Cum sa faci un permanent la domiciliu - instruirea și îndrumare

Cum sa faci un permanent la domiciliu - instruirea și îndrumare

Ce este un permanent astăzi?

Doar nu-l confunda cu „Khimki“, care a fost făcut de bunica noastră în coaforul sovietică, după care părul arăta ca un burete. curling moderne pot obține efecte diferite în timp ce încerca parul minim rău.Dar te avertizez o dată - modalități prietenoase pentru a deveni crocante nu. Chiar și cele mai moderne compoziții utilizate în cele mai bune saloane, funcționează pe principiul unui tratament alcalin sau acid pe structura părului.

Perm este o procedură specială care să permită da parului forma de lichidare. Faptul că părul drept în secțiunea transversală este un cerc, și ondulat - ovale. Acest lucru se realizează prin aplicarea substanțelor chimice specifice, care se schimbă sub influența structurii părului.

Este mai întâi aplicat pe par un preparat special, și apoi înfășurat pe o bobină și tratat cu neutralizant, după care ia o formă dorită și păstrați-l permanent.

tipuri de curling

Potrivit pentru toate tipurile de păr, astfel încât acesta oferă un tip stabil de fixare, dar se ocupă de multe pagube, astfel încât după procedurile de recuperare necesare.

Cel mai frecvent tip de val, funcționează mai lin, încuietori au un aspect mai natural. Dar Perm durează mai multe luni și nu este potrivit pentru toate tipurile de păr.

Acesta a considerat un blând, dar încalcă structura naturala a parului. Avantajul său - indiferent de parul tau, permanent va fi aceeași pe toată lungimea.

Noutate pentru cei care au slăbit, părul fragil, deteriorat - un aminoacid Perm. Structura înseamnă include proteine ​​și aminoacizi, care alimentează cu blândețe structura. Părul mai scurt și mai ușoare, cu atât mai mult va dura rezultat. Să acest val nu este la fel de durabil ca alte tipuri, dar este permis să folosească pentru păr slăbit.

Producătorii de produse cosmetice profesionale și saloane de înfrumusețare concura în viteză inventarea de noi modalități de a crea efectul de par cret natural.

Master propune nu numai pentru a vântului de păr de pe bobinele de diametre diferite, dar, de asemenea, pentru a face bucle spiralate și chiar de păr Perm în codite. Este de asemenea posibil să vânt fiecare fir pe două tipuri diferite de role, rezultatul este foarte natural.

Trebuie avut în vedere faptul că, în general, folosit la orice neutralizator fluturand care face parul de pe 1-1,5 nuante mai deschise.

Contraindicații:

 • o tendință de reacții alergice (necesară efectuarea unui test special);
 • Perm a interzis slăbit și grav părul deteriorat, astfel încât să le puteți arde și strica complet;
 • nu este recomandat să facă această procedură pentru fete cu părul decolorat, ca buclele în loc, puteți obține puful parul sau pur si simplu cad, chiar care economisesc formulările aduc problema;
 • Nu se recomandă blondele chimice (excepție - perms aminoacizi);
 • in timpul menstruatiei si cateva zile imediat după acesta;
 • în timpul sarcinii și alăptării;
 • La primirea puternice medicamente (în special cu hormoni);
 • răceli și boli infecțioase;
 • în perioada de pierdere a parului activ (trebuie să rezolve mai întâi problema);
 • în cazul în care parul este colorat cu coloranți naturali - henna și Basma;

Pentru a afla dacă aveți o alergie, efectuați un test clasic: aplică o structură puțin pentru un val de pe piele în spatele urechii și așteptați timp de 10 minute. Dacă nu se observă nici un răspuns (nu vă simțiți mâncărimi și roșeață nu pot vedea), aceasta înseamnă că nu există nici o alergie, iar procedura poate fi efectuată. În cazul în care semnele de avertizare sunt, apoi utilizați această linie-up vă sunt interzise.

Pregătirea înainte de curling

Este imposibil să picteze părul timp de cel puțin 20 de zile înainte de Perm. În primul rând, pentru că procedura este destul de agresiv în ceea ce privește părul. În al doilea rând, reacția chimică între componentele cernelii și mijloacele pentru ondularea nu poate fi previzibil.

În plus, cel puțin o zi înainte de zavivkine nu este necesar să se spele parul, si este mai bine în 2-3 zile. Bitul de sebum rezultat protejează părul de uscare. Înainte de inițierea procedurii, asigurați-vă că pielea capului este nici o rană și leziuni.

Ce ai nevoie pentru un val de acasă

Cum sa faci un permanent la domiciliu - instruirea și îndrumare


În primul rând trebuie să alegeți compoziția. Fiecare brand de produse cosmetice profesionale oferă mai multe tipuri de formulări, în funcție de tipul de păr, în Scharzkopf, de exemplu, trei. Nu te flata, dacă aveți îndoieli că părul grosier, să ia parte la normal. Mai bine pentru a permite curbarea nu este la fel de rezistente decât arde tot părul.

Să vedem ce avem nevoie pentru clasic (acide, alcaline) val:

 • 60-80 plastic (nu din metal!) Bigudiuri de diferite dimensiuni, cu benzi elastice pentru fixare;
 • două oglinzi contrapuse, pentru a vedea parul de pe partea din spate a capului (și chiar mai bine pentru a apela o prietena);
 • doua boluri realizate din sticlă, porțelan sau plastic;
 • (! Nu din metal) din plastic pieptene cu câțiva dinți;
 • bureți din spumă de abur pentru aplicarea compoziției;
 • încălzirea capac pentru cap;
 • mănuși de cauciuc confortabile;
 • Capul pentru a proteja de îmbrăcăminte;
 • pahar dozator;
 • două prosoape mari.

Pregătiți spațiul de lucru și puteți începe procedura. Pe întreaga procedură va avea nevoie de aproximativ 2 ore.

Cum să vă face un permanent

Cum sa faci un permanent la domiciliu - instruirea și îndrumare

Pentru a naviga, potrivite pentru mijloacele tale, și cât de mult timp să-l țină - l-au pus mai întâi pe un singur fir de păr, dețin o cantitate minimă de timp și relaxați-vă bobinelor. Dacă curbarea este elastică, în timp ce alesul corect.

Producator indică întotdeauna pe ambalaj, ceea ce este timpul maxim de expunere minimă și. Nu depășiți cantitatea maximă de timp.

Fiare de călcat la domiciliu este mai bine pentru a alege versiunea clasica de chimie. Grosimea bobinelor, în general, de la 5 la 20 mm. bigudiuri mari dau bucle ondulate efect. înșurubați-le mai ușor, astfel încât prima experiență a acestei opțiuni este ideal. Dar ține cont de faptul că mai mare buclat, cu atât mai puțin el continuă.

Să ne pas cu pas procedura in sine, pentru a obține un păr frumos, și pentru a minimiza cantitatea de păr deteriorat:

 • Clătiți bine părul, film de grăsime poate preveni influența banilor. Cu toate acestea, în cazul în care parul tau este slab, este mai bine să nu se spala parul meu invers 2-3 zile înainte de procedura. Scalpului, încercați să nu atingă filmul ei de grăsime nu doare.
 • Împărțiți tot parul de pe zona, terminale sigure și începe cranking. Lățimea benzilor nu trebuie să depășească lățimea bobinei, altfel parul va primi forma urât. Nu fi leneș pentru a împărți părul în șuvițe mai mici. Da, nu este foarte rapid, dar apoi rezultatul atunci va purta pe cap nu două zile. Bazat pe lungimea parului, trebuie să selectați metoda corespunzătoare de lichidare:
  • Dacă părul scurt, acestea sunt mai întâi umezite cu compoziția pentru un val, iar apoi este înfășurat, după care compoziția este aplicată de două ori;
  • Dacă media parul de lungime, compoziția este aplicată în mod indirect: primul parul umed este înfășurat pe o bobină și apoi la amestec se aplică;
  • păr lung metoda mixtă încreți: întâi umeziți compoziția numai capetele - treimea inferioară a părului, iar apoi înfășurați produsul este aplicat pe tot părul (pe bobină).
 • Rasucindu părul în bigudiuri, sfaturi atenție - ele trebuie să fie greu să se stabilească, în timp ce partea principală a acesteia este mai bine să nu trage. Ca regulă, bigudiurile groase sunt folosite pentru templele și cefei, și subțire - pentru restul (doar bobinele subtiri folosite pentru parul scurt).
 • Indiferent de lungimea parului, compoziția ar trebui să fie aplicate în mod uniform și cât mai repede posibil. Acesta este aplicat pe partea de sus și de jos a bobinelor in 2-3 etape - parul este umectat mai întâi cu doar ușor, apoi se umezește complet. Cu această aplicație a compoziției nu va afecta pielea capului, deoarece timpul pentru a absorbi în, și, în același timp, va fi suficient pentru curling de înaltă calitate.
 • La sfârșitul părului este necesară pentru a izola capacul și așteptați 20 până la 40 minute. După 20 de minute, perechea de role extinde și permanent rate. Rețineți că partea din spate a capului buclele formate întotdeauna nu la fel de bun ca și pe părțile laterale.
 • Când gradul de curling este suficient, fără a scoate bobinelor, se spală părul cu apă caldă (6-7 minute). Este necesar să se spele compoziția mesaj pentru ondularea părului.
 • prosop uscat și se aplică o bucată de spumă fixator / convertor (vine cu un set de fiare) - de obicei gidroperit dizolvat în apă caldă cu adaos de gel sau șampon.
 • După 5-7 minute, se scoate bigudiurile și aplicarea din nou fixator.
 • După încă 6-7 minute, se clătește cu apă fără compoziție șampon, apoi clătiți bine părul cu o soluție de acid citric sau otet pentru a neutraliza alcalii.
 • Parul este apoi un prosop uscat si aplicati un preparat pentru reabilitare intensivă.
 • Când suschke utilizați un difuzor, dar este mai bine lasa parul uscat natural.

Cum sa faci un permanent la domiciliu - instruirea și îndrumare

Care sunt problemele pe care le-ar putea întâlni atunci când permanentul?

Nu orice ondulare reușește perfect, chiar dacă acest lucru face ca maestru profesionist, să nu mai vorbim de cazurile în care cauza este luat profan. Să ne uităm la posibilele probleme și cauzele lor.

 • Dacă scalpul a apărut iritații sau mâncărime, se spune că prea mult a fost aplicată compoziția, și în exces, care nu este absorbit, drenată în jos.
 • În cazul în care parul este prea fragil:
  • compoziția a fost păstrată pe părul mai mult decât este necesar;
  • Fixat a fost aplicat în mod corect;
  • păr au fost grav tensionate în timpul înfășurării.
 • În cazul în care părul sa dovedit a fi prea slab:
  • a fost aplicată compoziția este prea mică;
  • firele sunt înfășurate a fost prea slab;
  • a fost utilizată compoziția defect sau expirat;
  • parul este înfășurat prea strâns, iar capetele nu sunt înmuiate;
  • up nu a fost suficient de concentrat;
  • bigudiuri prea mare.
 • În cazul în care sa schimbat în mod semnificativ (de obicei, a lumina) culoarea părului:
  • fixator concentrat (3% sau mai mult) a fost încălzită timp de 7-8 minute mai lungi;
  • parul a fost clătit între Perm rău și fixare;
  • role metalice au fost folosite și vase, a cărei suprafață a intrat într-o reacție chimică.

Cateva cuvinte despre ingrijirea si styling

Parul cret, mai ales buclat, sunt mai predispuse la uscare și rupere, și totuși acestea sunt mai puțin strălucire. Deci, avem de a face de 2 ori mai mult efort pentru parul uitat sănătos și bine îngrijit.

 • Utilizați bezsulfatnymi șampoane;
 • bucle stivuite uscător cu un difuzor;
 • În nici un caz nu pieptene parul ud.

Ți-a plăcut. Pune-o + 1: