Cum se curata o saltea în rețetele de origine populare

saltea murdară este ușor, dar să-l aducă la fața locului în cazul în care mai complicată. Desigur, ar fi mai bine și de a face pentru a preveni apariția lor, aderarea la regulile de bază de igienă. De exemplu, trapeznichat culcat pe o saltea, nu este în mod clar o idee bună. Și dacă este destinat unui copil (și, prin urmare, riscul de contaminare crește de multe ori), are sens să utilizeze capacul special.Dar, fie ca aceasta poate, este imposibil să se asigure practic de pete. Cum se curata o saltea, ca și cum încă murdărit?

saltea lavabil

Pentru spălare, veți avea nevoie de o soluție formată din apă, praf și săpun. În plus, vă rugăm să fie cu bazine și găleți, astfel încât să se spele salteaua, necesită o cantitate mare de apă pură:

 1. Spumat soluție și aplicați o perie burete pisa bine și scoateți cârpă spumă pentru curățare. Nu uitați să clătiți cârpă cu apă curată.
 2. Nu ar trebui să fie înmuiate în apă saltea ca să se usuce complet el nu poate și va deveni un mediu ideal pentru propagarea ciupercilor.
 3. Dacă doriți doar pentru a curăța paturile de un miros neplăcut, se presară suprafața de sodă și o oră doar aspirării.

Rufele nu este de dorit să se utilizeze curatatorii chimice înlăturarea petelor și puternice. Săpun va fi suficient: se curăță, dar, de asemenea, are un efect dezinfectant.

Cum se curata o saltea în rețetele de origine populare

Curățare de urină

În cazul în care casa ta are un copil poate fi surprize diferite. În special, după ce unul dintre ei, trebuie să apuca cap: cum pentru a curăța o saltea de incontinență? Înainte de a utiliza una dintre aceste metode, ține cont de faptul că acestea sunt eficiente doar pentru petele proaspete.

 1. Se tratează pata cu apă și săpun, șterge cu un prosop și se lasă să se usuce.
 2. Se amestecă sare cu suc de lămâie. Aplicati amestecul pe pata si se lasa sa stea timp de câteva ore. Apoi zamoyte cu un burete.
 3. Pentru a elimina mirosul șterge suprafața soluției saltelei acetică. Mai mult, este posibil să se utilizeze un mod special pentru a absorbi mirosurile.


Pentru a preveni astfel de probleme, este de dorit să cumpere un capac impermeabil la apă sau de a folosi scutece Backer.

Cum se curata o saltea în rețetele de origine populare

Cleaners

Există mai multe instrumente diferite pentru a vă ajuta să scapi de tot felul de pete:

 1. Pe teren, colorate cu ceara, așezați hârtie și fier de fier scaun sugativă.
 2. Urme de ruj elimina cu alcool. Necesar zamoyte acest site după tratament.
 3. Vinul rosu poate aduce sare.
 4. Trace de gumă sau ipsos trebuie să fie acoperite cu gheață, și apoi curățați de pe resturile de cuțit bont și se freacă acest alcool loc.
 5. Sângele poate fi îndepărtată folosind peroxid de hidrogen.
 6. oja este posibilă eliminarea metodei clasice - cu acetonă.
 7. Pentru a îndepărta urmele de cafea, se diluează într-un pahar de apă o linguriță de amoniac. Aplicați soluția și spălați-l după 5 minute.
 8. Este imposibil să se determine tipul de poluare? Apoi, utilizați soluție de amoniac (o linguriță per pahar cu apă).
 9. Pentru a învinge cu ușurință rezultă din lichide organice, se amestecă părți egale de bicarbonat de sodiu și oțet. Puteți utiliza, de asemenea suc de lămâie. O soluție de sodă elimina mirosul neplăcut.

Astfel, înainte de a alege, de a curăța salteaua, determina natura contaminării.

Cum se curata o saltea în rețetele de origine populare

Curățarea saltea ortopedica

saltea ortopedica are o construcție destul de complicată, astfel încât numai o curățare a suprafeței exterioare va fi insuficientă. În acest caz, modul în care face spuma saltele curate corect? Soluția ideală ar fi o curățare profesională uscată. Cu toate acestea, există unele linii directoare care vă va ajuta să întârzie acest moment:

 1. La fiecare șase luni, rândul său, subiectul dormit de cealaltă parte.
 2. Suprafața de vid saltea în fiecare săptămână. Deci ai curăța și pentru a preveni multiplicarea microorganismelor.
 3. Utilizați capacele speciale.
 4. Dacă evitați încă nu a reușit pete să le imprime cu instrumentele de curățare tapițerie.

trucuri simple dovedesc că problema a modului de a curăța o saltea in casa, pentru o lungă perioadă de timp nu poate perturba buna-credință a proprietarului. reguli de îngrijire nu sunt atât de complicate. Urmați-le în mod regulat, iar salteaua va dura ani de zile să vină.

A se vedea, de asemenea: