Cum să se spele și să curețe nazofaringe la domiciliu

Corpul unei persoane sanatoase petrece zilnic aproximativ 1,5-2 litri de mucus. Această cantitate necesară pentru umezirea membranelor mucoase și funcționarea normală a corpului ca întreg. Cu toate acestea, de multe ori rezultatul unei boli, se dovedește că mucusul devine foarte mult. Aceasta provoacă disconfort sever si reduce pacientului calitatea vieții. De exemplu, în cazul în care organismul începe să producă mucus, chiar și în cantitate de 3 litri - aceasta este cauza dorință constantă de a hawk sau înghiți o substanță neplăcută permanent. Toate în plus inutile pentru funcționarea mucusului organismului, de obicei, se acumulează în nazofaringe. Pentru a ajuta în această situație, în primul rând va fi capabil de a vindeca boala principală, cu toate acestea, ameliorarea simptomelor neplăcute va ajuta la curatirea nazofaringe. Se elimină mâzgă - este doar pentru un timp, dar procedura este bună în special faptul că se poate efectua în liniște în casa ta. Efectuează toate foarte simplu, cu toate acestea, înainte de a merge să practice, să vedem, în cazul în care este necesar și că este necesară clătirea nazal pentru acest lucru.Cum să se spele și să curețe nazofaringe la domiciliu

In unele boli trebuie să nazofaringian lavaj

In general, mucus copioase din nazofaringe este de obicei un simptom al bolii virale sau bacteriene acute. literalmente curge din nas, pacientul se simte foarte inconfortabil și foarte adesea este dificil de respirație nazală. Deci, se spală sau se spală pasajele nazale în casă, este posibil, pentru următoarele boli:

 • Curge absolut orice origine. Nu contează ce a cauzat producerea copioase de mucus - alergii sau boli respiratorii acute. În orice caz, prin spălarea la domiciliu, acesta poate fi foarte bine curățate nazofaringe și ușurința de respirație.
 • Adenoid, de asemenea, provoacă în mod tipic de mucus în exces și se spală nazofaringe, este posibil, fără să se teamă la domiciliu.
 • Vegetații adenoide sau polipi, poate provoca dificultăți de respirație. Tratamentul este, desigur, dar numai un ajutor operativ de urgență, spălarea nazofaringe încă va.
 • Se întâmplă ca mucus in nas incepe sa se acumuleze din cauza alergii usoare, sau ca urmare a primi alimente iritante acute. În acest caz, totul este simplu - doar o singură spălare nazofaringian pentru a elimina simptomele neplacute.

Apropo, uneori, pentru a ameliora simptomele neplăcute lavajul trebuie efectuate în casă și în următoarele maladii:

 • Dureri de cap sau migrene.
 • Obosit după o zi grea.
 • Problemele de vedere - miopia sau hipermetropia.
 • astm bronșic sau bronșită cronică.
 • Insomnie, epuizare nervoasa si depresie.

Cum să se spele și să curețe nazofaringe la domiciliu

Tipuri de lichid de spălarePentru a curăța nazofaringe chiar și la domiciliu, folosind apă simplă fără opțiune. O soluție pentru spălarea nasului trebuie să fie realizate din componente speciale. Principalul lucru este că soluția pentru a efectua funcția anti-bacterian - este foarte important pentru a aborda cauzele profunde ale abundenta de mucus. Experții condimentată recomanda să folosească 5 soluții diferite pentru spălarea nazofaringe, și anume:

 • O soluție de sare de mare naturală. Cele mai populare, și cel mai important, un instrument puternic pentru spălare. Aceste minerale marine pot fi achiziționate de la o farmacie sau în cazul în care produsele cosmetice naturale comerciale. Pregătirea unei astfel de soluții este foarte simplu. Un pahar de apă caldă ar trebui să adăugați o lingură de sare și de a muta cu atenție. După ce cristalele se dizolvă macră, ați terminat.
 • Soluția se bazează pe sare. Se prepară conform rețetei de mai sus, dar în loc să folosească sarea obișnuită de mare.
 • Soluție farmaceutică gata. Cea mai simplă opțiune. Industria farmaceutică produce acum soluții pentru clatirea gât, nas și gât în ​​cantități mari. Amestecul poate fi pe baza de plante, uleiuri esențiale sau sare de mare regulate, cel mai important, pentru a alege din varietatea, ceva potrivit pentru tine.
 • Soluții pe bază de plante. Ei bine, dacă utilizați pentru spălare, de exemplu: un decoct de musetel, galbenele, serie, eucalipt, sau sunătoare. În general, toate naturale plante aromatice naturale anti-inflamatorii.
 • Furatsilin. Experții consideră artilerie grea. uz topic dezinfectant puternic în tratamentul unei varietăți de boli ale tractului respirator superior.

Cum să se spele și să curețe nazofaringe la domiciliu

Cum să se spele nazofaringe

Se prepară o soluție bună - este doar jumătate din bătălie. Chiar dacă se spală nazofaringe pentru a produce pe cont propriu, într-o procedură ar trebui să fie în continuare tratată cu o mare responsabilitate. Pentru a face toate științei este necesar pentru a începe să stoc mâncăruri speciale pentru spălat, pentru un ceainic mic, cu o seringă de evacuare sau farmacie.

Dacă vorbim direct despre spălarea, experții au identificat trei opțiuni principale:

 • Clătirea a gâtului și a gâtului.
 • Poate fi spalat cu pasajele nazale prin: de la nas la gură.
 • Dacă tot nu trage pur și simplu nas lichid și sufla nasul.

Doar câteva reguli de spălare de calitate:

 • Temperatura apei trebuie să varieze între 25-30 de grade. Lichidul nu trebuie sa fie cald sau la rece, nu arde nazofaringe.
 • In general, pentru spălare este necesar să se utilizeze numai soluții proaspăt preparate de ieri nu mai sunt adecvate.
 • Pentru a spori efectul terapeutic, nu lăsați acasă câteva ore după procedura.

Irigarea nas, expertii nu recomanda mai mult de 2-3 ori pe zi. Mai bine ar trebui să fie făcut în dimineața și înainte de a merge la culcare.

Cu toate acestea, să fie atent o astfel de procedură candid are unele contraindicații, cum ar fi:

 • Tumorile cavității nazale și a gâtului.
 • edem puternic.
 • Vase nazofaringe slabe, sângerări nazale frecvente.

Dacă înroșirea feței nu aduce rezultatul dorit, este logic să meargă cu același scop la clinică. În unitatea medicală vă puteți clăti nas prin cucului. Dispozitiv special pentru acest scop este, în orice otolaringolog. Tehnica este un drenaj cu vid și în mod ideal elimină toate mucus fără reziduuri. Contraindicatiile acestei proceduri este, practic, nu - este potrivit pentru copii de la 5 ani.

Și, desigur, nu uita de prevenire. Dacă vizitați în mod frecvent în aer liber, temperat și să monitorizeze starea de imunitate, nici o raceala si mucus in nas nu vei mai este frică. Puteți lua, de asemenea, în primăvara și în toamna un curs de vitamine si suplimente alimentare de bună - nu va primi bolnav. Și, desigur, o dieta adecvata, care fără el.

Cum să se spele și să curețe nazofaringe la domiciliu
Tratamentul scarlatină la domiciliu

Cum să se spele și să curețe nazofaringe la domiciliu
Decât pentru a trata nazofaringe: secreție purulentă