Cum se curata de propolis de impurități în casă

În procesul de viață al stupului și să colecteze propolis, sau - propolisul sau obligațiuni pentru a-l obține resturile de insecte, bucăți de lemn, cilii. Cum se curata de propolis de impurități în casă? Problema este foarte importantă datorită purității produsului depinde în mod direct de proprietățile sale de vindecare.De ce curata adezivul de albine?

Propolisul - vâscos, cleios, substanta lipicioasa având proprietăți unice. Albinele folosi ca un material de etanșare - izolant și un material impermeabil pentru a menține temperatura în stup, și ca agent bactericid potent:

 1. Ei au tencuit sloturile lor.
 2. În funcție de vreme controlată dimensiunea gura de evacuare.
 3. fagure de miere lustruit.
 4. Dezinfectați casa ta: prins într-un stup de musafirii nepoftiți - insecte sau mamifere mici - sunt ucise cu otravă, apoi învăluit uzoy și ceară într-un astfel de „îngrijitor“ poate fi depusă o lungă perioadă de timp fără a rupe sterilitatea stupului.

Uza 50-60% constă din rășini de lemn și balsamurilor polen, 30% - din ceară și cuprinde sute vitale compusi umani: antibiotice naturale, acizi organici, flavonoide, oligoelemente, minerale, enzime, vitamine.

Pentru a menține pe deplin această structură, apicultorul trebuie să știe cum să colecteze și purifica ceara de propolis și a impurităților. Singura modalitate de a obține un produs care de mai mulți ani pentru a menține calitatea.

Cum să colecteze Ouzou?

Special Uzu Pasechnaya daltă ușor răzuite cu structuri stup - pereți cadru fagure de gură de evacuare, cu ture (polozhkov) care acoperă barele superioare ale cadrului de izolare - și a scăzut pe un panou de placaj. randamentul său pe sezon este de obicei de aproximativ 100 grame per stup. Cea mai bună calitate are propolisul peste exteriorul celulelor.

Știind acest lucru, apicultorul crește, uneori, distanța dintre pereți și cadrul ascensoarele capacul stupului. Cu toate acestea, se observă că sloturile de expansiune mai mare de 3 mm, adezivul crește cantitatea de ceară. Pentru a stimula albinele să lucreze substanța de calitate superioară, apicultori folosesc unele trucuri:

 • luate familii puternice și mai activi;
 • stabili plafon zăbrele suplimentare și capcana letkovye;
 • ușoară creștere și circulația aerului în stup.

Pe măsură ce produsul pur?

Curățarea propolisul nu este deosebit de dificil. Toate metodele se bazează pe faptul că ceara și impurități străine au o densitate mai mică și vâscozitate decât rășinos UZA. Pentru ao curăța, apicultori și consumatorii produselor lor sunt două moduri simple de destul - prin macerarea sau sitare.Condiții de depozitare a propolisul

După Uza purificată la starea dorită, se trece la recoltarea acestuia. Pentru acest laminate bulgări la 50 la 100 g în greutate, înfășurat hârtie sau pergament cerată și plasate într-un borcan sigilat de sticlă de culoare închisă.

Temperatura de depozitare optimă 4⁰ la 25⁰ S. interioară importantă menținerea uscăciune și o bună ventilație. Studiile arată că stocate în mod corespunzător medicament natural timp de 10 ani, nu-și pierde proprietățile sale.

Cum se aplica?

Acest medicament, lucrat prin natura, este utilizat pe scară largă în medicina populară și tradițională pentru tratamentul unui spectru larg:

 • infecții respiratorii;
 • astm și tuberculoză;
 • atunci când problemele dentare;
 • pentru inflamație a sistemului digestiv - gastrita, ulcer, colecistită, hepatită cronică;
 • în procesele inflamatorii ale sistemului urogenital;
 • angină și hipertensiune;
 • cu tulburări neuropsihiatrice și probleme neurologice;
 • boli de piele de diferite origini, în răni și arsuri pentru a accelera vindecarea;
 • cu oboseala si pierderea de putere, pentru a consolida sistemul imunitar și ridica tonul general al organismului.

In practica terapeutica UZA adesea folosite pentru a spori acțiunea medicamentelor.

Dozarea a determinat caracterul bolii. Cel mai adesea apiprodukt utilizare:

 1. În formă pură-l ușor și rezolvă mestecat în gură sau aplicate pe zona afectată a pielii.
 2. Sub formă de tincturi alcoolice.
 3. Sub formă de unguente pe bază de unt, ulei de pește, untură, vaselina.

Unii cercetători cred că apicultura atunci când este încălzit propolisul își pierde parțial proprietățile sale medicinale, astfel încât înainte de a face propriile preparate pe baza sa și să fie tratate de către acestea, ar trebui să se consulte cu un specialist. O persoană care alege să încerce pentru prima dată efectul acestui remediu natural, ar trebui să se asigure că produsele activității vitale a albinelor nu îl provoacă alergii.

Cum de a determina calitatea de obligațiuni?

Prin achiziționarea la piață sau la pâlcurile echitabile de specialitate ale unei substanțe rășinoase de culoare închisă, cumpărătorul trebuie să se asigure că acesta este un adeziv pur naturală de albine, renumit pentru proprietățile sale de vindecare. Din păcate, apicultori fără scrupule, în urmărirea profitului nu este suficient de curat Ouzou, adăugați-l ceara, si deseuri din lemn chiar tocat. Este clar că un astfel de substitut pentru orice bun nu va aduce sănătate.

Soluția optimă este de a cumpăra obligațiuni de la un prieten, un apicultor de încredere, care se bucură produsele sale stupinei. Cu toate acestea, această posibilitate nu are toate. Mulți cetățeni trebuie să cumpere apiprodukt de la vânzători necunoscute. Atunci când cumpără ar trebui să acorde o atenție:

 • pe culoarea: ar trebui să fie de culoare verde închis, maro inchis, maro sau roșu; negru - dovada produsului bătrâneții;
 • gust: ușor picant, amar;
 • miros: substanta lemnoasa miroase rasina rinichi emana atunci când sunt aprinse tămâie;
 • confirmare importantă a unei bune legături de curățare - în cazul în care se scufundă în apă. materialul umflătură care conține o cantitate excesivă de ceară rămâne pe suprafață.

Punerea în aplicare a acestor norme va cumpăra un adevărat produse de înaltă calitate de apicultură, și cu ea - sănătatea și vitalitatea.