Cum să taie ursul dintr-un copac cu mâinile

sculptura volumetrica este considerat a fi cel mai dificil tip de artă de sculptură în lemn. Începe a face figuri tridimensionale cu mâinile lor ar trebui să fie numai după ce a citit restul metodelor și tehnicilor de caz sculptate. Mai ales un subiect popular pentru a crea sculpturi din lemn - imaginea unui urs.


Cum să taie ursul dintr-un copac cu mâinile

Design de sculpturi din lemn sculptat urs

Această gazdă puternică a pădurii vechilor maeștri inspira creativitatea. Putem spune că nici unul dintre animale atât de des nu figura în domeniu sculptat, ca un urs.

Materiale și instrumente

Alegerea lemnului pentru a lucra în multe privințe depinde de mărimea cifrelor sculptate. Deci, pentru fabricarea unei mici figuri urs pot fi utile ramuri mari și bușteni mici. Principalul lucru este că materialul nu este deteriorat, cracare și putrezire. Pentru mari sculpturi ales busteni groase masive.

cioplitori cu experiență recomanda începători să folosească pentru bare dreptunghiulare sculptura sculptură. La bar este mai ușor pentru a transfera imaginea și percepția spațială a sculpturii va fi mai bine. În ceea ce privește lemnul, cele mai frecvente sunt:

 1. Lipa. Se taie materialul bine - ușor și ușor.

Cum să taie ursul dintr-un copac cu mâinile

EXEMPLU sculptate urs tei

Structura de tei luminoase și curate, fără a figura semnificativă. Lemn cutie mică și, practic, nu crapă.
 • Arin. Material Nu mai puțin remarcabil pentru sculptură. Rezistent la cracare, bine tăiate și prelucrate.
 • Aspen. Prin moliciune și ușurința de prelucrare sunt aproape de tei. În cazul în care nu Aspen în timp bază transparentă, produsul va dobândi un argint nobil. Cu toate acestea, acest lemn este predispus la spargere, asa ca cel mai bine să-l folosească pentru sculpturi-de relief de mare este.
 • Birch. Lemn duritate medie. Se taie mai rău, mult urzeală și este mai potrivit pentru mici cadouri și detalii. Diferite frumos din lemn de relief, bine pictate.
 • Nuc. Perfect pentru sculptură fină. Lemnul este bine tăiat, nu este supus ciobire, nu deforma și are un aspect foarte decorativ.

  Cum să taie ursul dintr-un copac cu mâinile

  Ursul figurină sculptate din lemn de nuc

 • Stejar. lemn dens se taie cu dificultate și are tendința de a ciobire. Potrivit pentru sculpturi mari.
 • fir Lemnul trebuie sa fie bine uscate - mai puțin de 15% umiditate. Produsele fabricate din material cu conținut ridicat de umiditate, la uscare începe să crape și pot deforma. preforme uscată mai bine acasă, într-un loc cald, învelite cu polietilenă.

  Deși noii veniți recomandăm să începeți de formare cu un lemn moale, structura sa este mult mai ușor de tăiat prin mișcarea inexactă decât soiul solid. Prin urmare, în unele cazuri, este mai convenabil de a folosi lemn piatră mai solidă. La fel de important este faptul sculptat într-un convenabil, de înaltă calitate și instrument bine-honuite. Este nevoie de următorul set de instrumente de decupare:

  1. Hacksaw, toporisca, un ferăstrău cu lanț poate fi util pentru sculpturi de mari dimensiuni. Aceste instrumente sunt necesare pentru piesa de prelucrat inițial cioturi brute.

  Cum să taie ursul dintr-un copac cu mâinile

  Procesul de tăiere urs de bușteni

 • Tesla. Pentru o cioturi brute detalii mai fine.
 • Aparate de tăiat. Cuțite cu lamă scurtă teșite. În funcție de lățimea marginii de tăiere au un scop diferit. Axele largi sunt utilizate pentru prelucrarea grosieră și măcinarea tăietori, cu o lățime de 15 mm, pentru formarea elementelor fine și firele din locurile greu accesibile.
 • Cuțite-montanti. În mâinile unui maestru capabil să rezolve o mare varietate de sarcini.
 • Dalte. Proiectat pentru crestături brute, fundalul probei și atenție la detalii cu figuri sculptate. Poate avea diferite lățimi ale tăișului. In forma sunt curbate, plate, înclinate, semicircular, în formă de lance (Klepiki).

  Cum să taie ursul dintr-un copac cu mâinile

  Diferite tipuri de dălți pentru sculptură în lemn

 • cuțit Bogorodsky. Are o lamă scurtă directă. cuțit devine numele său din satul Bogorodskoye, raionul Serghiev Posad. Acesta este utilizat pe scară largă pentru a crea sculpturi din lemn.
 • Sander, rașpele și șmirghel de diferite uruială la prelucrarea sculptura finală sculptate.
 • Masina de gaurit pentru foraj prin găuri, dacă este cazul.


 • sculptura Sculptate de un urs cu propriile sale mâini

  Deci, inspirație și imaginea din dreapta a sculpturii a găsit un instrumente defectuo - astfel încât să puteți începe să câștigați un sculptat suportă propriile lor mâini.

  Principalele etape ale creării sculpturi din lemn

  Pentru a face o sculptură a unui urs sau orice altă figură tridimensională a următoarelor acțiuni:

  1. Schițare. La prima schiță a viitorului sculptate sculpturi trebuie să atragă, de preferință, într-o vedere laterală multi-view, spate și din față.
  2. Se transferă schița la piesa de prelucrat. Contururile modelului transferat pe piesa de prelucrat. Foarte convenabil pentru a transporta o schiță pe o bară dreptunghiulară, mai ales câteva proiecții de desen.
  3. Crearea modelului stuc. Una dintre regulile sculptorului - cifrele de creație preconcepute din plastilină sau lut. Acest lucru vă permite să evitați multe greșeli în timp ce carving și bine imagina figura în spațiu.
  4. tăierea inexactă. Cu lemnul este tăiat în jos toate topor inutile sau văzut. Piesele mici sunt tăiate cu un tesla.

  Cum să taie ursul dintr-un copac cu mâinile

  O selecție de diverse sculpturi din lemn

  Produce de ieșire de pe cele patru laturi, când sculptura este format din piese dreptunghiulare.
 • Crearea de teren fără o atenție la detalii. forme Unghiurile sunt tăiate dălți și tăietori, deja siluetă bine vizibile concepute, dar este prea devreme pentru meserii rotunde.
 • Detalierea. Pornind de detaliile fine sunt formate elemente mai mici, lână și alte structuri. Utilizați instrumente, cum ar fi școli, dălți, cuțite Bogorodsk.
 • Măcinarea și prelucrarea mijloace de protecție. În cele din urmă sculptura tratate cu șmirghel sau o mașină de rectificat și acoperite cu ceară, lac, pata.
 • Cum să taie capul ursului

  Deoarece capul și fața ursul este firul partea cea mai dificilă înainte de a crea o sculptură cu drepturi depline este mai bine de a practica un pic și se taie capul fiarei singur.

  Cum să taie ursul dintr-un copac cu mâinile

  EXEMPLU urs tăiere fază

  1. fir de cap selectat urs imagine a lui - poate fi o fotografie, desen, schițe gata.
  2. Creează un șablon sculptură capul unui urs în trei proiecții: fata, profil, vedere din spate.
  3. Pregătiți dimensiunea bara de var. Pe partea de o bară dreptunghiulară transferat cap de urs contururi fără a intra în detalii.
   Cum să taie ursul dintr-un copac cu mâinile
  4. Se taie bucatile suplimentare de lemn, cu excepția bazei de jos la peste recoltare a fost ușor de ținut și taie piese mici. Această parte a barei trebuie să fie eliminate ultimul.
  5. Pentru semifabricatul unghiulară rezultată aplicată nas auxiliar linie imagine, frunte, urechi, sunt indicate sprâncene. Capul întors dălți semicirculare, taiere sau bancuri de nisip. Lemnul este ales chips-uri subțiri sunt foarte atenți să nu taie prea mult.
  6. Ei au lucrat detaliile.

  Cum să taie ursul dintr-un copac cu mâinile

  Lucrul prin piese de mici în sculptura urs

  piese rotunjite Bogorodskaya cuțit, mișcări blânde elimină un fel de pieliță. obiecte mici, tăiate ochi, urechi, gura și de păr sunt tratate cu dălți mici.
 • Taiati partea de bază a barei și se termină cu un cuțit și dălți
  Capul este șters de la chips-uri și praf, și se poate trece la tratamentul decorativ.
 • Ursul Sculptura

  Principii de a crea o sculptura urs sculptat nu este mult va diferi de cele ale recomandărilor cheie crearea de compoziții tridimensionale. Desenul este transferat la lemnul, iar ursul este tăiat în mai multe etape - de la degroșare la finisare detaliu de caracteristici mici.

  Cum să taie ursul dintr-un copac cu mâinile

  Un finisaj dur poate face o sculptura mare a unui ferăstrău cu lanț. Spațiul dintre picioare trebuie să taie cu un tesla. Uneori are sens să nu se taie picioarele urs până când se face un studiu detaliat al părții superioare a animalului. Deci, accentul va fi mai fiabile și nu există nici un risc de a rupe picioarele piesei.

  Unii maeștri înainte de studiu detaliat al figura lustruit, și numai după ce acest lucru este făcut din lână și bucăți fine de sculptură.

  Această metodă este mai rapidă decât părțile tăietori și dălți de lungă rundă. Singurul dezavantaj - instrumentul bont al suprafeței de teren mai repede.

  Efectuarea de sculpturi proprii mâini necesită experiență. În acest tip de arte și meserii și abilități de o înțelegere completă a procesului poate veni doar cu timpul. În timp ce stăpânirea tehnicilor de bază de sculptură, taie un ursuleț decorativ poarte sculptura pentru gradina sau interior este simplu.