Cum să picteze peretii cu vopsea, caz constructii

Pentru a obține un rezultat bun după pictura pereților, ar trebui să urmeze o anumită secvență. În cazul în care un tratament serios pentru că locul de muncă, divorț, accidente vasculare cerebrale brute, scame de la perie și fisuri sunt evidente. Dar într-o cameră zugrăvită atrage o mulțime de atenție, astfel încât eroarea nu ar trebui să fie. Acesta este motivul pentru care în acest material oferă informații despre cum să picteze pereții.Cum să picteze pereții.

 1. Cum să picteze pereții: alegerea unei cerneală adecvate

Înainte de a începe să picteze, ar trebui să determine ce să picteze pereții. Pentru astfel de scopuri utilizate în mod obișnuit vopsea emulsie. Ele sunt bune pentru vopsirea pereților interiori și plafoane mai bune pentru a utiliza emulsie (dispersie) vopsele. Ele sunt rezistente și nu sunt sensibile la abraziune, bine suprapuse pe tencuială, beton, cărămidă și gips-carton. In plus, ele sunt bine spalate si suporta statornic o varietate de efecte.

Pereți acoperite cu vopsea emulsie, „respirație“, ca permeabil la vapori de apă, astfel încât acestea să nu se tem de mucegai. Suprafața rămâne netedă după vopsire și când fără probleme de contaminare pot fi curățate cu apă cu detergent adăugat. Emulsiile de vopsele de înaltă calitate sunt ușor de utilizat, acestea au o consistență groasă (în stare nedispersată - jeleu), nu curge și nu se scurge de la perie. Acestea diferă unul de altul printr-un liant, care poate fi, de exemplu, acrilic, vinilic sau latex. Proprietăți latex vopsea depinde de calitatea rășinilor și a materiilor prime de grad pigment utilizate la fabricarea acestora. Acești factori determină, de asemenea, costul produsului final.

Cum să picteze peretii cu vopsea, caz constructii

Cele mai populare tipuri de cerneluri ar trebui să includă:

pe bază de rășini acrilice: bine unse, nu au nici un miros rezistent, posedă proprietăți bune de acoperire.

ușor de utilizat, da suprafața mată frumos. Ei au acoperit suprafața sensibile la contaminare, dar sunt ușor de curățat, slab permeabil la vaporii de apa;

au proprietățile cele două tipuri anterioare de vopsea

foarte durabil, rezistent la lumina soarelui (UV), acestea sunt mai rezistente la abraziune și se spală decât emulsii acrilice posedă caracteristici de acoperire excelente, uscare rapidă, dar au un miros distinctiv;

proiectat pentru camere de vopsire cu umiditate ridicată sau spațiile în care pereții sunt expuse la atac intens (poluare), sau deteriorarea, de exemplu, coridoare, casa scărilor. O astfel de vopsea este atât de puternic și flexibil, dar nu permit vapori de apă

ca liant poate fi un pahar de potasiu lichid, care reacționează cu substratul ce conține var. Ele oferă o acoperire lavabil foarte stabile și au o permeabilitate la vapori. Este vopsea destul de scump, cel mai des folosit pentru vopsirea fațadelor;

Nu mai puțin popular astăzi vopsea structurală. Ele sunt destul de gros, care permite să se atașeze pereții texturi decorative. Pentru a le-a pus pe perete, ar trebui să utilizați instrumente speciale: spatule, bureți, role etc. Tehnologia de aplicare a culorilor structurale este foarte simplu, este mult mai dificil să se pregătească în mod corespunzător suprafața de aplicare a acesteia - de fapt, este de la această durabilitatea învelișului depinde într-o mare măsură. De asemenea, demn de remarcat, și o gamă largă de aditivi, care va permite să realizeze nici o idee de decorare.

Se pare ca un zid acoperit cu vopsea texturata.

Ce fel de vopsea pentru a alege?

În camerele de zi si dormitoare s-au dovedit vopsea mată emulsie. Ele ascund perfect diverse neregularități - pereți și plafoane vor arăta nobil. Ar trebui să se asigure că suprafața vopsită absoarbe excesul de umiditate. Acest lucru este deosebit de important într-o cameră destinată pentru dormit. Astfel, în dormitor este utilizat acrilici cu așa-numita mare permeabilitate la vapori.

Baie și bucătărie

Instalațiile sanitare sunt cele mai bune vopsea latex rezistent la apa sau vopsea acrilică cu adaos de medicamente antifungice. O bucătărie va fi cea mai bună soluție de vopsea, cu care, în viitor, pot fi spălate de pe petele de grăsime cu ușurință.

holurile

Pictura pereți hol și coridor ar trebui să aleagă vopsea, rezistent la uzură și abraziune, de exemplu, acrilice latex.

Astăzi, piața oferă o varietate de opțiuni de culoare pentru vopsele de perete. Prin urmare, ar trebui să apară probleme cu alegerea. Principalul lucru este de a determina nuanța potrivită, care va arata armonios cu interiorul și nu asupresc starea de spirit a gospodăriilor. De exemplu, dacă ați crezut că culoare poate evoca asocieri, cum ar fi puterea, moliciune, fragilității, duritate, rigiditate, etc.

Cum să picteze peretii cu vopsea, caz constructii

Opțiuni posibile pentru culori și vopsele moderne nuanțare

Înainte de a începe să păta pereții, ar trebui să fie zone ale camerei protejate. Pavel cu siguranță trebuie să se stabilească un film de polietilenă, și traversele cu panouri montate pe perete, este de dorit pentru a închide banda de mascare. Ferestrele și bateriile ar trebui să fie, de asemenea, acoperite cu polietilenă.Cum să picteze peretii cu vopsea, caz constructii

Suprafață destinată pictura, purificată de la poluanți și praf. Noul perete trebuie să fie amorsate. Acest lucru va crește aderența materialelor de construcții.

O atenție deosebită trebuie acordată pereți vopsite anterior. În cazul în care starea lor este normal, atunci acesta va fi suficient doar pentru a spăla suprafața. Dar, în cazul în care există o vopsea veche peeling, trebuie să-l eliminați cu o spatula, apoi se acoperă cu un strat de grund.

Îndepărtarea vopselei vechi cu o spatulă

Amorsarea suprafeței - operațiunea, pictura prealabilă. Primerul pregătește terenul pentru aplicarea ulterioară a materialelor de finisare, protejarea și consolidarea acesteia, îmbunătățind aderența.

Amorsarea este necesară pentru:

 • aderența optimă a cernelii îmbunătățită la suprafață,
 • consolidarea fundației,
 • alinierea sau reducerea proprietăților absorbante,
 • Legarea părți necontigue ale unei baze,
 • reducerea consumului și aplicarea uniformă a vopselei,
 • protecție împotriva mucegaiului și a mucegaiului.

ATENȚIE:
tencuiala proaspata poate fi grunduite cu numai 1-4 săptămâni, după uscare.

Un strat decorativ de vopsea poate fi aplicat după 24 de ore de amorsare.

Toate fisurile și neregulile trebuie să chit, modul de a alege chitului puteți găsi în articolul „Cum sa alegi tencuiala.“ și nisip. Dupa aceasta doar va aspirate si grunduit perete. Astfel de acțiuni vor contribui la realizarea unei suprafețe uniforme.

Cum să picteze peretii cu vopsea, caz constructii

Unelte și accesorii pe care le putea avea nevoie atunci când pictura pereti

Dacă doriți să învățați cum să picteze peretii cu vopsea, este necesar pentru a începe acest proces de tavan. Pentru comoditate, puteți utiliza o scară sau telescopică mâner, care este atașat cu role. Colorantul trebuie fâșii de plafon, cu fiecare strat succesive trebuie să acopere bitul precedent. Benzile trebuie să meargă din fereastra în cameră. Procesul de colorare începe cu unghiurile. În acest scop, margele rotunde se potrivesc cel mai mult. În ceea ce privește zonele de colorare lângă orificiile de evacuare, este mai bine să facă acest lucru printr-o perie mică.

 1. Posibile probleme după colorare și soluția lor

5.1 Suprafața vopsită are diferite luciu (pe perete văzut porțiunile de acoperire mată mai strălucitoare sau.).

 • baza de absorbanta Diverse, cauza care se datorează în principal prezenței porțiunilor poroase pe zashpatlovannyh general, un absorbant, suprafață diferită de fond.
 • grunduire neuniforma sau utilizarea foarte primeri „slab“.
 • Schimbarea direcției de vopsire cu role, ceea ce duce la o schimbare în direcția texturii suprafeței, care, la rândul său, la anumite unghiuri de vedere este văzută ca pete.
 • O diferență semnificativă în grosimea stratului.
 • grunduite cu grijă și vopsită de calitate suprafață compatibilă cu grundului.

5.2 Suprafața vopsită are pete sau dungi de intensitate diferită sau nuanță.

 • Utilizarea adaptată pentru nuanțare vopsea cu „marja de siguranță“. Cu cât caracteristicile de vopsea în ceea ce privește rezistența la abraziune umedă și putere de acoperire - mai puține probleme în timpul aplicării sale și a funcționării în continuare a acoperirii.
 • grunduite cu grijă și vopsită de calitate suprafață compatibilă cu grundului.
 • În timpul pictura păstrează o „margine umed“. Colorarea trebuie „de umed la uscat“ la tranziția dintre porțiunile colorate nu a fost evidentă. Toate vopselele de apă-dispersie și latex tind să se usuce mai repede decât alchidice. Atunci când sunt aplicate porțiunilor deja uscate în sus, un strat de vopsea pe ele „dublat“, care ar putea provoca un efect comun vizibil - o intensitate bandă sau textură. Prin urmare, pentru a evita acest fenomen, încercați să nu facă pauze în culoarea unei zone de mare și să păstreze culoarea în direcția (zona proaspăt vopsită) umedă să se usuce (nu au fost încă vopsite). De obicei, această problemă este relevantă atunci când pictura suprafețe mari. În același timp, mai mult decât o vopsea lucioasă, cu atât mai pronunțată problema.
 • Dacă pata încă acolo o mulțime de diferite luminozitate, culoare si textura), ar trebui să fie o re-grunduire si vopsire.

Pe suprafața matriței vopsită pot apărea ca, puncte negre, gri verzui sau pete. În cazurile severe, acesta poate apărea în plăci albe cum ar fi bumbac. apare mucegai, de obicei, în locuri umede, și în locuri în care nu au acces la lumina naturală (de obicei bai, toalete, bucătării) și zone umede cu ventilație necorespunzătoare. Deseori, puteți vedea mucegai pe pereții camerelor de locuit, atunci când peretele rece în contact cu strada, există o condensare a apei din aerul cald umed al camerei. Ii place mucegai și țevi de apă rece care trec prin zonele umede calde, pe care condensarea constant.

 • Suprafața „optimă“ pentru dezvoltarea mucegaiului (constant umed, slab luminat, suprafața poroasă).
 • Aplicarea vopselei pe suprafața matriței este deja infectat.
 • Marele hidrofiliei (capacitatea de a absorbi apă bine), iar porozitatea vopselei - acoperirea cu pori umed creează condiții ideale pentru dezvoltarea de ciuperci.
 • Principalul lucru - pentru a scăpa de cauzele care duc la apariția condițiilor optime pentru dezvoltarea mucegaiului: Asigurați o bună aerisire. Dacă este posibil, pentru a oferi o iluminare maximă lumină naturală (chiar și o cantitate mică de lumină ultravioletă previne dezvoltarea mucegaiului). condens cu izolație de perete rece, care pot să apară.
 • Dacă acoperirea are deja fungice contaminare - cât mai mult posibil pentru a indeparta placa mecanic si fungicid mucegaiului tratarea preparatului de suprafață (agent). Dacă acoperirea este inclusă în „riscul de mucegai“ - tratează, de asemenea, preparatul fungicid de suprafață (agent).
 • Utilizați numai de înaltă calitate meterialy pentru pre-finisare și haina de finisare, rezistent la mucegai, de la producătorii de încredere.
 • Mai ales „mucegai favorit“, a suprafeței acoperite cu o vopsea fungicid, pe care dezvoltarea ciupercilor nu este posibil, chiar și în condițiile cele mai optime pentru ei.

De-a lungul timpului, vopsea (lac sau email) se poate transforma galben ca un întreg, precum și pete care este vizibil mai ales pentru hainele albe sau albastre.

 • Efectele căldurii care provin de la cuptoare, radiatoare și conducte de încălzire (în principal valabile pentru acoperiri pe bază de alchidice).
 • Nici o lumină fluorescentă, de exemplu, o suprafață ascunsă în spatele ceva (pentru tablouri, dulapuri). Real în primul rând pentru emailuri alchidice si lacuri.
 • Expunerea excesivă la lumina zilei (sau mai degrabă componenta sa ultraviolete). De asemenea, important pentru acoperiri pe baza de alchidice, precum și latexuri stiren-butadienă. oxidarea naturală a alchidice sau vopsele și lacuri pe bază de ulei.
 • Prezența în atmosfera camerei de rășini (de exemplu, fumatul de gătit sau alte fum sursă de hrană) și acoperirea lor adsorbție.
 • scurgere banalitate.
 • Acorda preferință emailurilor apă-dispersie și vopsele. Spre deosebire de acestea alchidice, practic, nu rândul său, galben, sub influența întuneric sau lumină.
 • Dacă ați ales un email alchidic sau lac iau numai marci de calitate de încredere producători. Dacă este important să se păstreze strat alb - alege smalț etichetat „radiator“ sau „rezistente la ingalbenire.“ Dacă selectați un lac - alege brand care includ acele filtre UV specificate sau absorbanți.