Cum să se pregătească absint la domiciliu

Am vorbit deja despre cum să fiarbă berea acasă și să se pregătească tincturi. Continuăm nostru material de studiu DIY-alcool, despre cum să se pregătească absint, în care editorii au încercat pe el însuși unul dintre rețetele clasice.Se crede că prima absint a apărut în Elveția, la sfârșitul secolului al XVIII-lea ca un panaceu universal și aproape un panaceu pentru toate relele. În spatele lui este atașat numele de „Green Fairy“, a supraviețuit până în ziua de azi. Mai târziu, ca un tonic, aperitiv devine o băutură preferată de poeți și artiști ai boemei pariziene. absint subiect este reflectată în artă, devenind obiectul unor lucrări de Degas, Van Gogh, Picasso și altele.

Cum să se pregătească absint la domiciliu

În 1915 Absinthe interzis oficial în Franța. „În cazul în care nu este absint interzice - a scris unul dintre adversarii săi - țara noastră se va transforma rapid într-o cameră uriașă, căptușit, în cazul în care o jumătate din cămașă de forță de uzură franceze la alta.“

Astăzi, absint este complet legalizat, dar producătorii de absint trebuie să respecte limitele impuse de UE cu privire la cantitatea de tuionă (o substanță toxică derivată din pelin) în băutură.

Moduri de preparare a absint, există o mare varietate, din care numai adevărat nu poate fi selectată. Am folosit o rețetă din cartea de Enciclopedia Rețete practice William Dick Dick. procesul de producere a băuturilor este format din patru etape:

insistând → distilare → pictură → îmbătrânire

O componentă obligatorie a absint, după cum știți, este un pelin, în uleiuri esențiale, care conțin o cantitate mare de Tujon, efectul care este celebrul personaj mitic. Dintre ierburile, necesare pentru fabricarea absint (pentru 1 litru de alcool), include:

- 15 g de pelin;
- 20 g de Artemisia Roman;
- 25 g de fenicul;
- 25 g anason stelat;
- 25 g de semințe de anason;
- 4 g de coriandru;
- 10 g de isop.

Ierburi trebuie sa se pisa, pentru a umezi amestecul cu puțină apă, să se înmoaie. Apoi se adaugă 1 litru de alcool 95% și înmuiate 3 zile într-un loc întunecos, la temperatura camerei. Apoi se adaugă 0,83 litri de apă și se înmoaie o altă zi.

In etapa următoare tinctura rezultată împreună cu ierburi trebuie să fie plasate într-un distilator. Cel mai simplu și bugetul unității conține următoarele componente:

- sticlă termorezistentă balon cu fund rotund, de 2 L;
- un condensator Liebig descendent (condensare a vaporilor de fluid în distilare);
- 2 furtunuri pentru Liebig mai rece;
- duză Wurtz (membru între vas și condensatorul de legătură);
- capac pentru duza Wurtz.

Pentru comoditate, puteți utiliza călăreț, și termometru pentru a monitoriza temperatura amestecului (în locul capacului).

Cum să se pregătească absint la domiciliu

Enciclopedia lui Dick


Retete de practice

Balonul nu ar trebui să fie plasat pe un foc deschis, nu se opune la încălzirea neuniformă. Pentru încălzirea este necesar să se utilizeze o baie de nisip (pan mare sided prăjirea umplut cu nisip sau sare) sau apă (balon a fost plasat într-un recipient mai mare de apă, de exemplu un vas).

Distilă pentru a obține 1,25 litri de absint 60-70% concentrație. Distilat ar trebui să se scurgă la o rată de 3-4 picături pe secundă. „Cap“ - primele 50 ml - aruncări, deoarece acestea conțin cele mai ușoare și dăunătoare eterii și metanolul. Procesul este oprit atunci când în vasul nu rămâne lichid (95% din volumul inițial). În timpul distilării trebuie să monitorizeze cu atenție, astfel încât iarba nu arde.

După distilare, pentru a da un absint limpede. Pentru a da o tentă galben-verzuie, este necesară pentru a împinge produsul obținut în 10-15 zile într-un loc întunecos, la temperatura camerei, în următoarele plante:

- 5 g pelinului Roman;

După aceea, tulpina rezultată rămâne perfuzie prin filtre textile sau tifon (nu utilizat farmacie cu miros caracteristic).

Cum să se pregătească absint la domiciliu

Cum de a bea absint

Engleză critic Dzhordzh Sentsberi a scris despre absint, după cum urmează: „Nimeni, cu excepția nebun și cei care sunt destinate nebunie, nu ar bea în forma sa pură. Omul absint bea nediluat merita soarta lui, oricare ar fi ea. Gust condensat la dezgust, arsuri de alcool, „ca procesiunea torta“ - cu alte cuvinte, doar capul puternic sau supranatural sortit Rock-ul nu va face rău după aceea ".

El sa bucurat, de asemenea, „eticheta și ceremonial, care constituie modul corect de absint de băut, încântătoare pentru un om de bun gust“, subliniind importanța ritualurile asociate cu băutura.

Cel mai comun ritual se compune din următoarele etape: absintul este turnat într-un pahar, se impregnează cu o lingura de zahar. Zahărul este aprins până când începe să se topească și să nu se transformă în caramel, care picături da absint strălucire. Apoi, într-un pahar de apă se adaugă, turnarea foc. Tradițional raport apă absint - 5: 1 sau 4: 1.

Când absinthe adăugat apă, devine tulbure și opac. Acest lucru se datorează faptului că uleiurile esențiale sunt precipitate dintr-o soluție alcoolică sub forma unei suspensii coloidale. Francezii numesc acest efect louche.

Anterior, pentru a obține acest rezultat, producătorii de absint ieftin adăugat la acesta aditivi toxici, amplifică acest efect, cum ar fi antimoniu.

Cum să se pregătească absint la domiciliu

2 picături absint
1 lingura. l. grenadine
56 g calvados
28 g gin

Se adaugă într-un agitator de gheață, absint, grenadine, gin și calvados. Se agită și se toarnă printr-un filtru într-un pahar rece.

Cum să se pregătească absint la domiciliu

28 g absinthe
șampanie

Se toarnă absint intr-un pahar de șampanie. Adăugați șampanie refrigerate până la umbra opal.

Cum să se pregătească absint la domiciliu

40 g absinthe
14 g sirop de zahăr
sifon
kiwi
castravete

Într-un pahar pus două felii rotunde de castravete, două felii de fructe kiwi, se toarnă siropul de zahăr. Se umple cu gheață și se adaugă apoi absint sifon. Se decoreaza cu o felie de kiwi brut.

Alister Krouli, al cărui nume este aproape sinonim cu magia în secolul XX, a scris despre absint: „Deci, se pare că primul inventator al absint a fost într-adevăr un vrăjitor, persistent căutat o combinație a poțiune sacru, care ar purifica, întări și sufletul uman donatar parfum.

Sigur, dacă bei absint corect, este ușor de a realiza acest lucru. Dintr-o porțiune din respirația devine mai liber, spiritul - inima mai ușoare - suflet cald și mintea și mai bine îndeplini sarcinile mari pentru care ar fi putut fi create și Creatorul. Chiar și produsele alimentare, în prezența absint pierde asprimii ei devine mană din cer și face misterul puterii, fără a afecta corpul ".

Foto: Alain Lozovskaya