Cum să se usuce peștele în propria lor casă

pește uscat Tasty este ușor să te pregătești. Pentru aceasta avem nevoie să știe cum să se usuce acasă de pește. Un pic de necazuri, câteva zile de așteptare - și vă puteți bucura de delicatețe în sine și de divertisment cu îndrăzneală oaspeții. Bucăți de pește uscat parfumat vă rugăm cu siguranță toată lumea.Cum să se usuce peștele în propria lor casă

Uscată sau uscată - ceea ce este diferența

pește uscat este obținut prin uscarea materialului prealabil întărit. Este de obicei, gata pentru consum de produse. Mulți oameni pur și simplu de pește uscat numit uscat. Prin urmare, pune întrebarea: cum să se usuce pește? - oamenii au de obicei în minte - cum ar trebui să fie nesimțit.

Uscat obținut din ambele prime nesărat (proaspete uscate) și de pește sărat. pește uscat este considerat a fi produs semifinit care necesită gătire suplimentară. Acesta este de obicei uscat în regiunile nordice, zagotavlivaya în rezervă pentru a utiliza în timpul iernii. Carcasele uscate pot fi stocate pentru o lungă perioadă de timp fără a pierde calitățile sale nutritive.

Alegerea și pregătirea peștelui

În principiu, în casă, puteți smucitura orice pește, dar este mai potrivită pentru acest scop nu sunt dimensiunea prea gras, mici. Poate fi folosit cu succes în acest scop, următoarele tipuri: pește uscat, plătică, pește Sabre, Nase, Rudd, Dace, plătică, biban, babușcă, biban, babușcă și alte.

materii prime necesare pentru a pregăti Pre:

 • Peștii sunt bine spălați, intestin (nu răzuire solzi) și din nou se clătește bine.
 • Dacă este o cantitate mare, este mai bine pentru a sorta în funcție de dimensiune, pentru că diferite specii de pești de dimensiuni necesită un timp de procesare diferit.
 • Pickle pregătit materie primă.

Nu poți pescui intestin, dar în acest caz, produsul finit se va întoarce la amărăciune, pe care îl va da bila.

Cum să se usuce peștele în propria lor casă

Peștii pregătit poate fi sărat în două moduri: uscat - sare carcasă adormit uscat sau umed - în saramură (saramură).

Ambasadorul uscat

se folosesc adesea această metodă de sărare, deoarece este foarte simplu. Feluri de mâncare trebuie să fie alese astfel încât carcasa se pot potrivi cu ușurință în ea (tigaie largă sau pe o placă). In partea de jos trebuie să se toarnă un strat subțire de sare grosier, pune o serie de pește pentru a umple o sare a acestuia, astfel încât acesta este complet închis. Sus, în același mod, este necesar să se stabilească rândul următor. Și de aceea este necesar să se stabilească rândurile carcasei, fiecare dintre ele cu generozitate stropite cu rășină.

După ultimul rând este pus, este necesar pentru a pune pe partea de sus a unei plăci sau a unui capac, care este liber să intre în tigaie, și aplatiza jugul (de exemplu, borcan cu apă sau greutăți).

Cum să se usuce peștele în propria lor casă


Feluri de mâncare în frigider timp de 4-7 zile (în funcție de mărimea carcaselor). După acest timp, pestii au nevoie pentru a obține, spăla sarea bine și apoi se înmoaie în apă (4-7 ore), schimbarea de mai multe ori sale. Numărul de ore egal cu numărul de zile de sărare.

Puteți apoi smucitură de pește. Acesta ar trebui să stea într-un loc bine ventilat. În vara aceasta poate fi uscat pe stradă, iar iarna pentru această abordare, fie un balcon sau o bucătărie. Puteți smucitură pe verandă sau în bucătărie de vară. Principalul lucru pe care nu este în lumina directă a soarelui. Carcasele pot fi suspendate, piercing sârmă prin ochii, și este posibil să se facă cârlige de agrafe care se angajează buza superioară, iar cealaltă parte este atârnat pe linia șir sau de pescuit întinsă. Puteți atârna peștele de coadă, dar în acest caz, grăsimea și sucul va curge, si va fi mai uscat și proaspăt.

Noi sare în saramură tuzluchnom

Această metodă este, de asemenea, foarte potrivit pentru acasă. Acest lucru vă permite să sărat uniform de pește într-o perioadă mai scurtă. Pentru a face acest lucru:

 • Se prepară o soluție salină suprasaturată (saramură). Pentru dizolvarea acestei sări în apă, crescând treptat concentrația. Soluția este considerată a fi gata în cazul în care nu se scufunda cartofi felie sau ou crud. Este nevoie de saramură aproximativ aproximativ 1 litru pentru 2 kg de materie primă.
 • In partea de jos a containerului este necesar să se toarne stratul subțire generală de săruri.
 • Așezați carcasa într-un container.
 • Se toarnă saramură, astfel încât acesta va acoperi complet peștele.
 • Se acoperă cu o placă sau capac, a pus jugul.
 • Se pune un recipient în frigider timp de 3-4 zile (în funcție de mărimea peștelui).
 • După timpul dorit, controlați carcasa din saramură și înmuiate în apă pură timp de aproximativ 30 de minute, schimbarea apei la fiecare 10 minute.

Cum să se usuce peștele în propria lor casă

Apoi se lasă apa să se scurgă afară și tresar, spânzurat la fel ca și procesul de decapare uscată.

Cât de mult timp să se usuce pește

Timp de uscare până la gata depinde de mărimea peștelui și a mediului. În medie, este de 4-6 zile. Pe stradă, vântul suflate se usuca mai repede acasa - mai mult timp. Iarna în condiții reci, această perioadă este crescut și mai mult. Prin urmare, după 4-5 zile de pește ar trebui să încerce să disponibilitatea. Dacă este pe partea din spate a buggy ar trebui să fie lăsat după uscător pentru încă 1-2 zile.

Cum să se usuce peștele în propria lor casă

Foarte repede și pur și simplu smuls casa de pește în uscătoare electrice. Temperaturile ventilație forțată și creșterea accelera procesul de deshidratare a produsului semifinit. Uscatoare electrice standard la o temperatură de aproximativ + 55 ° C, este uscat la soare, până când este gata doar 5-7 ore!

În regiunile nordice ale peștele este congelat pe stradă o lună și jumătate.

Cum să se usuce peștele în propria lor casă

Câteva sfaturi

 1. Pentru vara în timpul uscării de pește nu insecte debarcat vă puteți presara cu oțet sau unsa cu ulei de floarea soarelui, și este posibil să le amestece într-un raport de 1: 3 și lubrifia de pește.
 2. În același scop, este posibil să se ascundă tifon mic sau tul.
 3. Postarea de materii prime gata de uscare pe balcon sau pe stradă este mai bine seara târziu, apoi până dimineața ea va avea timp să se usuce și crăpată. Muștele și viespi sunt aproape atinge nu va.
 4. este necesar să se descopere abdomen prin introducerea acestora într-un meci cu topuri trunchiate și tije scurte pentru accelerarea uscarea și protecția împotriva insectelor.
 5. În timpul uscat sărare unele carcasă prosalivayutsya rău. Ele pot identifica cu ușurință - în timpul îmbibării plutesc. Astfel de pește ar trebui să smucitura în afară și începe să mănânce, în primul rând.
 6. pește uscat Store ar trebui să fie într-un loc uscat și rece învelit în hârtie și bumbac tesatura grăsime, și este posibil într-un borcan de sticlă, capac închis. În același timp, aceasta nu-și pierde proprietățile sale de peste 4-5 luni.