Cum și ce poate fi intoxicate la domiciliu

Intoxicație - cele mai frecvente în timpul nostru, și nimeni nu este sigur de ea. Se poate otrăvi chiar și acasă, iar acele produse la care te aștepți mai puțin. Deși mulți nu înțeleg cum este posibil să otrăvească alimentele pe care oamenii mananca o mulțime de ani și încă nu simt nici un disconfort. Și, de fapt, în aceasta constă cel mai mare pericol - poate fi otrăvit de produsele pe care oamenii obisnuiau sa manance de multe ori și am simțit bine. Luați în considerare primele 10 cele mai periculoase produse care sunt în frigider, și sfaturi despre ce să facă, astfel încât să nu-i otrăvească.fructe de mare

Cum și ce poate fi intoxicate la domiciliu
Aceasta include creveți, midii, calmari, seturi și tot ceea ce magazinul a vândut sub masca de „Fructe de mare“. Problema este că toate acestea sunt o lungă perioadă de timp în frigider, asa ca nu strica. Dar, dacă luați un pachet, de exemplu, midii si dezghetati, va „prinde viață“ microorganisme dăunătoare și plante noi bacterii. Același lucru se întâmplă și cu carne - dacă vă păstrați-l într-o cameră caldă, acesta va fi luat bacterii periculoase. Acest efect apare în cazul de fructe de mare. Numai carne pot fi cumpărate în cel mai apropiat sat, și aduceți-l la magazin, dar fructele de mare este cel mai adesea condus de departe.

În plus, supermarket-uri trebuie să din timp în timp pentru a transporta toate alimentele congelate, care este motivul pentru care sunt dezghețate (le transporta în aceleași frigidere, care sunt incluse în priză, și este necesar în frigidere). Dacă mai multe ori să înghețe și dezgheța orice produs, aceasta poate putrezi pur și simplu. Cu fructe de mare este la fel, așa că oricare dintre noi ar putea fi ușor otrăvit de ei acasă. Dacă vorbim despre fructe de mare, acestea să fie dobândite cu acuratețe Salmonella.

Pentru a nu otrăvească fructe de mare, singurul lucru care poate face un cumpărător obișnuit, este să se uite la data de expirare.

Cum și ce poate fi intoxicate la domiciliu
Datorită faptului că pielea de tomate este foarte delicată și ușor de deteriorat, de multe ori în produsul „soluționare“ aceeași salmonella, norovirusurile, și o varietate de bacterii. În afară de tomate obișnuite de iarnă sunt stocate în camere mari, în cazul în care din nou foarte bine reproduce unele bacterii. În timpul iernii, legume proaspete sau o distanta parcursa de aceeași stocare. Deja în timpul primei ore după ingestia de roșii convenționale de la magazin poate fi otrăvit și du-te la spital lavaj gastric.

Dacă nu doriți să otrăvească roșii, asigurați-vă că să-l curățați bine înainte de a lua alimente.

Cum și ce poate fi intoxicate la domiciliu
Din cauza depozitării necorespunzătoare a inghetata este foarte ușor de a acumula bacterii, care, atunci când intră în corpul uman începe să perturbe activitatea sa. În vara 20% otrăvirea cade pe gheață. Faptul că un astfel de produs se topește un pic, după care bacteriile sunt „vii“, în interiorul ei, și chiar „invita prietenii“. Dar ele pot provoca intoxicații alimentare.

Pentru a nu otrăvit înghețată, este necesar să se aleagă dreapta. Și se poate face folosind următoarele sfaturi:

 • în înghețată nu ar trebui să fie cheag, bulgări, ar trebui să aibă aceeași culoare;
 • în cazul în care nu este boabe de înghețată și este inegal colorat, cumpărare nu este necesar - cel mai probabil, a ieșit data de expirare;
 • Ia înghețată în mână, iar dacă acesta va rămâne unele urme ale ambalajului sau eticheta de pe ambalaj va fi neclară, înghețată exact restante;
 • dacă ați cumpărat deja o înghețată și se simt un gust metalic, este mai bine să arunce un astfel de produs.

Cum și ce poate fi intoxicate la domiciliu
Brânză - unul dintre alimentele preferate pentru E. coli. În plus, acest produs este afectat de alte produse alimentare, care se află lângă el în frigider. Deci, dacă ai pus brânza de lângă cartofi, pește, carne sau alte produse, acestea vor primi cel putin un miros înțepător, în cazul în care nu rasfatat. Interesant, brânza în sine nu poate provoca intoxicații, dar produsele care erau cu el, ei pot. Cu extremă precauție trebuie luate pentru următoarele tipuri de brânză:În general, în această listă, puteți face totul brânzeturi moi și semi-dure. pericol sunt de asemenea turnate brânzeturi.

Pentru a nu obține brânză otrăvită, asigurați-vă că să-l înveliți în folie, loc într-o pungă de plastic și închideți-l sau de a folosi recipiente pentru alimente.

Cum și ce poate fi intoxicate la domiciliu
măsline negre sunt fructe verzi, de obicei convenționale, vopsite în culoarea neagră cu gluconat feric. De fapt, această substanță poate fi puternic și otrava - corpul este un surplus de fier, prin vomă, diaree, vasodilatație, scăderea obstrucția fluxului sanguin, șoc, comă, ficat și intestine cerebral. Desigur, cu intoxicație de fier interne ultimele 5 simptome sunt mai puțin frecvente, dar dacă luați în mod regulat măsline cu fier, acestea pot fi foarte bine cazul.

Nu pentru a obține otrăvirea măsline, utilizați aceste sfaturi:

 • Cel mai bun cumpăra măsline negre într-un recipient de sticlă;
 • uita-te la consistența de măsline - indiferent dacă acestea sunt omogene, au o culoare saturate;
 • se toarnă într-o ceașcă de lichid din recipientele cu măsline - dacă este negru, înseamnă că există o gluconat feros;
 • pune o măsline pe un șervețel și se lasă timp de câteva zile - în cazul în care rămâne un semn negru pe un șervețel, măsline pictat de fier.

carne prelucrate

Cum și ce poate fi intoxicate la domiciliu
Acestea includ toate tipurile de carnati, burgeri (nu este pe deplin fierte), ficat, carne de vită, pate, și așa mai departe. Nimeni niciodată nu a spune exact în ce condiții pentru a produce toate aceste produse și dacă respectă normele de igienă. De asemenea, nimeni nu a recunoscut, de ce anume ei sunt făcute. Mai mult decât atât, în cazul în care nu este depozitat corespunzator ea apare toxina botulinică (cea care cauzează botulismul). Este cunoscută popular ca otravă cârnați. În acest caz, produsul este absolut normal aroma, culoarea si mirosul.

Prin urmare, pentru a evita cârnați și alte tipuri de carne otrăvesc procesată, trebuie să faceți următoarele:

 • se fierbe cumparat produsul înainte de utilizare;
 • cumpara ceva care are o viață mică raft;
 • cumpara numai cel mai înalt grad;
 • uita-te la temperatura din frigidere, care stochează produse similare - ar trebui să fie de la 0 la 8 grade.

Cum și ce poate fi intoxicate la domiciliu
Desigur, noastre de top 10 nu se poate face fără prăjituri, creme și așa mai departe. Problema este că toate aceste umplere este foarte perisabile. În cazul în care acest lucru este un produs de panificație, în caz de circulație a aerului insuficient în ea, de asemenea, se poate sfârși tot felul de bacterii. Perioada de valabilitate în dulciuri nu poate fi mare. astfel încât angajații magazin de multe ori „întrerupe“, din nou, să pună în fereastra.

În acest caz, ne putem uita doar la data de expirare - trebuie să fie clar, aplicat direct pe ambalaj (la nici stickere) și nu prea mare.

Interesant, chiar și într-un astfel de caz poate fi otrăvit dulciuri la domiciliu, dacă le stoca în mod corespunzător.

carne medie

Cum și ce poate fi intoxicate la domiciliu
Acest lucru poate fi de pui, carne de porc, vita, prepeliță sau orice alt tip de carne. Un astfel de produs rareori păstrate în condiții corespunzătoare - aceasta fie peremorazhivayut (ca in timpul decongelării duce la o degradare rapidă a produsului) sau poate reprezenta o temperatură foarte ridicată pentru depozitarea cărnii.

Prin urmare, atunci când aleg aspectul carne consistenta lui, culoarea (uniformă, saturată), ar trebui să nu fie prea multă apă. De asemenea, miros de carne - nu trebuie să fie prea miros înțepător. Este important să nu mănânce bucate din carne mai mult de două zile. pentru că au prădat pur și simplu, chiar dacă ei stau în frigider.

Produse lactate și ouă

Cum și ce poate fi intoxicate la domiciliu
Produse lactate și ouă sunt incubator perfect pentru Salmonella, stafilococ, exotoxine, și multe alte „pasageri“ periculoase. Mulți oameni preferă să mănânce aceste alimente crude, fără tratament termic (adică fără gătit, prăjire, fierbere, etc). De asemenea, bacterii periculoase se dezvolta în lapte în cazul în care vaci, capre și pui au avut de îngrijire săraci sau oamenii înșiși, care au grijă de ei, suferă de boli de piele. În acest din urmă caz, nu mănușile nu vor fi salvate.

Pentru a evita otrăvire, este necesar să se facă următoarele:

 • să nu cumpere aceste produse în zone netestate și piețe naturale;
 • depozitarea produselor lactate, la o temperatură nu mai mare de 5 grade și nu mai mare de oua 6 grade;
 • păstrează ouă și lapte nu mai datorată.

Cum și ce poate fi intoxicate la domiciliu
Puteți obține de multe ori produsele de la care l-ați aștepta cel mai puțin otrăvită. Cele mai frecvente patrunjel sau salata verde poate transporta o mulțime de bacterii dăunătoare. Problema este că aceste produse sunt foarte slab curățate (în cazul supermarket, cele mai bune verdeață turnarea pur și simplu apă dintr-un furtun). Din acest motiv, tot ce este pe pământ, resturile de îngrășăminte și că cele mai periculoase substanțe chimice rămân în verde și intră în organism.

Pentru a evita intoxicarea cu verdeață, întotdeauna se spală bine și se pulverizează apă caldă.

Iată un avansat top 10 produse cele mai periculoase, care pot fi intoxicate la domiciliu. Dar aderarea la sfaturile de mai sus, acesta poate fi evitată. Poftă bună!