Cum să se spele jaluzele verticale în casă, fie că este posibil să se spele storuri din material textil în mașină

Există două moduri de a șterge jaluzelele verticale din casă. Prima opțiune - curățarea manuală, potrivite pentru toate tipurile de incizii, a doua opțiune - mașină de spălat, potrivite pentru țesuturi și perdele steklotkannyh.Cum să te speli pe mâini jaluzele

Jaluzele verticale nu sunt doar tesatura, uneori tesatura colectate din plastic merge lamele din aluminiu. Oricare dintre aceste materiale pot fi curățate la domiciliu. Înainte de a spăla jaluzele verticale, trebuie să examineze cu atenție compoziția materialului, în cazul în care nu există nici o astfel de posibilitate, este mai bine să utilizeze recomandările generale:

  • folosi instrumente de curățare cu un mediu neutru;
  • se spală de temperatura apei trebuie să fie nu mai mult de aproximativ 30;
  • Nu puteți utiliza agenți de înălbire care conțin clor;
  • puternic nu este recomandat să frece pe un singur loc pentru a se evita formarea de tesatura albicioasă uzură și pentru a scăpa de murdărirea grele, este mai bine să repetați procesul de curățare de 2-3 ori, dar nu freca;
  • posibil să se utilizeze doar o foarte mică, care economisesc pasta de curățare, burete, cu o suprafață abrazivă, cu o perie peri non-rigide.

Cum să se spele jaluzele verticale în casă, fie că este posibil să se spele storuri din material textil în mașină

Pentru a nu strica lamelele sunt folosite pentru curățare numai bureți moi și perii lor

spălare manuală

Scoateți partea inferioară a lanțului, elimina greutățile, unbuckle lamelelor urechea glisorul. Ori unul câte unul benzi, rola să se rostogolească. De altfel, blind-urile sunt șterse de pe același principiu. Se dizolvă în apă caldă cu detergent, coborâți rola si se lasa sa stea timp de o jumătate de oră sau o oră, în funcție de gradul de contaminare. Se scurge apa murdară, clătiți bine lamelelor fără a derula ele. Din nou, se umple cu apă caldă și pulberea.

Se îndepărtează cu grijă o singură bandă, așezați pe fundul căzii sau pe o altă suprafață adecvată, cum ar fi un birou. burete Frecati sau o perie pentru o parte și apoi celălalt. freca murdăria Incapatanat cu pentru îndepărtarea petelor, a pus lamela în lateral și să se angajeze următorul. benzile din nou periate ori gramada.

Când toate lamelelor sunt curățate răsuciți-le înapoi într-o rolă, a pus într-un castron și se clătește de la duș. Luați la sticlă de apă. Pelvis cu soluție diluată acetic slab, rola de imersare și lăsați ud. Acest lucru va ajuta să se stabilească vopseaua. Urmatoarele șipci pot fi lăsate într-o stare de fire răsucite pentru a permite apei să se scurgă, sau atarna la uscat pe o frânghie. Dacă este necesar, înainte de a închide înapoi benzile jaluzele cornișă fier recomandat de fier cu abur la temperatură joasă.Cum să se spele jaluzele verticale în casă, fie că este posibil să se spele storuri din material textil în mașină

Nu încercați să frece lamelelor verticale șură cu o cârpă umedă, astfel încât să puteți face doar unele divorț și distruge iremediabil jaluzele

mașina de spălat

Înainte de a spăla jaluzelele în aparat, să studieze cu atenție funcția sa. Pentru a șipci nu își pierd forma, ei se recomandă să se spele în modul delicat, puteți derula la modul „pentru haine pentru copii“. În cazul în care astfel de caracteristici tehnică nu este prevăzută, este mai bine să renunțe la mașină de spălat în favoarea unui manual, dar de cele mai multe modele de astăzi, spre bucuria gazdelor încă mai au astfel de funcții.

Asigurați-vă că pentru a opri și spinul expune temperatura apei nu mai mult de aproximativ 30. Pulberea este cel mai bine utilizat pentru haine colorate, pentru a picta nu este sărăcăcios și stins după albire șipci de pulberi pot pierde culoarea. Clătiți benzile arata ca noi, ar fi frumos să utilizeze aerul condiționat - culorile de putere.

Așezați lamelele verticale tesatura în „cutia închisă“. Aspirati cortina de pe ambele părți. Trageți lanțul inferior, îndepărtați buzunarele de greutăți. Stand pe o scară pliantă și scoate benzile din streașină. Ori lamelele tesatura într-o grămadă, unul câte unul și se rostogolească într-o rola strans. Se toarnă într-un bazin de apă, se dizolvă pulberea și se înmoaie timp de o oră, se scurge, se spală. În cazul în care foarte murdare, se repetă procesul. Atunci când se va scurge apa de clătire aproape pură, scoateți rola, lăsați apa să se scurgă. Ori rola de benzi de material într-o pungă, cravată-l strâns, astfel încât să nu stea în timpul mașină de spălat. Pune în mașina de spălat. Comutarea pe modul dorit, adăugați un praf pentru îndepărtarea petelor și aer condiționat. O oră și jumătate sau două ore, puteți obține stinghie curate, uscate, călcate și agățat pe pervaz.

Noi folosim mașina de spălat

Spălat la tesatura acasă jaluzele în mașina de spălat are, de asemenea, unele nuanțe. Se înmoaie cârpă mai bine desfăcută murdărie, grele ar trebui să frece pentru îndepărtarea petelor și se lasa la macerat timp de câteva minute. Apoi, jaluzelele tesatura ar trebui să se spală și se rostogolească într-un tub etanș, care trebuie să fie strâns rostogolească o bucată de țesătură să-și încheie sau față de pernă. Asigurați-vă că pentru a lega rola, astfel încât să nu derulată în timpul spălării. Apoi, puteți spăla în mașină de spălat la ciclu delicat.

Pentru a reveni la albeața Caneluri original alb înainte de spălare le scufunda într-o soluție puternic sodă, o pulbere de sticlă până la 5 litri de apă caldă, se lasa la macerat peste noapte. După înmuiere, spălați manual sau cu o mașină de scris, se spală și se înmoaie timp de 15-20 minute într-o soluție slabă de strălucitoare, jaluzele tesatura verde va fi la fel de bun ca noi.

Cum să se spele jaluzele verticale în casă, fie că este posibil să se spele storuri din material textil în mașină

Dacă jaluzele stinghie de culoare, este recomandat pentru a studia compoziția materialului, în cazul în care benzi se estompeze, apoi de o mașină de spălat trebuie evitată, în orice caz, este mai bine să se răspândească benzile de culoare și se spală separat