Cum sa faci o clismă de curățare acasă, și de ce este nevoie

Clisma în casă utilizate în principal pentru a elimina astfel de probleme delicate precum constipație și de a curata organismul de toxine, toxine și diverși paraziți. Dar acest proces ar trebui să se bazeze pe reguli și recomandări, pe care le veți învăța un pic mai mic. Nu ar trebui să le ignore, în caz contrar va face rău doar corpul tau.Indicații pentru procedura

Cum sa faci o clismă de curățare acasă, și de ce este nevoie

Această procedură nu trebuie efectuată fără nici o dovadă sau foarte des. Pentru a nu dăuna corpului tau, ar trebui să știi când trebuie să faci o clismă:

 • constipație;
 • balonare frecvente;
 • slăbiciune permanentă;
 • oboseală excesivă;
 • respirație specifică;
 • Dureri articulare;
 • Durere în cadranul din dreapta sus;
 • răceli prea private;
 • Înainte de dieta.

În plus, într-o astfel de procedură are contraindicații sale:

 • febra;
 • dureri de cap severe;
 • diaree;
 • greață;
 • Perioada postoperatorie;
 • Agravarea hemoroizi;
 • La femei, prolaps vaginal;
 • Tumorile de colon;
 • hernie abdominală sau inghinală.
 • sângerare;
 • Exacerbare a bolilor cronice.

De asemenea, nu trebuie clysterize la Bole menstruație abdominale, femeile - în perioada de gestație și lactație. Efectuarea de procedură ar trebui să fie de două zile de la sfârșitul lunii.

Reguli și orientări

Pentru a nu afecta corpul în clisma de formulare este necesar să se respecte câteva reguli și recomandări. In timpul acestui proces, trebuie să:

 • Să se întindă pe o parte sau să stea în poziție genunchi-cot;
 • Conținutul volumului administrat trebuie să varieze de la 1 până la 2 litri;
 • Înainte de a intra vârful clismă, ar trebui să fie sterilizate;
 • Este uns cu vaselina, în cazul în care fondurile nu sunt la îndemână, pot fi tratate cu ulei;
 • Sfat clisma administrare Adâncimea nu este mai mare de 10 cm;

Cum sa faci o clismă de curățare acasă, și de ce este nevoie

 • Dacă procedeul este efectuat pentru curățarea intestinului, apoi un tub este introdus la 50 cm;
 • În primul rând, vârful este introdus în raport cu buricului (primul cu 2 - 3 cm) și apoi paralel cu coccisului;
 • Cane spalaturi sau să dețină sau să suspende o înălțime de 1 m;
 • Pentru conținutul nu este scurgeri de la începutul administrării, este necesar să se lega furtunul;
 • În cazul în care procedura se face copil, nu puteți utiliza în același timp pentru adulți atașament, deoarece ele pot răni copilul intestine;
 • temperatura conținutului depinde de scopul propus: convențional enema - 30 de grade, constipație - 16 grade; să se relaxeze mușchii intestinului - 40 de grade. Abaterile în 2 - 3 grade în orice direcție.

clismă cu apă ar trebui să fie fierte sau la și de la surse de încredere.

Pentru a spori efectul, puteți adăuga conținutul de câteva linguri de ulei vegetal, glicerină, sau un vârf de cuțit de chips-uri de săpun.

Clisma este recomandat să nu mai mult de 1 dată în 2 săptămâni. Faptul că acest proces este spălat microflorei intestinale, care nu este posibilă fără absorbția nutrienților. Și, de asemenea, merge înapoi doar un mic procent din conținutul introdus, care poate duce la edem.

În cazul în care se face clisma in dieta, este necesar să o pună în aplicare prin intermediul a doua zi. Pentru a consolida efectul este efectuat de 7 ori.

Cum să se pregătească pentru procesul?

Mai întâi trebuie să pregătească un lichid pentru clismă. Conținutul cana este umplut cu spalaturi, legat anterior furtunul. Acesta este atârnat pe înălțimea dorită. Înainte de a intra direct în vârful anusului, este necesar să se dezlege furtunul de scurgere și o parte din lichid.

În plus, trebuie să se pregătească pentru acest proces. Este necesar să se ia mușama și de scutec, pune o canapea sau pat și podea. Puteți face o clismă în baie. În cazul în care nu este pus de mers pe jos de oameni, este necesar să se pregătească în prealabil nava.

Reguli pentru utilizarea de pere aproximativ la fel, dar veți avea nevoie de un asistent, cineva din familie sau rude. Volumul său ar trebui să fie adulți - 250 ml. Ei pre-fiartă și răcită.

Cum sa faci o clismă de curățare acasă, și de ce este nevoie


Înainte de a intra pere, anus pere și vârful uns cu vaselină sau ulei vegetal, acesta este administrat la 5 cm. Încet apăsați, conținutul se injectează. Nu ar trebui să umple containerul de mai multe ori într-un singur proces.

Cum să efectueze procedura pentru copil?

În nici un caz nu poate fi numi independent copil clismă. Această procedură se poate numi doar un medic pediatru, în cazul în care copilul dumneavoastră a fost constipație persistentă, intoxicații sau terapie de droguri.

Într-un caz particular o compoziție diferită a soluției evacuate. Dimensiunea containerului este selectat în funcție de vârsta copilului dumneavoastră:

 • Până la șase luni - 40 - 60 ml;
 • Mai puțin de un an - 130 - 150 ml;
 • Sub 2 ani - 180 - 200 ml;
 • Sub 5 ani - 300 ml;
 • Până la 9 ani - 400 ml;
 • 10 si mai mari - 0,5 litri.

După 16 de ani, este posibil să se utilizeze un litru. Înainte de procedura, sub scutecul copilului au nevoie de podstelit. temperatura soluției trebuie să corespundă unui copil de temperatură. O apăsare pară ușor și lin preparate injectabile.

În cazul în care acest copil, înainte de introducerea clismei este necesar pentru a ridica picioarele astfel încât să poată fi împrăștiate conținutul. După o clismă, un copil trebuie să stea liniștit pentru o jumătate de oră și apoi du-te la olita sau toaleta.

O clisma pentru constipație

Dacă aveți această problemă delicată, după cum constipație, ar trebui să nu fie difuzate imediat și de a face o clismă. Există multe medicamente cu efect laxativ. Dar dacă ei nu au ajutat, este în valoare de înainte de procedura să se consulte cu un specialist, nu uita că are un număr de contraindicații, care nici măcar nu se poate suspecta.

Cum sa faci o clismă de curățare acasă, și de ce este nevoie

Pentru a rezolva această problemă delicată pune:

 • ulei;
 • Efemeritate hipertensivi;
 • Purificare a apei.

Dacă aceasta este prima opțiune, utilizarea de floarea-soarelui, ulei de măsline sau ulei mineral. care pot fi cumpărate de la farmacie. Oricare dintre ele ar trebui să fie adus la o temperatură de 38 de grade. Injectat, de obicei la culcare.

Dacă această a doua variantă de realizare - 10% soluție de clorură de sodiu, sau 20% oxid de magneziu.

Ultima - este o măsură extremă, cu condiția ca primele două nu a ajutat. Pentru rezultate optime, se adaugă puțină apă în săpun copiilor.

Clisma pentru a pierde în greutate

Sfecla. Inainte de a merge la culcare trebuie să ia o mijlocii sfecla, se spală, coji de fructe și grătar. Variația de masă rezultând într-un borcan de trei litri umplut cu apă de la robinet nu este la jumătatea drumului. Mai mult, nu a pus mai multe catei de usturoi, frecate pe o răzătoare fină și o oră. L. acid citric. Apoi se acoperă cu recipient de tifon și se lasă peste noapte. Înainte de a aplica, este necesar pentru a filtra lichidul.

Cafea. Rețeta de preparare este simplu: în primul rând, pune la cale cafea - 2 linguri. l. cafea măcinată insolubilă și 200 ml de apă clocotită. Mai mult, se filtrează și se diluează cu 1 litru de apă din fierbător.

Glicerol. Este necesar să se ia 1,5 litri de apă din fierbător, se adaugă câteva linguri de glicerină și aceeași cantitate de sare de mare. Rezultatul va fi vizibil imediat.

Înainte de aplicarea prescripției medicale este necesar să se consulte cu un specialist.

Clisma înainte de livrare

Clismă, care a fost făcută înainte de sosirea la spital, va permite în continuare mama noi să nu vă faceți griji cu privire la curățarea intestinului involuntar în timpul încercări. Această procedură îmbunătățește contracții, care, la rândul său, accelerează procesul de livrare. În plus, a doua zi după ce copilul se naște nu este nevoie de o miscare intestinului.

Cum sa faci o clismă de curățare acasă, și de ce este nevoie

Dar pentru acest proces la femeie acasă nevoie de ajutorul prietenilor și rudelor ei. Cum am făcut-o? În capacitatea de umplere de cauciuc până la 2 litri de apă, nu de la robinet. temperatura conținutului nu trebuie să depășească 37 de grade. Vârful trebuie unsă. Odată ce soluția este completă, o femeie în travaliu este eliberat din ea în toaletă. Se repetă procedura poate fi nu mai devreme de 30 de minute, dacă este necesar. Când încercări zadarnice clisma nu!

Efectul pozitiv dacă este făcut totul corect, vei primi după prima sesiune. Dacă nu crezi în propriile abilități, este mai bine să caute ajutor de la rudele lor, sau aproape de centrul medical. Multe proceduri de experți sunt efectuate la domiciliu, lăsând omul. Nimic în neregulă cu clisma nu este, și nu trebuie să se teamă de ea. De-a lungul timpului, veți învăța cum să facă acest lucru și problema va dispărea.

Nu uita de faptul că astfel de proceduri nu ar trebui să se facă prea des. Dacă problema nu se rezolvă după mai multe tratamente, este necesar să se vadă un specialist.

Cum sa faci o clismă de curățare acasă, și de ce este nevoie

Cum sa faci o clismă de curățare acasă, și de ce este nevoie

Cum sa faci o clismă de curățare acasă, și de ce este nevoie

Cum sa faci o clismă de curățare acasă, și de ce este nevoie

Locuinta este foarte incomod pentru a efectua această procedură. Dar. dacă este necesar, astfel încât va trebui să ceară ajutor unei persoane dragi. Am făcut o clismă de curățare înainte de examinare cu raze X.

Ia apă călduță - 2L. Și se toarnă peste 500 ml de chetire ori. Deci, face spălarea 4. La fiecare golire nu se grăbească și să aștepte până când totul iese. Sfat, desigur, la ulei sau grăsimi, fără săpun în spitale (coroda). Prima porțiune merge foarte repede, în următorii este deja mai bine tolerat. Este mai bine să utilizați o sticla de cauciuc pentru apă fierbinte cu un furtun, vârful șlefuire, astfel încât să nu zgâriat. Apoi, toate spălate, fierte într-un bazin separat și bine uscat. Pentru mine a fost mai confortabil opțiune decât să se întindă stomac 2 litri dintr-o dată, în cazul în care este posibil ca nu toate apa de la colț va.

Citiți altele similare și să fie sănătos