Cum timbre poștale

Cum timbre poștale Foto: Wikipedia

Primele semne imprimate în trei moduri: gravura pe cupru sau oțel (vopsea cum este emisă pe suport de hârtie), un proces tipografic (pe partea din spate a mărcilor de brand par de relief) și procesul de litografiere (ambele părți de brand neted).fb tw vk gp ok ml wp

Există mai multe modalități de a imprima timbre poștale Foto: Wikipedia

Pentru a marca nu falsificate, au adoptat diferite metode de protecție. De exemplu, filigrane în pasta de hârtie sunt investite fire lungi de mătase (așa-numita hârtie dikinsonovskaya) sau mic fir de mătase multicoloră. Mai târziu, au folosit gofrazh - cu o presă pe pictograma semn de stors, astfel încât a făcut drum prin hârtia, cerneala trece prin ghinturi de hârtie și un timbru nu poate fi șters. Pentru unele branduri face note mici, care sunt vizibile doar la microscop. În plus, aceste vopsele au folosit, care, în contact cu lichidul îndepărtat prin spălare.

fb tw vk gp ok ml wp

Capul lui Mark Bunei Speranțe ( "Cape triunghiuri", 1853) Foto: Wikipedia

formă tradițională pentru o lungă perioadă de timp considerată a fi dreptunghi orizontal sau vertical. Cu toate acestea, există și altele. De exemplu, un pătrat. Acestea au fost primele timbre ale Bavariei ( „unitate neagră“, 1849) și Saxonia ( „Saxon Trei“, 1850). Acest formular este utilizat pe scară largă în Uniunea Sovietică. Seria în onoarea World of Games (1935) are forma unui pătrat pe partea de sus. Există, de asemenea, un semn triunghiular, în formă de diamant, trapez, ovale. Runda au fost timbre emise în 1973 în Bhutan. Acesta este un grammplastinki real, care conține cântece tradiționale populare și istorii orale ale Regatului - atât în ​​limba engleză și în limba Bhutan.fb tw vk gp ok ml wp

Marc-grammplastinka Foto: Wikipedia

fb tw vk gp ok ml wp

Mark în forma unei mingi de fotbal Foto: Wikipedia

Aici, de asemenea, există mai multe variante. Este de culoare albă de hârtie standard (acoperită). Cu toate acestea, există mărci de hârtie absorbantă, papirus (cum erau în Egipt), mătase (Bhutan și Mongolia), aluminiu (Ungaria), aur, oțel, cupru, lemn, țesături, chiar și ciocolată!

fb tw vk gp ok ml wp

Timbre cu broderie din Austria Foto: Wikipedia

Au existat semne chiar și pe partea din spate Consiliul de ruble nedopechatannyh Riga - Letonia. reversul hărților topografice - Letonia, partea din spate a foi netăiate kerenok, etichete diferite de mărfuri și chiar și pe tetrad hârtie căptușită - în timpul războiului civil.

fb tw vk gp ok ml wp

Timbre face chiar ciocolata Foto: Wikipedia

La fabricarea timbrelor utilizate anterior soluție arabică și dextrină gumă; adezivi sintetici utilizați în mod curent (PVA lipici). Unele branduri face chiar cu adaos de zaharină și alte ingrediente care sporesc aroma, pentru a atrage cumpărători. De exemplu, în 1960, în Franța, au fost emise așa-numitele „delicios“ de brand, în cazul în care se adaugă lipici suc de lamaie, menta, vanilie. Chiar brandul a fost lansat cu adaos de piper. Acum, utilizate pe scară largă timbre auto-adezive.

fb tw vk gp ok ml wp

Cork de brand din Portugalia Foto: Wikipedia