Cum sa faci o camera obscură cu mâinile doua viață detaliate hacking

camera obscură, camera obscură - cunoscut pentru câteva sute de ani omenirea prototip al camerei. În acest articol, nu suntem doar o privire mai atentă la istoria sa și un principiu de acțiune, dar, de asemenea, uita-te la modul de a face o camera obscură cu mâinile lor din materiale de fier vechi în mai multe moduri.Ce este o cameră obscură

Camera obscura (camera latină -. "Camera", obscura - "întunecat, întunecat") - un dispozitiv optic simplu, un aparat de fotografiat prototip. Acesta poate fi o cutie sau piept, la un perete din care se taie gaura glazok- mici, și în schimb un alt ecran tensionat de material translucid, și o cameră întunecată, cu același ochi mici și ecran.

Cum sa faci o camera obscură cu mâinile doua viață detaliate hacking

Un alt nume pentru acest dispozitiv - camera obscură (în engleză camera obscură -. „Camera are o gaură“).

Principiul de funcționare al camera obscura

Înainte de a face o camera obscură cu mâinile sale, este necesar să înțelegem cum funcționează. Munca ei se bazează pe școală bine-cunoscut cu legea de propagare rectilinie a razelor de lumină. Prin gaura de ochi aparat de fotografiat trece printr-o multitudine de fascicule de lumină înguste. Fiecare dintre ele lasă pe loc opus luminii ecran de perete egal în dimensiune vizeta. Astfel de pete de la mai multe grinzi se suprapun pe suprafața ecranului camera obscură, creând astfel pe ea un obiect de reflecție copie optic sau pan situat în fața acestui tip de aparat.

Cum sa faci o camera obscură cu mâinile doua viață detaliate hacking

Ochiul uman și camera obscură

camera obscură, de altfel, cum ar fi principiul acțiunii sale a ochiului uman - imaginea de pe ecranul său devine, de asemenea, prin gaura mică, și cu susul în jos. Acest lucru se întâmplă din faptul că lumina ajunge în ochi, iar în aparat la un unghi - raze reflectate din partea de sus a elementelor de indicare în jos și razele obiectele care reflectă aproape de sol, îndreptate în sus. ele trec în interiorul camerei, astfel încât imaginea de pe ecranul aparatului foto se cu susul în jos. În imaginea noastră corpul în poziția corectă returnează creier, iar in camera - oglinda.Istoria camera obscură

Cum sa faci o camera obscură cu mâinile, gândire, și strămoșii noștri - prima dată când acest fenomen este observat de Aristotel în secolul IV. BC

Legendarul Leonardo da Vinci a descris pentru prima algoritmul și mecanismul activității sale. Invenția sa folosit în Evul Mediu, artiști - camera obscură le-a ajutat să facă poze-copii ale anumitor obiecte.

Pentru a afla cum să facă propriile lor mâini camera obscura într-o versiune mai „avansate“, oamenii de stiinta crezut mai târziu. În 1568 principiul camera obscură a fost îmbunătățit - inventator venețian De Barbaro înlocuiește cu ecran de lentile convexe plano. Această inovație îmbunătățit în mod semnificativ claritatea și saturația imaginii. Aparatul a fost numit pinhole aparat de fotografiat aparat de fotografiat. Ea a devenit o piatră de hotar pentru camera modernă.

Cum sa faci o camera obscură din cutie cu mâinile lor

Pentru fabricarea de propria sa camera obscură va fi nevoie de:

 • cutie de carton de sub ceai sau suc;
 • hârtie translucidă subțire - velină perfectă sau pergament;
 • foarfece;
 • clei;
 • Scotch.

Deci, cum să faci o camera obscură din cutie, cu mâinile lor din ceai, suc și așa mai departe Etc..:

 1. Se taie la o fereastră mică a pereților carcasei.
 2. Prin utilizarea de adeziv sau bandă adezivă, acoperă piesa de deschidere a unui hârtie adecvat, transformându-l într-un viitor cameră de ecran.
 3. In mijlocul peretelui opus face un diametru al găurii de cel mult 1 mm. Profitați de acest ac, pini, Pushpin.

Cum sa faci o camera obscură cu mâinile doua viață detaliate hacking

Asta e tot instrucțiunea vă spune cum să faci o camera obscură din cutie cu mâinile lor. Utilizați invenția într-o cameră întunecată - îndreptați-o sursă de lumină strălucitoare și contrastante - cum ar fi o lumânare aprinsă. Imaginea sa inversat trebuie să se reflecte în ecranul de hârtie.

Cum sa faci o camera obscură cu mâinile sale: un aparat de fotografiat

În această viață hacking vom discuta despre crearea unui aparat de fotografiat pinhole mai complex, dar, de asemenea, mai interesant, cu care puteți obține imagini reale. Pentru a începe, aduna materialele necesare:

 • borcan de aluminiu;
 • o bucată de plastic;
 • cutie de chibrituri;
 • 2 „butoi“ pentru film;
 • 35 mm de film în sine;
 • vopsea neagră, o perie;
 • cuțit de papetărie;
 • banda electrice;
 • un ac;
 • foarfece;
 • line;
 • creion.

Cum sa faci o camera obscură cu mâinile doua viață detaliate hacking

Așa că am demontat două moduri, vă spune cum să faci o camera obscură cu mâinile. Acesta din urmă este mai bine pentru fotografierea folosind un trepied și obturatorul deschis pentru o perioadă de timp - în vreme însorită timp de 6 secunde, în tulbure - 7-8 secunde.

Cum sa faci o camera obscură cu mâinile doua viață detaliate hacking