curatare canalizare într-o casă privată și testate cele mai bune metode

Mai devreme sau mai târziu, fiecare proprietar al unei case private se va confrunta cu o astfel de procedură neplăcută ca sistemul de canalizare de curățare într-o casă privată.

Dacă decideți să faceți munca le, atunci ar trebui să fie pregătit să se asigure că domeniul de aplicare al muncii va fi considerabil.În mod ideal, desigur, ar trebui să monitorizeze în mod regulat starea conductelor de canalizare, pentru a face curatarea blocajelor, precum și periodic pentru a pompa deșeurilor din canalizare.

Este demn de remarcat faptul că mașinile speciale de lucru de astăzi, care este pompa de rapida si fara durere din toate deșeurile din sistemul de canalizare.

Daca ai luat o decizie și de a face treaba singur, va dura o perioadă decentă de timp.

curatare canalizare într-o casă privată și testate cele mai bune metode

curatare canalizare într-o casă privată

De ce există canalizare înfundarea

Deci, problema principală proprietarii de case particulare - canalizare ce înfunda? În cele mai multe cazuri, acest lucru se datorează faptului că proprietarii de clădiri nu efectuează sistematic sistem de curățare și de a face de prevenire. Aceasta, în consecință, conduce la faptul că, atunci trebuie să sufere și curățați de scurgere. utilizarea lunară de curățare eficientă recomandată de conducte și rețele de canalizare se toarnă apă clocotită pe o bază de zi cu zi. Cauzele principale ale blocaj includ:

 • analfabet a investit în sistemul de canalizare;
 • în cazul în care în interiorul tuburilor se acumulează deșeuri solide și resturi;
 • depozite de grăsime și de sedimentare a nămolului în interiorul conductelor;
 • țeavă de metal corodat.

curatare canalizare într-o casă privată și testate cele mai bune metode

Tuburi înainte și după sistemul de canalizare de curățare

Cel mai adesea, sistemul de curățare canalizare este prin utilizarea substanțelor chimice. Dar, înainte de a da preferință la o anumită substanță chimică, este necesar pentru a afla cauza exacta de contaminare a sistemului. Dacă problema este sistemul de canalizare terminat bine analfabet, nu există nici un ajutor, nici un produs chimic, trebuie doar să reinstalați întregul sistem. Prin urmare, pentru a înțelege cum să acționeze și în cazul în care sistemul este inactiv, este necesar să se determine porțiunea exactă a blocajului.

In general, localizat blocarea intr-una dintre unități, și anume, o țeavă sau unitate sanitare. Dacă locul este aproape de colmatare coloană, apoi scanează tuburile învecinate. Dacă există blocaje în celălalt aparat, este necesar să spunem că motivul pentru care se află în zona dintre zona ascendentă și instrumentul. În acest caz, aveți posibilitatea să proprii acasă pentru a curăța locul blocajului, folosind genunchi, furtun flexibil, țevi sau sifon.

Metode de curățare a apelor uzate de la domiciliu

Astăzi există mai multe moduri de a ajuta la curățarea sistemului de canalizare de la înfundarea. Deci, cum pentru a curăța conductele de canalizare în casă? Expertii recomanda mai multe metode sigure:

1. Prima opțiune - curățarea cu ajutorul unui aparat special de înaltă presiune. Această metodă este destul de simplă și ușoară. Pentru a începe, aveți nevoie pentru a ridica sistemul de furtun relevant de canalizare, care este un tub de plastic tare cu un fir de pe ambele părți. Pe firul de o parte destinată unității în sine, iar pe de altă parte - sub duză. Această metodă este destul de sigur și mult mai bine decât punerea în aplicare a curățare șarpe instalator. După utilizarea unui cablu poate deteriora genunchi, ceea ce va duce la costuri suplimentare;

curatare canalizare într-o casă privată și testate cele mai bune metode

Curățarea colmatarea în aparate speciale țeavă

2. A doua opțiune - eliminarea înfundării prin apa de fierbere, este o soluție destul de actualitate atunci când se impune curățarea cât mai curând posibil. Dar, înainte de a trece la această metodă, mai întâi găsi conducte înfundate este globală sau locală. Asigurați-vă că este foarte simplu - afla, apa nu merge în jurul casei sau să își asume baie. Curățarea cu apă clocotită relevantă în acest caz, în cazul în care doar o singură țeavă înfundată. În principiu, această metodă este foarte fiabilă, eficientă și rapidă;

curatare canalizare într-o casă privată și testate cele mai bune metode

Curățarea conducta cu apă clocotită dă rezultate bune

3. A treia opțiune - curățare toaletă piston. Dacă vă întrebați cum de a curăța conductele de canalizare, în condițiile de origine vantuzom, atunci ar trebui să știți că acest dispozitiv este necesar, de asemenea, de a alege dreapta. Cea mai Regula de bază a unui astfel de curățare este faptul că apa piston castron ar trebui să acopere complet orificiul de scurgere. Nu uita pentru a deschide valva, ca parte a piston trebuie să fie acoperite cu apă.curatare canalizare într-o casă privată și testate cele mai bune metode

Curățarea tubului de piston

Folosind acest aparat, în următoarea ordine:

 • Pentru a începe pentru a obține un plug, care filtrează apa, cu condiția ca acesta este tot ce ai acolo, desigur;
 • urmat înfunda o deschidere care este proiectat pentru a drena excesul de apă;
 • în scopul de a îmbunătăți contactul cu conductele de canalizare cupa piston, este necesar să se grăsime;
 • administrarea plunger trebuie să fie la un anumit unghi;
 • după cupa este maxim bine fixat, trebuie să fie de aproximativ 15 în sus și în jos mișcările;
 • în cazul în care nu a avut loc nici un efect, procedura trebuie repetată din nou.

Curățarea prin intermediul unui cablu

Cu siguranță, vă întrebați în continuare ce pentru a curăța o conductă de canalizare într-o casă privată? Există mai multe modalități eficiente de a elimina blocajele de mână. Dacă nu ajuta piston, atunci este necesar să se utilizeze o frânghie. Acesta trebuie să fie foarte atent pentru a intra în scurgere și să intre în sus până când ajunge la obstacol. Apoi, în acest moment dramatic împinge înainte și paralel să se rotească ușor cablul propriu-zis. Ar trebui să fie foarte atenți, pentru că este foarte ușor posibil să se deterioreze conductele.

curatare canalizare într-o casă privată și testate cele mai bune metode

Cablu special pentru curatare canalizare

Curățarea benzii de canalizare sanitare

În unele cazuri, puteți utiliza banda de curatare canalizare. Este utilizat pentru conducte cu diametre de până la 200 mm. Această bandă este convenabil de a folosi din cauza unui creion special. caracteristici:

 • Lungimea frânghie de la 7 la 30 de metri d
 • Golește țeavă de lungime mare
 • vârful patrulateră (vârf) pentru perforarea saboți puternice
 • Mâner confortabil pentru cablu de alimentare

curatare canalizare într-o casă privată și testate cele mai bune metode

Panglica de curatare canalizare cu înfunda puternic

Canalizare de curățare de uz casnic de curățare

Nu mai puțin popular și metoda chimică de a scăpa de înfundare în conducte. Se spune că într-un blocaj de origine privată apare mult mai frecvent decât în ​​apartament și un pic mai complicat de a face cu ea. Un nume este deja clar că ei vor participa într-o varietate de produse chimice, care se bazează pe o cantitate mare de hidroxid de sodiu. Astăzi, există mai multe tipuri de substanțe chimice, care sunt eliberate în lichide, geluri, pulberi, granule. Cu toate acestea, este în valoare de a spune că cel mai bine este de a utiliza un lichid ca se răspândește cel mai rapid în conducte și învăluie grăsimea și deșeurile, respectiv, cauzând degradarea acesteia.

curatare canalizare într-o casă privată și testate cele mai bune metode

instrumente populare pentru curățarea conductelor de canalizare

În plus, lucrările ar trebui să se facă în mod obligatoriu în mănuși de cauciuc și respirator. După introducerea de sodă caustică pe piele sau mucoase poate declanșa arsuri termice, de aceea este foarte important să se ia măsuri de precauție. Dacă utilizați substanțe chimice cel puțin o dată pe săptămână, ca o măsură preventivă, fără blocaje și placa în conductele nu vă este frică. Prin urmare, se va salva de la canalele de scurgere de curățare plictisitoare.

curatare canalizare într-o casă privată și testate cele mai bune metode

mănuși de cauciuc pentru lucru

drenuri clare folosind bicarbonat de sodiu si otet

Dacă vă întrebați cum de a curăța o conducta de canalizare remedii populare, atunci această opțiune se va potrivi perfect, deoarece este destul de eficient. Eficacitatea acestei metode bazate pe cunoscută tuturor reacției de neutralizare dintre alcalin și acid. Și anume, în acest caz, se poate scurge calitativ decolmatarea sifon și oțet.

curatare canalizare într-o casă privată și testate cele mai bune metode

Oțet și sodă - un instrument indispensabil în curățarea țevii

Punerea în aplicare a acestei metode este următoarea:

 • trebuie să luați un pahar de sifon umplut până la refuz, și se toarnă în gaura de scurgere;
 • apoi umple aceeași ceașcă până la refuz cu oțet și se toarnă în aceleași;
 • Acum aveți nevoie pentru a permite timp pentru amestecul la reacția dorită a plecat. capac gaura mai bine. De obicei, acest proces durează aproximativ 30 de minute;
 • la expirarea acestui timp, gaura trebuie sa fie umplut cu apă, de preferință fierbinte.

Curățarea cu bicarbonat de sodiu și sare

Dacă luăm în considerare alte remedii populare de curățare conducte de canalizare, este posibil să se evidențieze următoarele. De exemplu, poate fi combinat cu o sare de sodiu.

curatare canalizare într-o casă privată și testate cele mai bune metode

Sare și sifon poate ajuta, de asemenea, să fie curățate conductelor de canalizare

Acest lucru se face după cum urmează. Trebuie să fie amestecat în proporții egale, un reprezentant, adică, sodă și sare, la un total de un pahar transformat. Se toarnă totul în scurgere, apoi se toarnă apă clocotită în conducta și se lasă timp de ore pe 10. În acest timp, nimic în conducta nu ar trebui să fie îmbinate, astfel încât este mai bine să efectueze procedura de noapte. Apoi se toarnă apă fierbinte în tub, și a reușit să respingă.

În general, mai bine de zi cu zi perfuza scurgere o cantitate mică de apă clocotită, va fi suficient de unul sau doi litri, ca profilaxie. La urma urmei, veți fi de acord, este mult mai ușor pentru a preveni o problemă decât să se ocupe de ea toate căile posibile și imposibile.

curatare canalizare într-o casă privată și testate cele mai bune metode

Purificat pipe înainte și după

În cazul în care colmatarea conducta de WC supuse unei, nu există o metodă foarte eficientă ar fi de a combina bicarbonat de sodiu și oțet. Acest lucru se datorează faptului că gaura din toaletă nu se închide și întregul conținut al conductelor din cauza sifon și oțet reacția merge în sus, ceea ce duce la nevoia de curățenie generală de băi. Prin urmare, pentru toaletă, se folosește numai sifon. Nu numai curata in mod eficient la toaletă, dar, de asemenea, țineți dezinfectare.

Fiecare persoană trebuie să înțeleagă gravitatea contaminării apelor uzate, astfel încât urmăriți cu atenție pentru a se asigura că, în conducta, cât mai puțin posibil reziduuri de produse alimentare au scăzut.

înregistrări similare
Cum se curata conductelor de canalizare din grăsime la domiciliu
 • Pompare a apelor uzate într-o casă privată: metode dovedite
 • Metodele de purificare a băii de nămol
 • haznaua Curățarea de sodă caustică și alte medicamente