Cum să scapi de șobolani în casa privată a celor mai eficiente metode

Cum să scapi de șobolani în casa privată a celor mai eficiente metode

Șobolanii - animalele, cartier care nu este doar neplăcut, dar, de asemenea, destul de periculos pentru oameni. Rozătoarele sunt purtatori de multe boli infecțioase, apariția lor în casa privată devine o mare problemă pentru gazde.Elimină ciuma de șobolani pe cont propriu, nu este ușor. Acesti paraziti pot trai aproape oriunde, adaptate la condiții diferite. Dacă evita șobolanii nu a fost posibil, cât mai curând posibil să se utilizeze toate chimice posibile, metode fizice și tehnice de combatere a rozătoarelor.

Cauzele și riscului de rozătoare

Cum să scapi de șobolani în casa privată a celor mai eficiente metode

Șobolanii - sinantrop, legat de locuire umană. Aceste rozătoare sunt deja mii de ani de viață a unei persoane. Ele sunt animale foarte rezistente. Poate în mod continuu, fără apă și alimente, tolerează neabătut frigul.

instinctele naturale încurajează șobolanii să caute noi locații pentru bani ușor. Disponibilitatea alimentelor în casă - primul factor care determină apariția unui șobolan. In general, rozătoarele se stabilească în gospodăriile unde există păsări de curte și vite. Există întotdeauna o mulțime de mâncare și căldură. Șobolanii de multe ori cauza de mortalitate animale de companie, infectarea lor cu boli periculoase. Pentru a detecta urme ale casei doar șobolani. De la ei este un miros neplăcut, zgomot (mai ales pe timp de noapte), alimente stricate. habitat preferat pentru șobolani sunt pubelele cu deșeuri alimentare și depozite cu alimente.

Modalități de rozătoare intra in casa:

 • migrația de case adiacente, hozpostroek, gropi de gunoi;
 • în timpul transportului de lucruri în casă;
 • din natură, în special în cazul în care există un iaz.

Șobolanii urmați căile bătătorite la sursa de alimentare. Dar, acest lucru fiind mai inteligent decât, de exemplu, un mouse, și se pot schimba traseul dumneavoastră dacă sentimentul amenințat.

Cum să scapi de șobolani în casa privată a celor mai eficiente metode
Cum sa scapi de mucegai într-un ghiveci de flori, și de ce apare? Citiți informații utile.

Pentru informații cu privire la modul de a aduce viermi la câini și cum să recunoască prezența paraziților în animalele de companie scrise pe aceasta pagina.

Cum de a începe lupta împotriva rozătoarelor

Cum să se ocupe de șobolani într-o casă privată? Dacă bănuiți că aspectul casei dăunătorilor, ar trebui să afle cum a ajuns aici. Verificați deteriorarea ferestrelor, conductelor de ventilație, uși. În cazul în care există lacune, aveți nevoie pentru a scăpa de ele, a pus o grilă de metal pe fereastra de o ieșire în puțul de ventilație. probabilitate deosebit de mare de penetrare a șobolani în casă cu debutul de vreme rece.

Eliminați toate produsele alimentare de acces facil de podea. Depozitați-le într-un frigider sau un recipient de sticlă. Regulat face curățarea, asigurați-vă că bucătăria nu rămână resturi de mâncare pe masă, podeaua din spatele mobilier. Feluri de mâncare în chiuvetă timp de noapte să nu plece.

Cum să scapi de șobolani: tehnici eficiente

Cum să scapi de șobolani în casa privată a celor mai eficiente metode

Cel mai simplu mod de a scăpa de rozătoare - cauza de servicii specializate la domiciliu pentru razatoare. Ei au toate facilitățile necesare pentru distrugerea dăunătorilor. Dar, pentru a aplica un astfel de serviciu nu este întotdeauna posibil, mai ales în cazul în care casa este situată în zonele rurale, departe de oraș. În astfel de cazuri, este necesar să se aleagă alte metode de luptă:

Atenție! Utilizarea substanțelor chimice trebuie evitată, dacă o familie are copii și animale de companie. Este mai bine de a alege un mod mai sigur de a combate rozătoare.metoda biologica

Este demn de a avea în pisica casa sau o rasa de câine de vânătoare. Preferința este mai bine pentru a da pisica cum se simte intuitiv obiceiurile de rozătoare. În plus, câinii pot aduce lor „prada“ la proprietar, și în fața lui să-l mănânce. Nu este o priveliște plăcută.

Avans pentru animale de companie pentru a face vaccinarea preventivă, inclusiv vaccinul contra rabiei. Deoarece șobolanul - purtători de boli periculoase, pentru a proteja un animal de companie cu patru picioare de la infectare.

Cum să scapi de șobolani în casa privată a celor mai eficiente metode

Această metodă mecanică de combatere a dăunătorilor eficient dacă nu există nici o invazie în masă. Trebuie să setați capcane în locuri unde nu sunt rezidenți ai casei.

Cel mai simplu - capcana lipici. Este potrivit pentru utilizare unică. Asigurați-vă că este posibil să te. Se aplica adeziv pe carton sau plastic lățime de bandă de 5-6 cm. Intre benzi departe de momeală. Pe drum se lipește de capcana rozătoare. Așezați momeala aveți nevoie de mănuși la șobolan nu au simțit mirosul unui om. Ea o va speria de capcana.

La scară industrială a produs o mulțime de diferite capcane, mousetraps, capcane krysolovok. Avantajul acestor dispozitive este siguranța lor pentru oameni din cauza lipsei de otrăvuri. Dar când o invazie mare de șobolani, acestea sunt ineficiente. Acestea ar trebui să fie pus la îndemâna copiilor și a animalelor de companie.

metode chimice

Cel mai eficient mod de a scăpa de rozătoare - otrăvuri de utilizare. Acest lucru nu este cea mai sigură opțiune pentru o persoană, pentru că există o probabilitate mare de intoxicare. Atunci când alegeți un produs chimic trebuie să ia în considerare mai mulți factori:

 • Efecte asupra Method rozător. Anumite otrăvuri acționează lent, otrăvire treptat organism. Alte influențe aspre, și pot provoca dureri severe la șobolani. Ele se pot comporta în acest moment este foarte agresiv. Prin urmare, pentru casa este mai bine pentru a alege medicamente mai moi. Există mijloace pentru determinarea mumificare animale. Ele nu dau cadavrele se descompun, împiedică apariția mirosurilor neplăcute.
 • Compoziția și toxicitate. Clădirea de apartamente este mai bine de a folosi medicamente low-toxice.
 • forma produsului. Otrăvurile produse sub formă de pulberi, granule, soluție, gel, aerosol. Sunt gata de utilizare, iar unele trebuie să fie diluat cu momeala. Cel mai bine este de a alege un mijloc gata de tablete sau brichete.

Otrăvurile sub formă de pulbere sau de aerosol nu este adecvat pentru utilizarea în zone rezidențiale. Lipsa de substanțe chimice este faptul că acestea nu pot otrăvi doar șobolanii, dar uman. Pisică sau de câine poate prinde șobolani și otrăvit otrăvit prea.

Momeală pentru a ucide șobolani:

ultrasunete sperie

Cum să scapi de șobolani în casa privată a celor mai eficiente metode

Aceasta este una dintre modalitățile cele mai sigure și umane de care se ocupă cu șobolani. Cum de a afișa șobolanul afară din casă? Undele ultrasunete sunt absolut sigure pentru om, dar un impact negativ asupra auzului și a sistemului nervos de rozătoare. Ei încep să intre în panică și să părăsească fly-teritoriu. Raza impactului majorității modelelor de repelente ultrasunete include o cameră mare, cu o suprafață de aproximativ 20 m 2.

Famous dispozitive cu ultrasunete de brand:

 • Riddex;
 • EkoSnayper DX;
 • Chiston-2;
 • WEITECH WK-240;
 • Tornado 200;
 • Cu ultrasunete Pest Repeller duala.

reţete tradiționale

În cazul în care este posibil să se evite utilizarea substanțelor chimice, este mai bine pentru a cere ajutor la metodele populare. rețete:

 • Se amestecă făina și gips (amidon disponibil) 1: 1. Pune amestecul lângă apă castron. Animalul încearcă să trateze și să bea puțină apă. Gipsul cristalizeaza în stomac, șobolanul va muri.
 • Distruge sistemul digestiv al amestecului de rozătoare de pâine, uleiuri nerafinate și plută pulbere din vin.
 • Se amestecă ½ ceasca de bicarbonat de sodiu, ½ cana de faina, 1 cana de zahar. Distribui agentul locurilor de șobolan. compoziția în intestinul topici gazelor de rozătoare sunt formate care au un efect devastator asupra acestuia.

efect repelent la șobolani au mirosuri rozmarin, vetrice, chernokornya, kerosen, oțet cenușii zburătoare.

Cum să scapi de șobolani în casa privată a celor mai eficiente metode
Aflați unde sunt ploșnițe în apartament și cum să scape de insecte prin utilizarea unor metode populare.

Pentru a afla cum de a ucide puricii în apartament te acasă în scris în acest articol.

Confruntarea cu consecințele șobolani intoxicații

De multe ori, după măsurile care vizează otrăvesc rozătoare, au dat duhul în găuri sub podea, în mansardă. În casă există o duhoare de descompunere. Dacă se întâmplă acest lucru, aveți nevoie de cât mai repede posibil pentru a lua măsuri.

 • Găsiți în cazul în care este mirosul și distruge sursa acesteia.
 • Locul unde șobolanul mort, complet curat (tratat cu o soluție de permanganat de potasiu, sodă).
 • Tot mobilierul ștergeți cu oțet. Dacă este posibil, pe timp de noapte în casă pentru a lăsa un prosop înmuiat în esență de oțet.
 • Îmbrăcăminte și lenjerie de corp, care este impregnat cu miros, se spală.
 • Aerisiți toate camerele.

Șobolanii - rozătoare periculoase din casă, care se multiplica rapid. În cazul în care dăunătorul în casă, aveți nevoie pentru a scăpa de repede, dar populația nu a crescut la dimensiunea critică. Moduri de a distruge șobolanii au suficient pentru a fi utilizate într-o casă de locuit trebuie să alegeți una care nu va dăuna sănătății locuitorilor săi.

Cum să scapi de șobolani și șoareci în casă? Modalități eficiente și simplu pentru a vedea următorul videoclip:

Atenție! Numai astăzi!