Cum se poate spăla în stomac la domiciliu

Cum se poate spăla în stomac la domiciliu

Gastric lavajul - manipulare neplăcut, dar necesar, cu o serie de probleme cu tractul gastro-intestinal. Ingestia de substanțe toxice - dacă produsele și băuturile nocive sau care nu corespund standardelor sau a produselor farmaceutice cantitatea în exces - poate provoca intoxicații grave.







Primul ajutor, care trebuie să fie furnizate pacientului înainte de sosirea „ambulanta“ este un lavaj gastric precoce.

Procedura indicaţii

Catharsis în casa este deținut în scopuri medicale, în următoarele condiții:

 • intoxicație de alimente de proastă calitate sau băuturi alcoolice;
 • intoxicatii chimice sau de droguri;
 • supraalimentarea, care a cauzat probleme cu digestia alimentelor.

În prezența anumitor tulburări gastrointestinale (colecist diskinezii, gastrita acută și creșterea acidității) lavaj gastric recomandat ca usureaza starea pacientului.

Începe procedura de lavaj gastric trebuie să fie cât mai devreme posibil - atunci când primele simptome de intoxicație sau indigestie. Eficiența va ajuta la prevenirea pătrunderea rapidă a toxinelor din sânge și de a contribui la o recuperare rapidă.

Cum se face?

Se spală stomacul sunt două metode - cu utilizarea tubului medical (sondă) și de băut o cantitate mare dintr-o soluție pregătită special.

Utilizarea gavaj medicale

Lavajul cu o sondă - cel mai eficient mod de a curăța stomacul. Cu toate acestea, datorită faptului că deținerea acestei manipulare necesită formarea medicală necesară la domiciliu pentru a introduce sonda în stomac poate fi doar cu participarea persoanelor cu experiență relevantă. În caz contrar, este posibil să se rănească mucoasa gastrică și exacerba poziția pacientului.

Pentru introducerea sondei în stomac este necesară pentru a aduce pacientul într-o poziție și de translație de mișcare ședinței pentru a împinge tubul de cauciuc in esofag. Acest lucru nu este de a preveni labagii bruște pentru a evita rănirea laringelui și a mucoasei.

La capătul liber al tubului este pus pe o pâlnie specială prin care stomacul este umplut cu apă curată (pentru adulți) sau soluție salină (pentru un copil) O singură doză de apă trebuie să fie turnat 500-750 ml. Odată ce apa pătrunde în stomac, pâlnia este coborâtă, iar lichidul de spălare este drenat.

Când stomacul va acționa numai apă pură, impurități mes conținutul emetice de spălare poate fi completat. Nevoia medie de tratamente eficiente 8-10 golfuri de soluție și aproximativ cinci litri de apă.

Lipsa de cardia gastric: ce este

Cum se poate spăla în stomac la domiciliu
. Simptomele si tratamentul bolii.

metoda tubeless

Cel mai adesea, atunci când otrăviri de uz casnic utilizate „restaurant“ metoda de lavaj gastric - fără utilizarea unei sonde sau spalaturi halbă. Pentru această metodă, este necesar ca persoana este conștientă.

Pentru lavaj gastric ar trebui să adere la următoarea procedură:

 1. Cum se poate spăla în stomac la domiciliu
  Se prepară o cantitate semnificativă de temperatură apă curată de 20-25 0 C (6 litri) - se recomandă să se facă acest lucru într-un borcan mare.
 2. Fie beat afectat doza maximă posibilă de lichid - lot de locuri de muncă ar trebui să fie 500-600 ml de apă.
 3. Spatulă sau două degete (index și de mijloc), aveți nevoie pentru a pune presiune pe rădăcina limbii pentru a induce voma.






Este necesar să se asigure că pacientul a băut apă atât de mult încât stomacul era plin. Apoi, toate pliurile pungii musculare de violență, substanțe toxice vor fi eliberate la exterior, și purificare vor fi mai eficiente.

Manipularea apei potabile și a provoca vărsături nevoie să-și petreacă 7-8 ori, până când fluidul voma nu este perfect curat.

Soluții utilizate pentru a curăța stomacul

Pentru a scăpa de cele mai multe substanțe otrăvitoare a avut loc în mod eficient, lavaj gastric se realizează utilizând următoarele soluții:

 • soluție de sodă - se face prin adăugarea de bicarbonat de sodiu apă (clorură de sodiu) într-un raport de 1 lingura Soda per 1 litru de apă.
 • Saline - previne migrarea substanțelor toxice din intestin, prin urmare, este considerat cel mai eficient pentru otrăvire. Pentru a obține o soluție completă utilizată 2 linguri de sare în 5 litri de apă caldă.
 • Soluții cu enterosorbentilor - facilitează purificarea rapidă a stomacului datorită proprietăților de aspirație ale adsorbantului. Suspensii sau geluri sunt utilizate într-o concentrație de 1 linguriță pregătire în 1 cană cu apă. Este posibil să se prepare o soluție apoasă cu tablete mărunțite cărbune activat - o rată de 1 comprimat per 10 kg greutate corporală a victimei. Soluții cu adsorbanți sunt eficiente în intoxicații alimentare, în tratamentul reacțiilor alergice acute.
 • soluție izotonică - este utilizat în spălarea stomacului la copii.
 • O soluție de permanganat de potasiu (permanganat de potasiu) - pentru spălături în apă trebuie să adăugați câteva cristale de substanță la soluția dobândit o culoare roz. Înainte de spălare trebuie să filtreze lichidul rezultat cristale nu a putut ajunge pe mucoasa gastrică.

La finalul procedurii de lavaj gastric, victima trebuie să clătiți gura, pune pacientul în pat și a pus pe abdomen tampon de încălzire cald. Pentru a obține în cele din urmă scăpa de toxine, trebuie să luați cărbune activat sau enterosgel Polisorb.

măsuri de precauție

Gastric lavaj tubeless drumul spre casă poate fi plină de pericole pentru sănătatea pacientului. În următoarele cazuri, puteți utiliza curățirea stomacului numai în instituțiile medicale, folosind sonda:

 • pierderea conștienței pacientului sau o stare aproape de leșin;
 • Intoxicația cu alimente nefteperabotki, substanțe puternic alcaline sau acizi - trecerea inversă a substanțelor prin gura posibile complicatii ale sistemelor respirator și digestiv;
 • laringe prezență sau arsură orală.

Cu extremă precauție ar trebui să fie spălate de stomac femeile gravide, deoarece voma indusă poate provoca o amenințare de avort spontan.

În cazul în care otrăvire a luat câteva ore, lavaj gastric trebuie combinat cu o clismă, ca substanțe toxice s-au mutat deja în intestine.

La alegerea unei soluții pentru lavaj gastric trebuie amintit că numai o soluție de sodă slabă poate fi utilizată în prezența bolilor gastrointestinale.

Atunci când este imposibil pentru spălare?

Catharsis in casa este complet eliminat, în cazul în care victima este una dintre următoarele diagnostice:

 • epilepsie și convulsii;
 • bolile cardiovasculare si PIS;
 • stomac ulcer;
 • colelitiază;
 • hipertensiune arteriala, conditii pre-accident vascular cerebral, accident vascular cerebral;
 • prezența hemoragiei interne.

O interzicere totală a lavaj gastric interne cauzate de faptul că, în timpul eructații starea pacientului poate deteriora rapid din cauza unei tensiuni musculare considerabilă.

Cum se poate spăla în stomac la domiciliu
În cazurile de pacienți intoxicații cu problemele de mai sus ar trebui să fie spitalizat imediat. Cu atât mai repede va fi ajutat să scape stomacul într-un mediu spitalicesc, cu atât mai mare probabilitatea ca organismul este complet lipsită de substanțe toxice.

Gastric lavajul - o procedură simplă punct de vedere tehnic, care, în cele mai multe cazuri se poate face la domiciliu. Cu toate acestea, după cum urmează intoxicație alimentară sau speranță de droguri pentru rezultat de succes folosind doar curatarea stomacului. Această măsură poate fi considerată numai ca ajutor de urgență pentru victimă, cu condiția ca la sosirea medicului.

Atenție! Numai astăzi!