Cum se păstrează ceapa ceapa la domiciliu

Cum se păstrează ceapa ceapa la domiciliu
gradinari cu experiență știu că să crească o recoltă bună de legume poate fi doar de semințe de înaltă calitate, piesa de prelucrat este mai bine să se ocupe. Dar nu este întotdeauna posibil. Uneori nu este suficient timp, și, uneori, loc, deoarece apartamente moderne, în orice mod adecvat în acest scop. În plus, este important să se organizeze condițiile adecvate de depozitare pentru materialul de teren. Cottagers care doresc să adune o recoltă bună de ceapă în toamna, este necesar să se aibă grijă ca acestea sunt de gând să planteze în primăvara anului. Astăzi voi împărtăși cu voi cunoștințele despre cum să păstreze seturi de ceapa, pentru ca el nu a mers la săgeata, și ți-a dat o cultură demnă de invidie de vecini.Ce este o ceapa

arpagic este bulblets mici nu mai mult de 3 cm, care au fost cultivate în primul an după plantarea semințelor. Acesta este apoi utilizat ca sămânță pentru creștere capete de ceapă.

S-ar părea, de ce nu folosesc semințe convenționale, este mult mai ușor. Dar arpagic are avantaje incontestabile:

  • El dă mai devreme, comparativ cu ceapa, cultivate din culturi de semințe.
  • Dezvoltarea rapidă și calitativă a plantei, chiar suficient de sol fertilizat.
  • Capacitatea de a recolta, chiar și în condiții aride datorită unui sistem extins de rădăcină.
  • Ușor să crească și să aibă grijă de.

Pentru a continua să crească de fructe de cepe mari Seva trebuie să treacă o serie de etape pregătitoare importante:

  • Pregătirea pentru colectarea
  • colectarea corectă a setului de ceapa
  • Pregătirea recoltei pentru depozitare
  • Observați temperatura în timpul depozitării ceapa

Pregătirea pentru colectarea setului de ceapa

Cum se păstrează ceapa ceapa la domiciliu
În scopul de a colecta semințele pot fi depozitate fara probleme pe tot parcursul iernii, înainte de a este necesară colectarea să respecte o regulă simplă. Aproximativ 3-4 săptămâni înainte de recoltare opri udare trebuie să fie. Curățarea bulblets se produce atunci când au format bine, iar frunzele încep să se îngălbenească și usca.

Pregătirea pentru depozitare de iarnă

Pregătirea pentru instalarea depozitului ar trebui să înceapă cu uscare și de a respinge becurile nepotrivite. Uscarea trebuie recoltate într-o vreme caldă însorită, la aproximativ 30 de grade timp de 2 săptămâni. Periodic, becurile trebuie să se agite sau răsturna.Cum se păstrează ceapa ceapa la domiciliu
După uscare, necesitatea de a sorta cu atenție afară de fructe, elimina toate deteriorat și putrezirea. Depozitate cel mai bine selectat arcul dimensiune sevok de la 1 la 3 cm. Bulbi mai mici sunt aruncate sau plantate în pământ, în toamna. dimensiuni de ceapa mai mare de 3 cm, va fi dificil să se mențină aterizare, el este mai predispus la bolting. Prin urmare, este mai bine pentru a pune casa pe stilou într-o cutie sau ghivece.

Selectate pentru depozitarea de legume ar trebui să fie pus în recipient pregătit. Acesta poate fi cutii, cazuri, saci de panza. Condiția principală - capacitatea de circulație a aerului ar trebui să ofere. Strat ceapa plasat în container nu trebuie să depășească 25 cm pentru a preveni putrezire.

Nu folosiți pungi de plastic, recipiente de plastic sau de staniu pentru depozitarea semințelor.

În cazul în care se păstrează ceapa

Depozitarea ceapa seminte poate 3 moduri diferite: de temperaturile reci, calde și metoda combinată. Să luăm în considerare fiecare dintre opțiunile în detaliu.

depozitare la rece

Pentru această metodă de depozitare este necesară pentru a găsi un loc cu o temperatură de -1 la -3 grade și o umiditate relativă de aproximativ 85%. O bună opțiune este să se usuce pivniță sau subsol.

Vă rugăm să rețineți că curățarea depozitului prin această metodă, recolta de ceapa trebuie să fie uscate la soare, la o temperatură de 30-35 de grade Celsius timp de două săptămâni. În timpul iernii, cultura depozitată trebuie verificată periodic pentru rădăcinile umede sau putrezite.

Cum se păstrează ceapa ceapa la domiciliu
Apartament locuitorii care nu au propria lor pivniță, depozitare Seva poate consilia pe raftul de jos a frigiderului. Singurul dezavantaj - un număr mic de becuri care pot fi plasate acolo.

Magazin ceapa în balcon sau loggie nu funcționează, ca o condiție importantă pentru o temperatură constantă, care va fi dificil de realizat.

cu câteva săptămâni înainte de plantare de primăvară prova trebuie să fie scoase din depozit și se încălzește la aproximativ 30 de grade, atunci este posibil să se procedeze la aterizare.

Păstrați ceapa cald

Această metodă poate fi organizată la domiciliu. temperatura de depozitare trebuie să fie de la +18 la +25 de grade, iar umiditatea 50-70%. Ceapa poate fi extins în grilă, care apoi poate fi agățată sau plasate în cutii.

Este important să se țină arcul într-un astfel de interval de temperatură, deoarece aceasta va conduce la scăderea producției trăgătorului, iar creșterea - la uscarea bulblets.

combinarea metodelor

Acesta este adesea folosit o metodă așa-numita combinate, care combină temperaturile reci și calde. Se întâmplă în acest fel. Toamna înainte de arcul îngheț menținut la o temperatură de 18-20 grade Celsius. Odată cu debutul îngheț arc transferat la un frigider sau alt dispozitiv de stocare la rece. Spring 3 săptămâni înainte de transplantare în arcul de retur de căldură, crescând treptat temperatura până la 30 de grade. În aceste condiții, semințele se păstrează timp de aproximativ 3 zile și apoi temperatura a fost coborâtă la 20 de grade Celsius și depozitate până la plantarea bulbilor.

Cum să păstrați achiziția înainte de plantare ceapă

Dacă aveți de gând să cumpere ceapa, mai ales în mijlocul iernii sau la începutul primăverii, ar trebui să înțeleagă că, dacă sunt respectate în modul de stocare temperatura necesară, nu puteți ști. Prin urmare, pentru a evita bolting de semințe este recomandat să-l păstrați mod excepțional de cald. De asemenea, ar trebui să revizuiască periodic rezervele, pentru a le preveni de umiditate și de putrefacție.

Ulterior, ceapa mod necesar cald la o temperatură de 40 de grade timp de 8 ore. Această măsură va ajuta la reducerea riscului de îmbinare filetată și de a ajuta trezi muguri latente.