Cum se curata mobila tapitata in casa de murdărie și praf

Să ne uităm la un apartamente tipic mobilier - fiecare spațiu de cazare veți găsi mobilier tapițat, fără ca, în nici un fel. Acest lucru înseamnă că curățarea lor are loc în majoritatea oamenilor. Cum se curata o canapea sau un scaun acasă împotriva murdăriei și a prafului? Cum de a face acest lucru în mod corespunzător, fără a afecta tapițeria? Hai să vorbim despre asta în articol.caracteristici de curățare

Primul lucru care vine în minte este gazdele - utilizarea unui aspirator. Dar, pentru a apela această metodă este foarte eficientă este dificilă, iar în unele cazuri, el nu este permis. După metoda de curățare depinde în primul rând de tipul de tesatura tapițerie și tapițerie se întâlnește foarte diferite. producătorii moderne folosesc următoarele tipuri de țesături:

Pentru aproape orice tip de tesut este un timp testat și aprobat recomandarea femeilor.

Cum se curata mobila tapitata in casa de murdărie și praf

Curățare de canapele si scaune din piele de căprioară artificială

piele de căprioară artificială - moale la atingere, interior frumos, care este adesea selectat de către cumpărători. Dar proprietățile rezistente la pete ale materialului nu se poate lăuda, așa că din când în când este necesară întrebarea pentru a elimina contaminarea de pe suprafața sa. Pentru a face acest lucru de multe ori utiliza aspiratorul convențional, care îndepărtează tot praful și murdăria. Ușor de curățat zone mici de periaj normale. Și dacă petele de tapițerie formate sunt ușor de îndepărtat săpun cele mai obișnuite și apă. și petele unsuroase de care apar în timpul funcționării mobilierului tapițat „piele“, de asemenea, bine sunt îndepărtate cu apă și săpun lichid.

În ceea ce privește fondurile speciale, trebuie să fie foarte atent cu ei ca piele de căprioară artificială în ceea ce privește „chimie“ - un material destul de capricioasă.

Important! După aplicarea perie soluție de săpun pieptene perilor mici din cauciuc la volumul de material câștigat.

Cum se curata mobila tapitata in casa de murdărie și praf

Curățarea tapițeriilor din imitație de piele

Se pare că mobilierul din piele artificiala nu este capricioasă - o suprafață netedă de calitate poate fi șters cu un burete umed, scoate-l de praf și murdărie. Petele de grăsime de pe tapițerie astfel nu sunt formate, materialul nu se teme și vărsat cafea sau ceai. Dar există secrete de la gospodine cu experiență și din imitație de piele - este utilizarea de remedii populare.

Cum se curata mobila tapitata in casa de murdărie și praf
Cum de a elimina urmele de bandă adezivă pe plastic?

Pentru a afla cum să facă față cu un miros neplăcut în mașina de spălat, verificați aici.

Dacă tapițeria canapea format pete nu estetice, acestea sunt ușor să se spele cu apă caldă și săpun. Este ușor de a face față cu petele de cafea, gem, ceai și alți contaminanți similare. În cazul apariției pe urmele capitonarea de cerneală, ruj, stilouri sau hard pete de grăsime de ieșire cu vârf de pâslă, a permis utilizarea de alcool - o piele artificială el nu a durut:

  1. Este aplicat pe site-urile șervețel contaminate, permițând grăsime să-l absoarbă perfect.
  2. Se prepară o soluție de alcool 10% - l ușor podogreem.
  3. Solutia umectat cu un tampon de bumbac mic.
  4. TAMPON loc curat, cu un spot luminos îndrăzneț și mișcări line.

Cum se curata mobila tapitata in casa de murdărie și praf


Cum se curata o canapea îngrămădit

Ideal pentru o tapițerie - o cârpă din microfibră. Este necesar să se umezește cu apă cu săpun pentru a curăța și mișcările blânde ale gramada. După curățare tapițerie trebuie să fie sigur să se ude cu un prosop uscat.

Pentru petele cronice sau grase folosesc de asemenea apă și săpun, soluția a fost aplicat direct pe pata și lăsată să stea timp de câteva minute. agenți pe bază de alcool și solvenți organici este interzisă utilizarea, deoarece acestea sunt capabile să dizolve materialul de bază adeziv. Nap, după această procedură rapid șters, iar mobilierul devine aspectul ponosit. Bleach, folosiți produse chimice și stoarce turma nu este permisă.

Cum se curata mobila tapitata in casa de murdărie și praf

Metode de velur mobilier de curățare

Acest tip de tapiterie ca velur, cel mai bine curățate din microfibră, cu săpun sau soluție de oțet. Mișcarea pentru a rula în direcția gramada, nu pune presiune asupra materialului tapițerii, nu freca prea tare pentru a elimina murdaria. Este mai bine să-i lase timp de câteva minute, o soluție de apă cu săpun, apoi se clătește cu apă.

Pentru velur ușor pentru a lipi firele de păr, moloz și păr pentru animale de companie. Pentru a le curăța, folosiți o perie moale. După o cârpă de curățare mecanică pot fi curățate suplimentar cu o cârpă înmuiată în amoniac lichid.

Cum se curata mobila tapitata in casa de murdărie și praf
Cum să scapi de mirosul din frigider?

Pentru tesatura velur și se potrivesc acestei recomandări: înmuiați soluție acetică clorhidrat de țesătură, care este preparat per litru de apă pură și oțet linguriță de sare 2 lingurite .. Această pânză se acoperă cu o canapea sau un scaun și-l bat. Toate murdăria rămâne pe materialul umectată în soluție. Petrece bate până la o cârpă umedă nu va colecta murdăria de mobilier bate la ușă.

Important! Folosiți un aspirator pentru a curăța produsele velur nu este recomandată, deoarece această metodă se poate deteriora materialul gramada.

Cum se curata mobila tapitata in casa de murdărie și praf

Cum se curata o canapea în chenille

Se pare mare ca tapițerie chenille. Mulți producători și consumatori moderni nu lăsați un astfel de mobilier fără o atenție. Dar pentru Chenille are nevoie de întreținere regulată pentru a păstra mobilierul în curat și ordonat.

Cel mai bun mod pentru curățarea omidă tapiterii - un săpun obișnuit lichior slab. Dar este utilizat în cantități mici, urmărind cu atenție reacția de manipulare a țesutului.

Pentru a elimina unele impurități pot fi utilizate soluții de alcool, de asemenea, uneori urme grase folosind scoase sare, care este capabilă să absoarbă umezeala și grăsimea furnizată instant rambleiere să pata proaspătă.

Important! Indiferent de metoda de tratare a siturilor poluate de pe chenille tapițerie pe care o alegeți, asigurați-vă că să se usuce imediat petele umede. În caz contrar, materialul se va întinde și nu va fi în măsură să ia forma sa originală.

Cum se curata mobila tapitata in casa de murdărie și praf

fonduri speciale

Desigur, aceste zile nu putem uita de agenți speciali de curățare, care contribuie la realizarea perfectă de origine mobilier din pete proaspete sau cronice. Producătorii oferă o gamă largă de varietate de mijloace pentru a îndepărta petele de diferite tipuri de tapițerie. În funcție de tipul de material, puteți alege varianta perfectă a „Chimia“, care nu va afecta tapițeria și va face față chiar și cu pete foarte dificile.

Cum se curata mobila tapitata in casa de murdărie și praf

tapițerie mea în velur de mai mulți ani, dar se pare destul de bine pentru varsta ei! In aceasta am fost foarte bun la a ajuta aspirarea uscată și ușor de manipulare orice detergent, cu un burete. În cazul în care perne detașabile, praful le poate te bat doar pe stradă și ștergeți ușor cu un burete umed și uscat.

Atunci când cumpără o canapea nouă nu am ascultat la unele sfaturi utile și a cumpărat o tapițerie destul de luminos. Regret mai târziu a devenit, atunci când este necesar pentru a curăța petele și tapițeria în sine a dobândit un aspect vechi. Un cuplu de ori un apel la companii speciale de curățare, care au în stoc lor un arsenal mare de produse de curățare, dar este o placere destul de scump. Privind la activitatea de profesioniști, am învățat să o fac eu, folosind „Vanish“, un aspirator și un burete moale cu soluție de curățare se usuca doar atunci atât de mult timp.