Cum se păstrează rădăcină de ghimbir - 4 moduri de a stoca ghimbir la domiciliu

Cum se păstrează rădăcină de ghimbir - 4 moduri de a stoca ghimbir la domiciliu
Cel mai adesea, gazda folosite ghimbir la sol, care pot fi cumpărate în orice magazin. Dar eu știu multe despre mirodenii, condimente și mirodenii oameni susțin că ghimbir proaspăt gust si aroma este mult mai bine decât uscat.Radacina de ghimbir, din care se face un condiment uscat, condiment destul de accesibil. Desigur, prețul său este mare, dar vasul a dobândit coaja, ușor de ardere și în același gust picant timp, o mulțime de ghimbir și nu este necesar.

Prin urmare, orice gospodina poate cumpăra întotdeauna o rădăcină mică de ghimbir, o parte din utilizarea sa pentru produse alimentare, iar restul pus în frigider până la data viitoare. Mai ales că există ghimbir bun stocat. Principalul lucru este că toate regulile de reținere au fost respectate.

Unele ghimbir pot fi stocate

Ghimbirul este o radacina densa gros acoperit cu un strat subțire de culoare brun, având un miros plăcut și o puternică aromă de piper iute. În interior este lumina de culoare galbena sau galben strălucitor, care depinde de vârsta sa.

Cumpărarea de rădăcină în piață, este necesar mai întâi de toate să acorde o atenție la aspectul său.

 • Rădăcina ar trebui să fie ferm, elastică, acoperită cu un strat subțire. crustă densă uscată indică faptul că rădăcina nu este prima prospețime, și deja undeva mai lunga de nefolosire. Stocarea durata și necorespunzătoare va spune și ridat, decolorat uite. La urma urmei, ca orice rădăcină, ghimbir pierde în cele din urmă de umiditate și acest lucru devine mai puțin suculent și parfumat.
 • Pe rădăcină ar trebui să fie nici o pierdere a cunoștinței. Și dacă acesta este depozitat într-o cameră umedă, el în curând acoperit cu pete, carne luminoase de culoare închisă, aroma sa și gustul se deteriorează.

Cum se păstrează rădăcină de ghimbir

Ginger stocate în frigider. Deoarece numai scăzut de mai sus zero temperaturi și umiditate ridicată va ajuta să păstreze ghimbir proaspăt. Și pentru o perioadă scurtă de timp.

Această rădăcină de ghimbir nu este uscat și ridat, este ambalat în folie de plastic, dar pentru a elimina complet aerul. În acest scop, punga de plastic mic, adecvat, cu un fermoar sau un pachet destinat pentru congelarea alimentelor.

Înainte de a trimite depunerea de ghimbir, este inspectat pentru prezența proptit locurile. Ștergeți cu un prosop de hârtie, astfel încât nu este ud. Peel ghimbir nu au răzuit. În primul rând, este subțire, și în al doilea rând, protejează rădăcinile de uscare.

Se purifică ghimbir chiar înainte sa intinda in vas. Și pielea nu este tăiată, dar numai lama de curățare precum și un loc curat cartofi sau morcovi tineri.

Pentru a rădăcină de ghimbir în timpul depozitării nu a început să strice și mucegai, poate mai întâi să fie bine înfășurat într-un șervețel de hârtie, și apoi a pus doar într-o pungă de plastic, asigurați-vă că pentru a se aerisește. În această formă poate fi în frigider timp de câteva săptămâni.Dacă doriți să păstrați ghimbir doar pentru o săptămână, acesta poate fi pus în frigider, fără ambalaj. Dar, în acest caz, nu ar trebui să fie aproape de alte produse, astfel ca ghimbirul are un miros puternic, care poate fi ușor transmisă acestora. Locul cel mai optim în frigider pentru depozitarea de ghimbir - un compartiment pentru fructe și legume.

Cum să înghețe ghimbir

Dacă doriți să păstrați ghimbir pentru o perioadă mai lungă, cum ar fi de 2-3 luni, unele gospodinele sunt de cotitură la congelator. In timp ce cunoscătorii de plante condimentare pretind că ghimbir nu poate tolera temperaturi mai mici de 0 °. Și ei spun, în cazul în care proprietățile sale utile atunci când congelate este redusă în mod semnificativ.

Dar, gospodinele preferă să salveze Ginger, cel puțin în acest fel, mai degrabă decât arunca-l la gunoi, atunci când aceasta va dispărea complet, fiind o lungă perioadă de timp în condiții nefavorabile.

 • Pentru mai multe dificultăți au apărut cu utilizarea de ghimbir congelat, pre-curățat și frecat pe o răzătoare.
 • Apoi, răspândit în porțiuni în grămezi mici pe tavă, pergament pus și îndepărtat în congelator.
 • Când Ginger îngheța complet schimbare în pungi sau recipiente de plastic.
 • Dacă prepararea unor feluri de mâncare au nevoie de ghimbir tocat, vei primi doar o bucată din pachetul de congelate și utilizate conform destinației lor. Și nici măcar nu se poate decongelat.

rădăcină de ghimbir pot fi înghețate, tăierea în felii sau cuburi.

 • Tocat răspândirea ghimbir pe o tavă și congelare.
 • Apoi, trecerea în saci mici și bine înnodată.

ghimbir congelate pot fi stocate în congelator timp de aproximativ 6 luni.

Cum se păstrează ghimbir în miere

Toată lumea este familiarizat cu proprietățile curative ale ghimbir. El este foarte bun pentru răceli. Prin urmare, se poate răzuiesc și se amestecă cu miere. În primul rând, mierea este un conservant bun și ghimbir în ea pur și simplu nu dispar. În al doilea rând, cu o astfel de combinație de proprietăți benefice și va amplifica unul sau celălalt produs.

Cum să se usuce ghimbir

În cazul în care o mulțime de ghimbir, de exemplu, săpat o recoltă bogată de această rădăcină, se poate usca. După ghimbir uscate își păstrează toate proprietățile sale benefice și gust. În acest caz, preparată la domiciliu, se pare că o mulțime de pulbere de ghimbir parfumat, care este vândut în magazin.

 • Ghimbir spălare rădăcină, împrăștiat pe un prosop și se usucă prin umiditate.
 • Răzuiește pielea cu un cuțit.
 • Ghimbir tăiat în felii subțiri. Aceasta este o condiție necesară, deoarece felii groase mai rău uscat și pot deveni mucegăită în timpul depozitării.
 • Tocat răspândit ghimbir pe o foaie de copt, prevăzută de pergament, și trimite în cuptor.
 • Uscat la temperatura de 50 ° C, timp de o oră. Apoi feliile rândul său, de cealaltă parte, apoi trimis la cuptor pentru încă o oră.
 • Uscarea este considerată completă dacă feliile nu îndoiți și rupe.
 • Ghimbirul uscat depozitat într-un recipient de sticlă închisă ermetic într-un loc uscat, la temperatura camerei, timp de aproximativ doi ani.

Utilizarea de ghimbir în gătit

 • Uscat și ghimbir proaspăt se adaugă carne și pește. Datorită lui, mirosul de pește devine mai slabă și carnea gust mai bun.
 • Ghimbirul este utilizat în decaparea legumelor și fabricarea de salate de legume. Acest condiment este adesea găsit în bucătăria japoneză, coreeană, chineză.
 • Ghimbir adăugat la produse de patiserie: prajituri, briose, prajituri.
 • Foarte ceai delicios se obține cu adaos de condimente. Ghimbir imbunatateste digestia, creste pofta de mancare, reduce greață.
 • El este un membru al multor amestecuri de condimente. De exemplu, în curry indian este o componentă obligatorie.
 • Dacă sunt disponibile felii de ghimbir uscate, este măcinat într-o pulbere după cum este necesar, ca și sub formă de zdrobit uleiurile esențiale se evaporă repede și se pierde mult din aroma.
 • ghimbir uscat poate fi înlocuită cu proaspătă. Dar trebuie să ne amintim că ghimbir măcinat în produsele alimentare plasate în doze mai mici decât cele de rădăcină ras tocat. Dacă rețeta indică faptul că aveți nevoie pentru a pune o lingura de ghimbir proaspat, apoi a pus în schimb doar un sfert de linguriță de pulbere uscată.