Cum să se ocupe cu insomnie cauze, tratamentul si prevenirea

Cauzele insomnie

Insomnie sau insomnie - o afecțiune care se caracterizează prin încălcarea de a cădea adormit trezire, devreme, agitat și somn fragmentat. În acest caz, cel mai important atribut al insomnie - deteriorarea sănătății de zi cu zi. De exemplu, există oameni a căror naturale nevoie de somn pe timp de noapte nu depășește 5-6 ore, acestea sunt, de obicei numite „korotkospyaschimi“ - un somn scurt nu afectează sănătatea și performanțele lor pe tot parcursul zilei. Plus despre insomnie poate vorbi numai în cazul în care există o încălcare a adormi, în condiții favorabile pentru somn. Deci, este important să nu fie confundat cu deteriorarea insomnie somnului cauzate de diverși factori iritanți, cum ar fi zgomotul de pe stradă sau o lampă de lumină puternică în față. De obicei, atunci când eliminarea acestor factori de somn este restabilită.Cum să se ocupe cu insomnie cauze, tratamentul si prevenirea

Motivele pentru apariția insomniei este într-adevăr o mulțime, dar, probabil, pot fi identificate ca principale și cele mai frecvente:

Tulburările de somn afectează cel mai frecvent persoanele cu munca în schimburi. Acest mod are un impact devastator asupra somnului și duce la dezvoltarea de insomnie cronica. Grupul de risc include persoanele care lucrează în condiții de lumină slabă, cum ar fi (de exemplu, în latitudinile nordice), și atunci când un exces de lumină.

Statisticile arată că femeile sunt mai predispuse la insomnie decât bărbații. La acea vreme, a fost descris insomnia asociată cu un deficit de fier, care este mai frecventă la femeile tinere. Punctul de aici este pierderea de sânge lunar și limitări frecvente în produsele alimentare. Pentru a pierde in greutate, femeile recurg la diverse diete și să refuze să folosească acele tipuri de carne, care este doar în cantitate mare în acest oligoelement. Între timp, fierul este implicat în producerea unei substanțe, cum ar fi dopamina, care este responsabil pentru calitatea somnului.

Anterior, insomnia a fost împărțită în 11 sub-specii, dar cea mai recentă revizuire a clasificării a fost abolită două tipuri principale de insomnie - acuta (tranzitorie) și cronică. Acestea diferă una de cealaltă numai de acoperire temporară: acută nu mai mult de trei luni, și cronică durează, dimpotrivă - de la trei sau mai multe luni. Desigur, această clasificare are neajunsurile sale, și, probabil, cel principal - este incapacitatea de a identifica cauza exacta a insomnie si de a efectua corect terapie. Dar, în cazul în care, în fiecare caz, încercați să obțineți în continuare la rădăcina problemei, atunci când a elimina insomnie se poate pleca.

Cum să se ocupe cu insomnie cauze, tratamentul si prevenirea

Există două modalități de tratament - o terapie cognitiv-comportamentala si medicatie. Dacă vorbim despre insomnie primară (din care cauza nu a putut fi identificată), este terapia cognitiv-comportamentală poate da rezultate pozitive. Această metodă include limitarea de somn dimineata, renunțând la un pui de somn după-amiază, eliminarea substanțelor psihoactive și introducerea activităților fizice active, în viața de zi cu zi. Al doilea tip de tratament - tratamentul medicamentos. Dar există o remarcă importantă: cea mai mare parte a fondurilor de insomnie au o mulțime de efecte secundare, plus ele pot fi dependenta (ele nu pot fi folosite pentru mai mult de două săptămâni). Acum, în piață există o nouă generație de somnifere, care pot fi utilizate fără nici un risc pentru mai multe luni, dar încă mai folosesc ei fără prescripție medicală este periculoasă și, uneori, pur și simplu lipsit de sens. Același „simplu“ melatonină are o indicație clară a cererii - aceasta poate ajuta cu adormi mai repede și „reconfigurare“ ceasul biologic în timpul unui zbor, dar pentru insomnie cronica nu este mult mai bun de la ea.95% dintre pacienții care au fost tratați în centrul sonmnologichesky cu plangeri de insomnie, suferă de tulburări de somn pentru mai mult de trei luni, care este, cel mai adesea este o chestiune deja de insomnie cronica. Mulți oameni, atunci când se confruntă cu această problemă, dăm seama că toată vina stresul și să încerce să facă față cu motivele sale pentru utilizarea în paralel unele naturale din plante. Da, uneori ajută, dar nu întotdeauna. Dacă după încetarea situației stresante vis nu poate fi restaurat într-o săptămână, atunci trebuie să fie atent și să înregistreze o întâlnire cu un somn. Un specialist bun va ajuta la identificarea adevarata cauza a tulburarilor de somn si tratamentul adecvat.

Și acestea sunt principalele măsuri preventive, care va ajuta la prevenirea dezvoltarea de insomnie:

  1. respectarea strictă a așa-numita igiena somnului: este necesar să adere la un anumit timp de a adormi și de trezire. Deosebit de important este trezirea. De exemplu, o persoană destul de somn în timpul săptămânii și în week-end încercând să doarmă. Dar, mai degrabă decât mai târziu, el se trezește dimineața, cu atât mai dificil este de a dormi în seara. Și când noaptea de duminică spre luni, dormind în nici ochi. Dimineața, omul devine din nou până la începutul anului și stă toată ziua în stare rupt și dispersat. Și așa în fiecare zi, și la sfârșit de săptămână istoria se repetă. Acest cerc vicios - o rețetă pentru insomnie cronica. timp de trezire trebuie să fie întotdeauna la fel.
  2. Evitarea alcoolului, ca agent soporific. Da, doze mici de alcool ajută la somn, dar atunci când procesul se termină metabolismul, somnul devine agitat și persoana începe să se trezească în mod constant. Mai mult ar trebui să renunțe la fumat cel puțin în seara.
  3. Nutriție adecvată - nu mânca prea mult și nu merg la culcare foame.
  4. Timpul zilei, mai ales dimineața, efectuat la soare-lumină. O persoană care își petrece toată ziua în cameră, melatonina este perturbat, iar acest lucru, la rândul său, duce la o perturbare a ritmului circadian.
  5. Exercitiile regulate.
  6. Utilizarea patului pentru orice alt scop - să doarmă.

Natalia Kolmanovskaya

psihologi care lucrează în Beslan și Krymsk, oferă ajutor psihologic pentru persoanele care au fost ținuți ostatici în „Nord-Ost“

- Viața unui om - este, de fapt, o serie de două stări de tensiune și relaxare. Și la momentul potrivit pentru a obține împreună și tulpina, trebuie să învețe să gestioneze aceste procese. Este important să ne amintim că, fără relaxare în urma stresului este imposibil. Astfel, o secvență lungă de tensiune conduce la faptul că o persoană nu se pot relaxa și de somn ca o formă de relaxare totală poate fi rupt. Dar relaxarea tulpina este absurdă, iar oamenii încearcă să se relaxeze prin căderea de tensiune în capcana. Ele sunt chiar mai tensionate, respectiv, chiar mai sărăcit.

O persoană care a deranjat de somn, este într-o situație dificilă: începând cu disperare să se ocupe de insomnie, el intra in panica, decât agravează și mai mult starea lor. Dar, uneori, este mai eficient pur și simplu de a dormi atunci când nu pot dormi, și a apărut astfel încât timpul de a face ceva - face ceva frumos sau util. Ceva pentru a citi, a viziona un film (favorit nou sau vechi), chiar și să mănânce - în cazul în care persoana nu este obez, atunci nu e nimic să vă faceți griji. Astfel începe o conversație cu respect insomnie ca un semnal că organismul a uitat cum să se relaxeze. Și nu mai să vă faceți griji cu privire la acest lucru.

Trebuie amintit că insomnia nu apare de nicăieri, ea are întotdeauna un motiv. Uneori, tulburări de somn pot fi tratate de către organism ca un apel - este timpul să se uite la circumstanțele de viață ca ceva non-evident, îndoielnic, nu reflectă pe deplin abilitățile personale și nevoile. Încercați să dormi cât mai curând posibil, pentru a le da o formă de lucru, iar în dimineața pentru a merge sa fac ceva nu foarte corect, iar corpul tau rezista. Insomnie ca un fel de primejdie arată un om care face ceva greșit. Deci, ar fi frumos să se gândească - dacă aveți niște intenții greșite față de alții sau de el însuși.

Deseori, oamenii în mod deliberat se priveze de somn, fiind ghidat de faptul că pe timp de noapte este mai ușor să se concentreze asupra muncii sau lucrări, pentru că de distragere devine mai mică și vine așa-numita respingerea stimulente interne externe. Cu toate acestea, studii recente arată că, după o noapte de nesomn în markerii de sânge apar, indicând deteriorarea țesutului cerebral, și încălcare a lipidelor (metabolismului lipidic), cauzate de lipsa de somn pe timp de noapte, echivalent cu fast-food anual supraalimentare. Deci, a face concluziile.