Cum se versanții ușă termina cu propriile lor mâini

Cum se versanții ușă termina cu propriile lor mâini

pante de finisare originale

Schimbarea ușa apartamentului, oamenii se vor confrunta în mod inevitabil, cu întrebarea: „Cum de a decora ușa pante?“. Chiar dacă instalarea ușii poartă un specialist vizită, în acest caz, el nu va ajuta.


Wizard instaleaza doar o cutie pe un nivel, umplerea rosturilor cu spuma, ușa frunze coronament, accesorii de inserare - toate. Ce să faci în continuare, crezi că pentru tine.
Vă vom spune despre toate posibilele pante de opțiuni de finisare, și cum să facă acest lucru cu propriile sale mâini. Există mai multe tipuri de materiale care pot fi utilizate în acest scop.

pantă de instalare de gips-carton

Cel mai adesea, această metodă de aliniere pantă recurs la când spațiile sunt învelite cu pereți din gips-carton, de asemenea. În funcție de lățimea pantei și gradul de rugozitate sale, finisare se poate face în două metode.
Deci:

 • Dacă rosturile de montare și pantă mică ușor deteriorate, piesele tăiate dintr-o foaie de gips-carton pot fi lipite prin tencuiala adeziv. În acest scop, suprafața pe care va fi lipire, aveți nevoie de un bun curat si se tapeteaza cu un strat de grund.

Cum se versanții ușă termina cu propriile lor mâini

Tot ceea ce este necesar pentru instalarea pantei de pe lipici

 • Desigur, detaliile trebuie să taie panta cât mai exact posibil, ținând seama de unghiul pantei. Instalarea începe cu instalarea panourilor laterale.
  amestec adeziv uscat este diluat cu apă, așa cum este specificat de instrucțiunile de pe ambalaj. lipici Ready este aplicat cu un strat continuu pe partea pantei și este presată pe suprafața pregătită.
 • Atunci când sunt instalate panourile, acestea trebuie să fie fixate banda de mascare și se lasă să se usuce lipici. Apoi, tot ce trebuie să chit articulațiilor și apoi șlefuit (nulevku).
  După aplicarea unui alt strat de sol, panta este gata pentru finisarea ulterioară.

Cum se versanții ușă termina cu propriile lor mâini

Panouri de pantă, fixate cu bandă adezivă

 • Finisarea ușilor pante de a doua metodă - este instalarea de panouri din gips-carton pe un cadru din profile de aluminiu. Este mult mai dificil, și este utilizat pentru placarea cadru pereții camerei, ceea ce crește foarte mult adâncimea pantei.
 • Este apanajul profesioniștilor care lucrează cu gips-carton - puțini o pot face singur, fără a avea anumite abilități.

Pentru a proteja unghiurile de pante de daune accidentale în viitor, acestea sunt lipite colțuri decorative din plastic. Acest lucru este valabil nu numai de pante de gips, dar, de asemenea, ipsos, și din material plastic.

tincuire pante

Dacă luăm în considerare faptul că, în cele mai multe perete rezidențiale tencuite, este destul de logic că finisajul pante cu propriile lor mâini ușa vor fi produse în același mod. cunoștințe speciale nu este necesară aici, avem nevoie de doar câteva instrumente, fără de care chiar și unghiul nu va funcționa.

Instrumente și materiale

Pentru a amesteca soluția cu excepția capacitate va avea nevoie pentru a detalia de atașament „mixer“. Pentru a asigura linia de buna panta, este necesar: un nivel de construcție de doi metri și o regulă.
Mai are nevoie de două spatule: o lățime puțin mai mare decât lățimea pantei, al doilea mai mic. Pentru amorsarea suprafeței, ușor de utilizat, o perie plat.

Instrumentele necesare pentru tencuieli pantă

 • Dacă nu intenționați să utilizați în finisarea ulterioară colțuri de plastic proteja în afara colțuri ale pantei poate fi într-un mod diferit. În acest scop, de asemenea, folosit un colț de metal perforat, care înainte de a decora pante de ușă, este montat pe panta lipici suprafață de referință „unghiei lichid“ sau spumă de asamblare.
 • Pentru a consolida planul pantă, sau de deschidere, fără o ușă, folosit plasă de ipsos fibra de sticla. Dar există o zonă de opțiune, o baie cu ochiuri într-un singur element - folosind este foarte convenabil.


Cum se versanții ușă termina cu propriile lor mâini

Unghi perforate cu sîrmă

 • Pentru a prepara soluția va trebui să achiziționeze un gips uscat, apa divorþ la consistența dorită. Pentru a salva soluția ar putea avea nevoie de spumă.
 • Dacă panta are urme de lovituri adânci, sau cu o grosime mai mare de doi centimetri, bucățile de spumă sunt plasate în locul cel mai adânc, și este aplicat stratul superior de tencuială.
 • Pentru a nu strica tocul ușii, suprafața ei de pre-lipit bandă de mascare. Numai atunci poate începe amorsarea și tencuieli pantă.

Cum se versanții ușă termina cu propriile lor mâini

Reprezentarea schematică a tencuielii pantei

Pante din plastic

Cel mai simplu mod de a termina panta este realizat din material plastic. Pretul acestui material este cel mai mic în comparație cu cealaltă.
Doar „dar“ - pante de plastic peste tot nu va arata armonios. Este pante de finisare cele mai potrivite de ferestre si usi cu folie de plastic, în cazul în care se face dintr-o fereastră, ușă sau placarea pereților spațiu.
Un obiectiv ideal de astfel de finisaje sunt, de obicei bucatarie logie, bai.
Deci:

 • Cel mai important lucru atunci când se lucrează cu materiale plastice - pentru a realiza reducerea cât mai precisă și netedă. Este mai bine să utilizați un puzzle electric, și nu un cuțit.
  Firește, măsurătorile trebuie să fie efectuate cu precizie, apoi mult mai ușor pentru a ajusta detaliile reciproc.
pereți din plastic și pante
 • Pentru fereastra pante panouri sandwich albe sunt folosite mai des, iar la finisajul ușii se va apropia de orice panou din PVC. Dacă aceasta este usa de la balcon, care pante finisaj este realizat din plastic de culoare, iar pantele ferestrelor, situat lângă el, decora la fel de bine.
  Pe imaginea de mai sus exemplu ilustrativ al unei astfel de finisaj.
 • În cazul în care ușa atunci când scoateți ușa vechi lovit puternic, înainte de a decora scafe de usi din plastic, ipsos mai bine pentru a obține panta cu o marjă de 1 sm.Pod din plastic, va fi necesar să poloneză, iar soluția poate fi utilizată ipsos și ciment.
 • Dacă nu există nici o deteriorare semnificativă a deschiderii, puteți pur și simplu completați în gropile cu spumă. Același lucru se face în cazul atunci când sunt utilizate pentru finisarea panourilor MDF.
 • Pentru instalarea de panouri din PVC la cadru cu șuruburi stabilească profilul de pornire din plastic. Primele piese laterale set, și apoi partea orizontală.
  În adeziv universal din plastic aplicate fie prevăzute pentru lucrul cu acest material.
 • Panoul condus în canelura profilată și strâns lipită de suprafață. Apoi, elementele lipite trebuie să se stabilească în continuare, până când adezivul se usuca.
  Puteți face această bandă de mascare, sau doar ceva în spate.

Cum se versanții ușă termina cu propriile lor mâini

Atunci când panourile sunt asamblate, îmbinările dintre ele să se umple cu material de etanșare și apoi închideți colțuri decorative. În acest pante de finisare pe usa de la balcon peste.

scafe din lemn

Dacă luăm în considerare faptul că ușile de interior sunt realizate din lemn, este destul de logic ca pantele pot fi realizate din același material. Design-ul ușii în orice interior arată armonios.

Deci:

 • Pentru a termina panta poate, desigur, folosesc panouri din lemn masiv, dar este cel mai des folosit MDF laminat sau furniruit. laminat adecvat și convențional utilizat pentru pardoseli.
  Principalul lucru pe care a fost perfect de culoare adaptate la culoarea ușii.
 • din lemn de tehnologie de instalare panou este similar cu material plastic, dar în loc de profil de ghidare, există curele care se ataseaza la dopurile de suprafață de bază. În plus, șuruburile panoului înșurubate la șine, fără a uita să se aplice adezivul pe partea din spate.
  Îmbinările dintre panourile sunt, de asemenea sigilate și zona închisă.

Cum se versanții ușă termina cu propriile lor mâini

 • Există o altă opțiune: cumpararea o ușă, puteți cumpăra imediat și pentru asamblarea finală de benzi în culoare. Uneori, ele sunt incluse.
  Acestea sunt realizate din PAL acoperite cu folie PVC care imita textura de lemn.
 • Panourile de finisare pot fi utilizate, de asemenea, în cazul, în cazul în care lățimea deschiderii ușii sunt mai mari decât lățimea cutiei. Deoarece aceste benzi sunt atașate direct la caseta, în slotul situat pe partea din spate, montate pe traversele chiar înainte de instalarea ușii.

Uneori, ușa tăiați cu pante de piatră decorative. Această opțiune este mai potrivită pentru ușile de intrare.
decorațiuni de interior, cum rar - mai ales în proiecte de design, dar în interioarele de vile. Din aceeași piatră poate fi pus podea sau un șemineu, utilizați accesoriile potrivite pentru decorul camerei.
În acest caz, pante de piatra decorativa arata si locul original.

A absolvit Facultatea de Arhitectură a Universității de Stat Penza de Arhitectură și Construcții. De-a lungul ultimilor zece ani, este lider experți din cea mai mare companie de construcții din orașul Penza, implicat în construcția de clădiri rezidențiale cu mai multe etaje. Experiența profesională totală - 18 ani. Sfătuiește privind proiectarea, alegerea materialelor pentru amenajari interioare si exterioare, tehnologia de vopsire si decorare.