curățare eficientă a saltelei la domiciliu - cum și ce pentru a elimina petele de pe saltea

Cum pentru a curăța sau spălați salteaua la domiciliu - 11 moduri de a aduce murdăria și petele de pe saltea

curățare eficientă a saltelei la domiciliu - cum și ce pentru a elimina petele de pe saltea
Dormi pe o saltea nouă - o plăcere. Păcat numai este că este nou, există foarte scurt timp. Mai ales în cazul în care copiii sunt prezenți. Cu toate acestea, modalități de a „distruge rapid o nouă saltea“ o mulțime - de la micul dejun în pat la „cadouri“ pentru animale de companie.Salteaua este cunoscut - ceva volumul, și o mașină de spălat nu este zapihnesh.

tipuri diferite de saltele curate - care oferă?

Auto-curatare a saltelei poate duce la faptul că produsul va fi iremediabil și fără speranță eronate, prin urmare, începe să elimine saltea cu urme de mic dejun sau alte probleme, uita-te la eticheta și ia în considerare punctele de vedere ale saltelei și proprietățile sale.

 • Bumbac. Umplerea saltelei - vata, material de acoperire - stambă și lemn de tec, sau policoton / poliester. Este demn de produs accesibil pentru problemele de transport nu oferă, iar locul nu ia mult. Aceasta saltea necesita aerisire lunare obligatorii. De asemenea, ar trebui să fie de două ori pe lună pentru a transforma peste, aspiratul o dată pe săptămână și, desigur, elimina petele prin mijloace speciale. Excesul de apă astfel încât salteaua nu va durea, dar lână uscată este foarte lung, chiar și pe balcon. Prin urmare, apa - la un nivel minim!
 • Nucă de cocos. Există umplere - nucă de cocos nucă de cocos, materiale hipoalergenice și potrivite pentru sugari. Curățarea trebuie să fie extrem de uscat (aspirator), ventilație și de cotitură necesară și pot fi spălate numai pe capac și cu grijă.
 • Pernă. In acest exemplu de realizare a unității de primăvară este prezent (există model de spirale), iar umplutura este realizat din fibre de nucă de cocos, latex si poliuretan. Saltea de umectare nu este recomandat - aer în mod regulat, aspirarea, întoarceți la fiecare 2-3 luni, elimina petele cu ajutorul unor instrumente speciale. Ce este spuma de memorie saltele pentru a alege pentru copilul tau?

Caracteristici de îngrijire - trebuie să știți?

curățare eficientă a saltelei la domiciliu - cum și ce pentru a elimina petele de pe saltea

11 moduri de a elimina petele de sânge sau urină de saltea

Acumularea prafului poate elimina curățarea uscată convențională.

Și ce să facă cu pete care au rămas după dormit pentru copii, sau cu pete de sânge?

 • Noi folosim textile pentru îndepărtarea petelor pentru a proteja salteaua de putrezire si a tesutului daune. De exemplu, Vanish, dr Beckmann, Amway, tampoane «Loc», Unimah Ultra, Antipyatin și altele. Fondurile sunt universale și strict direcționate. Ei au, de asemenea, diferențe în formă - sub forma unui spray sau lichid, cum ar fi un creion.
 • Prepararea unui amestec de: 1 v / l periuță de dinți / pastă de dinți, un sfert de cana de peroxid de hidrogen, o jumatate de cana de amidon de porumb. Substanță se aplică uniform pe loc, așteptând uscarea, răzuiți și aspiratoare. Dacă rămân urme - se repetă.
 • hidrata ușor zona cu un spot (nu se umezește și hidrata!), Culca- deasupra sare, picătură în 2-3 ore cu un aspirator. loc suplimentar șterși peroxid de hidrogen (pe un tampon de bumbac / disc) și, odată ce se oprește spuma formată prin ștergere cu o cârpă uscată.
 • Ia bicarbonat de sodiu, balsam de carne albă și puțină apă. Se amestecă până la o pastă groasă se aplică la fața locului. După 20 de minute, șterși cu un burete umed curat, elimina resturile.
 • Se dizolvă h / l de clorură de amoniu în 0,5 litri de apă. Tampon de bumbac umezit, a pus la fața locului. Dacă nici un efect după uscare, folosind o soluție mai concentrată.
 • Efectuarea de amestec gros de apă și amidon. Se aplică pe zona dorită, de așteptare pentru uscare. După - îndepărtați pensula. Excelent îndepărtează petele de sânge.
 • glicerol incalzit în apă caldă. a pus pe un tampon de bumbac, ștergeți zona dorită. În continuare îndepărtați urme utilizând amoniac.
 • Spray pe pata de curățat geamuri. viguros pentru a freca burete / perie, atunci vom folosi amoniacul la un disc capitonat (soluție).
 • Aspirina a fost dizolvat în apă (cca. - 1 l - 1 comprimat) WATP umedă / disc șterge pata.
 • Interferă cu apa gazoasa (2,1 la 1), o cârpă curată umezită cu o soluție, sub rezerva loc pe 2 ore. Apoi, îndepărtați resturile de sodă și uscate.
 • Se diluează în apă, acid citric și acid acetic (aprox. - în proporții egale), ștergeți soluția pata cu un tampon de bumbac / disc uscate pentru un uscător de păr.


curățare eficientă a saltelei la domiciliu - cum și ce pentru a elimina petele de pe saltea

Eliminați diferite tipuri de pete pe acasă saltea și mijloace speciale

Stains din urină și sânge - toate același fenomen nu este atât de frecventă. Dar, pete de uz casnic apar în mod constant, și a le elimina o dată oportunitatea nu este întotdeauna.

atenția ta - cele mai bune rețete pentru îndepărtarea petelor de uz casnic pe saltea:

 1. De la ruj. Umezirea WATP / unitate în alcool pentru a freca.
 2. Vin roșu. Fall sodă la fața locului adormit (sau sare) și după 30 minute îndepărtați vidul, apoi se spală detergent spuma uscata.
 3. De la markere, stilouri. Ia mijloace speciale (de exemplu, Dr. Beckmann), pentru a aplica, elimina pata.
 4. De la creioane de ceară. Puneți hârtie în vrac de sus la fața locului, fier un fier de călcat. Schimbarea de hârtie, atâta timp cât piesele nu sunt pe deplin coboară.
 5. De grăsime. De îndată cădea sare adormit (disponibil ca amidon de cartof sau talc), după 15 minute, si aspirate de a adormi din nou. Pentru cele mai bune rezultate, puteți fier de fier printr-o cârpă uscată.
 6. De la cafea. Folosind un săpun delicat și apă cu sare. Asigurați-vă că să se usuce.
 7. De la sucuri. Un amestec de oțet și amoniac, 1 până la 1.
 8. De ceai sau o bere. Soluția este de a pune oțet pe un tampon de bumbac / disc și ștergeți pata.
 9. De la fukortsinom. Se amestecă alcoolul și o pastă de dinți convențională (jumătate) este aplicat pata, de așteptare pentru uscare, un aspirator. sulfit de sodiu poate fi utilizat, dar în acest caz, trebuie în mod necesar reziduurile zamyt utilizând soluție de carbonat de sodiu și uscat.

curățare eficientă a saltelei la domiciliu - cum și ce pentru a elimina petele de pe saltea

Cum sa scapi de salteaua miros?

Scapă de pata - este doar jumătate din poveste. Și este realist să aducă mirosul neplăcut de la saltea de unul singur?

Opțiunile sunt acolo!

Ca vechi și testate, și modern ...

 • Magazinul dobândi absorbanți de miros. Adormim pe teren urât mirositoare timp de 3-5 ore, perie, rămâne de aspirator și ștergeți cu o cârpă umedă. Puteți cumpăra, de asemenea, un instrument care inlatura mirosurile organice - funcționează rapid, și un rezultat bun. O variantă ideală cu miros vărsături / urină pe saltea.
 • sare obișnuită. Se diluează cu apă 3 la 1, determină amestecul la porțiunea dorită pentru a freca suplimentar șterge o cârpă curată, uscată uscător.
 • Soda. Puteți pur și simplu se toarnă pe saltea și 12-20 ore zapylesosit. Ajută la mirosul de tutun. Atunci când un rezultat rău - se repetă.
 • Oțet. Impregna mijloacele la fața locului, apoi adormi generos sifon și vid dimineața.
 • Copii de spălat pulbere. Noi nu rasa - sypem direct pe pata si frecati cu un burete uscat sau perie. Se lasă câteva ore, apoi aspirator.
 • Iod. Înseamnă a elimina rapid mirosul de urină. Cu toate acestea, pentru a aplica pe țesături ușoare nu este recomandată. La 1 litru de apă - 20 picături. Soluția este aplicată la o porțiune de bumbac / disc și apoi ștergeți.
 • săpun de rufe. Opțiunea pentru miros stătut de urină. Hidratante mult, frecati bine săpun, așteptând timp de 20 de minute. o cârpă umedă suplimentară în soluție de oțet (cca. - 1 v / litru per 1 litru de apă), se spală pe săpun, ștergeți curat servetele cârpă umedă și se usucă fierul peste material.
 • Amoniacul. instrument excelent. Umezește la fața locului, de așteptare pentru o jumătate de oră, apoi se indeparteaza cu un sifon.
 • În ceea ce privește mirosul de mucegai. este de obicei eliminată prin utilizarea soluției de albire.

Important! Nu așteptați până când petele devin inveterat - le spala imediat! Și, desigur, nu așteptați până când produsul devine complet inutilizabil, dacă nu se face pe cont propriu - aduce imediat la curatatorii chimice (nota -. Sau apelați experții acasă).