Cum vă simțiți

Cerințele de bază la pronunțarea sunetelor

final Simplu [γ]

vocalelor chineză sunetul transmis de litera „e“ este o vocală înapoi. Când pronouncing limba lui tras înapoi și a ridicat ridicat la partea din spate a palatului dur, vârful limbii, în același timp, sa mutat departe de dintii inferiori si indesate. Astfel, chinezii vocalei „e“ este caracterizat ca un loc de educație, și că vocala „o“. articularea lor diferă doar implică buzele: „O“ este pronunțat cu buzele rotunjite, „e“ - cu un ușor întins.În cuvinte mai simple: e = sunet din spate „e“ (o încrucișare între „e“ și „e“). poate fi, de asemenea pronunțată ca „o“, și ca „e“. De exemplu, shen-mi ≈ sheng ma.

finalie Complicate [iε] ≈ IE

Chineză diftong «adică» este sus: puternic element silabic aici este finala «e», iar vocala inițială «i» - o, non-silabic slab. Semnul în tonul diftongi este plasat deasupra a doua literă, fixare silabice vocalică. În această scrisoare Thinali „e“ este înregistrat sunet [ε], care nu este utilizat în mod independent. În primul rând rapid și slab pronunțat sunetul „i“ (la fel ca vocalei românească în „pace“ cu cuvântul „orez“), și apoi pronunțat în mod clar și puternic „e“. În acest caz, vârful limbii este la dintii inferiori, și buzele ușor întinse.

finaluo Complicate [UO] ≈ rusă. yo

Chineză diftong «UO» este în sus. După o scurtă și slabă «u» vocalelor distincte sunete «o». ton semn este pus peste litera «a», fixare silabice vocală. In absenta sunetului consoana inițială [u] este înregistrată la începutul literei w silabă. Silabă constând dintr-una din vocalei [u], combinație de litere scrise wu.

ton de lumină

În silabe neaccentuate în pierdere din teren. A pierdut toate caracteristicile esențiale ale fiecăreia dintre cele patru culori de bază - o formă de ton, de distribuție de intensitate, interval de înălțime. silabe neaccentuate, indiferent de smoală inerente, pronunțată de aceeași voce numită ușor. Există un număr mic de cuvinte funcționale, care nu au teren și tonul mai ușor întotdeauna pronunțat.

Forma culori deschise care amintesc de-a patra ton, melodie descendent nu este aproape detectată datorită silaba neaccentuată scurt. În funcție de precedent tonul luminos ton silabă este pronunțată în diferite înălțimi: primul semnal sonor scăzut, după a doua și a patra tonuri pronunțate la nivelul secundar al vocii vorbirii, după al treilea ton este foarte pronunțat (aproape la nivelul primului ton).

În textul alfabetic ton de lumină nu este marcată de nici un semn. De exemplu, «nǐ ne?» Și «hǎo ma?».ton treia incompletă

În al treilea rând tonul are forma completă numai înainte de o pauză sau la sfârșitul cuvântului rostit singur. În cazul în care, cu toate acestea, pentru a treia tonul silaba spate în spate, fără o pauză, urmată de o altă silabă a oricărui ton, cu excepția a treia, tonul silaba se termină la nivelul său de bază scăzut, adică. E. Pierderea partea ascendentă. Un astfel de model incomplet melodic numit ton (allotonom) sau al treilea ton inferior.

În al treilea înregistrare ton jos alfabetice este indicat precum tonul al treilea plin.

reguli de transcriere

In absenta vocalei consoana inițială într-o silabă «i», formând o silabă rostită cu ușoare conotații „minute“ și combinația de litere scrise «yi».

Silabele finale complexe care încep pe «i», în absența vocalei inițiale consoana «i» este înregistrată de litera „U“ se pronunță aproximativ la fel ca și „mii“ rus. De exemplu, «adică» înregistrate ca „yc“.

In absenta vocalei consoana inițială într-o silabă «u», formând combinație silabă de litere scrise «wu» și mai pronunțată cu funcționarea activă a buzelor, este un sunet mai intens similar cu limba engleză [w].

Silabele finale complexe care încep de la «U», în absența vocalei consoana inițială «u» scris «w» litere. De exemplu, «UO» înregistrate ca «wǒ». Pronunțate același lucru, cu buze de lucru mai activ.

gramatică

Ordinea cuvintelor în limba chineză

O trăsătură distinctivă a limbii chineze este lipsa de modificări morfologice ale cuvintelor asupra fețelor, timp, tip, gen, număr, caz, și așa mai departe. D. Prin urmare, ordinea cuvintelor într-o propoziție este cel mai important mijloc de exprimare a relațiilor sintactice.

Propunerea în ordinea normală a cuvintelor în primul rând este subiectul (subiect), al doilea - predicat (predicat). De exemplu:

Cum vă simțiți

Știați că?

hieroglife Chineză

scrierea hieroglifica chineză este foarte diferit de sistemele de scriere din alte limbi. Spre deosebire de scrisorile de script-urile cele mai comune fonetice fiecare semn al hieroglifica limba chineză corespunde unui cuvânt sau o silabă, morfem. Numărul total de caractere în limba chineză este mai mult de 50 de mii. Semne. În practică, se utilizează numai 5-8000. Semne. În acest caz, citiți lucrările literaturii contemporane și jurnalism suficient de 3-4000. Hieroglyphs care îndeplinește cerințele de program de liceu din China. Nivelul minim de alfabetizare scrise, stabilite în mod oficial pentru muncitori și angajați, este de aproximativ 2 mii de mărci pentru agricultori. - 1,5 mii de simboluri ..

Timp de patru mii de ani de existenta caractere chinezești a devenit o parte integrantă a culturii tradiționale chineze, cea mai importantă caracteristică a civilizației chineze. Schimbări istorice ale secolului XX, și, în special, mișcarea în China spre crearea societății moderne și a culturii sale democratice corespunzătoare, au condus la o revizuire a rolului de scriere hieroglifica pentru China modernă. Rezultatul a fost dezvoltarea unui program pe termen lung de reformă a scris din China.

Shang (2 mii BC ...) → Zhou (o mie BC ...) → Han (III BC -... III-lea î.Hr. ..) → Jin (IV c. BC. e.) → scris modernă

Cum vă simțiți

Notă: Principala greșeală a studiului hieroglife

Pentru a consolida materialul și de a explora cu un alt curs pe site-ul, puteți trece prima lecție din „Dialogurilor.“