Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Sunt zilele scurta, sau prelungi, solul se va merge cu siguranță în jos amurg misterios. În același timp, apus de soare fantastic pictează cerul, asa ca arata diferit, nu ca în după-amiaza. Este un lucru obișnuit poate fascina prin frumusețea sa. Mai ales apusuri de soare în toamna și primăvara. Ele sunt umplute cu momente unice radiante. Nu va fi dificil să se aștepte seara pentru a face fotografii la apusul de soare, dar există mai multe tehnici, utilizarea care va ajuta la a face fotografii mai bune.
1) Se prepară în prealabil

Această regulă este întotdeauna adevărat, pentru că este foarte util să se gândească la totul dinainte. Uneori fantastic răsărit și de apus fotografii se poate întâmpla în mod spontan, fără nici o planificare prealabilă. Dar, cu toate acestea, experiența arată că cele mai bune imagini precede o planificare atentă. cel puțin pentru o zi sau două înainte de tragere la explorează locul unde vă așteptați pentru a obține o imagine mare a apus de soare. Și asigurați-vă că pentru a întreba despre prognoza meteo în ziua programată. Vino la acest loc cel puțin o jumătate de oră mai devreme.

Acesta poate fi un trepied extrem de util. Când se utilizează, imaginea din imagine va Bole drept. Și vă rugăm să rețineți că strălucirea apus de soare durează aproximativ o jumătate de oră, astfel încât să fie pregătit pentru a prinde o transformare magică.


• Diferite tipuri de apusuri de soare va crea un număr de diferite tipuri de lumini și modele complicate pe cer.
• Încercați să fie, de asemenea, conștienți de zilele când aerul devine o cantitate suplimentară de praf și fum. Aceste particule fine pot afecta foarte mult imaginea și produce rezultate nedorite.
• zile acoperit de nori noros poate fi mare pentru apusurile! Se întâmplă că norii produc imagini color excelente care transmit clar și aproape de emoțiile privitorului.

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Foto: Edward Kreis

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Foto: Prashanth Naik


2) Culoare Capture

Ai observat vreodată spectacolul este atât de frumos încât am vrut să curgă afară pe stradă pentru a captura într-o fotografie? Dar uimirea după imagine descărcarea pe computer, culoarea sa uitat un pic pomrachnevshey și tot ce trebuie este o dezamăgire amară. Lucru este că organul uman de vedere, ochii noștri pot aprecia culoarea albastru intens, galben, portocaliu pe care îl vedem pe cer. Dar camera noastră cu echilibrul de alb automat încearcă să corecteze aceste nuanțe. Din păcate, această culoare foarte mult dulls, aducându-l mai aproape de așa-numitele „normale“. Pentru această problemă, se aplică câteva soluții simple pe care le sunt considerate acum.

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Foto: Paul McGee


3) Lightness

Lumina - este componenta principală în fotografii reușite de apus de soare. Intensitatea și unghiul la care începe să joace un rol vital în ceea ce privește starea de spirit a imaginii. Zori de lumină are întotdeauna o intensitate scăzută, și are o moliciune aparte. Desigur, culorile sunt moi. În mijlocul zilei, imaginea este inversată. Când soarele apune, concentrare îmbunătățită, formă și textură ușoară. Dusk învăluie cerul roz cald.


Fotografii de mulți începători des sau subexpuse (prea întunecate) sau supraexpuse (prea alb sau lumină). Dar există o modalitate de a schimba manual expunerea pentru a compensa aceste discrepanțe. Luați în considerare următoarele:


• Aproape toate camerele digitale SLR au un buton de compensare a expunerii, care arata ca un plus și minus (+ / -).


• Acest buton poate fi utilizat în camera foto, în orice mod manual.
• Experiment cu expunerea pe culoarea cerului pe fiecare parte a soarelui va crește varietatea de culori pe cer.
• Pentru a fi sincer, atunci când vine vorba de fotografiere apus de soare, nu este corect parametrii de expunere. Totul depinde de tipul de imagine pe care îl cu scopul de a obține.

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Foto: Philipp Klinger

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Foto. andrew Evans

Acum, că v-ați setat aparatul de fotografiat și a decis cu privire la componența cadrului, este timpul pentru a trage. Sperăm să luați cu prudență grijă de prezența în cartela de memorie aparat de fotografiat cu capacitate mare. Pentru că este mai bine pentru a trage mai mult, inclusiv prin schimbarea distanței focale.

fotografii cu unghi larg poate crea o vedere frumoasă la. Dar dacă doriți ca centrul cadrului era soarele, va trebui să modificați distanța focală.


Când fotografiați cu o viteză redusă a obturatorului și lungimi focale mai lungi va fi foarte util pentru un trepied sau un alt obiect care vă permite să fixa camera. Iată câteva sfaturi cu privire la focalizare:


• Încearcă să se concentreze pe cer. Dacă lăsați camera de focalizare automată, senzorul poate avea probleme, iar rezultatul este o imagine neclară.
• Dacă aveți posibilitatea de a seta focalizarea la infinit, atunci fă-o pentru a păstra focalizarea soarelui și linia orizontului.
• Atenție: Nu uitați că, atunci când te uiți la soare printr-o lupă, aceasta nu poate fi sigur pentru ochi. În primul rând, asigurați-vă că nu este prea mare în cer, și apoi îndreptați obiectivul aparatului foto la ea.

În ciuda faptului că claritatea informațiilor generate nu este la fel de important ca soarele, asigurați-vă că facilitățile disponibile creează o siluetă minunată. Și nu uitați să opriți blițul.


Dacă sunteți cu scopul de a obține o acoperire pentru obiectele din prim-plan, lumina de flash-ul va fi pur și simplu absorbită de aer. Din nou, nu uitați că în artă nu există nici o cale greșită. Dacă doriți să exceleze, folosind toate mijloacele, inclusiv un flash!

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Foto: Tianxiao Zhang

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Foto. andrew Evans

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Foto: Yury Prokopenko

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi


6) siluete

Ca și în orice imagine, la imagini apus de soare ar trebui să fie punctul de focalizare. Și una dintre cele mai bune moduri de a adăuga interes pentru orice imagine, este inclusă în cadrul oricărei silueta. Acest lucru ar putea fi ceva mai mare, cum ar fi stejar, sau ceva care este parte a mediului, ca un dig de pescuit. De asemenea, puteți utiliza pentru acel om.


• Uita-te pentru un loc intrigant, care includ umbre atractive, de fundal și elemente.
• Siluete determină întotdeauna starea de spirit a imaginii, în timp ce în contextul apus de soare imagine.
• Punerea silueta este centrul cadrului, este adesea o idee bună pentru a crea mai multe intrigi.

Siluete un excelent mod de a transmite drama anonimatului, emoție, starea de spirit generală a publicului, și de multe ori imaginile ies în evidență pe album. Ei creează o poveste puternică prin simplitatea de contrast. Le iubesc pentru că ei nu dau privitorului o idee clară despre tot, dar lasă loc pentru imaginație.

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Foto. giovanni Gori

Atunci când alegeți o locație pentru fotografiere dvs. apus de soare, ține cont de faptul că subiectul principal în cadru, este apus de soare, nu celelalte elemente din scenă. Din acest motiv, poziționați-vă în așa fel încât să aibă o vedere neaglomerată a soarelui. Doar asigurați-vă că recenzia ta nu interferează cerul.


• Întotdeauna poziționați-vă astfel încât să puteți vedea valoarea maximă a orizontului în cadru.
• Puneți soarele nu se află în centrul cadrului, iar pe una dintre laturile sale.
• Așteptați cu adevărat frumoase imagini. Se lasă suficient timp pentru fotografiere pentru a privi apusul soarelui tot drumul de la început până la sfârșit.

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Foto: Jacobo Fraga

Cum să ia o imagine a apus de soare perfecte - 7 sfaturi

Foto: NG Chong Kin


Nu știu dacă vă simțiți pregătit pentru a face fotografii de apus de soare. Poate, sa constatat că acesta este un pic mai complexă decât s-ar putea asuma inițial. Dar, odată ce ați găsit timp să se pregătească pentru a trage apus de soare magnific, ai înțeles. La urma urmei, adevărata valoare a fotografiei este în apreciere și satisfacție în acest moment. Și de fiecare dată când mă uit la munca ta, vei experimenta emoții pozitive, și cred că înapoi la acel moment și în acel loc. Și va fi întotdeauna.