușor de curățat cu un detergent și perie de spălat vase.

Pasul 5. Scapă de grăsime, mucegai și rugina

Acum trebuie să îndepărtați impuritățile vizibile, mucegai, grăsime și rugina:

  • Pentru a elimina mucegai, trebuie să utilizați înălbitor. Cu toate acestea, acest proces ar fi periculos pentru piese din otel inoxidabil, deci cel mai bine este să se evite creșterea ciupercilor, în mod regulat masina prosushivaya. Pentru a face acest lucru, pur și simplu lăsați ușa deschisă la compartimentul intern care urmează să fie ventilat;

Curățarea mașinii de spălat vase 7 pași (foto)

Pasul 6. Curățați mașina la scară

Decalcifierea este cel mai bun pentru a cumpăra un instrument special și a alerga cu el un ciclu de curățare scurt, sau, dimpotrivă, tratamentul cel mai puternic și lung la temperatura maximă - depinde de curat. Desigur, mașina trebuie să fie gol.

  • Ce mai curat pentru mașinile de spălat vase pentru a alege? Cele mai frecvente mijloace este mai curat din Finish. Dar există și alte lichide eficiente, cum ar fi HG, Soda soare, Somat, Topper și mijloace de Amway.
  • Nu se recomandă utilizarea acidului citric deoarece se poate deteriora garnitura. Într-un caz extrem, masina de spalat vase poate fi curățat cu ajutorul sodei și oțet: Se toarnă o convențional ceașcă 5% oțet (diluare dacă 70% din esența, este necesară 1 esențe lingură se adaugă 13 linguri de apa ...), apoi se adaugă la ¼ cana de bicarbonat de sodiu și a pus sticla pe raftul de sus (pentru cești). Și apoi porniți mașina într-un program normal, fără feluri de mâncare.

Curățarea mașinii de spălat vase 7 pași (foto)

  • O astfel destul de curat pentru a petrece un timp de 3 luni.
  • Cel mai important sfat - pentru prevenirea pe scară nu neglijați utilizarea regulată de sare, deoarece se schimbă compoziția apei și nu permite să se acumuleze depuneri.

Pasul 7: Ștergeți mașina curată

După încheierea ciclului șterge doar mașina de spălat vase camera - în cazul în care orice contaminare a rămas, acestea ar trebui să se miște cu ușurință.

Ei bine, asta e tot, asistentul va fi gata pentru funcționare completă!

(Da o nota deja votate: 45 Evaluare medie: 4.47 din 5)