Cum să transplant orhidee Babe la dreapta acasă

Cele mai populare până în prezent, orhidee Phalaenopsis este un nume frumos. Se spune că unul dintre tocilarii, având în vedere binoclu orhidee, a luat-o pentru un fluture, de aici numele de „Phalaenopsis“ - „ca o molie.“ Nu mai puțin populare și tipurile de Dendrobium - Dendrobium Phalaenopsis și Nobile Dendrobium. rudele îndepărtate ale acestor culori ajuns la noi din padurile tropicale din Asia de Sud și Australia. Ei sunt obișnuiți cu un anumit mediu și, prin urmare, rareori constituie copiii sau prăjituri. Așa numitele procese de orhidee, repetă planta-mamă și au rădăcinile lor. Proprietarii fericit de orhidee copii ar trebui să învețe cum să le transplant de la domiciliu, pentru a salva floare mama și să nu cauzeze un prejudiciu lăstari tineri.Cum să transplant orhidee Babe la dreapta acasă

Una dintre cele mai frumoase plante de interior - orhidee

Keiki Phalaenopsis

Spre deosebire de Phalaenopsis Dendrobium hibrid care se poate reproduce în mod vegetativ (butași, divizarea tufei), Phalaenopsis orhidee propagate prin cultivarea turtele (copii, puii de aer) - un format complet plante mici. Copii orhidee se pot dezvolta pe tulpini, pe un vârf sau germina din rădăcini. Acesta este un fenomen destul de rar. Se crede că bebelușii cresc în două moduri:

 • atunci când floarea de îngrijire este departe de a fi ideal, planta este ultimul efort poartă inerent în programul său - joacă copie;
 • sănătos, fericit și înflorite orhidee trăiește în recunoștință pentru grija oferi proprietarilor lor un nou germina.

Cum să transplant orhidee Babe la dreapta acasă

pot fi utilizate pentru procesele de reproducere orhidee

Fie că este necesar să transplant Babe orhidee sau lăsați-l pe tija mama - este de până la tine. Ambele abordări au avantajele lor. Dacă doriți să creați o floare complet nou (de exemplu, ca un cadou de la un prieten), apoi se separă copilul cu precauție, și poate fi la domiciliu. Sau puteți lăsa o nouă orhidee. Rezultatul va fi o plantă interesantă ramificat.

O nouă casă pentru copii orhidee

Spre deosebire de alte specii de orhidee Phalaenopsis nu pot fi propagate prin divizarea rizomilor, orhidee pentru utilizare numai reproducerea noilor procese. Crescătorilor sunt încă de lucru cu semințe, dar la domiciliu este problematică.

Babe pot fi transplantate numai atunci când apare pe frunze 3-4, iar rădăcinile sale cresc până la 5 cm (minim). Prezența rădăcinilor de această lungime indică faptul că noul Mini-orhidee este pe deplin dezvoltat și pot fi transplantate. Nu Strânge merita - de mult rădăcini regrown sunt greu pentru a se potrivi într-un recipient, fără a le deteriora.

Cum să transplant orhidee Babe la dreapta acasă

Babe ghiveciul orhidee trebuie să știe anumite nuanțe

Primul pas - pregătirea instrumentele necesare pentru procesul de transplant:

 • sol (substrat) din scoarța fracției fine (tocat bucăți de aproximativ 1 cm cortex);
 • mușchi Sphagnum;
 • diametru oală transparent de 7,10 cm (o parte pot fi tăiate din sticla pentru a lua o ceașcă sau bumbac recipient din plastic bastoane);
 • instrument ascuțit (cuțit, foarfece de grădină);
 • tablete mărunțite cărbune activat sau scorțișoară pudră pentru dezinfectare.

Acum este posibil să se separe germenul de trunchi și transplant l:

 • Separați cu atenție procesul de tulpina mamă. instrument Sharp, taie tortul cu o parte a pedunculului. La baza germenului tulpini trebuie să rămână cel puțin 1 cm. În acest caz, în cazul în care orhidee a luat copilul bazală înainte de procesul de transplant, asigurați-vă că noua instalație a format deja sistemul său de rădăcină. Apoi, trebuie, de asemenea, separate cu atenție și transplantat instrument ascuțit.
 • Înaintea procesului de transplant, să fie sigur să se usuce locul felii in aer (o jumătate de oră), apoi se presara cu scorțișoară sau pulbere de cărbune.
 • Asigurați-un vas de plastic (ar trebui să fie clar), găurile de drenaj. transplant Babe, astfel încât gulerul rădăcină a fost la nivelul muchiei superioare a containerului. Cand cazi coaja Chopped adormit, asigurați-vă că rădăcinile nu sunt deteriorate. Este important ca oala în care aveți de gând să transplant de plante, a fost de mici dimensiuni, un pic înghesuit pentru orhidee.
 • Se umple oala cu sol, ținând osul. Asigurați-vă că rădăcinile sunt substrat complet închise. În cazul în care capacitatea nu este suficient, puteți lăsa rădăcinile în partea de sus, dar acestea ar trebui să acopere cu atenție cu mușchi. Se agită vasul sau atingeți containerul măgăriței sol. Nu puteți framanta degetele substrat - puteți deteriora radacinile.
 • Udarea orhidee ar trebui să fie în a doua sau a treia zi. Această pauză este necesară pentru a reduce, a făcut pe un vârf, a secat. Deci, conservam orhidee din posibilitatea de infectare cu diferite boli ale mediului umed de scoarță de copac și de mușchi.

După transplant orhidee trebuie să fie plasat într-o cameră cu umiditate ridicată. orhidee Adult recomanda udarea doar o săptămână după transplant, dar tânărul încolțesc nu va susține o astfel de viață, așa că nu uitați să umezi la sol la timp. Ulterior orchid udate ca uscarea substratului necesar.

Pentru a transplanta orhidee, puteți cumpăra substrat gata făcute sau gatiti-l din scoarta de pin in casa. Dacă ați cumpărat sol, asigurați-vă că nu-i place un praf fin. Este important ca substratul sa capacitate de umiditate și respirabil.

Uneori sfătuiți să adăugați într-un amestec de mușchi Sphagnum. Dacă adăugați mușchi, apoi să păstreze un ochi pe umiditatea substratului. Când camera este umiditate prea mult, există pericolul îmbibate cu apă putregai sol și rădăcină.

Aproximativ un an mai târziu, puteți transplantat din nou planta, și apoi să aibă grijă de el ca un adult. Cu grijă corespunzătoare, după doi sau trei ani, orhidee va multumi cu flori prelungit stăpânului său.

ROOTS Babe

Copiii sunt de multe ori incapatanat, copii orhidee nu sunt o excepție. Dacă Keiko nu formează rădăcini, atunci putem ajuta procesul. Pentru a face acest lucru, puteți face un mini-sera de pahare de plastic, pietre (argilă expandată, pietriș), mușchi sau alte materiale de retenție a apei și punga de plastic (sau o sticlă de plastic tăiat).Cum să renunțe la fumat!

Cum să renunțe la fumat timp de 2 zile. Milioane de oameni folosesc această metodă, inclusiv. Aflați cum >>

 • În partea de jos a sticlei face găuri de drenaj, rotiți-l cu susul în jos, a pus pe partea de jos a pietrelor (balast ea, aceasta nu se va transforma peste sera noastra), capacul superior cu mușchi umed. În partea de sus a suportului set de cupa, care va atrage de evacuare decupaje.
 • Pe un apendice de sprijin omis cu atenție, astfel încât partea de jos nu atinge mușchi. Rostock se poate baza pe frunzele sale, atunci este necesară fixarea suplimentară. În cazul în care frunzele sunt încă mici, este posibil să se adauge un alt suport.

Cum să transplant orhidee Babe la dreapta acasă

Babe orhidee rădăcină poate proprii

 • Noi acoperă întreaga structură de sticle de resturi din plastic transparent - un mini-sera este gata.

În cazul în care nu există nici o sticlă, să ia un pachet obișnuit. Numai pre-tăiat câteva găuri în ea pentru ventilație. Întreaga structură a pus în aplicare cu o lumină difuză și să aștepte cu răbdare. Atunci când rădăcinile cresc din nou până la 5-7 cm, germeni trebuie sa fie transplantate intr-un vas.

Structura orhidee

Este important să se înțeleagă diferența dintre un copil, peduncul și rădăcini. La etapa inițială, aceste componente sunt similare între ele.

 • Peduncul - bază (în opinia noastră) o parte, este ceva pe care apar mai târziu, flori frumoase. Peduncul merge de centru, cu atenție îndreptată în sus (spre deosebire de rădăcină), și are un vârf ascuțit.
 • Rădăcina tot mai mare de oriunde de pe bază, de obicei îndreptată în jos (dar nu neapărat). Vârful său rotunjit întotdeauna. Fii atent - uneori copil Radical masquerades cu succes ca un vârf sau o rădăcină, dar un pic ca nici una, nici alta.
 • Pat (Keiko), numit un mini-plantă, care a început frunze și rădăcini.

Teoretic orhidee poate reproduce nu numai copiii, ci și semințele. Această ultimă opțiune este utilizată selectori. La domiciliu, mai fiabile și mai ușor de utilizat noul mini orhidee - copii. Ele se pot dezvolta:

 • în axils frunze;
 • din muguri latente pe Spike.

Cum să transplant orhidee Babe la dreapta acasă

Copii orhidee pot apărea în aceste plante locații

Este important să ne amintim că mai multe copii pot fi orhidee complet sănătoși cu numărul de coli nu este mai mic de 4. Chiar dacă orhidee a dat copii, asigurați-vă că este sănătos și nu încearcă să continue genul ultimelor forțe.

Propagarea orhidee Dendrobium

În ciuda faptului că spre exterior Dendrobium Phalaenopsis este foarte similar cu „planta-molie“, reproducerea este nu numai copiii, ci și în alte moduri:

 • butași înrădăcinare (butași);
 • courtines de divizare (Bush).

Cum să transplant orhidee Babe la dreapta acasă

orhidee dendrobium nu poate ajuta, dar atrage atenția

Indiferent de Dendrobium sortare (Phalaenopsis și Nobile) la capătul superior al pseudobulb pot apărea procese, care este destul de posibil pentru transplant.

 • Propagarea Dendrobium Scion poate începe atunci când copiii au ajuns rădăcinile de 5-8 cm în lungime. Legătura dintre orhidee mamă și un nou proces trebuie să fie separat foarte atent cu un cuțit ascuțit sau rupe mai usor off mișcarea de rotație ( „slăbiți“). Locul ramură pe germen este recomandat să se usuce în timpul zilei, t. E. ghiveciul nu mai devreme de tăiat uscat crusta se formează. Alternativ, tratarea terenului de grădină tăiat și transplantate. Pentru plantare folosind substratul cu o fracție din coaja de 5-10 mm. Dacă îți pasă în mod corespunzător pentru o orhidee, aceasta ar trebui să înflorească în doi ani.
 • butași Dendrobium începe cu separarea de pseudobulbi Bush mama, care trebuie să fie împărțită în mai multe butași de aproximativ 10 cm fiecare. Locurile de reduceri necesare pentru a procesa teren de grădină. Apoi, aveți nevoie pentru a face un mini cu efect de seră sau pur și simplu să ia o pungă cu o incuietoare strans, a pus în mușchi umed (Sphagnum), iar pe partea de sus a acesteia 1-2 butași. Pentru înrădăcinare de butași într-un mini-sera necesară pe ventilație diem, iluminat (lumină difuză), constantă umiditatea mușchi, temperatura din 22-25 ° C. După aproximativ două săptămâni de butași de rădăcini formate. După aceea, noi orhidee pot fi transplantate. Potrivit pentru reproducere și psevdoklubni vechi. La domiciliu, noul Dendrobium cu grijă înflorească în 2-3 ani după transplant.
 • Împărțind Dendrobium perdea poate fi realizată nu mai mult de o dată la fiecare patru ani. Și apoi, numai în cazul în stup sănătos, bine dezvoltat si are nu mai puțin de șase bec. Cel mai logic să o facă în timpul orhideea de transplant părinte. Eliminat din oala de plante din substratul și purificat. instrument ascuțit pe suprafața solidă este separată în mai multe părți tufiș. Fiecare „delenki“ (taie porțiunea) trebuie să fie mai mică de 2-3 tuberculi (1-2 psevdoklubnya posibile și un nou proces) și o porțiune a sistemului radicular. Toate locurile de reduceri necesare pentru a închide teren de grădină. După aceea, noile plante pot fi transplantate în substratul pregătit. Flori pe noi orhidee, în cazul în care îngrijiți cum trebuie, pot apărea încă un an de diviziune.

În cazul în care orhidee într-o încercare disperată de a supraviețui, sau în semn de recunoștință pentru îngrijirea adecvată a luat copilul, să ia un moment și încercați-te ca un florar maestru. Apariția mlădițe laterale - un fenomen rar. Este important să nu se deterioreze tineri încolțesc, nu-l replantati înainte de timp, pentru a alege dreptul de sol și oală.

Frunzele de pe muguri, apar de obicei câteva luni mai devreme rădăcini. Nu te grăbi să-i repot, lasa germenul este complet format. Pentru a transplantat în mod corespunzător de germeni, folosiți o cârpă curată, puteți chiar și sterilizate, instrument, oală ascuțit transparent, cu o mulțime de găuri de drenaj, locuri de dezinfectanți tăiate.

Casa este dificil de a crea condiții adecvate pentru orhidee complet capricioase. Alegeți hibrizi cu o marjă largă de siguranță. De exemplu, Dendrobium Phalaenopsis mai puțin pretențios, rezista la fluctuații mari de temperatură, și în aparență la fel de frumoase ca Phalaenopsis clasice.

gratie fragila si eleganta de orhidee merită să-și petreacă pe ele un pic de timp și de îngrijire. Privind la Oaspetele tropical cultivate cu propriile lor mâini, nu vă veți bucura doar farmecul lor, dar, de asemenea, mândru de succesul lor.

Tu - unul dintre acele milioane de femei care se lupta cu a fi supraponderal?

Dar toate încercările tale de a pierde în greutate nu au avut succes?

Și ai gândit deja la măsurile drastice? Este de înțeles, deoarece subțire figura - o măsură de sănătate, și un motiv de mândrie. În plus, este de cel puțin longevitatea umană. Iar faptul că o persoană pierde „greutate in plus“ arata mai tineri - o axiomă care necesită nici o dovadă.

Cum să transplant orhidee Babe la dreapta acasă
os Dureros pe soluția picior a zilei, dacă ai pus cald. Citește mai mult.

ȘOC! + 2 la dimensiunea a săptămânii! Ea a frecat în fiecare zi. Citește mai mult.

Toate negii papilloma și se lasă timp de 14 zile, în cazul în care lubrifia-le simplu. Citește mai mult.

Cum să transplant orhidee Babe la dreapta acasă
Viermii te devorează din interior! Acesta este un mijloc ieftin a scăpa de paraziți deja în această săptămână!

Cum să transplant orhidee Babe la dreapta acasă
ȘOC! + 2 la dimensiunea a săptămânii! Ea a frecat în fiecare zi.

Cum să transplant orhidee Babe la dreapta acasă
os Dureros pe soluția picior a zilei, dacă ai pus cald.

Cum să transplant orhidee Babe la dreapta acasă
Cum de a atrage bogăția casei și fericire? Un mic truc va schimba viata

Cum să transplant orhidee Babe la dreapta acasă
ciuperca unghiilor are loc timp de 3 zile! Pur și simplu frecați în unghie.