Cum să repare relațiile cu o mama fiică adultă

Cum să repare relațiile cu o mama fiică adultă

Noi toți - copiii părinților lor. Ne bazăm pe ei din copilarie - de fapt, acești oameni au ridicat și îngrijit pentru noi. De-a lungul timpului, mulți devin la rândul lor părinți, și a fost surprins să descopere ce un loc de muncă dificilă. Dar, cu toată înțelegerea ne-au lăsat cele anterioare, și de multe ori nici măcar nu se încheie relația - de exemplu, mama și fiica.Este probabil că ei nu au „adapteze“ la noile realități și de a reconstrui complet. Fata a crescut, mama mea persistă - în cazul în care rădăcinile acestui conflict și cum să-l rezolve în mod corect?

maturitate sofisticate

Cultivarea fiii trece relativ ușor, dar nu moale. Fetele tind să fie de acord cu mama mea, sau cel puțin - nu intră în conflict, încă o dată. Și fiii mai degrabă să declare brusc propria lor independență și izolare. Prin urmare, întrebarea „cum să se stabilească relația dintre mama cu fiica adult“ este mult mai acută decât în ​​relația, „fiul -. Tatăl“

Cel mai rau lucru pe care vă puteți gândi, și că, cu siguranță, va afecta întreaga viață a fetei, femeia a viitorului - „maturitate“ este susținerea acesteia Fii un drept, au propriile lor credințe și provoacă argumente, relații complexe cultivate fiica cu mama. Și cum să se stabilească relația dintre mama cu fiica adult, dacă ambele părți persistă?

5-7 ani. concurență Inconstientul „pentru tata“

Primele probleme încep înainte de adolescență. Acestea se bazează - mama și fiica concurenței. Cine ar fi crezut că ar trebui să dovedească în valoare de fiica lor de cinci până la șapte ani?

Și dacă mama mea a existat vreodată vreo îndoială în frumusețea sa, succes, mintea - toate acestea vor deveni cu siguranță o cauza de relație serioasă cu fiica ei. La urma urmei, copiii sunt foarte bine prinde, în cazul în care ne simțim inconfortabil, care par în prezent comică sau incompetent.

Cel mai rau lucru care ar putea face mama mea - concura serios cu fiica minor. „Ca și așa, subliniază neajunsurile mele!“ - mama tulbure și să fie greșită. Și cel mai bun - de la prima acțiune conștientă ei dochurki laudă.

M-am spălat placa, încălzit într-un tata cină cu microunde sau șters praful din casă, a adus primele cinci - totul este o ocazie de a recunoaște realizările sale. La fel ca în desenul animat înțelept: „Nereusita emis? Fiica Clever! "O fiica adult, care a supraviețuit acestei perioade, fără pierderi, ar trebui să reflecte asupra faptului că din copilărie a fost de peste mult timp în urmă, și să continue competiția nebun cu mama ei cel puțin o prostie.

13-19 ani. Varsta First Dates

Prima plimbare cu băieții (chiar și castitate, de mână, sau un total al companiei) poate cauza probleme cu mama ei. Chiar dacă la un moment dat sa bucurat de succes și popularitate, ea a mâncat invidie inconștient. Acum, mama - „femeie căsătorită“, și, în plus, prospețimea primelor sentimente nu sunt returnate.

La acestea se adaugă temerile tipice ale „Ce se întâmplă dacă fiica mea nu mai este virgină? Dintr-o dată că cineva rănit?“, Și vei înțelege ce mama și fiica mea, un adolescent. Pe lângă preocuparea rezonabilă pentru viața, sănătatea (fizică și mentală) a lor „krovinushku“, ea a fost forțată să recunoască în feminitatea înmugurire. Și cum să se stabilească relații cu mama după fiica adultă nu este absolut recunoscut concurența latentă în această etapă de creștere ei în sus - este neclar. Oricum, sunt luate psihologi pentru a restabili relația, dar atunci când cei doi - și mama mea, și o fiică - să aibă personalitate independentă. În caz contrar, pentru a primi acest lucru: „Copilul meu este foarte rasfatata! Fă ceva! "

20 și mai în vârstă. După „revolta“. atașament față de familie

Ce poate fi mai emoționant și mai plăcut decât o fiică care se căsătorește, dobândește propria sa familie? Numai fiica, care face totul!

Mama este dificil să accepte că fiica ei cu ea deja egală. Doar sau (mai rău încă) - la un nivel mai ridicat, având grijă de omul ei, păstrați-l curat și să se pregătească feluri de mâncare casa insanely complicate.

Următoarea rundă a competiției este exacerbată de faptul că fiica ei este deja capabil să asculte în liniște la revendicările, și „rebeliune adolescente“, nu mai este pripishesh. Ea a crescut deja. În această etapă, mama se gândesc deja cum arată, nu doresc fiicele lor. Dar mama mea întotdeauna nevoie!

Această fază a conflictului - cel mai benefic, și modul de a stabili o relație între mama cu fiica adult - spune inima. Cel mai simplu mod de a găsi acele „siruri de caractere“, acele zone în care este nevoie de mama și poate fi foarte valoros. Parenting? consiliere prietenos cu privire la fermă, când cer? Vest pentru toate lacrimile care cauzează prima dezamăgire în viața de familie?

Opțiunile sunt multe. Dar mama înțelept și simpatic observat atunci când fiica sa este, de asemenea, începe să „întinde“ la mama mea, pentru a construi foarte diferite, nu relație „copil“. Full, prietenos, partener (tine - I, I - tu) - toate caracteristicile mamei de calitate și de comunicare fiica.

Principalul lucru care va ajuta mama să repare relațiile cu o fiică adultă:

- pentru a fi de ajutor, dar nu ar trebui să fie impusă;

- să fie un prieten, dar nu necesită cota de filială interesele mamei.

Activă, mama activitate

"Pensionar" - un brand. Așa cum, cu toate acestea, și „bunica“. Doamnelor nu vor să admită mine, dar nașterea nepoților - un eveniment plin de bucurie, întunecată de noul statut. Dar mama, care „peste cincizeci de“ merge la extreme, ceea ce face acolade și rulează pentru bărbați - nu mai puțin rușine pentru fiica sa.

Pe de o parte, „acru mlaștina“, care se formează în jurul chiar pensionar operat dependență. Pe de altă parte - activitatea trebuie să fie moderată. Fiica cu siguranță va respecta mama mai mult în cazul în care în mod activ și eficient în cazul în care are propriile interese. Și dacă mama nu neglijează mijloacele unei familii tinere - atunci aceasta este o mama de aur și relația cu ea va fi cel mai minunat!