Cum și ce să se spele nazofaringe acasă clătiți în mod corespunzător nazofaringe

lavaj rinofaringiană efectuate pentru curățirea cavității nazale de alergeni, praf, microorganisme patogene. Această metodă facilitează foarte mult sentiment atunci când sinuzita, dureri în gât. la rece.soluţie de spălare

Clătire acasă nazofaringelui efectuate compoziții medicinale preparate din componente antibacteriene. Expertii recomanda sa efectueze procedura de următoarele tipuri de soluții:

 1. Cum și ce să se spele nazofaringe acasă clătiți în mod corespunzător nazofaringe
  Compoziția de sare de mare este cel mai popular mediu. Pentru a face aceasta, trebuie să luați 1 lingura. l. sare 1 cană de apă caldă. Clătirea se efectuează după sarea este complet dizolvată. Dacă este necesar, sare de mare poate fi înlocuită cu o gastronomie.
 2. soluții pe bază de plante realizate din mușețel bulion. succesiune, galbenele. Pentru a prepara compoziția de necesitatea de a se toarnă 1 cană cu apă clocotită 1 oră. L. iarbă. Timp de 15-20 minute, apoi se strecoara si se folosesc pentru clătire.
 3. Furatsilinom utilizate pe scara larga pentru tratamentul bolilor respiratorii superioare. 1 comprimat să fie zdrobite și dizolvate în 1 cană cu apă clocotită.
 4. Tinctura de propolis. La 1 cană de apă caldă trebuie să ia 10 picături de propolis farmacie tinctură, 1 oră. L. sare de mare, 2 picături de iod. Toate se amestecă și utilizarea în alte scopuri.
 5. O soluție de sfeclă de zahăr și miere. Pentru producția sa este recomandat să ia 1 pahar de suc de sfeclă proaspătă și o apă caldă, 2 linguri. l. miere de flori. Toate bine.
 6. soluție de sodă. pentru prepararea care este luat de 1/3 h. l. sodă, dizolvate în 1 cană de apă caldă.

Un efect bun este procedura in care un prim spălat cu apă fiartă nazofaringe obișnuită, ostuzhennoy la temperatura camerei combinate.

Apoi, soda este utilizat în sus, după care - stratul și se încheie procedura cu o soluție de iod. nazofaringelui Flush trebuie doar proaspăt soluție preparată, temperatura trebuie să fie în termen de 25 de grade.

Astăzi, există multe medicamente gata făcute, care sunt făcute din apă de mare, acestea includ:

Sfat: pentru a consolida efectul terapeutic după spălare nu ar trebui să iasă timp de 2-3 ore.

Spălat pentru adulți

Doar lavajul nazal drept poate garanta eficacitatea procedurii. Expertii recomanda pentru clătirea cavitatea nazală a adulților în următoarele moduri.Cu ajutorul seringii

Această metodă este considerată cea mai simplă în execuție. Pentru adulți, seringi adecvate 10, 20 ml. Soluția finală trebuie să fie preparată într-un produs cu acul îndepărtat anterior. Vârful seringii este introdus în nară, în timp ce a avut loc o presiune graduală asupra soluției pistonului și vypryskivanie;

Când nasul blocat ar trebui să primele medicamente vasoconstrictoare prin picurare, vysmorkatsja numai atunci începe procedura de lavaj nazofaringian.

Cum și ce să se spele nazofaringe acasă clătiți în mod corespunzător nazofaringe

pere medicale

O altă metodă comună este spălarea pere medicale. Soluția preparată este format prin apăsarea pe corpul seringii prin imersare în lichid. Apoi se introduce pere vârful în nară, și prin apăsarea treptat, jetted medicament.

Pentru a nu provoca daune la nas, ar trebui să fie selectate cu seringa moale vârful. Pentru adulți recomandăm utilizarea produsului în 200 ml. ca un astfel de volum este necesar pentru spălarea bună o nară;

Sfat: suflare nasul ar trebui să fie ușor gura ușor deschisă, evitându-se astfel presiunea asupra timpanele.

Ceainicul cu cioc îngust

Nava ar trebui să fie umplut cu o soluție și a pus-o in nara. Treptat ridicarea ceainicul, trebuie să se toarnă cu atenție gura de lichid, ușor deschisă. În cazul în care procedura este efectuată corect, fluidul injectat scapă prin gura.

spălare conduită ar trebui să fie de cel puțin 2 ori pe zi, după trezire și înainte de a merge la culcare.

Lavajul la copii

copil nazofaringe Flush trebuie cu mare precauție, deoarece acțiunile greșite pot duce la un proces inflamator al tubului Eustachio. Înainte de procedura, curata nazal trecere copil flagellums din bumbac sau hotei. În pediatrie se efectuează prin spălarea nazofaringe în următoarele moduri:

 1. Cum și ce să se spele nazofaringe acasă clătiți în mod corespunzător nazofaringe
  Irigarea efectuat droguri gata. Această metodă este cea mai restrictivă, deoarece nu creează inversorul, soluția curge în mod independent. La momentul procedurii, copilul trebuie ajutat să ia o poziție laterală. În cazul în care un copil pune mâna pe cap ferm, apoi să fie realizată prin spălarea pe verticală. În același timp, pentru o mai bună scurgere a soluției, capul copilului are nevoie de un pic înclinat înainte.
 2. Pipete, în care pentru a colecta compoziția. Se recomandă să se stabilească copilul pe o parte și insuflat în fiecare nară de 2-3 picături. Pentru a preveni lichid în gât, ureche, mână ar trebui să țină capul copilului. După instilare, se recomandă cu capul dat pe spate, astfel încât medicamentul nu se scurge din gura de scurgere.
 3. copii de vârstă școlară poate inhala soluția de medicament. Pentru a plia mâinile în formă de bărci, care curge în compoziție. Rugați copilul să se aplece peste baie si inhalati prin droguri nas preparat. Locul de amplasare a corpului va duce la faptul că lichidul va curge din nas, ocolind gât.

Important! Copiii de până la 2-3 ani nu ar trebui să facă o seringă de lavaj sau bec, pentru că datorită soluției largi meatul auditiv introdus sub presiune intră în urechi, trăgând agenți patogeni.

Lavajul nazal efectuat la domiciliu de două ori pe zi, poate atenua semnificativ starea și clar pasajele nazale de alergeni, praf, bacterii.