Cum să se usuce pește la domiciliu, literatura pentru pescarul

Cum să se usuce pește la domiciliu, literatura pentru pescarul

În acest articol vom vorbi despre cum să se usuce în mod corespunzător pește la domiciliu.
Dacă sunteți pasionat de pescuit, dar captura nu este plasat în congelator, iar soția a amenințat că va expulza din casa „un alt lot de noroi alunecos“, atunci este timpul să se gândească la alte modalități de stocare trofeele de pescuit.O astfel de metodă - uscare. Ideea nu este dificil, daca se adapteze, și pește uscat, dar cu bere ... Mmm ... Delicious, într-un cuvânt.

Deci, cum faci de pește în mod corespunzător uscat acasă? În primul rând, este necesar să se înțeleagă dimensiunea peștelui. Nu ar trebui să fie specii prea mari sau prea mici. Aceasta este stiuca gigant în kilograme sau minuscul Roach corală degetul mic nu va funcționa mult timp. Încercați să aleagă mediu individuale, nu prea gras, pentru că mai mult vom avea de sărare nostru de pește. Și carnea mai groasă și mai grasă de pește, cu atât mai mult sare va trebui să folosească, ceea ce poate duce excesivă și pierderea gustului corpului.

Dar să nu vorbim despre lucruri triste. Deci, am ales un număr suficient de pești pentru sărare. Acest lucru poate fi un pilaf, babușca, crapul, plătica, Ruff, și așa mai departe. Amintiți-vă că principala condiție - greutatea peștilor mici, nu trebuie să depășească un kilogram.

După selecție atentă de pește este eviscerați și curățat. Solzii în același timp, în orice caz, nu este necesar pentru a curăța off, deoarece acest lucru va duce la uscarea excesiv de rapidă și vă va răsfăța cu toate lucrările. Big Fish este tăiat din spate, în partea cea mai cărnoase - ajută la îmbunătățirea procesului de uscare. Peștii mici, pe de altă parte, tind să fie curățate de abdomen, pentru a preveni uscarea prea mult și păstrează aroma. În același timp, încercați să eliminați cu atenție toate măruntaiele - curaj și mâl, sau mai târziu, se va da pestele un gust amar.

În continuare, avem nevoie de o mulțime de sare grunjoasă pentru a trage excesul de lichid din pește. Pentru aceasta avem nevoie de un loc întunecos și rece (sau cel puțin un balcon pe vreme rece), o cadă mare sau oală, precum și ceva care poate servi ca o presiune - de exemplu, greutate mare, gantera sau un cuplu de dimensiuni bolovan mijlocii. Sărare aceeași metodă este destul de simplă și directă: o cadă umplut într-un strat subțire de sare, stratul superior de dens așezați peștele, apoi din nou un strat subțire de sare, apoi stratul de pește din nou ... și așa mai departe. Cel mai important lucru aici - dozat strict cantitatea de sare pentru fiecare strat: acesta trebuie să acopere în mod uniform și strâns un strat de pește, dar nu mint grămadă. Exagerati - și pește sărat vor teribil, astfel încât gura nu poate lua. Pune mai putina sare decat este necesar - și pește este putred sau doar prosolitsya rău. Deci, încredere în instinctele tale și sacadată „cu ochiul liber“ ar trebui să fie încă prudent.Nu vă alarmați atunci când câteva ore după punerea de pește va fi ciudat cu aspect de lichid în tigaie. Acest tip de saramură de pește. Scurgeti nu este necesar, acesta va ajuta la pește mai bine prosolitsya și să nu dea prea mult uscat în timpul uscării în continuare.

Pentru experți în domeniul sărare de pește poate oferi o altă opțiune, în plus față de utilizarea unei sare este, de asemenea, condimente diferite - frunze de dafin, piper, un pic de zahăr, piper, mazăre și așa mai departe. Aici totul depinde de imaginația ta, gust si arta zasolschika. Pentru incepatori, toate la fel, este recomandat să începeți, cea mai ușoară opțiune - cu sare grunjoasă obișnuită.


zile pentru sărare, de asemenea, ales „cu ochiul liber“. Depinde, din nou, de preferințele gustative, precum și microclimatul locului unde sărarea. Dar, în general, este posibil să se determine gradul de pregătire al peștilor prin aspectul său - trebuie să fie o culoare densa, gri inchis din spate destul de greu (dar nu de rock-tare!).

În cazul în care peștii sunt văzute pe excesul de sare, aceasta înseamnă că încă exagerat și exagera. Dar nu dispera - procedura în continuare este de natură să ajute o rezolvi.

După câteva zile de pește pune acolo sub jugul și prosolilas cu grijă, este timpul pentru pasul următor - spălare și curățare, precum și direct de către zasushki. Se prepară o mulțime de apă și o soluție de 3% din oțet sau ulei de floarea soarelui (cel mai bine dacă nu este rafinat).

Înainte de a închide peștele să se usuce, aceasta ar trebui să se spală bine resturile de sare și șlam. Apoi, bucurați-vă de pește. De fapt, acest proces - revers înfundarea. Inmuierea, de regulă, există același număr de zile ca și sărare. Acest lucru vă permite să eliminați excesul de sare de pește și hrăni-l cu lichid pentru a se, ulterior, acesta nu și-a pierdut gustul, devenind un fel de bucăți de carton sărate.

Disponibilitatea în această etapă, după cum poate fi ușor de verificat - este evident din faptul că peștele a apărut din partea de jos. După aceasta, fiecare carcasă șters bine cu tifon sau un prosop de bucătărie și post pentru uscare finală.

În cazul în care locul este uscat în aer liber, este necesar să se protejeze peștele de muște. Pentru a ajunge la carnea de pește nu sunt crescute în larve, trata oțet sau ulei stocat. Nu aveți nevoie de strat prea gros unsă sau udate de acești pești lichide, pur și simplu dip-o dată repede în soluție.

Pentru a spori efectul, se acoperă cu tifon postat prăjește cu găuri sau au loc în jurul simulacru de uscare a unei perdele tifon. Nu-i rău potrivesc țânțar net, mai ales dacă aterizezi întregul balcon pește ocupat.

Uscarea de pește în aer va dura aproximativ șapte sau opt zile (în funcție de mărimea carcaselor și conținutul original de grăsime). pește A terminat are o nuanță gri lumină în


gust moderat uscat și moderat sărat, are un pic de gust frumos ușor uscat.

Unii entuziaști preferă să nu aștepte atât de mult, și să se usuce cel mai rapid mod - peste aragaz. În acest caz, pestele se usuca mult mai repede - în doar câteva zile.

Unii fani amărăciune în pește (sau doar oameni lenesi care nu vrea să se încurce cu maruntisuri lungi) preferă să nu se rupe burta de pește, și se usucă cu drob. Acest lucru dă peștele un cărnoase mare, dar adaugă un fel de gust amar.

De asemenea, o mulțime de controverse în forumuri de pescuit și site-uri menținute cu privire la modul în care peștele suspensie direct în timpul uscării. Iubitorii de bere susțin că cel mai bun pește este uscat, suspendat prin ochii - asa a salvat un gust deosebit si aroma. În același timp, cu toate acestea, peștele depozitat excesul de grasime, care poate veni nu toată lumea să gust. O altă opțiune - pentru pește uscat, legat de coadă: în acest caz, de uscare se va produce mai uniform și peștele devine mai puțin uleioasă și vor fi stocate pentru mai mult timp.

Care dintre metodele de mai sus de sărare de pește pentru a alege - vă decideți. Mult noroc și bon Appetit!