Cum să se spele tesatura jaluzele verticale la domiciliu

Jaluzele - un înlocuitor modern și practic pentru perdele și draperii tradiționale. Acest element de decor pasionat pentru simplitate și ușurința de curățare. Vom înțelege nuanțele de mână de spălat, și dacă este posibil să se spele jaluzele verticale în mașina de spălat, deoarece este de a face nici un rău șipci. Și dacă preferați romane sau alte tipuri de perdele, învățați cum să se spele corect perdelele în mașina automată. Acesta poate fi de la un alt articolele noastre.Ce jaluzele pot fi spălate?

Aluminiu și plastic, șipci de bambus, piese din lemn, elemente care conțin fibre de sticlă, nu poate fi masina de spalata. Aceste jaluzele doar ștergeți cu o cârpă umedă și un aspirator. Astfel de produse nu demontați și curate în loc. șipci Jacquard prelucrate manual. Se spală în mașina de spălat numai jaluzele verticale din material textil sintetice.

Producătorii oferă, de obicei, instrucțiunile de utilizare pentru fiecare produs. Documentul indică fabricarea de materiale și sfaturi pentru curățare. Pre-verifica instrucțiunile.

reguli generale

Cum să se spele tesatura jaluzele verticale la domiciliu

În teorie, blind-urile trebuie să fie curățate cu un aspirator o dată pe sezon, curățare umedă ar trebui să aibă loc la fiecare șase luni. În practică, totul depinde de condițiile din zona dumneavoastră. aerisire regulate, articulații neetanșe și rame de ferestre (importante pentru structuri din lemn), precum și de alți factori ajuta să se acumuleze praf rapid. În orice caz, trebuie să ude în mod regulat de curățare. și a apărut curata imediat petele.

Principalul inconvenient este că țesutul și materiale similare umede de curățare - o măsură temporară. La sfârșitul numărului nth de procese umede, vor exista noroi în locul de fixare a firului de control și inferior cusătură de fixare. Rezultatul: o cârpă curată sau mașină de spălare totală inevitabilă.

Se spală lamelele în uitare șansă destul de problematică și de mare pentru a obține pete de săpun, așa că ar trebui să le demonteze. Pentru a scoate lamela, este necesar sistem „pentru a deschide“. Cele mai multe modele necesită o separat deconectând fila de fixare superioară, care se deschide accesul la elementele. După șipci dezasamblare de către părți pentru o curățare ușoară. Dacă este necesar, curățați de praf vizibil cu o cârpă umedă sau aspirare.

mașina de spălat

Cum să se spele tesatura jaluzele verticale la domiciliu

Mașină de spălat să fie absolut orice tesut sintetic, și ușurința și captivează procedura netrudozatratnost. Dar trebuie remarcat faptul că numai produsele din materiale sintetice. în loc de plastic, pot fi spălate în mașină. Pentru a nu strica șipci, urmați secvența: • Scoateți elementele, verificați murdaria pete. Dacă este necesar, decolorat manual urme murdare sau unsuroase - aparatul nu poate face față cu acest lucru. Dacă foarte murdar, ud șipci în apă caldă cu săpun timp de o jumătate de oră.
 • Lamele verticale înguste 6-7 piese sunt pliate și plasate direct în cuvă. Wide rasucit 5-6 elemente - depinde de mărimea mașinii, lățimea și densitatea „benzi“. Pentru a proteja cel mai bine procesul, produsul poate fi plasat în punga mare sau perna să se spele.
 • Pentru spălare, folosiți un detergent lichid, fără clor și componente corozive. Concentratele diluate cu puțină în prealabil cu apă și se toarnă în tavă. Agenți de înălbire și de îndepărtare a petelor - un tabu absolut.
 • Selectați ciclu delicat sau spălare de mână. Temperatura apei nu trebuie să depășească 30-40ºC, altfel materialul este deformat. Spin este de dorit pentru a opri sau de a pune pe propriul risc, valoarea minimă de 400 rpm.
 • Lamele de uscare ar fi atârnat în stat, sau pe o suprafață plană orizontală. Uscător va fi cea mai bună opțiune. Stai afară la soare strălucitor nu se opune într-adevăr.
 • În cazul în care lamelele de uscare să se curbeze, le aplatiza cu mâna. Apăsați în jos obiecte străine, iar eforturile lor nu sunt în valoare de ea. După uscarea fierului de fier, la o temperatură minimă utilizând o cârpă de bumbac lumina sau tifon.

Produsele colorate de calitate scăzută de multe ori se estompeze și pierde culoarea după prima spălare. Este de dorit pentru a testa rezistența culorii la un singur site. Umeziți o cârpă albă și freca. Dacă materialul nu este culoarea, nu ezitați să încercați să proceduri suplimentare. ar trebui, de asemenea, vom face obligatoriu cu obloane, cu modele care pot în mod semnificativ „float“ de coliziune cu apă.

curăţare manuală

Cum să se spele tesatura jaluzele verticale la domiciliu

Mai mult sparing și sensibilă opțiune - spălare de mână. Există două opțiuni: pentru a arăta minunile de acrobație și lenjerie curată la fața locului, sau să eliminați elemente, și trimite într-o baie. Mai convenabil pentru a efectua un tratament de apă în baie.

Brațul pentru a spăla jaluzele din stofa acasă? Un vehicul specializat sau o combinație de mobilier de curățare și covoare - cea mai bună alegere în această situație. Adecvate chiar detergent neutru sau gel / șampon pentru spălat haine pentru copii. repere majore - absența în particulele de albire sau de consistență lichidă clor, ca formulări de pulbere problematică se dizolvă în apă. Pe măsură ce scula se va potrivi pânză elastică sau o perie moale. perie dură sau abrazivă pus deoparte departe.

Astfel, procedura este:

 • elimina elementele „piesa“;
 • așezați-le în baie și clatirea duș abundent cu apă caldă (30-40ºC);
 • Se dizolvă separat într-o cantitate mică de apă caldă, prin imersie în soluția „agregat“;
 • mers pe jos, cu mișcări blânde de-a lungul o cârpă, se lasă timp de 10-20 de minute la otmokli de poluare;
 • clătiți periodic spuma și începe din nou;
 • clătiți, lăsați apa să se scurgă.

Vă rugăm să rețineți că jaluzele verticale curățate numai de-a lungul. mișcări circulare și transversale trebuie evitată, deoarece este plină de apariția zgârieturilor și scuffs.

După tratamentul elementelor pune pe o suprafață orizontală sau uscătorul de rufe. În cazul în care cantitatea de hands-free permite web securizat pe locul obișnuit chiar și într-o stare umedă.

Curățătorie chimică: Merită?

În ce cazuri trebuie să facă referire la curățătorii uscate:

 • Pentru murdărie dur, care nu poate face față pe cont propriu;
 • dacă nu știți materialul și nu se poate determina cu exactitate tipul său;
 • dacă este necesar, pentru a reduce pata pe produs, care este contraindicat pentru spălare;
 • produse de înaltă preț, disponibilitatea unor elemente decorative suplimentare sau suprafețe complexe.

Dacă la îndoială abilitățile lor, preda plăcile la un aspirator uscat. echipamente și produse de curățat moderne vor face treaba. Același sfat poate fi dat dacă nu sunteți sigur cum să se spele jacheta de la domiciliu.