Cum se curata urechile si pisica la domiciliu

Pisicile prin natura lor sunt extrem de curate, dar, de asemenea, au nevoie pentru a curăța urechile, pentru că nu se poate face singur. posoias lins de multe ori mama urechi, dar grija meticuloasă cu utilizarea de instrumente speciale poate oferi doar un om.Cum se curata urechile si pisica la domiciliu

În plus față de îndepărtarea contaminanților, animale de companie trebuie să se ocupe ureche acarieni și umezeala acumulată. Procedura este nedureroasă în cazul în care îngrijirea se efectuează în mod regulat. Prin curățarea urechile animalului sunt instruiți din copilărie, pentru a evita orice probleme în viitor.

Pot curăța urechile de pisoi

Proprietarii de multe ori se întreabă această întrebare. Este recomandabil să se stabilească dacă animalul de companie de familie are nevoie într-adevăr o curățare igienică sunt doar un capriciu al proprietarului.

În timpul următorul joc cu un animal sau o noapte de somn bun, inspecta cu atenție urechea externă la prezența sulfului acumulat, umiditate și paraziți.

a venit timpul. Pet de multe ori flutura capul, dip-l într-un vas cu apă, se freacă pe covor sau pe alte suprafețe? Este timpul pentru a curăța urechile.

Boala. Majoritatea reprezentanților raselor de pisici suferă de inflamații ale urechilor, care are loc din cauza acumulării abundente de apă în canalul urechii, pătrunderea corpurilor străine (ramură, ață tesatura, etc.) sau o curățare cosmetic rară.

Un obiect străin răni timpanului, o boală însoțită de o secreție purulentă și agonie a animalului. În astfel de cazuri, este important de timp pentru a vedea veterinar pentru a salva copilul ședinței.

Otodektoz (acarieni ureche)

Ureche de curățare - o procedură importantă pentru sănătatea pentru animale de companie. posoias predispuse la boli asociate cu apariția de acarieni ureche. Paraziții de particule de alimentare ale epidermei, pentru a alege, astfel, pentru ele însele ca habitate urechi de animale tinere.

Cum se curata urechile si pisica la domiciliu

 • Acesta începe mâncărime;
 • puroi masiv;
 • sulf devine de culoare închisă;
 • cruste ale urechii interne;
 • etapa de funcționare afectează auditiv, prin care elevul nu mai aude clar este;
 • suferința animalelor și urechi periere pentru a trage de sânge, care doresc să scape de dăunători, care urau pot fi văzute doar la microscop.

pisoi nevaccinate poate ridica acarieni ureche numai de la rude mai în vârstă, care participă în mod regulat pe stradă și la risc.

tratament
Otodektoz într-un stadiu incipient pot fi tratate cu succes cu antibiotice. În identificarea chiar și simptomele cele mai minore, se recomandă să viziteze medicul veterinar pentru un diagnostic mai precis și gradul de deteriorare. In clinica, animalul va face însămânțare sau răzuire, și apoi numește un curs de tratament.

De obicei, medicii eliminarea paraziților scrierea preparatelor protivokleschevye împreună cu picături antibacteriene și antifungice. Înainte de tratamentul efectiv al urechilor trebuie să fie curățate de murdărie, pentru a efectua medicamentul este distribuit în toate zonele afectate.Cursul durează aproximativ o lună, timp în care necesitatea de a se ocupa de zi cu zi urechi pentru animale de companie. Se recomandă să re-vizita clinica veterinară pentru a asigura eficacitatea procedurilor efectuate.

Cum se curata urechile si pisica la domiciliu

sfaturi generale proprietarilor:

Cum se curata urechile si pisica la domiciliu

 1. Procedura igienică se efectuează după fiecare baie, indiferent de frecventa.
 2. Ca o măsură de precauție efectueze un organism de inspecție amănunțită de zi cu zi a urechii animalelor. Urechile - locul cel mai sensibil la pisoi, deci au nevoie de o ingrijire adecvata.
 3. Curățarea zilnică este necesară doar în extremă necesitate (otodektoz, prezența constantă a umidității, corpuri străine). În alte cazuri, frecvența tratamentelor: la fiecare 2 săptămâni.
 4. În cazul în care animalele de companie cu regularitate de sulf se acumulează în canalul urechii, îndepărtează depozitele în educație.
 5. În timpul utilizării ca o loțiune agent de curățare pentru curățarea urechilor, care se comercializează în magazinele de animale de companie. companie bine stabilit Kleene, produsele lor conțin o serie de pisoi.

O metodă de curățare a organului auditiv la pisoi depinde de rasa animalului, sub formă de urechi și mărimea lor.

De exemplu, producția de sfincșilor suferă de sulf a crescut, prin urmare, au nevoie de o rutina de zi cu zi.

Siamez, rase britanice, Scoția și persană necesită curățare săptămânală, deoarece urechile lor sunt lână, ceea ce reduce emisiile.

Metodologia procedurii

Preparate cosmetice. Înainte de a trece la curățenia igienică a citi recenzii de picături pentru urechi și loțiuni concepute special pentru pisici. Este important să se utilizeze numai instrumente de înaltă calitate, pentru a evita complicațiile în viitor.

Preferați compoziția naturală, fără aditivi și uleiuri care încurajează pentru animale de companie, din nou, să zgârie urechile sintetice. Ei bine, în cazul în care loțiunea conține ioni de argint, acestea sunt benefice pentru canalul urechii.

Alegeți preparate cu efect antimicotice, care previn inflamatia si tumori, creând un film protector în auriculul.

Caracteristici importante. Ureche de curățare ar trebui să aibă grijă să nu provoace deteriorarea timpanului. Este important să se asigure capul animalului, în caz contrar pisoi începe să se rotească și provoca daune pe cont propriu canalului auditiv.

Cum se curata urechile si pisica la domiciliu

Procedura planificată. Pentru a șterge cea mai adâncă parte a canalului, utilizați un tampon de bumbac înmuiat în loțiunea. Mișcările trebuie să fie netedă, mutați din interior spre marginea exterioară, pentru a trece mai departe să înscrie.

Urechea exterioara este curățată cu un tampon de bumbac umezit cu un amestec de peroxid de hidrogen (3%) și apă într-un raport de 2: 1. Vă rugăm să rețineți că peroxidul va debordeaza în urechea animalului, care va aduce inconveniente suplimentare. Acest instrument nu este folosit mai mult de două ori pe lună, ca pielea foarte uscata. În caz contrar, utilizați o loțiune.

Uita-te la reacția, în cazul în care copilul este tras, s-ar putea să-l rănească, nu merge mai departe. Efectuarea de igienă după fiecare proceduri de apă, câțiva pași simpli pot ajuta la evitarea dezvoltarea otitei medii.

Curățarea la otodektoz. În cazul în care animalul este infectat cu acarieni ureche, veți avea nevoie de un număr mare de tampoane de bumbac. substanță neagră se acumulează în fiecare zi, trebuie să-l elimina complet. Există cazuri în care este imposibil de a elimina doar un singur stick-uri de sulf.

loțiune prin picurare (pipetă atașat) în canalul urechii animalului, urmând instrucțiunile de. loc de masaj în spatele urechii timp de 10 minute la un mijloc de pătrunde mai ușor în interior și apoi îndepărtați selecția îmbibat cu apă.

La finalizarea curățarea urechilor pisoi va dori să zgârie urechile lui, laba, nu-i permit să facă acest lucru. Clătinînd din cap sau frecare pe covor este acceptabil.

În conformitate cu recomandările generale, puteți curăța cu ușurință urechile animalului la domiciliu, fără a se recurge la veterinar. Este important să ne amintim că igiena ar trebui să aibă loc fără a afecta-l pentru animale de companie să crească sănătoși și fericiți. Din copilarie deprindă copilul la procedurile necomplicate, pentru a evita dezvoltarea de otita medie, inflamație și cruste seroase, indicând prezența acarieni ureche.