Cum se curata de propolis de la gunoi la domiciliu

Cum se curata de propolis de la gunoi la domiciliu

Pentru a afla cum în mod corespunzător de propolis curat și calitativ, ar trebui să știe fiecare auto-respecta, și prisacă lui, apicultor. Pentru apicultori novice va fi interesat să învețe toată înțelepciunea un astfel de caz, ca și colectarea și tratarea propolisul.Există mai multe moduri simple de a curăța, perfect adecvate pentru utilizare ca un apicultor cu experiență, astfel încât nou-veniți care nu știu încă cum să curățați în mod corespunzător de propolis în casă.

colecție de propolis

Cum se curata de propolis de la gunoi la domiciliu

Pentru a nu petrece mult timp la purificarea propolis din alte substanțe ar trebui să fie inițial cu atenție și se colectează cu acuratețe.
Există anumite reguli pentru colectarea produsului:

  • Să acorde o atenție la faptul că propolisul poate fi diferită de culoare. Mai închis - acesta este un cel mai probabil, compoziție vechi, anul trecut. Se crede că un astfel de produs își pierde calitățile sale medicinale din cauza depozitării necorespunzătoare. propolisul timp pentru a aduna în stup, prevenind astfel stagnarea și pierderea calității sale recomandate;
  • colecta propolisul ar trebui să fie în vreme rece sau în timpul unui val de căldură. În aceste condiții meteorologice, maxim o puteți selecta din stup atunci când rece - este bine atunci când se fărâmițează la cald - răzuit ca lutul;
  • Verificați toate locurile casei de albine, care poate fi Propolis: spațiu mezhramochnoe, vată, vârf de cale ferată, falduri, fante între plăci, care poate stoarce o albină, etc. Stai cu ochii pe faptul că, în timpul colectării de propolis nu cădea insecte moarte, bucăți de lemn, bucăți de pânză, etc. De obicei, aceste particule mari sunt imediat vizibile cu ochiul liber, iar pentru a le elimina, nu este dificil. Nu complica procesul în sine, în viitor, aruncați toate inutile o dată;
  • combina diferite metode de curățare - aceasta va oferi cea mai bună calitate și de produs pur, precum și a vă ajuta să alegeți metoda pe care o va folosi în viitor în mod constant.

Cum se curata de propolis de la gunoi la domiciliu
Acorde o atenție! Credem că va fi interesant pentru tine:
A scăpa de răceli folosind propolis

Tratamentul primar de propolis din resturile de ceară

Deci, ați cumpărat o bucată de propolis de pe piață și nu știu ce sa întâmplat cu el să facă în continuare. Amintiți-vă, a achiziționat medicamentul va fi cu siguranta ceara impur, din care trebuie să scape.

Citește mai mult: extractul apos de propolis Tentorium Hei Pee Wee

Pentru a separa cele două substanțe care urmează să fie puse propolis achiziționate în congelator timp de câteva ore și se lasă la congelare (timp va depinde de capacitatea congelatorului care dețin).După propolis foarte bine se intareste, scoateți-l și freca pe o răzătoare mică. În nici un caz, nu folosiți răzătoare mari și mijlocii, ca produsul nu este purificat. El va rămâne la fel cum a fost achiziționat doar sub formă de pudră.

Deci ai frecat de propolis în firimituri. Acum urmează intercala materialul rezultat într-o cupă umplută cu apă și amestecul a fost agitat bine. Veți găsi că unele dintre particulele se depun la fund, în timp ce altele continuă să planeze pe suprafață.

Acele particule care precipitatul format - este 100% propolis pur. Cei care plutesc pe suprafața - o ceară. Nu vă grăbiți să aruncați ceara, după cum puteți găsi atât de multe utilizări pentru ea. De exemplu, pentru fabricarea de produse cosmetice la domiciliu.

Propolisul este în sine bine pentru pește, uscate și apoi trebuie să utilizeze în funcție de preferințele lor (tinctura de apă sau alcool, unguente, uleiuri, etc.).

Cum se curata de propolis din resturi, murdărie și alte particule mici?

Cum se curata de propolis de la gunoi la domiciliu

grila pentru a colecta propolis

În timpul propolis preforme a fost răzuită de pe suprafața pereților stupului cu o daltă specială și plasată pe așa-numita tabletă. Amestecul rezultat trebuie să se rostogolească flagellum, apoi se pune în congelator, să suporte acolo timp de aproximativ o zi.

După flagella timp specificat sunt preluate din congelator și folosind paie tocate greu de cap într-un vas de aluminiu sau cratiță pulverizat în miez fin.

Apoi, amestecul rezultat trebuie să se cerne printr-o sită cu ochiuri fine (aproximativ 2 mm 2). Deci, puteți scăpa de praf și particule fine, după cum Ei vor dispărea, dar numai propolis rămân în grilă.

Acest lucru se realizează cel mai bine în condiții de vânt peste pânză albă. Deci, va fi mai ușor să se separe particulele, iar vântul va transporta gunoi inutile.

Cum se curata de propolis de la gunoi la domiciliu
Acorde o atenție! Credem că va fi interesant pentru tine:
Inhalatii cu propolis

Cum se curata de propolis colectate de un tur?

Cum se curata de propolis de la gunoi la domiciliu

Când procesarea se produce colectate înainte lap zapropolisovannyh, substanța însăși este obligat să fie supus cele două tipuri de tratament: grosier și mai fină.

Citește mai mult: purtător de sănătate Compact - Lumânări Propolis NAM

Când screening-ul se realizează printr-o sită de propolis, separate particulele mari și resturi.

Ulterior ar trebui să dețină în continuare de curățare de particule mai mici. Pentru acest lucru, a folosit o centrifugă specială, numită ICC-1. Această invenție medicală, care a fost utilizat în domeniul apiculturii și este utilizat pe scară largă pentru separarea substanțelor.

De obicei, CCL-1 constă dintr-un metal solid (de obicei conică) a carcasei, a cărui fund este set cutit rotativ dvuplechnogo specii. Și pe pereții părții de jos are două ferestre simetrice (7 cu 10 cm), care zareshechivayutsya cu ochiuri foarte fine. De asemenea, ei rochie de până înainte de saci ciururi din polietilen, în care va fi necesară colectarea pentru a ne produsul.

Când aparatul se află deja în funcțiune, este alimentat prin orificiul superior amestecului de purificat, de pre-congelat în congelator.
Deoarece cuțitul se rotește cu o viteză de aproximativ 3000 de rotații pe minut, atunci el zdrobește rapid amestecul într-o pulbere, care vine în întins pe saci ferestre. Centrifuga în sine nu sunt distruse resturi de gunoi și a impurităților nedorite.

Dacă utilizați metoda de centrifugare, asigurați-vă că pentru a viziona pentru respectarea normelor de siguranță: zona Utilizați numai în locuri bine ventilate, un aparat de respirat, îmbrăcăminte de protecție și ochelari de protecție împotriva prafului.

propolis Măcinat poate fi folosit pentru orice scop, sau pentru a vă pregăti pentru vânzări. În al doilea caz, cumpărătorul va fi cea mai bună companie farmaceutică.

Rețineți că propolisul astfel purificat în norma poate cuprinde până la 20% impurități ceară și alte substanțe.