Cum să se înregistreze într-o casă privată documentele de înregistrare

Cum să se înregistreze într-o casă privată documentele de înregistrare
Cum să se înregistreze într-o casă privată: documentele de înregistrare

Din păcate, pasportistov pentru orașele suburbane nu există încă. Prin urmare, pentru a aplica pentru un permis de ședere permanentă sau temporară au biroul de pașapoarte, în cazul în care, cel mai probabil, solicitantul se așteaptă să se întoarcă.Procedura de ședere permanentă într-o casă privată

Pentru a fi în mod constant înregistrate într-o casă privată. trebuie să treacă declarația de birou pașaport pe formular elaborat de FMS și atașați la acesta:

• Certificat de proprietate al casei, în cazul în care aparține persoanei care primește un permis de ședere;

• permisiunea din ordinul proprietarului sau instanta a universului, în cazul în care casa altcuiva;

• pașaportul sau certificatul de naștere (în cazul în care a emis într-o reședință privată de origine a copilului de până la 14 ani).

Înregistrarea cetățenilor străini sau apatrizi în România va solicita o plata taxei de înregistrare în valoare de 200 de ruble. Cetățenii români cheltuielile de judecată nu sunt plătite.

Procedura de ședere temporară într-o casă privată

Un permis de ședere temporară (în caz contrar - înregistrarea de la locul de reședință), într-o casă privată, de obicei, a făcut chiriașilor săi.

Biroul pașaport este furnizat cerere cu mai multe documente:

• identitatea solicitantului (pașaport, certificat de naștere);

• acord pe baza cărora solicitantul intenționează să utilizeze spațiile de locuit;

• O declarație de la proprietarul de proprietate asupra înregistrării solicitantului în acesta.

Recent, o oportunitate de a emite un permis de ședere temporară în noul constructor casa privată înainte de a intra în funcțiune a întregului sat. Apoi, în locul contractului pentru utilizarea de locuințe este prevăzută de contract de participare la cota de construcții.

Cum să se înregistreze într-o casă neterminată

Dacă vă construi o casă pe cont propriu, în câțiva ani, situația poate apărea atunci când casa nu este pus în funcțiune, dar familia deja trăiesc în ea. Și întrebarea devine de înregistrare relevantă într-o casă neterminată.

Din păcate, este absolut imposibil. Trăiește, conform legii, o persoană nu poate fi decât într-o poziție adecvată. Și doar locuibil determină comisia interministerială, primind clădiri rezidențiale în funcțiune. Nu este cabana comandat reprezintă, în ceea ce privește materialele de construcție sau de dreapta (în cazul în care unele cu caracter de proprietate înregistrat) lucrări de construcții neterminate nu sunt locuibile.Prin urmare, chiar și în cazul în care există dovezi de proprietate a neterminat, care urmează să fie înregistrată în ea, nici un permanent sau temporar imposibilă.

Înregistrarea în casă

Într-o situație în care o casă individuală este deținută de mai multe persoane, următoarele opțiuni:

  • Casa este împărțit în părți reale în două părți, fiecare cu o intrare separată (o astfel de locuințe are sens să atragă ca un apartament într-o casă privată);
  • Casa împărțită în proporții ideale (de exemplu, fiecare proprietar are dreptul de a împărtăși în casă, dar nu împărtășesc în aceeași casă).

În primul caz, care urmează să fie înregistrată nu va fi dificil în ceea ce privește o casă privată decât într-un apartament în al doilea pentru un permis de ședere au nevoie de acordul co-proprietari. Înregistrează-copilul poate doar fără consimțământul celuilalt proprietar, dacă vă aflați în această casă este deja înregistrată.

problemele de înregistrare într-o casă privată

Nici o problemă cu înregistrarea (toate la fel - la locul de reședință sau de ședere) nu va fi printre cei care au construit (sau cumparat) o casa complet: echipat cu comunicații; așezări pe terenurile destinate pentru locuințe individuale; comandat ca locuințe.

Din păcate, încearcă să achiziționeze mai ieftin casa de vacanta de multe ori duce la faptul că cetățenii cumpără case care nu sunt rezidențiale și nu se știe dacă poate fi într-o zi recunoscute ca atare. Acesta case construite nu la așezarea de la terenurile de decontare sau a terenurilor, dar, de exemplu, pentru uz comercial sau agricol, precum și clădiri, pentru care dezvoltatorul nu deranjează să efectueze comunicare (gaz, apă, electricitate).

În ciuda asigurărilor din partea unor avocați (în special cele care operează pe un cost-vanzatori de bunuri imobiliare), pentru a înregistra într-un non-rezidențiale, acasă tramvai este foarte dificil. Faptul că legea interzice înregistrarea cabane. sudRumyniyav constituțională una dintre soluțiile propuse, că o astfel de înregistrare este posibilă, dar numai în cazul în care casa va fi considerat locuibile.

În practică, avem următoarea situație. Orice s-ar spune, Curtea Constituțională, Serviciul Federal de Migrație în casa de vacanță nu se va prescrie. La urma urmei, o casă trebuie să bytobyazatelno locuibile, și o dovedesc la casa, decorat ca o vacanță, nu poate fi decât în ​​instanța de judecată. Astfel, pentru înregistrarea de reședință sau de ședere într-un sat de vacanță va trebui să meargă la tribunal, atrăgătoare acțiunile Serviciului Federal de Migrație sau de a recunoaște vă aparține construi un bloc de apartamente.

Care sunt șansele de succes de reședință într-o casă privată în așa fel? Ele sunt foarte mari în următoarele condiții:

• pământul de sub casa este permisă utilizarea „pentru construirea cabana“, dar se referă la terenurile de așezări și este un membru al satului punct de vedere geografic;

• Casa este dotată cu toate facilitățile (încălzire și energie electrică - condițiile obligatorii, dar alimentarea cu apă și canalizare centrală - nr);

• Casa este construită pe proiect și va fi testat expertiza de construcție.

Expertiza de constructii - una dintre cele mai importante mijloace de probă a procesului. Era ea, care confirmă faptul că casa poate fi considerat locuibile.

Astfel, reședința într-o casă privată, indiferent dacă acesta este nou sau vechi, va avea ca rezultat o problemă numai în cazul în care casa a fost construită pe terenurile agricole sau structural care nu sunt destinate permanente, pe tot parcursul anului. În alte cazuri, trebuie doar să predea documentele biroului de pașapoarte.