Cum să se spele în stomac la domiciliu pentru adulți și copii

Diferite tipuri de intoxicatii de multe ori apar în viața de zi cu zi și nu au întotdeauna posibilitatea de a livra răniți la spital sau așteptați sosește ajutor medical în timp util. Prin urmare, fiecare persoană, mai ales dacă are copii, ar trebui să dețină tehnici de lavaj gastric și au toate mijloacele necesare la îndemână acasă.Orice otrăvire duce la intoxicații - perturbări grave ale organelor interne și a sistemelor vitale, având ca rezultat căderea toxinelor din sânge. În funcție de tipul de toxine care pătrund în organism, intoxicații consecințele pot fi foarte diferite de diaree de obicei la stop respirator sau cardiac. Și mai devreme această situație se va face un lavaj gastric, cu atât mai probabil victima unei recuperare rapidă și cu succes.

Cum să se spele în stomac la domiciliu pentru adulți și copii

Când să ablutiunile?

Toxinele absorbit în fluxul sanguin în primele două ore, astfel încât este necesar să se înceapă lavaj gastric cât mai repede posibil - imediat după expunerea de substanțe toxice sau cu primele semne de otrăvire: greață, dureri abdominale, deteriorarea puternică. catharsis în timp util și corecte punct de vedere tehnic se poate accelera în mod semnificativ de recuperare și pentru a preveni complicații.

lavaj gastric se efectuează exclusiv la domiciliu, cu scopul de a tratamentului în următoarele situații:

 • în intoxicații alimentare acute (produse care nu corespund deteriorate sau, ciuperci);
 • cu alcool sau narcotică;
 • prin ingestie sau utilizarea oricăror substanțe, produse chimice de uz casnic toxice;
 • la perturbarea permeabilității intestinale;
 • în tulburările de digestie cauzate de supraalimentare;
 • slăbirea tonusului muscular al stomacului;
 • supradoză de medicamente.

Spălare poate facilita pacientul cu insuficiență hepatică sau renală - în astfel de patologii pot aloca ureea direct în lumenul gastric.

înroșirea feței terapeutice așa cum se arată în unele boli ale intestinului: gastrita acută, hiperaciditate, dischinezii biliare - patologie, în care procesul este perturbat secreția bilei în intestin.

Este important de știut! Lavajul gastric este util atunci când otrăvirea casa relativ ușoară și intoxicațiilor. În cazurile complicate, atunci când sunt ingerate, otrăvuri puternice, acizi, produse petroliere, este mai bine să aștepte un medic sau independent pentru a livra răniți la spital.

lavaj gastric cu o astfel de intoxicație trebuie efectuată numai printr-un tub, și este o procedură medicală care este cel mai bine la stânga la profesioniști cu experiență.

Cum să se spele în stomac la domiciliu pentru adulți și copii

Metode lavaj gastric

Pentru a spăla stomacul unui adult sunt folosite, de regulă, sunt doar două căi - o metodă sondă și să provoace un gag reflex. Nu mai puțin eficace este înroșirea feței cu clisme, dar această metodă este mai potrivită pentru copii.

În spălarea clinică se face întotdeauna cu ajutorul unui tub gastric (sistem format dintr-un tub de cauciuc pentru îndepărtarea conținutului gastric) - este mai eficient și în condiții de siguranță. Dar această procedură necesită abilități și experiență specială, așa că acasă este mai bine să recurgă la metoda tradițională de spălare prin vărsături.

Echipament de spălare și simplu se realizează în următoarea secvență:

 • Apoi, un obiect contondent (puteți degetul), apăsați la baza limbii pentru a induce voma.
 • Pentru a începe să se pregătească pentru vomitus container, sau o soluție specială de apă într-o cantitate mare (aproximativ 5 litri pentru un om adult). lichid clătirea trebuie încălzit la 36-37 ° C - o soluție la temperatura încetinește peristaltismul și astfel previne absorbția toxinelor.
 • Victima trebuie consumate la un moment dat este cel puțin 600 ml de lichid - un adult poate bea imediat 1-1,5 litri, dar totul depinde de cantitatea de stomac.


 • Pașii sunt repetate până la o curățare completă a stomacului.

Desigur procedură neplăcut, dar foarte necesar în caz de intoxicare. În acest fel vă poate ajuta nu numai rude, dar, de asemenea, să le mai ales în cazul în care o ușoară intoxicație.

Cum să se spele în stomac la domiciliu pentru adulți și copii

Simțind - manipularea mai complexe și solicitante, dar sonda este prezentă într-un cabinet de medicină de origine și conformitatea absolută cu instrucțiunile, este destul de fezabil în casă. Procedura de spălare a unei faze de pregătire, care constă în:

 • în prepararea soluției de spălare în cantitate suficientă: adult, 5-7 l, pentru un copil de aproximativ 0,8-1 litri pe an de viață;
 • în pregătirea recipientului pentru a îndepărta conținutul stomacului;
 • sistem de preparare: înainte de introducerea sondei este necesară pentru a umezi și apă caldă.

Procedura în sine se efectuează în următoarea ordine:

 • Procedura este efectuată înainte de a finaliza purificare.
 • Atunci când marginea liberă a conținutului începe să apară, acesta este scufundată în recipientul pregătit.
 • înclinând ușor începutul capului pentru rădăcina limbii pentru a introduce sonda la linia marcată. Pacientul este rugat să respire pe nas și să facă mișcări de înghițire - facilitează trecerea tubului de la gât în ​​esofag.
 • Victima este așezat pe un scaun, piept acoperit cu pânză impermeabilă în fața lui a pus un bazin sau un alt recipient.
 • Înainte de a începe de spălare, asigurați-vă că vârful sondei a fost în stomac. Simptome cum ar fi respirație zgomotoasă, tuse, buze albastre - aceasta este o indicație că sonda a fost în trahee. Pentru a evita o astfel de situație, ar trebui să fie introdus tubul încet și fără violență.
 • pâlnie suplimentară atașată la capătul liber al tubului este umplut cu soluție de clătire, după care este ridicată deasupra nivelului stomacului, astfel încât lichidul turnat liber.
 • Apoi, sonda este îndepărtat ușor.

Este important de știut! Ar trebui să se oprească imediat spălarea și scoateți sonda este necesară în cazul conținutului în sânge de impurități.

Cum să se spele în stomac la domiciliu pentru adulți și copii
Vom spune ce să faci în caz de otrăvire albite!

soluţie de spălare

Pe langa apa fiarta de obicei, astfel de soluții pot fi folosite pentru lavajul:

 • O soluție de permanganat de potasiu. Pentru lichior slab dilua permanganat de potasiu cristal 1-2 per litru de apă clocotită, apoi se filtrează cu atenție - aceasta este pentru a preveni intrarea particulelor de cristalele de stomac. Nu se recomandă să se spele cu semne clare de tulburare, cum ar fi diareea.
 • Saline. Preparat la o concentrație de 0,5 v. linguri de sare pe litru de apă. Eficace în intoxicații acute, deoarece provoaca un spasm al stomacului și astfel previne înaintarea și absorbția substanțelor toxice.
 • Sorbente și chelatori. Sunt considerate cele mai eficiente pentru otrăvire au fost lega și excreta toate intoxicație inducând substanțe: toxine, toxine, alergeni, bacterii, produse de sare ale metabolismului și metabolismului lipidelor. În plus, mulți agenți de chelare (enterosgel, Polisorb) au proprietăți de recuperare și microflorei intestinale peristaltice. Diluat cu apă la doza specificată în instrucțiunile.
 • O soluție de clorură de sodiu. Un mijloc gata disponibile în farmacii, utilizate pentru lavaj gastric la copiii mai mici de 3 ani.
 • Soluție de carbonat de sodiu. Folosit pentru acidul Intoxicație sau mijloacele care conțin. Pentru soluția de spălare utilizată 2% - aproximativ o cincime dintr-o linguriță pe galon de apă.
 • soluție slabă de acid citric. Eficace cu alcalii otrăvirii (amoniac, inalbitori).

Cum să se spele în stomac la domiciliu pentru adulți și copii

Contraindicații

Gastric acasă lavaj fără personal medical calificat este contraindicată:

 • Otrăvesc cu ulei (kerosen benzină) - îndepărtarea acestor substanțe se realizează numai prin intermediul sondei, deoarece acestea pot arde tesutul organelor interne;
 • atunci când victima inconștientă - spălarea se face numai după intubare;
 • cu hemoragie gastrică - acest lucru este demonstrat de striuri de sânge în conținutul stomacului;
 • atunci când apar dureri în stomac;
 • in timpul sarcinii - o tulpina musculare în timpul voma poate provoca avort spontan;
 • patologii cardiovasculare: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, post-miocardic;
 • în boala ulcer peptic;
 • epilepsie, convulsii înclinării;
 • în leziuni ale mucoaselor gurii gâtului tegumentului.

De asemenea, este necesar să ne amintim că voma este întotdeauna însoțită de tensiune musculară intensă, ceea ce poate duce la o deteriorare a pacientului, în cazul în care acesta are o boală cronică.

Cum să se spele în stomac la domiciliu pentru adulți și copii

Opinii ale medicilor

Potrivit medicilor, lavaj gastric poate și trebuie să se facă la domiciliu înainte de sosirea echipei medicale, ca și atunci când sunt ingerate otrăvuri fiecare minut. Dar ar trebui să fie un mod simplu și accesibil: bea multă apă, apoi se induce voma. Această procedură nu necesită abilități speciale și cunoștințe medicale, dar nu atât de la sondare.

Lavajul cu o sondă, chiar dacă există unul în cabinetul de medicină de origine, necesită cunoștințe speciale și abilități practice. Altfel, un risc mare ca conducta sonda cade în trahee sau plămâni. Se întâmplă adesea că lipsa de experiență în efectuarea unei astfel de proceduri provoacă ruptura stomacului sau esofagului.