Cum se curata un aspirator, serviceyard-confortul casei dvs. la îndemână

Cum se curata un aspirator, serviceyard-confortul casei dvs. la îndemână

Aspirator - unul dintre ajutoarele noastre credincioși, și pentru a face să funcționeze în mod corespunzător, de a face pe deplin responsabilitățile sale și a ajutat în procesul de curățare, este necesar să se aibă grijă în mod corespunzător pentru ei. Nu este vorba doar despre păstrarea asistent intern într-un loc uscat, inaccesibil copiilor, dar, de asemenea, să efectueze măsuri preventive regulate. După o poluare puternică, este necesar să se efectueze o curățare și spălare a aspiratorului din interior, nu pentru a trage dispozitivul de la centrul de serviciu, verifica cat de curat aspiratorul manual.







Ce trebuie să știți despre curățarea aspiratorul?

Principiul de întreținere și curățare aparatelor depinde în întregime pe unitatea de modificare și de asamblare. Pe rafturile supermarketurilor de electronice în fiecare zi, există sofisticate nou modelele de aspirator: dispozitive cu containere, mașini de spălat, unități cu filtre de apă, de curățare inovatoare bezfiltrovye aspiratoare, dispozitive de separare, electrice perie-bătător.

Cum se curata un aspirator, serviceyard-confortul casei dvs. la îndemână
Să ne gândim mai detaliat regulile de modul de a curăța aspiratorul de orice fel.

Cum se curata un aspirator cu un sac standard de praf?

Unitățile cu sac de praf tradițional nu necesită întreținere frecventă. echipament suficient pentru a funcționa corect:

 1. În mod regulat eliminate din punga soused gunoi.
 2. Curățați periodic complet: ștergeți carcasa curățați furtunul, filtre pentru a evita infundarea motorului, precum și într-un mediu de susținere, aparatul nu se încălzește bacteriile crescute, care poate ruina viața noastră.

Dacă utilizați doar o astfel de mașină pentru curățare, citiți instrucțiunile scurte referitoare la serviciul său, furnizate de producător. Curățați aspiratorul și poate fi în conformitate cu următoarea schemă propusă de specialiștii noștri.

Pregătirea:

 1. Purificarea a fost efectuată după aspiratorul este deconectat de la rețea.
 2. Scoateți furtunul.
 3. Deschideți cazul.
 4. Scoateți unitatea toate filtrele:
  • Camera de colectare a prafului sac.
  • Filtru, care protejează motorul (situat în zona de intrare a compartimentului motorului).
  • Se filtrează purificarea finală (la ieșirea din aspirator).
  • Mai multe filtre (acestea sunt echipate cu unele modele).

Cum pot curăța filtrul aspirator:

 1. o cârpă umedă moale curăța camera de colectare a prafului. Mai ales cu atenție și este necesar pentru a curăța aspiratorul pentru unghiurile camerei de acumularea de praf.
 2. Activați rețeaua de suflare aspirator și debitul de aer din compartimentul motorului. Praful și murdăria din compartimentul motorului îndepărtat rapid, în cazul în care în momentul purjarea vă înclinați aparatul dintr-o parte în alta. De asemenea, ca o opțiune, puteți ajusta puterea aparatului, ușor și care acoperă deschiderea de deschidere de mână pentru furtun.

Important! Vârtej aspirator nu produce în camera de zi (intrarea sau pe stradă). În compartimentul motor al vârtej de praf de aer acumulat puternic va fi suflat.

 1. La finalizarea spălare, verificați filtrele unității. În cazul în care acestea au fost deteriorate sau foarte murdare și uzate, înlocuiți-le cu altele noi.
 2. Setați filtrele înapoi în aspirator. Filtrele trebuie să fie întotdeauna uscat, în caz contrar acestea nu vor mai permite aerului și nalipnet praf. Aceasta poate să crească chiar mucegai.
 3. Praf sac loc în compartimentul său (înlocuiți cu un sac nou, dacă este necesar). În cazul în care modelul de aspirator este echipat cu un sac de pânză, putem nu numai curat de moloz, dar, de asemenea, să-l spele folosind pulberea de spălare.






Analizează elemente suplimentare

accesorii suplimentare includ:

Important! Scopul principal - pentru a elimina obiecte străine și resturi. curățare perie Turbo implică îndepărtarea unei role scame, fire, rana de păr. Pentru a face față cu duza funcțională responsabilitățile lor, nu neapărat să-l curățați după fiecare recoltare, dar, de asemenea, întârziere de curățare nu ar trebui să fie.

Turbo perie curat:

 1. Scoateți duza din ansamblul furtunului telescopic mâner.
 2. Glisați ușor zăvorul în lateral și îndepărtați capacul de protecție.
 3. Pe suprafața de plastic pentru a îndepărta praful și murdăria cu un burete umed.
 4. În valoare de rana de păr de pe rola, se taie cu foarfeca și se îndepărtează cu o pensetă sau o perie.
 5. praf Curățați și murdăria de pe lama periei.
 6. După toate manipulările, închideți capacul.

Cum se curata un aspirator, serviceyard-confortul casei dvs. la îndemână
petrec de 2 ori pe an, o curățare a periei turbo. În acest scop, este necesar să se facă următorii pași:

 1. Scoateți capacul.
 2. Extindeți duza interioară în sus.
 3. Utilizați o șurubelniță pentru a deșuruba cele 6 șuruburi.
 4. 2 jumatati ștergeți ușor peria în interiorul cârpă curată. În zonele îndepărtate, îndepărtați conducta de murdăria mai curat.
 5. Cu toate mecanismele de perie elimina murdaria, păr, păr cu foarfecele și forcepsul.
 6. Se asamblează lama în ordine inversă.

Important! Dacă locuiți în animale de casa, curățarea preventivă a periei turbo cu analiza a duzei are loc o dată la 3-4 luni.

Curate alte elemente suplimentare:

 1. Murdar tub, înnegrit pus într-o baie de apă, l înmuierea la exterior și interior (dacă accesoriul are contacte sau switch-uri, este imposibil de făcut).
 2. Un furtun cu un burete cu săpun moale la exterior.
 3. Dacă interiorul ceva blocat, apoi conectați furtunul la orificiul de ieșire și sufla, inclusiv un aspirator. Puteți folosi în acest scop și o bucată lungă de sârmă.
 4. Asigurați-vă că pentru a șterge interiorul și pe marginile deschiderii, unite printr-un furtun.

Important! Elemente de momeli din plastic, de asemenea, nu uitați, dacă vă decideți să curățați aspiratorul - ștergeți-le cu o cârpă umedă sau clătiți sub jet de apă. Înainte de aspiratorul pentru a colecta, uscate toate părțile și corpul umed șterge uscat.

Coșul de gunoi sac înfundate cât mai puțin posibil, și ați avut doar din când în când întrebam cum de a curăța un aspirator, urmați aceste reguli:

 1. Nu folosiți un aspirator pentru curățarea resturilor de construcție în repararea de apartamente.
 2. Instalați în aspirator numai de înaltă calitate și proiectat special pentru acest tip de saci de mașini și filtre. modificarea Inacceptabil, reglare de mână, tăierea sacilor și a filtrelor de la complet diferite aspiratoare.
 3. Asigurați-vă că nu există nici o ruptură a pungii atunci când curățarea de sticlă, cuie, mocnind mucuri de tigara.
 4. Vă rugăm să rețineți că garniturile din cauciuc au fost întotdeauna în loc.
 5. saci înlocuibile trebuie să fie eliminate o dată pe lună și jumătate. ele nu sunt destinate pentru re-utilizare.
 6. Nu uitați că sacul de protecție filtrul de motor și trebuie să fie prezent în unitatea (inserați-le în loc după curățarea regulată).
la conținutul ↑

Proprietăți de curățare diferite tipuri de aspiratoare

Dacă decideți să acorde prioritate modelele mai avansate de aspirator înainte de a curăța aspiratorul, ia în considerare aceste recomandări.

Aspirator cu un recipient de colectare a prafului

aspiratoarele recipient curat după fiecare curățare. În unele modele suficient de îndepărtați și aruncați acumulate în interiorul containerului container de gunoi din plastic și apoi se spală cu apă.

Important! Pentru a realiza un aspirator bun pentru a curăța, se spală și bureți de filtrare fină și wafer prezente în sistem. Acest lucru va ajuta la maximizarea duratei de viață a unității.

Aspirator cu filtru de apă

Mașini inovatoare - aspiratoare cu aquafiltru practic nu necesită întreținere. Un dispozitiv de acest tip de produs de mai multe companii de renume mondial. Principiul de funcționare al acestei tehnici este acela că aerul de admisie curge printr-un furtun în rezervor cu apă, particulele mari de murdărie și praf este depozitat în apă și trimis la un filtru mai mic.

Important! Recipientul într-un astfel de tip de aspirator este clătit, iar filtrul este aspirata sau spălat, apoi uscat și pus în aplicare. Deci, dacă preferați acest model, nu veți numai facilitat în mare măsură problema de curățare în sine, dar, de asemenea, problema modului de a curăța aspiratorul.

Aspirator cu un separator

Până în prezent aspiratoarele separator nu a lansat mai multe companii, în special, compania Pro-Aqua. Concetățenii noștri aleg produsele de acest tip, deoarece modelul de date se combină armonios de calitate și valoare:

 1. Tipul de vid de separare, practic, nu trebuie să aibă grijă, pentru că, de fapt, ei nu au filtre care trebuie să fie curățate în mod regulat, și de a schimba la noi, astfel încât - nu trebuie să cheltui bani pe achiziționarea de piese.
 2. În plus, unitățile interne ale acestui tip, în cursul activității lor nu numai că elimină contaminarea de orice tip, dar, de asemenea, paralel purifica si umidifica aerul din cameră.

Important! Principiul de funcționare al aspiratorului separator dupa cum urmeaza: aerul de admisie pătrunde prin furtunul în rezervorul de apă, în care prelucrarea produce un separator de presiune înaltă. Particulele de praf și murdărie în procesul de curățare sunt depozitate în apă, și pentru a curăța aspiratorul, pur și simplu se toarnă apă în afara containerului, după care aparatul este din nou gata de funcționare.

Aveți grijă, dragoste asistentul credincios într-o economie care pentru mulți, mulți ani, el a fost un prieten loial și aliat în menținerea ordinii și curățenia în casă, și nu creează probleme.