Cum să se spele în stomac la domiciliu

Indicațiile pentru lavaj gastric la domiciliu


Afișarea lavaj gastric cu otrăvirii alimentara, chimica si. De asemenea, această procedură ajută în pancreatita acută și cronică, perforarea peretelui esofagului, producerea abundentă de mucus în gastrită. In plus, gastrice lavaj aratat oameni diagnosticat cu infarct anterior, epilepsie și accident vascular cerebral. Poate mai lavajul de diagnostic si gastric, urmat de studiul apelor de spălare.Tehnica lavaj gastric


Pentru lavaj gastric recomanda o abordare pentru a bea cât mai mult posibil de apă fiartă, la temperatura camerei (trebuie sa fie de aproximativ 6/5 ceașcă). După aceea, cele două degete sunt presate rădăcina limbii, cauzând emeza. Această procedură se recomandă să se facă până la voma nu va curăța. După aceea, se clătește gura cu apă curată și bea un ceai cald dulce.


Pentru a spăla stomacul, utilizând o soluție de permanganat de potasiu. Pentru a face acest lucru, să ia o pulbere puțin și se dizolvă în apă fiartă, la temperatura camerei (soluție trebuie să se întoarcă roz pal). Apoi soluția a fost trecută printr-un filtru de hârtie sau un tifon multistrat. Această procedură este foarte importantă, sub formă de cristale nedizolvate de permanganat de potasiu poate provoca o arsură a mucoasei stomacului și esofagului. Dacă există indigestie acută, trebuie evitată potasiu soluție de permanganat lavaj gastric.
De asemenea, ia 2 linguri sare și s-a dizolvat în 5 litri de apă. Preparat conform acestei soluții reteta previne penetrarea otrăvurile din stomac în intestin. Soluția a fost luată pe cale orală și induce în mod artificial voma.


Primul ajutor pentru acidul otrăvirii - soluție de carbonat de sodiu 2%. Dar, cu otrăvirea alcalin ar trebui să se spele imediat produsele de stomac și să bea, absorbanți. temperatura soluției trebuie să fie 35-37oS - aceasta va încetini procesul de absorbție de către organismul de toxine și otrăvuri.

Cum se spala stomacul copilului


Procedura de spălare este cel mai bun pentru a începe atunci când copilul otravă este într-o poziție de ședință. capac copilului mușama piept si un prosop, și apoi da copilului o băutură preparată soluție caldă. Copilul este apoi plasat peste pat (l atârnă deasupra capului ar trebui să fie în jos) și anexați fundul bazinului de a vomita. Poke un deget în gura copilului și provoca vărsături.


Pentru a spăla copilul a stomacului se prepară o soluție roz pal de soluție de permanganat de potasiu sau cu o sare de bucătărie (7-10 l apă iau 3 linguri de sare). Copii 6-9 luni au nevoie să bea 700-800 ml dintr-o soluție de 9 până la 12 luni - 900-1000 ml și, după un an, la fiecare an care trece adăugat o soluție suplimentară de 1 L (dar nu mai mult de 10 litri).