Cum se propaga orhidee la butași de acasă și alte metode, video

Cum se propaga orhidee la butași de acasă și alte metode, video
Orhideele sunt atât de frumoase și uimitoare, devenind proprietarul unei singure plante, Florărie gândi în mod obligatoriu de colectare. După ce a stăpâni elementele de bază de îngrijire ridică întrebarea: „Cum se propaga orhidee acasă?“Se pare că tropicale Guest nu este atât de capricios și misterios cum poate părea la cultivator novice. Toate camerele orhidee plante pot fi înmulțite vegetative, dar este important să știe ce tip de verde Pet:

 1. În orhidee sympodially de mai multe puncte de creștere generate pe orizontală lăstari. Odată cu dezvoltarea germenilor devine complet cu rozetă la baza de pseudobulbi.
 2. plante monopodial se dezvolta dintr-un singur punct, iar soclurile pentru copii pot ieși din muguri latente pe Spike.

Din cauza diferențelor în structura multiplicarea acestor două soiuri de orhidee are propriile sale caracteristici. Dar, în orice caz, de a începe această lucrare se află în primăvară, când animalul de companie verde completează restul de iarnă, bine odihnit de înflorire anterioare și pregătirea pentru noi.

Cum se propaga orhideea împărțirea Bush?

Cum se propaga orhidee la butași de acasă și alte metode, video
Aceasta este metoda principală de reproducere sympodial tipuri de orhidee. Planta, format din câteva pseudobulbi, în condiții de siguranță poate fi divizat în părți, pentru că fiecare astfel de îngroșare suculent - aceasta este germenele rozete de auto-frunze.

Cum se propaga orhidee în acest fel, și ar lua pentru diviziunea plantei adulte? Pre-merită să se pregătească:

 • Capacitatea nou pentru tineri orhidee;
 • o cantitate de substrat proaspăt;
 • zdrobit cărbune sau cărbune activat;
 • ascuțite sterilizat singur cu cuțitul.

Extrași din ghiveci este împărțit în părți, astfel încât fiecare dintre noile plante aveau propriul lor sistem de rădăcină și cel puțin 2-3 pseudobulbi pline cu o rezervă de nutrienți.

Cum se propaga orhidee la butași de acasă și alte metode, video
rizomilor secționate pentru prevenirea cariilor este imersat în cărbune pulverizat, orhidee ușor uscate și transferate pe propriile lor vase de diametru adecvat.

În cazul în care unele dintre delenok primit prea puține rădăcini să se aclimatizeze rapid la substrat, acestea sunt mai bine plasate în punga cu mușchi Sphagnum umed și se acoperă bine. Cu rădăcini în mod constant ridicate de umiditate sunt formate mult mai activ. Atunci când suficient pentru o viață independentă va fi format rădăcină de sistem, tinerii orhidee pot fi transplantate in substrat pentru exemplarele adulte.

Noțiuni de bază pentru a reproduce orhidee la domiciliu, unii cultivatori recunosc o greșeală gravă atunci când nu este lăsat pe planta-mamă tinere pseudobulbi. Acest lucru duce la o creștere mai lentă și o înflorire rară înainte de floare puternică.

Cum se propaga orhidee la butași de acasă și alte metode, video
Pentru a simplifica procesul de multiplicare a orhidee, anul inainte pe rizomi măcinați de plante în presupusa divizarea tufei face incizii mici. Această tehnică activează formarea de rădăcină de pe pseudobulbi copilului și împinge la creșterea rinichi. Până în primăvara anului viitor, orhidee-mamă va fi suficient pentru a nu pierde în creștere după transplantare puternică, iar delenki rezultată se poate muta imediat în propriile lor vase.Atât acasă propagate butași de orhidee?

Cum se propaga orhidee la butași de acasă și alte metode, video
Butasii pentru tipuri de orhidee monopodial și are loc în primăvară. Cu un plante adulți sănătoși sunt tăiate vârful, astfel încât la lăsat neapărat unele trăiesc rădăcini aeriene suculente. Tăietura de pe planta-mamă și butași apicale stropită pulbere de carbon tratat cu fungicid și smoală grădină.

Cum se propaga orhidee la butași de acasă și alte metode, video
O tulpină puternică nu are nevoie de nici o grijă deosebită. După orhidee reprodus, acesta este transplantat într-o priză de mărime vas separat și sistemul de rădăcină și plasat în teplichku cu aer cald umed. Aceasta transporta, de asemenea, oala cu restul de flori pentru adulți. În curând la „ciot“ va avea lăstari noi din muguri axilari.

În cazul în care înființarea de filiale puncte de vânzare a încetinit sau muguri latente nu au vrut să se trezească, acestea pot fi tratate cu pasta de hormon special sau o soluție de hormoni de plante pentru orhidee.

Pentru această foaie cu atenție tăiat în jurul rinichilor și a efectua prelucrarea primară. Re hormoni acționează în 5-10 zile.

Reproducerea orhidee peduncul

Cum se propaga orhidee la butași de acasă și alte metode, video
Tinere orhidee monopodially de plante pot fi obținute și de a-și îndeplini pedunculul sarcina sa. Cu toate acestea, înainte de origine propaga orhidee în acest mod, este necesar să se aștepte până când planta este complet bud:

 1. Escape este tăiat la bază și sunt împărțite în butașii pentru fiecare nod a apărut cu muguri latente.
 2. Material de înmulțire Preparată tratat cu un fungicid și se întinde pe suprafața mușchi umed, astfel încât rinichi nu a fost scufundat în substrat.
 3. Sub film la temperatura camerei pentru a lăsa butași până la un nod nu formează o priză separată, cu un sistem de rădăcină.
 4. In tot acest timp de aterizare pulverizat în mod regulat, prevenind putrezire și butași de formare de mucegai.

Cum se propaga butașii de orhidee dacă nici un mușchi?

butașii de rădăcină pot fi în apă normală, dar ar trebui să acopere, de asemenea pachetul de container pentru a menține temperatura stabilă și umiditate.

În cazul în care planta nu este slăbită după înflorire și complet rece pentru prize auxiliare opțional tulpinile tăiate. Cum se propaga orhidee acasă în acest fel? Trebuie doar să:

 • alege un boboc puternic în partea de sus a trage;
 • taie foarte atent și elimina solzi de suprafață;
 • trata pasta cytokinin rinichi, provocând o parte din mărimea de cereale mei.

Cum se propaga orhidee la butași de acasă și alte metode, video
În timpul verii, în căldura și umiditatea unui germene apar muguri. De-a lungul timpului, se va transforma într-o priză mică, cu propriile sale rădăcini și pot fi separate și transplantate într-un vas mic.

Reproducerea de orhidee filiale rozete

Cum se propaga orhidee la butași de acasă și alte metode, video
Orhideele cu suculent propaga cu ușurință muguri in dinti folosind muguri laterale emergente din sinusuri. Dar, înainte de orhidee propagate, este necesar să se creeze condiții favorabile pentru acest lucru prin furnizarea de:

 • abundenta de azot din substrat;
 • umiditate ridicată;
 • stați într-o cameră caldă.

Rudimentele lăstari laterale formate la nodurile. Când ei vor deține rădăcini, orhidee mici pot fi tăiate de la planta mamă. Dacă așteptați pentru dezvoltarea completă a puncte de vânzare nu există nici o cale, taie întregul pedunculul și împărțiți-l în părți, astfel încât, în fiecare segment a fost unul germeni.

semințe de reproducere orhidee

Această metodă de obținere a plantelor tinere este cea mai consumatoare de timp și de nicăieri, cu excepția laboratoarelor de specialitate, este aproape niciodată folosit. Motivul pentru acest lucru specifice semințelor structura și forma acestei culturi.

Cum se propaga orhidee la butași de acasă și alte metode, video
La plante, rudimente de semințe, nu există nici un stoc de nutrienți și de protecție împotriva pericolelor externe, adică, infecții, paraziți sau schimbarea conditiilor meteorologice.

Deci, înainte de acasă pentru a propaga aceasta metoda orhidee, florar trebuie să cântărească în mod repetat puterea și capacitățile lor.