Cum se păstrează seturi de ceapa înainte de plantare la domiciliu

plante de gradina undemanding, hostesse utilizate pe scară largă pentru gătit-o varietate de feluri de mâncare - ceapă. Grow nu este dificil, dar să adere la anumite reguli este încă necesară. O atenție deosebită este acordată semințelor grădinari, care produce ulterior o recoltă bună. De asemenea, este important să se știe cum și unde se păstrează seturi ceapa înainte de a ateriza la domiciliu pentru a asigura o cultură de primăvară, și nu se confruntă cu semințe de incompetență în timpul de plantare.Cum se păstrează seturi de ceapa înainte de plantare la domiciliu

Cum se păstrează seturi de ceapa

Caracteristici de stocare Seva

Înainte de a decide cum să salvați ceapa, selectând una dintre modalitățile propuse de horticultori profesionale, este necesar să se înțeleagă ceea ce intenționați să le păstrați. Numai semințe de înaltă calitate este capabil să supraviețuiască până la semănatul în stare bună pentru a da o recoltă completă.

 • S-a obținut în primul an după semințele plantate bine planta arata similar cu ceapa de obicei noi, doar dimensiuni mici. Este mică fracțiune - aproximativ 1,5 cm, fracția mijlocie - 2,5 cm și mai mari - 4 cm.
 • Fracțiunea grosieră este folosită pentru însămânțare de primăvară pentru a obține un stilou. Acest lucru se datorează faptului că un arc este mai predispus la bolting.
 • Pentru recolta de capete puternice de prioritate ceapa se acordă fracțiuni mici și mijlocii.
 • Indiferent de dimensiunea ceapa de calitate ar trebui să fie uscat și întregi, fără nici un prejudiciu.

În mod corespunzător selectat arpagic depozitare înainte de a utiliza semințele convenționale pentru plantare are avantajele sale inerente:

 • ea ripens semințele mai devreme decât ceapa plantate,
 • Ea evoluează rapid, chiar și în sol fertilizat scăzut,
 • prin sistemul de rădăcină produce recolte în condiții nefavorabile, de exemplu, în vreme uscată.

Selectarea soiurilor pentru recolta viitoare

Pentru depozitarea de ceapa stabilită în casa în timpul iernii pentru gradinari sale de plantare de primăvară favorabil experimentat ales unele soiuri robuste, care sunt mai bune decât altele supraviețuiesc până în primăvară. Printre soiurile utilizate în mod obișnuit de grădinari de semințe există trei bază.

 1. Stuttgarter. O astfel de semințe oferă o productivitate ridicată și tratează rannesozrevayuschim. Ceapa are în exterior acest soi o formă rotunjită. A păstrat sămânța fără probleme pentru cel puțin o jumătate de an calendaristic.
 2. Calcedonie. Aceste soiuri sunt numite arc de Sud, acestea sunt potrivite pentru lățime mare de bandă și România fac parte din mijloc-minte. Aceasta diferă de ceapa bine conservate.
 3. Allan. Soiuri de ceapa a acestei culturi randamentele de ceapă, cu un gust dulce, în legătură cu care a hostesses utilizat pe scară largă ca ingredient într-o varietate de salate. În plus, acesta are o performanță bună - pentru a păstra seturi de ceapa Allan poate fi de până la opt luni.


În plus, trebuie remarcat faptul că rata de germinare a semințelor afectează, de asemenea, depozitarea: soiurile albe și roșii de set ceapa germina mult mai repede decât galben.

Normele generale de retenție Seva

Pentru arpagic de depozitare înainte de aterizare există reguli generale, fără de care este puțin probabil să supraviețuiască până în primăvară sămânța.

Noi șoferi de camion au propriile lor truc: pentru a însămânța ceapa cel mai bine păstrate de iarnă într-un apartament, ei încetează să-l apă timp de o lună înainte de a recolta de așteptat.

 • Asamblate ceapa sortate, a scăpa de copii încolțite.
 • Pentru a stoca colectate becuri numai întregi și sănătoase, fără semne vizibile de putregai, cu coada uscată.
 • uscat sămânță eutanasiate. Acest lucru se face folosind un echipament special sau pe încălzitoare și încălzitoare de aer. Temperatura de uscare trebuie sa fie de aproximativ 30 de grade. Timp de uscare - până la 2 zile. becuri sănătoase pot fi uscate în aer liber într-un loc ferit de lumina directă a soarelui.

grădinari cu experiență nu deranjez înfrângerea Seva putregai în gât ceapa. Ele sunt încălzite astfel încât inocul de cel puțin 10 ore, iar temperatura de uscare este de aproximativ sau puțin mai mare de 45 de grade.

 • În procesul de uscare a plantei a fost răsturnat și amestecate pentru a asigura în mod corespunzător uscat uniform înainte de plantare.
 • În ultima etapă elemente deteriorate de putregai din nou aruncat, lăsând dimensiunea ceapa de 1-3 cm.
 • Bow de acest tip sunt cel mai bine păstrate într-un container, în cazul în care va fi asigurată o bună circulație a aerului. În acest scop, cutii adecvate, plase de lenjerie, saci și orice alt recipient cu fante sau găuri.

Nu alege ca un container pentru depozitarea containerelor de polietilenă, plastic sau tablă.

Rețineți că stratul de semințe este separat în recipient nu trebuie să depășească 25-30 cm. Pungi cu ceapa sunt deschise, iar grila este suspendată. O astfel de stocare va asigura absența proceselor de degradare.

Selectați metoda de stocare

Astăzi, depozitarea de semințe la primăvară rezidenți acasă de vară se desfășoară pe una dintre următoarele:

mod de a cald

Se presupune că stocarea Seva va fi menținută în anumite temperatura plană, mai bine dacă este în intervalul de la 17 la 25 de grade. În acest caz, camera oferă ventilație și cifrele de umiditate scăzută. În caz contrar, în condiții mai favorabile încep să germineze săgeți sevok. La temperaturi mai ridicate indicatori sevok se usuca, si nimic nu va fi plantat în primăvară. Pentru a stoca semințe set ceapa în apartament, este cutii mai potrivite și pungi.

depozitare la rece

Aceasta implică stocarea set ceapa înainte de plantare în pivnițe și subsoluri, unde temperatura este menținută la 1 la 3 grade. Spre deosebire de opțiunea de stocare la rece cald crește șansele ca sevok să continue până în primăvară. Pentru aceasta uscată înainte de depozitare pentru a deplasa containerul convenabil semințe și depozitate într-o încăpere rece înainte de plantare. În ierni cu zăpadă sevok adesea ținute în interior și plantate în pământ, unde se confruntă cu vreme rece, in vivo.

Sfaturi utile pentru casă, grădină, grădină de zarzavat,