Cum să învețe să călătorească fără a agențiilor de voiaj și sfaturile înțelepte ale unui călător cu experiență

Ce veți câștiga, luând decizia de a organiza o excursie de unul singur?

- În primul rând - posibilitatea de a alege exact ceea ce iti place. mai degrabă decât ceea ce agenții de turism au în stoc, în acest moment. Puteți merge într-un tur al Europei într-o mașină închiriată, o plimbare pe orașele de buget non-turistice din Asia sau pentru a aranja un tur al site-urilor de acțiune ale unei cărți sau filmul preferat. Te poate veni cu orice program individual, organizatorul - tine.Cum să învețe să călătorească fără a agențiilor de voiaj și sfaturile înțelepte ale unui călător cu experiență

- Organizare și planificare - munca pe care ați făcut-o înainte de agențiile de turism. Ceea ce face personal, te asigura-te de greșeli și neînțelegeri altor oameni.

- Pentru a excursie a fost un succes, de multe ori trebuie să-și petreacă o mulțime de efort, dar rezultatul acestei lucrări derivă o mare satisfacție.

- În ultimii ani, la lista de motive pentru a face tot ceea ce se adaugă o alta. A face rezervarea le este puțin probabil să se confrunte cu situația. în care conaționalii noștri au fost victime ale falimentului mai multor marilor tour-operatori.

Pentru intrarea în cele mai multe țări au nevoie de pașaport. care nu mai devreme de 3-6 luni expiră după încheierea călătoriei planificate.

Cum să învețe să călătorească fără a agențiilor de voiaj și sfaturile înțelepte ale unui călător cu experiență

Dacă sunteți de planificare pentru a vizita mai multe țări într-o excursie, asigurați-vă că aveți destule pagini goale pentru vize. Unele aplicații de viză necesită o pagină întreagă, și nu sunt puse în pașaport aproape plin.

Mai bine nu chiar înainte de aminti de călătorie, și să se ocupe cu documentele în care acestea prihozhdeniya în stare proastă. La sfârșitul următoarelor etape ale pașaportului este mai bine pentru a face un nou avans. mai degrabă decât o lună înainte de plecarea programată, binecuvântarea noilor pașapoarte emise timp de zece ani. pașaport EXPIRATE cu vize pot fi utile în proiectarea unor vize.

Cum să învețe să călătorească fără a agențiilor de voiaj și sfaturile înțelepte ale unui călător cu experiență

Că aveți o bancă de card (de credit sau de debit) simplifica foarte mult viața ta. Multe bănci sunt dispuse să emită un card de debit, cu nici o taxă de întreținere cu condiția deschiderea contului.

Cum să învețe să călătorească fără a agențiilor de voiaj și sfaturile înțelepte ale unui călător cu experiență

Cum să învețe să călătorească fără a agențiilor de voiaj și sfaturile înțelepte ale unui călător cu experiență

În primul rând, trebuie să alegeți unde și când doriți să mergeți și ce este de făcut.

Sezonalitatea impune restricții cu privire la anumite zone. Dacă nu aveți un scop special, nu este necesar pentru a merge la Caraibe un sezon de uragane. la tropice - în sezonul ploios în țările tropicale - în mijlocul căldurii și în frig - într-un noroi în afara sezonului.

Dacă bugetul este mic, este mai bine să nu meargă în țară la înălțimea sezonului (tarife pentru hoteluri si bilete de la acest moment merge în sus), și alege momentul la începutul sau la sfârșitul.

Citind forumuri și rapoarte tematice privind călătoriile în străinătate ajută la determinarea direcției. Mai pot fi găsite pe blog-ul Internet Vizitați drăguț călătoriți regiune, sau persoane care trăiesc în țări interesante pe care le, uita-te prin reviste de călătorie și țări (cum ar fi „Around the World“, „Geo“ „National Criterii geografice“). Incepatorii nu ar trebui să înceapă cu țările dificile, cum ar fi Birmania sau Etiopia. Asia de Sud-Est și Europa pentru călătorul novice mai potrivite.

Cele mai multe țări din Europa și coloniile britanice byvih de vize pentru cetățenii CSI. Cele mai multe dintre țările din Asia de Sud-Est și America Latină oferă fără vize sau vize la frontiera. Dacă nu doriți să faceți o viză în avans, puteți alege o țară de scutire de vize sau țara în care este posibil să-l elibereze la intrare. Pe hartă:

- luminoase de culoare violet - țară fără vize

- pal albastru - o țară în care puteți obține o viză la frontieră (această taxă, dar ceva puțin probabil să solicite, în plus față de biletul de întoarcere)

- verde - țară, viza poate fi obținută pe Internet în format electronic

- Gray - o țară în care este necesară o viză să se înregistreze în prealabil la consulat

Cum să învețe să călătorească fără a agențiilor de voiaj și sfaturile înțelepte ale unui călător cu experiență
.

Cum de a găsi biletul de avion ieftine?

Cum să învețe să călătorească fără a agențiilor de voiaj și sfaturile înțelepte ale unui călător cu experiență

Bilet mai ușor de găsit pe internet prin intermediul unui motor de căutare (de exemplu, Skyscanner). Motoarele de căutare, de obicei, cu nici un comision în plus față de prețul transportatorului nu iau. Mai mult decât atât, uneori costul biletului. găsit în motoarele de căutare, va fi mai mic. decât achiziționarea companiei aeriene.View. în cazul în care există zboruri directe din orașul tău și în cazul în care puteți zbura în orașul dorit, este posibil aici (site-ul în limba engleză, dar totul este simplu: condus în fereastra orașului și apasă de căutare).

Cauta bilete de avion ieftine - un subiect pentru un alt articol. Iată câteva reguli:

Cu cât mai aproape de data de plecare, mai scump va costa de zbor, asa ca cel mai bine este să înceapă ickat bilete nu mai târziu de o oră și jumătate sau două luni înainte de călătoria planificată.

Dacă ați dat seama prea târziu și înainte de plecare doar o săptămână, verifica schimbul de bilete. Uneori, vin peste bilete foarte ieftine către destinații populare.

De-a lungul week-end, zboruri regulate sunt de obicei mai scumpe decât în ​​timpul săptămânii.

Dacă toate zborurile spre orașul în care doriți să meargă, foarte scump, și doriți să economisi bani, este logic să caute alte aeroporturi situate în apropiere, și de a ieși pe teren. Aici este o bună resursă în limba engleză pentru acest lucru.

Prețul biletului nu întotdeauna depinde direct de distanta. Biletele la cele mai populare aeroporturi este de obicei mai ieftin decât în ​​cele mici. Păstrați acest lucru în minte atunci când construirea rutei.

În timpul sezonului turistic de vârf, biletele sunt de obicei mai scumpe. decât imediat după sau imediat înainte de aceasta. Vrei în Brazilia, dar nu există nici un ban? Verificați prețurile biletelor imediat după carnaval.

Biletul, pe care l-ați ales, dintr-o dată a crescut. Șterge cookie-urile din browser-ul și re-deschide pagina de zbor. Probabil, atunci prețul „magic“ va fi din nou la fel cum a fost.

Plătiți pentru biletele cumpărate on-line sunt de obicei mai multe moduri (prin card de credit, printr-unul dintre sistemele de plăți sau la birou). La aeroport, puteți solicita un exemplar tipărit al biletului, dar destul de des pașaport și numărul de rezervare (dacă este necesar de imprimare, în scris pe bilet sau pe site-ul companiei). În cazul în care biletul este plătit card de la un alt nume (de exemplu, ați cumpărat prietenul său, care are un card de credit), acesta poate solicita o fotocopie a pașaportului său și a scana un card de credit. Acesta poate fi specificat pe linia aeriană.

Multe companii aeriene permit zaregistrirovatsyana de zbor on-line. Este o mare economie de timp. După înregistrare aveți nevoie pentru a imprima tichetul de îmbarcare. În ziua unui zbor, puteți lăsa bagajele la un contor special (de obicei, coada) și du-te direct la salonul de plecare. Dacă nu ați reușit să imprimați cartea de îmbarcare, vă rugăm să contactați lucrătorii de avion - de multe ori acest lucru se poate face la aeroport.

Cum să se deplaseze în jurul valorii de țară?

Cum să învețe să călătorească fără a agențiilor de voiaj și sfaturile înțelepte ale unui călător cu experiență

În cele mai multe țări din Asia, sunt ieftine autobuze interurbane și companiile aeriene low cost. dintre care cele mai renumite Air Asia. Ea de multe ori de vânzări.

În Europa, transportul public destul de costisitoare, mai ales în tren. În același timp transportul aerian, de pre-achiziționate de la magazine de tip discount (EasyJet. RyanAir și altele), poate costa doar cateva zeci de euro. Servicii Căutare auto gratuit - o altă opțiune de buget.

Dacă - șoferul și altele asemenea să fie în spatele roții, de ce nu merg la masina de călătorie cu propria mașină? Lista documentelor necesare.

O altă opțiune - rent a car. În SUA și Europa această opțiune pentru un grup de oameni este de multe ori un cost redus, decât transportul public. Puteți închiria o mașină de la aeroport - se va salva pe transportul de la aeroport la hotel. Pentru a închiria o mașină trebuie să aveți un card bancar și dreapta. Uneori ai nevoie de standardul internațional din dreapta.

Cum de a găsi un hotel pe cont propriu

Există mai multe site-uri web unde puteți citi recenzii și descrieri ale hotelurilor și a rezerva o cameră. Cele mai populare - și Hostelworld Booking.com (pentru opțiunile de buget). Dacă nu doriți să trăiască într-un hotel și ar prefera să închirieze o cameră, apartament sau casa, utilizați Airbnb. Acesta este un site care combină proprietarii de case private. Pe aceasta poate fi găsit ca o serie de opțiuni foarte low-cost, și clasa de locuințe „de lux“. Site-ul este util pentru rata de eliminare a locuințelor pentru o lună sau mai mult. În unele țări, există locuri de campare pentru cei cărora le place călătoresc cu un cort. Cort și sac de dormit mat de dorit pentru a aduce.

Cum să învețe să călătorească fără a agențiilor de voiaj și sfaturile înțelepte ale unui călător cu experiență

Principala garanție a siguranței dumneavoastră - creierul. Folosiți-le și veți evita multe necazuri laterale. Asculta-ti intuitia.

- Nu lăsați lucrurile nesupravegheat.

- Nu merge în întuneric pentru zonele defavorizate ale orașului nefamiliare.

- Verificați datele care sunt introduse în cererea de viză și formularul de rezervare.

- Nu verifica în bagaje obiecte fragile, și care se poate scurge sau rupe, compromita alte lucruri.

- Rețineți că responsabilitatea pentru tot ceea ce se întâmplă cu tine - tu și nimeni altcineva.

Cum să învețe să călătorească fără a agențiilor de voiaj și sfaturile înțelepte ale unui călător cu experiență

Multe bănci (de exemplu, „Sberbank“) oferă asigurare medicală pentru călătorii în străinătate preferențial pentru deținătorii de carduri sale. asigurare de sănătate pot fi de ajutor dacă aveți nevoie să recurgă la medic. Rețineți că cele mai multe companii de asigurări necesită mai întâi apel la ei, și abia apoi să caute ajutor medical.

Dacă trebuie să luați anumite medicamente. Ia-le cu tine. Nu vă așteptați să le cumpere la fața locului - nu se poate transforma. Dacă luați ceva pentru a cumpăra Care este rețeta. Și ia. Trusa de prim ajutor poate fi completat cu medicamente comune puteshestvennicheskih boli (diaree, insomnie, dureri de cap, dureri frecat pe picioare de peripeții pe jos, chapstick) și (în cazul în care călătoriți într-o țară însorită) sunblock. Nu-l lua cu tine „doar în cazul“ medicamente. nu știi cum să accepte și împotriva a ceea ce.

Cum să nu aducă de-a lungul prea multe lucruri?

Cum să învețe să călătorească fără a agențiilor de voiaj și sfaturile înțelepte ale unui călător cu experiență

Greșeală făcută de mulți călători novice - valiza prea grele umplut cu lucruri care nu sunt folosite. Amintiți-vă că mai puțin lucrurile pe care le iei cu tine, cu atât mai puțin va trebui să efectueze. Dacă intenționați să călătoriți între orașe, un sac mare te va obosi rapid. În cutia de mai multe ori să-l ridica, a pus pe canapea ca un test, apoi ridicați de pe canapea și a pus pe podea. Serios? Calatoria nu va fi mai ușor. mai ales dacă aveți de gând să cumpere suveniruri și cadouri de-a lungul drum.

Dacă doriți să bugetul de călătorie. Amintiți-vă - majoritatea companiilor aeriene low-cost sunt luați niște bani pentru bagaje. Adunate toate în bagajele de mână (o valiza mica sau rucsac), puteți economisi până la jumătate din costul zborului. Șampon și alte lichide, cu toate acestea, va trebui să fie turnată în recipiente de până la 100 ml (echipamente vândute în magazine și unele supermarket-uri mari).

Multe articole din hârtie pot fi înlocuite cu fișierele din tabletă sau laptop. Am abandonat de mult timp de hârtie ghiduri, cărți și hărți în favoarea celor electronice.

Pentru a reduce cantitatea de îmbrăcăminte, este mai bine să opteze pentru combinate fiecare alte lucruri. Bine economisește spațiu de respingere și greutatea perechi suplimentare de pantofi. Țara relativ cald, eu iau cu mine sau doar foi de ardezie sandale deschise, plus adidași. Aruncați haine foarte termocontractabile și foarte volumetrice în favoarea greutății practice și lumină.

Dacă vă deplasați într-o țară caldă, un ușor de a apuca o jachetă sau un pulover subtire. Transportul public poate fi un aer condiționat rău intenționat, iar vremea se poate deteriora brusc.

Cum să învețe să călătorească fără a agențiilor de voiaj și sfaturile înțelepte ale unui călător cu experiență

Vă doresc mult noroc în calatoriile tale!