Cum și ce să picteze cu mâinile lor PFL

Lemn-plastic, din fibre (MDF, panel) - un material rezistent și durabil, care este utilizat nu numai în lucrările de construcții și reparații, chiar și în scopuri decorative. Cu toate acestea, utilitatea fibrolemnoase uscată necesită ca suprafața finală este decorată într-un fel.  • Caracteristici de material colorat
  • lucrările pregătitoare
  • Secvența de panel colorării
  • unele momente
Cum și ce să picteze cu mâinile lor PFL

Cum și ce să picteze cu mâinile lor PFL

Acest lucru se poate face, tapetat MDF sau folie opacă, dar puteți picta suprafața frontală a materialului plastic. Din față, deoarece partea opusă va trebui să se joace mult mai mult - este netedă, și, prin urmare, aproape nu deține nici o vopsea.

Caracteristici de material colorat

Tehnologia de producere a fibrolemnoase cauzează structurii sale poroase. Conform acestui indicator este cu mult superior fibrolemnoase din lemn. Deci, trebuie să acceptăm faptul că consumul de orice formulări de vopsea, care au intenția de a picta MDF, va fi mult mai mult.

De exemplu, în cazul în care o bancă cu producătorul de vopsea a indicat consumul de aproximativ 1 pe m2 de suprafață care urmează să fie vopsite, este necesar să ne amintim că aceste cifre sunt pentru materiale cu porozitate mică. Pentru fibrolemnoase rata specificată va trebui să crească cu 2,5-3 ori.

Tehnologia de vopsire este în mare parte, de asemenea, depinde de ceea ce vom picta. Pentru podea optime sunt unele formulări, și la pereți sau mobilier - altele.

Cum și ce să picteze cu mâinile lor PFL

Consumul de cerneală poate fi oarecum redusă dacă pretratate vopsită șmirghel grosier de suprafață. Praful rezultat din fibre cu proprietăți abrazive înfundate în porii, și, prin urmare, cerneala nu pătrunde prea adânc în structura de PFL.lucrările pregătitoare

Prepararea este după cum urmează:

  1. Suprafața de șlefuit pentru vopsire. În plus față de eliminarea de mult timp, măcinare pentru a face rugozitatea inițială a materialului, mai omogen, care nu ar facilita numai procesul de vopsire în sine, dar, de asemenea, îmbunătăți percepția vizuală a rezultatului final.
  2. îmbinări chituri. Efectuat dacă este necesar, supus la mai multe foi de pictura conectate Fiberboard. Lucrări de găurire nu va funcționa fie, iar singurul care are ductilitate ridicată, în special, acrilice. Aceasta va ajuta ferm stabilească locul de contact a foi adiacente și facilitând, astfel, colorarea lor ulterioară. utilizare acceptabilă și materiale de etanșare pe bază de silicon pe acrilice sau.
  3. Degresați suprafața oricărui solvent organic. Operația este realizată în scopul de urme de măcinare, și oiliness excesivă a suprafeței nu înrăutățește calitatea picturii sale.
  4. Primer. Furnizarea de scădere a fluxului de vopsea de bază; în același timp, se suprapun acele zile, care nu au putut fi eliminate, ca urmare a măcinare. Primer înainte de utilizare se încălzește la 40-60 ° C viscozitate grund (uleiul de uscare convențional cel mai frecvent utilizate, deși compozițiile primer fit și alchidice), în același timp scade, iar cifra de afaceri - crește. O compoziție de acoperire este aplicată într-un singur strat.

Cum și ce să picteze cu mâinile lor PFL

Ca instrument de lucru adecvat pentru vopsirea perii dure și role Fiberboard pentru (nu spuma) bază naturală. Alte opțiuni sunt nepotrivite, deoarece acestea nu pot ascunde cereale, suprafața originală, și urme ale straturilor de vopsea vor fi foarte vizibile.

Se obțin rezultate bune prin pulverizare vopsire fibrolemnoase sau spray, dar costul pentru o astfel de creștere a procesului de vopsire. Colorarea mecanizată justifică doar atunci când zone mari de prelucrare.

Secvența de panel colorării

Alegerea vopselei pentru fibrolemnoase pictura nu contează. Este important, mai degrabă, este de a găzdui PFL pictat. Dacă pe podea, costumul crescut de vopsea durabilitate - alchidice, acrilice, ulei (acesta din urmă, cu toate acestea, mai lung de uscare). Pentru pereți este destul de posibil să se utilizeze vopsele pe bază de apă.

Uneori, după colorarea lacului suprafața finisată cu scop decorativ. efect special pentru fibrolemnoase care nu dă, dar dacă doriți să faceți suprafața mai prezentabilă, dar, de asemenea, crește rezistența la apă (după caz, pentru piese de mobilier), plasticul poate fi acoperit cu lac transparent.

Dacă utilizați un lac de parchet. este posibil pentru a obține o mai mare stabilitate a fibrolemnoase de modificări bruște ale umidității relative în cameră.

unele momente

Dacă PFL este situat pe podea, apoi lăcuire suprafața finisată trebuie executată în unul, ci în două straturi.

Uneori, folosit pur decorativ din plastic pictura. Apoi, dimpotrivă, încercând să sublinieze textura fibroasa primar. Pentru această colorare a produce vopsea bituminoasa cu o perie de dimensiuni mici.

Pentru a realiza un efect de suprafață netedă MDF produse pictura sa în culori strălucitoare sau chiar alb, iar pentru a ajunge la suprafața de vopsea mată este aplicată pe dispersia pe bază de apă.