Cum să se spele cojoc la domiciliu, sfaturi simple

O alternativa excelenta la scumpe haine de blana naturala de azi sunt straturi. Indiferent dacă piele de oaie naturale sau artificiale, cu capacitatea sa de a incalzi înghețurile grele le facă față haină de blană nu mai rău. Dar prețul nu este atât de mare, și să aibă grijă de acest tip de îmbrăcăminte exterioară destul de modest.Cu toate acestea, gazdele de multe ori afectate de întrebări: cum să se spele haina de piele de oaie, precum și dacă este posibil să se șteargă un cojoc într-o mașină de spălat. La cum să se spele cojoc acasă, și dacă să facă acest lucru, vom acoperi în acest articol.

Cum să se spele cojoc la domiciliu, sfaturi simple

haine confortabile și calde purtate de bărbați și femei

Reguli generale și caracteristici

În conformitate cu regulile generale de curățare îmbrăcăminte exterioară aduce pentru a fi o dată pe an după șosete de sezon și activă înainte de chestii de curățare în dulap pentru depozitare.

Pe baza anumitor straturi de fabricație, este posibil să se înțeleagă posibilitățile de a straturilor de spălare la domiciliu. Un astfel de strat din piele special tăbăcită tratate cu compoziții de bronzare speciale și soluții pentru moliciune și rezistență.

În orice caz, chiar și cel mai bun tratament nu elimina pielea naturala din teama de tratamente umede. Sub influența apei este un astfel de lucru poate pierde calitatea lor și de a se deforma permanent. Prin urmare, piele de oaie naturale se spală interzise.

Dacă finisajul pe un decor prezent cojoc de blană, acesta trebuie îndepărtat înainte de a curăța hainele. După curățarea blana este deținută de mai multe alte reguli.

Cum să se spele cojoc la domiciliu, sfaturi simple

În magazin, puteți alege un cojoc pentru a se potrivi cu fiecare gust

Reguli pentru curatare uscata

În cazurile în care îmbrăcăminte exterioară nu are pete vizibile și murdărie dificilă, ar trebui să fie aspirate cu ajutorul unei duze speciale, destinate pentru mobilier tapițat.

Pentru a salva un strat de piele de oaie de la miros, atarna pe balcon pentru aerisire. Este de preferat să o facă în seara sau noaptea. Pielea bronzata nu este ca lumina soarelui și porturile sub influența lor.

Dacă aceste metode nu a adus rezultatul dorit, apoi curățați suprafața de lucruri, puteți utiliza grișul și sare fin măcinată. Aceste substanțe sunt eficiente la murdărie stradă și grase pete. Acesta poate fi folosit pe pielea inchisa la culoare. Același efect îl are asupra contaminării amidonului.

locuri unsuroase în buzunare, mâneci și gulerul sunt purificate prin radieră școală solidă. Anterior posibilă umezește soluția de săpun cu adaos de amoniac. De asemenea, bruiat loc și pete simple de ieșire prin aplicarea unei paste de pudră de dinți și soluție de amoniac.Deosebit de procesare umedă

procesare umedă - un al doilea tratament posibil al cojoc naturale și sintetice. Pentru punerea sa în aplicare se pregătește o soluție specială, pe baza de săpun și câteva grame de amoniac. Compoziția rezultată este șters straturi de suprafață, adesea umezirea buretele din spumă. După o jumătate de litru de apă diluat cu 20 g de clorură de glicerol și de amoniu și 5 grame de borax. Această compoziție este prelucrată în mod repetat strat pe întreaga suprafață.

Cum să se spele cojoc la domiciliu, sfaturi simple

tinuta caldă și frumoasă de iarnă

Pentru îndepărtarea petelor și a murdăriei cu o curățare umedă, există recomandări de mai multe persoane:

  • Aceste pete vechi dispar sub influența dizolvat într-un pahar de lapte o lingură mică de bicarbonat de sodiu sau amoniac.
  • Soluția de apă și amoniac într-un raport de 4 la 1 - este un instrument excelent în lupta împotriva petelor de pe blana. Stofe din fibre naturale umectate în compoziția rezultată, și suprafața din piele procesată. După această procedură, trebuie curățat puțină apă, sau cu o ușoară oțet (lingură mică per litru de apă).
  • O mică lingură de acid oxalic și 2 linguri de bicarbonat de sodiu pe litru diluat în apă. Această soluție a fost șters de pe suprafața pielii a îmbrăcăminții superioare, apoi se spală cu un burete, se spală cu apă curată.
  • Pentru culori inchise parafina tratament adecvat îmbrăcămintea pentru care se aplică la contaminarea cu un disc cosmetic. Lucrările ar trebui să poarte mănuși de cauciuc.
  • Pentru prepararea soluției straturi de culoare: 200 ml de lapte, 1 lingură mică de peroxid de hidrogen și amoniac.

După efectuarea de procesare umedă, uscată recomandată bine lucru. Pentru uscarea rapidă de lână de oaie, trebuie să se ciufuli în mod activ mâinile ei.

În cazul în care curățarea umedă a dus la o înăsprire a pielii, se poate inmuia soluția de oțet sare. Formularea este după cum urmează: 50 g de sare și o lingură mare de oțet pe litru de apă. Este de asemenea posibil să se utilizeze o altă rețetă: 20 ml glicerină per 500 ml de apă. Aceste măsuri vor îmbunătăți straturile hidrofuge, și să extindă, prin urmare, utilizarea acestuia.

Piele de oaie spălat artificială

opțiune posibilă sau o modalitate de a spăla piele de oaie faux, de obicei indicată pe etichetă sau eticheta produsului. Pentru cea mai mare parte haina în mașina de spălat nu este prevăzută.

Cum să se spele cojoc la domiciliu, sfaturi simple

Fata în cojoc cu blana alba

Cu toate acestea, producătorii a permis adesea metoda manuală de spălare. În acest caz, un strat de piele de oaie este permis să se spele în mașina de spălat, dar dacă permite dimensiunea și greutatea hainelor. reguli simple pentru a ajuta la protejarea stratul de deformare și daune:

  • Programul de spălare este selectat pentru bunuri delicate sau lână, precum și cu capacitatea de a include modul de spălare manuală.
  • Detergenți ar trebui să fie speciale pentru piele de oaie sau de lichid pentru haine din lână.
  • Încălzirea apei nu trebuie să fie mai mare de 30 ° grade Celsius centigrade. Temperatura mai mare poate provoca o contracție a lucrurilor.
  • ciclu de clătire suplimentară.
  • Spin la viteza minimă sau chiar de dorit să se facă fără el.

piele de oaie uscată performanțe mai bune, departe de surse de căldură și lumină.

După spălare manual sau într-un produs de automatul de șters cu un prosop și atârnat pe un umeraș pentru uscare suplimentară.

Nu ar trebui să fie amânată curățarea de contaminare. Imediat de lucru privind îndepărtarea petelor și a zonelor grase pentru a avertiza de panica gândire despre cum să se spele piele de oaie, care nu au existat consecințe pentru forma și calitățile de lucruri. Dacă este posibil, trebuie evitată de spălare. îngrijire regulată - cea mai bună prevenire a poluării.

Rețineți că cutreiera murdăria și petele ar trebui să fie eliminate fără forțe care se aplică, sau pentru a elimina urmele de efort excesiv va fi imposibil. Dacă aceste opțiuni de tratament nu ti se potrivesc, da-i un cojoc pentru curatatorii chimice, chiar dacă acesta va fi angajat de profesioniști.