Cum se configurează proiectorul pentru home theater

Fiecare dispozitiv de afișare a informațiilor, fie o configurație monitor, televizor sau proiector necesar pentru culorile corecte.
Când proiectorul este posibil să se meargă mai multe moduri:
  1. Apelați profesioniștii care au nevoie pentru munca lor este nu mai puțin de 2-300 de dolari SUA.;
  2. Cumpara drive-uri de tuning speciale si software-ul care vă va ajuta să configurați proiectorul. Acesta va costa, ieftin - aproximativ 50 - 100 de dolari SUA.;
  3. Cel mai gratuit mod - pentru a configura, folosind materiale disponibile și echipamente: Proiector + DVD sau VHS, bazându-se pe sentimentele subiective și preferințele.
În acest articol, ne vom concentra pe versiunea gratuită și foarte subiectiv.

Înainte de a începe ...Pentru a începe procesul de stabilire a imaginii de pe proiector, în primul rând, va trebui să selectați scene mai mult de o referință pe care le va utiliza pentru a determina nivelul optim de una sau alta setare.
De preferință, camera în care aveți de gând să configurați proiectorul, acesta a fost la fel de bun ca posibil ascunse, cu toate acestea, dacă aveți de gând să utilizați proiectorul într-o cameră bine luminată (de exemplu, urmăriți știrile și să se pregătească o omletă) și etapa de referință selectată ar trebui să fie în cauză.


Recomandări privind alegerea scenelor de referință.

Cum se configurează proiectorul pentru home theater
De fapt, nivelul de luminozitate al proiectorului este nivelul de negru al acestora transmis. Pentru a seta acest nivel, avem nevoie de o scenă de contrast ridicat, doar cel pe care am menționat mai sus. Asigurați-vă că culoarea neagră în imagine este negru, și nu unele de culoare albastru închis.
Acum, imprimați luminozitatea proiectorului (Luminozitate) la maxim. Ar trebui să observați că imaginea devine similar cu „ardere“ sau „spălate“. Apoi, reduce nivelul de luminozitate lent, atâta timp cât culoarea neagră a gri nu devine un adevărat negru. După momentul în care culoarea neagră a devenit negru, se concentreze atenția asupra detaliilor fine ale elementului negru scena din exemplul nostru este smokingul Roberto. Continuând pentru a reduce luminozitatea, aveți grijă să flapsuri și îndoituri în frac rămân vizibile. În cazul în care elementele sunt plecat negru, se adaugă un pic de luminozitate, și rețineți că culoarea neagră ar trebui să fie negru și, în același timp, nu trebuie să se piardă mici părți ale obiectelor negre din imagine.

Cum se configurează proiectorul pentru home theater


Contrast (Contrast) al proiectorului, este nivelul alb. La fel ca la reglarea nivelului de ieșire luminozitate de contrast la nivelul maxim. În același timp, observați că elementele luminoase ale imaginii va fi exclusiv de culoare albă, în unele locuri vor străluci chiar de obiecte. În scena noastră de referință, la nivelul contrastului setat la maxim, cu o camasa alba Roberto a pierdut toate micile detalii. Mai mult, la fel ca în cazul luminozității reduce treptat nivelul de contrast, atâta timp cât nu se va distinge detaliile fine ale obiectelor albe din imagine.
După ce ați terminat setarea nivelului de contrast, o idee bună pentru a merge înapoi la luminozitatea proiectorului precum și o modificare a unuia dintre parametrii reglabili pot afecta celelalte. Poate că va trebui să meargă înainte și înapoi de mai multe ori.

Reglarea culorii (saturație).

Cum se configurează proiectorul pentru home theater
Acest parametru este unul dintre cei care dacă nu este configurată să afecteze în mod substanțial imaginea și devin foarte vizibile.
Pentru a începe, setați valorile maxime și minime ale culorii (Color) și verificați-vă că modificările din imagine cel mai mult.
Când valoarea este setată la cromaticității minimă, imaginea devine alb-negru atunci când valoarea la imaginea maximă devine roșiatică. Pentru a configura această opțiune, avem nevoie de o scenă cu culori vii, naturale. Scena, pe care le-am ales pentru a seta acest parametru reprezintă bărbatul și femeia pe un fond de tufiș verde.
Fii atent la persoana vorbind, și să ajusteze nivelul de culoare, astfel încât culoarea fețele lor erau la fel de natural posibil (nu obrajii pal frunțile și roșii), în același timp, să nu piardă din vedere celelalte obiecte din imagine, cum ar fi arbuști verzi și iarbă, și ei ar trebui să arate natural.

Cum se configurează proiectorul pentru home theater
Configurați această setare vom fi folosind aceeași scenă, care a fost utilizată la configurarea culorii.
Ca și data trecută, setați valoarea Tint imaginii (Nuanță) la maxim și minim, și să acorde o atenție la schimbările. În cazul în care valoarea maximă, imaginea este verde, iar când roșind minim.
La fel ca și cu opțiunea anterioară, obiectivul dvs. - pentru a obține cele mai naturale culori din imagine. Încercați să experimenteze cu setarea culori secundare interval, nu departe în valorile extreme. Pe scenă am ales doi oameni sunt prezenți, prin urmare, unul dintre criteriile unei scene naturale poate fi o comparație de culori și nuanțe de fețele lor.

Cum se configurează proiectorul pentru home theater
La fel ca în ultimul exemplu, uita-te la imaginea de pe ambele fețe: cu o valoare maximă claritate, și cu minimum. La nivelul maxim de claritate (Claritate) marginile obiectelor din imagine sunt foarte clare, și, probabil, un pic deformat, dar la valorile minime se pot amesteca în fundal și alte obiecte ale imaginii. Sarcina noastră în acest caz, pentru a stabili o definiție valoare la marginile obiectelor au fost netezite moderat, și nu s-au îmbinat cu fundalul și alte obiecte.

În orice caz, sperăm că sunteți deja versat în această chestiune.