Cum sa scapi de alunite în casa apartament și acasă o dată pentru totdeauna

Mulți se întreabă cum să scape de alunite în casa apartament și acasă o dată pentru totdeauna? Poate că nu există nici un loc, indiferent unde dăunătorul a fost prezent. Multe lucruri sunt afectate de această insectă, și cât de frustrant pentru a obține o haină de blană sau o pălărie, fără milă poedennuyu mâncat.Mulți oameni cred că curățarea dulap va fi suficient, dar de multe ori nu funcționează - suferă din nou lucrurile, așa că trebuie să se familiarizeze cu alte mijloace de luptă, mai eficiente.

Tipuri de molii acasă

Pentru a depăși pe cineva, trebuie să știi ce ai de a face. Membrii acestui gen de insecte sunt, de obicei, de dimensiuni mici (anvergura aripilor medie - 18-40 mm), și le place să sărbătoare pe produsele din lână și produse alimentare. În țara noastră, au găsit aproximativ două sute de specii.

Cum sa scapi de alunite în casa apartament și acasă o dată pentru totdeauna

Cele mai frecvente reprezentanți:

 1. Mol lână - care poate fi găsit în dulap. Există o opinie care se hrănește în principal pe haină de blană, astfel încât oamenii numesc „haina de piele“, dar acest lucru este înșelătoare. Această insectă este capabil de a avea orice produse din lână, poate chiar pachete care roade sunt puse pe haina, pentru a ajunge la bunatatile. În cazul în care cabinetul nu este nimic de a mânca, acesta poate fi afectat de cărți și perne. Reprezentant arată după cum urmează: gri cu o tentă galbenă, cu pete negre pe aripi.
 2. Agățat - de fapt, acest specimen mănâncă, de asemenea, haine, dar preferințele de gust ale ei nu sunt limitate la lână. Ii plac locurile întunecate, și lucrurile de la orice individ dat țesut face literalmente găuri. Pânza rezultată nu are nici o să poarte, nu va fi. Culoarea acestei specii este, de asemenea, galben, dar cu un amestec de violet.
 3. Mobilă - după cum sugerează și numele, ea trăiește în mobilier. Se prefera mobila moale, cum ar fi canapele sau scaune. Se hrănește pe baza habitatului, tapițerie preferând, spuma si alte maruntaie, dar dacă ea a oferit lână sau blană, și ei nu-l disprețuiesc.
 4. Alimente - un gri-maro viața de insecte în produse. Datorită stilului de viață și dieta, ea are alte nume de uz casnic: fructe și cereale. Acesta poate fi găsit în noada, precum și în ceai, zahăr sau făină. Locui în bucătărie un mic paradis pentru ea. Acest vreditelnitsa de multe ori preferă să mănânce nuci și legume. Ca o ființă vie, o insectă prăzi deșeuri alimentare din viața lor, astfel încât oamenii pot chiar otravă.
 5. Ceara - aceasta este un dezastru pentru apicultori. Molie trăiește în stup și mănâncă miere distruge celula, deși este prin însăși natura sa, este unic și poate fi utilizat în scopuri medicale.
 6. Carpet - ea trăiește în covor, dar ea Lint este mai puțin periculos decât larvele - adică exact inamicul numărul unu pentru gospodine care încearcă să salveze covoare și plăci de parchet.

Toate aceste specii trăiesc în strânsă colaborare cu noi, din păcate, ruinarea viața noastră. Omul pare adesea ca dăunătorii să ia nicăieri, dar ei încă mai apar. Deci, în cazul în care face acest atac?

cauzele sale

dulap net, pantofi noi, tocmai a cumpărat făină - pentru că există mai multe alunițe de nicăieri? În cazul în care aceste achiziții au fost recent comise sau există un astfel de lucru, trebuie să vă gândiți:

 • covor din lână naturală;
 • mobilier tapițat (vechi sau nou);
 • blană sau de îmbrăcăminte din lână;
 • Pantofi, în care blana;
 • nevândute, în lână piept.

În ele - există o posibilitate foarte mare - există larve. Insecte inițial nu a observat, a ajuns la casa, intr-un mediu favorabil pentru ei înșiși și a început să crească, hrănindu-te înconjoară produse, și anume lână, pânză, pui de somn. Larvele a crescut, deja stabilite ouă în alte locuri - așa că sa născut o întreagă dinastie de insecte.

Dacă aveți animale de la domiciliu, ele pot fi destul de un vânzător ambulant de probleme. Molia de haine cum ar fi câini și pisici ca mijloc de deplasare. Pentru animalele de companie nu vă faceți griji, nici unul din părul lor nu se va mânca, dar casa este pătrunde cu ușurință infecția.

molii alimentare - este insecte dăunătoare care o dată suficient pentru a acoperi - iar acum găzduiește bucătărie. Larvă pot obține și de a fi într-un pachet, cum ar fi cerealele.

Cel mai important lucru în acest caz, nu dă rasa fluture. Pentru a crea condițiile cele mai incomode:

 • lăsat făină, cereale, cereale, ierburi uscate;
 • Nu există dulapuri private, destul de ciudat, fără uși salva, deoarece oaspetele nu transporta lumină;
 • Aerisirea, deoarece parazit nu place aerul curat, mai ales cu vântul;
 • picant miroase - care va conduce un iubitor de cereale. Otet, lavanda, lamaie, portocala, tutun, eucalipt - un blestem adevărat pentru dăunătorul.

Dar aici, din păcate, probleme au pătruns în casă și sa mutat la bucătărie, ce să facă în astfel de cazuri?

Cum sa scapi de moliile de alimente în apartament?

Dacă și lupta mod de a scăpa o dată pentru totdeauna. Există mai multe moduri:

 1. Utilizarea de aerosoli - Acum există o mare varietate de alegere a acestor fonduri, care vor fi în siguranță pentru toți membrii familiei, dar pot otrăvi fluturi și larve. acțiune garantată a acestor medicamente este de obicei de șase luni la un an.
 2. Utilizarea tabletelor cu miros înțepător de lavanda sau brad - puteți lua foarte ulei, înmuiere, de exemplu, o minge de bumbac și a pus-o în locuri în care insecta poate fi un mijloc de mai eficient.
 3. Respingător - un alt mijloc, care se temeau mol. Aceasta nu distruge dăunătorul, ci să-l forțeze să fugă. miros înțepător - este ceva care nu poate sta creatura cu aripi.
 4. Prevenirea Obligatoriu - mai bine să previi decât să lupte (ventilație, screening-ul, de control, articole de curățare și spații).

In insecte, aripi subdezvoltate. Ea zboară pe distanțe scurte, pentru a scăpa de ea din nou, angajarea în prevenirea și de a folosi metode de prevenire de protecție, putem spune că insecta nu mai este deranjat. Prin urmare, este necesar să fie extrem de atent, mai ales având în vedere faptul că vorbim despre alimente, infectarea care poate submina sănătatea.Cum să afișeze molia de haine?

Cum sa scapi de alunite în casa apartament și acasă o dată pentru totdeauna

Acesta este un alt fel de molii. Mananca tot ceea ce vine, așa că și neplăcut. Este destul de comună în case particulare, deoarece există atât de multe lucruri delicioase pentru ea. Prin urmare, fiecare gazdă sau gazda trebuie să cunoască modalitățile de a face cu o amenințare.

Pentru a lupta cu succes molie într-o casă privată, trebuie să utilizați următorul arsenalul disponibil al Locul de amplasare umane:

 • îmbrăcăminte de prelucrare diferite spray-uri speciale.
 • Congelarea haine - sună ciudat, dar în cazul în care hainele este infectat, acesta ar trebui să fie luate pe stradă atunci când temperatura aerului este sub cinci grade și menține timp de aproximativ o oră, apoi se agită - larve moarte cad. Dacă este vară, îmbrăcăminte vreme caldă ar trebui să facă același lucru ca și în timpul iernii - larvele se cad după agitare, pe timpul dor.
 • Spălătorie - este nu numai de curățare, dar, de asemenea, lupta, temperatura maximă va ucide paraziți.
 • Instalarea în dulapuri, sertare cu haine fumigators de diferite insecte, inclusiv molii.
 • Răspândirea unei varietăți de plante cu miros puternic, arome, cu miros înțepător - toate acestea va strica apetitul tău intrus.

Din nou, trebuie amintit că cel mai bun mod de a controla - este de prevenire. mobilier Lucrurile ar trebui să fie inspectate cu atenție, astfel încât să nu aducă acasă probleme în adevăratul sens al cuvântului.

metodele tradiționale

De multe ori există situații care într-un fel un instrument special pentru a utiliza nu este posibilă. Dar nu vă faceți griji, în casa poate găsi, de asemenea, un număr foarte mare de instrumente, care nu numai că se poate speria alunițe, dar, de asemenea, să-i expulza.

Faptul că le folosim în viața de zi cu zi, fără să observe și să nu iau în serios, va servi în locul bun.

 1. Citrus - puteți lua coaja de portocala, pune-l într-un sertar, dulap, raft - va fi o garanție că alunița nu va multiplica numai, dar, de asemenea, cu timpul upolzet, deoarece intoleranta miros înțepător va forța insecte pentru a scăpa. Se pot utiliza, nu numai portocaliu, dar mandarine, lămâie, sau împreună pentru un platou delicios. Este important să ne amintim că fructele proaspete era ca mirosul lor respective mai puternice, și de îndată ce crusta este uscat, este necesar să se schimbe. Destul de bine drumul național.
 2. Săpun - care sunt mai mari vor aminti piese robuste de săpun, și așa mai departe - aceasta este o mare armă împotriva dăunătorilor. Bucătărie molia de haine și dispar instantaneu. Bucăți, pune-l în buzunarele de îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilier, dulapuri. Adevărat, această metodă are un dezavantaj: mirosul descurajeaza ori, respectiv, și mirosul de haine înmuiate, dar poate că nu descuraja proprietarii de produse din lână. Și astfel utilizarea acestei metode este convenabilă în camere de depozitare și dulapuri.
 3. Lavandă - plantă frumoasă și un mijloc comun de luptă. Ulei de lavandă este prezentă în multe preparate contra lepidoptere și puternic și plăcut mirosul uman, neplăcut Sixpawed deoarece parazit va fi forțat să se retragă, împiedicat și simțind planta. Iarbă pentru o lungă perioadă de timp își menține proprietățile sale, care adaugă numai avantajele sale. Acesta trebuie să fie maruntita de plicuri poroase și pune sau se toarnă pe hârtie și, de asemenea, înlocuirea în locuri în care larve sau molii. Dacă există ulei, necesitatea de a deschide sticla și se lasă în cazul în care oaspeții deranjează.
 4. Geranium - o altă plantă, care a ajuns la salvare. Suficient pentru a planta aceasta floare la domiciliu și dăunătorilor nu vrea să sărbătoare pe haine sau alimente, mobilier sau covor, și va pleca de la ei. Motivul - mirosul. În cazul în care apartamentul este mare, și ghivece de mușcate trebuie să aibă cât mai mult posibil, cel puțin două din tufiș în cameră. instrument excelent pentru a combate Agățat de bucătărie și mâncat. Și mirosul a ajuns la un cabinet închis, acestea trebuie să fie de cel puțin o dată pe zi, pentru a deschide pentru ventilație.
 5. Tutun - poate fi ca să crească în sus, deci utilizați și fumatul. Ambele metode sunt face perfect cu dăunători. Cu toate acestea, tutunul convențional pentru mirosul lor poate pătrunde lucrurile care afectează atractivitatea lor. Dacă utilizați tutun în ghivece, modul de acțiune este similar cu utilizarea muscata, în cazul în care tutunul este mai mic și stratul de baza, este totul ca un lavanda.
 6. Otet si usturoi - de obicei, aceste două înseamnă că există întotdeauna în bucătărie de fiecare gospodină. Dacă numai mirosul nu este speriat de omul însuși. Usturoiul este pus în cutii, mese, dulapuri, și oțet este utilizat în curățarea, adăugându-l la apa.
 7. Variațiile de temperatură - insecte săraci nu pot suporta schimbări bruște de temperatură, nu vor supraviețui grade prea cald sau prea rece. Rezultă că necesitatea de a spăla lucrurile în apă mai caldă, face haine în frig sau căldură, dar această metodă a fost deja menționat.

Deoarece mijloacele la îndemână și care este copiat întotdeauna la îndemână. În orice moment, acestea pot fi utilizate, în cazul în care au atacat probleme similare. Este demn de amintit faptul că aceste metode nu ucid alunițe și de prevenire a prolifera, sperie sau alunge din casă, dar dacă vom ignora sfatul și a opri utilizarea lor, atunci alunita va fi din nou.

Fondurile Achiziționat de la molii acasă

În funcție de speciile de dăunători, care „stabilit în jos“ în incinta locuințelor, precum și amploarea infecției la domiciliu selectat în mod independent nu doar mijloacele, ci și numărul de tratamente. achiziționat următoarele fonduri sunt considerate cele mai eficiente:

 1. Aerosoli „Armol“, cu mirosul de lavanda - ucide toate tipurile de insecte de uz casnic.
 2. „Raptor“ cu parfum de lavanda - potrivite pentru scopuri de prevenire și de combatere a insectelor.
 3. «Mosquitall» - este folosit doar o singură dată.
 4. „Clean House“ - un ieftin, dar foarte eficient.
 5. „Ekstramit“ - un medicament excelent, protejează casa de molii pentru încă 6 luni de la aplicare.
 6. Fumigator „Dick 3“ împotriva insectelor dăunătoare care zboară.
 7. «Mosquitall» - mijloace eficiente pentru a ucide imagini mol la 30 de pătrate.
 8. "Raid" - și elimină mol, și țânțari.
 9. Secțiunea „Raptor“, cu diferite arome si pe termen sperii care să nu depășească 4 luni.
 10. «Mosquitall» secțiune.

Nu vă bazați pe efectul pe termen lung prin aplicarea doar o singură cale. Pentru a scapa de alunite în apartament, trebuie să acționeze complet și să efectueze întreținerea preventivă.

Ce se întâmplă dacă nu ai găsit larve?

Larvele de origine molii - organismelor dăunătoare care pot ruina nu numai haine, dar, de asemenea, pentru a distruge produsele alimentare. O curățare completă, curățarea și tratamentul termic casa - sunt cele mai bune metode de a combate larvele de molii. Pentru a scapa de alunite la domiciliu, în cazul în care se găsesc larve, este necesar să se efectueze următoarele etape preventive:

 1. Efectueze controale de haine.
 2. Se clătește bine locul infecției, și este mai bine pentru a curăța întregul apartament.
 3. Se spală lucrurile.
 4. Freeze hainele nu pot fi spălate.
 5. Pack lucrurile curate în pungi de plastic, cutii.
 6. Descompus prin intermediul molii.
 7. Vacuum în dulap.
 8. Sorteze produse si arunca boabele vechi.
 9. Pentru a spăla vasele, pentru depozitarea containerelor.

După procesarea facilități și o curățare amănunțită, puteți uita de larve și molii. Principalul lucru nu este de a uita de prevenire.

măsuri preventive

Atunci când combaterea moliei a fost finalizat cu succes, este necesar pentru a se conforma măsurilor preventive obligatorii, astfel încât camera de locuințe sau de vacanță acasă sa întâmplat din nou invazia dăunătorilor. Există tehnici care nu sunt în măsură să distrugă Mole, dar poate perfect la același nivel din mijlocul ei, și ea nu vrea să viziteze această locuință.

La domiciliu, posibilitatea de a utiliza ca medicamente achiziționate pentru îmbunătățirea performanței, și bani de la oameni, care oferă, de asemenea, un efect preventiv excelent. Experții în lupta împotriva interne consumate recomanda cumpararea de la o secțiune solidă comerciant cu amănuntul. Aceasta insectifug cu o aromă puternică, nu sunt periculoase pentru om, dar nu poate fi o rușine pentru dăunătorul. Plăcile trebuie să fie fixate pe mobilier. Acesta poate fi într-o cantitate de unul sau mai multe piese.

Din secțiunea solidă începe să se prelinge plăcut mirosul uman, care, astfel, spugnet pagina de start mol și nu este aproape de spațiile de locuit. Valabilitatea depinde de marca. Deci, înseamnă „Raptor“ eficient 4 luni, și „Mosquitall“ - o jumătate de an, dar unul dintre înregistrările sale este de ajuns pentru o jumătate de metru pătrat. Prin achiziționarea acestor produse, este necesar să ne amintim că ei nu sunt în stare să omoare molii acasă, ei doar o sperie, acționează ca un instrument de prevenire.

Nici măcar nu împiedică apariția dăunătorului? Nu scoateți cabinetul Nu spălați lucrurile murdare, pentru că atunci ei vor fi achiziționate dăunătorilor. lucruri curate și proaspete insecte dăunătoare nu le place. Dacă lucrurile nu pot fi spălate, acestea ar trebui să fie bine ventilate și uscate. Păstrați hainele ar trebui să fie în containere speciale, capace, cutii sau pungi. Covoare, perne, pături, de 2 ori în 12 luni, și de preferință mai des, este necesar să se facă pe străzi pentru a le curăța de praf și uscat.

A se vedea, de asemenea:

Cum sa scapi de alunite în casa apartament și acasă o dată pentru totdeauna
Cel mai bun remediu pentru gândaci în apartament