Cum să desfunde canalul colector cu mâinile, să stabilească canalizare rural

Probabil că toată lumea cel puțin o dată în viața sa confruntat cu problema de colmatare de scurgere, în timp ce puțini știu ce ar trebui să fie luate măsuri preventive cu o anumită frecvență, și modul în care pentru a curăța canalele de scurgere în casă. Nu numai că, unii nu consideră că este necesar să se facă conducte de curățare, atunci când văd că apa merge rău într-un tub.Mai devreme sau mai târziu, se formează în dopul de țeavă se poate închide complet fluxul de apă, ca urmare a sistemului de canalizare și mai înfundat.

Pe baza statisticilor, este de remarcat faptul că, în unele cazuri, este supusă agățare de teren între bucătărie și baie. Potrivit experților, este un grup puternic de depozite grase complexe apar în acest domeniu. De asemenea, nu se poate uita de rugina, nisip și pământ, care poate fi, de asemenea, în conducta. Toți acești contaminanți sunt depozitate intens pe suprafețele interioare ale țevilor. De asemenea, pot apărea probleme similare în zona dintre toaletă și comună coloană.

Din aceste motive, este important să se știe cât mai mult posibil la domiciliu curăța în mod eficient canalele de scurgere cu mâinile lor. De fapt, există mai multe moduri de a rezolva problema de colmatare a conductelor, dar nu toate dintre ele sunt cu adevărat eficiente.

Cauzele înfundarea conductelor de canalizare

Cea mai frecventă cauză a blocajelor de canalizare considerate lipsa de concentrare umană sau din neglijență. De aceea, conductele de scurgere pătrunde elemente nedorite, în special în ceea ce privește păr, unele deșeuri menajere, grăsimi, etc. În astfel de situații, este pur și simplu imposibil de a evita probabilitatea de apariție a congestiei, care va bloca mai devreme sau mai târziu, mișcarea pentru circulația apei, astfel încât problema modului de a curăța canalele de scurgere într-o casă privată este foarte importantă.

Înțelege că sistemele de canalizare înfundate poate fi pentru unele semne evidente, cum ar fi:

 • în chiuvetă sau o baie de apă încet în jos sau chiar și în picioare încă;
 • un nivel de scurgere a apei se poate ridica deasupra nivelului normal;
 • chiuveta poate simți miros neplăcut putredă.

Luând în considerare toți acești factori, trebuie remarcat faptul că problema nu va fi rezolvată de la sine. Astfel, singura soluție corectă ar fi pentru a elimina blocajul.

Cum de a elimina înfundarea de canalizare?

Înainte de a începe să funcționeze, trebuie să se determine metoda care va fi curățată de canalizare. De fapt, există mai multe modalități eficiente:

 • pentru a rezolva problema rapid, puteți utiliza serviciile unui instalator cu experiență, în timp ce acesta va trebui să plătească;
 • în scopul de a salva bugetul, lucru pe curatare canalizare se poate face cu propriile sale mâini, folosind metode tradiționale.

Cel mai simplu mod este de curățare a tuburilor în apă clocotită. Pentru a face acest lucru va necesita o mulțime de apă clocotită, să zicem, aproximativ șase litri. Cu o astfel de soluție problema poate fi rezolvată în câteva minute. În cazul în care înfundarea conductelor s-au dovedit a fi mai grave, este necesar să se aleagă o altă opțiune.

Important! Dacă există acid citric, atunci este recomandat să se umple de scurgere, apoi se toarnă este necesară apă clocotită. De obicei, un astfel capabil de grăsime corodează ingredient care este, în unele moduri tubul scut.

Dacă nu există nici acid citric, este destul de potrivit bicarbonat de sodiu. Pentru o curățare eficientă va trebui să utilizeze un singur pachet. În acest caz, în loc de apă clocotită, va trebui să se toarnă o sticlă de oțet. reacția violentă a acestor componente ar trebui să contribuie nailing tub format.

Poate mijloacele cele mai dovedite și de încredere ale unui piston. Pentru al utiliza, trebuie să stabilească mai întâi exact în cazul în care, în plută a apărut, și anume, în baie sau în chiuvetă. Capacitatea este umplut cu apă, și apoi să înceapă să lucreze cu sârguință manipuleze aparatul. Această procedură trebuie repetată până când, până când apa începe să plece cât mai repede ca înainte.

Alte metode de purificare a apelor reziduale

De asemenea, metodele tradiționale de conducte de curățare și de canalizare, există și alte metode la fel de eficiente, folosind dispozitive speciale sau substanțe: • Chimică curățarea conductelor se realizează cu ajutorul mijloacelor pe baza de acizi și baze. Cel mai adesea, asistenți sunt multe gospodine Mr Muscle Tiret, Mole, Domestos și alte mijloace. Înainte de a utiliza oricare dintre aceste produse, trebuie să citiți instrucțiunile de utilizare. Puțini oameni observa că acestea sunt destinate în principal pentru prevenirea, așa că, dacă ați găsit doar o retragere lentă a apei, utilizarea acestor soluții chimice;
 • Dacă înfundarea gravă, este recomandabil să se utilizeze o metodă mecanică de conducte de curățare. Pentru astfel de scopuri de șarpe instalator util, care este un șir de oțel șase sau zece metri. La sfârșitul unui astfel de dispozitiv are un mâner special pentru rotație.

Dacă aveți nevoie pentru a cumpăra un instalator de șarpe, este important să se acorde o atenție la fel. Acesta poate fi o baie separată și toaletă. Potrivit experților este cel mai bine este de a cumpăra un pansament cablu, deoarece acesta are un mâner special pentru munca usoara.

Cum este de curățare a apelor uzate printr-un cablu?

Mulți oameni se întreabă cum de a sparge prin canalele de scurgere in casa cu ajutorul unui cablu pentru a preveni deteriorarea conductei. Acest proces este considerat a fi dificil, dar foarte eficient. Dacă practici, utilizarea unei frânghii nu va gras dificil, principalul lucru pentru a lua în considerare caracteristicile acestui proces:

 • Înainte de a începe lucrul, este necesar să dezbine conducta de canalizare direct la locul unde există un blocaj de trafic. În orificiu pentru a introduce cablul și răsucirea ușor avans dispozitiv în țeavă;
 • în cazul în care rotația mânerului este dificilă, atunci acesta indică faptul că cablul a ajuns la site-ul blocaj. Nici o modalitate de a opri, acum standuri pentru a schimba raza de rotație, împingând șirul ferm înainte și înapoi;
 • când a simțit ușurat și nu trebuie să se oprească imediat. Acum trebuie să efectueze din nou în mișcările de rotație. Astfel, șirul va fi înfășurat în păr, impuritățile grosiere și putregai;
 • după curățare este necesară pentru a transforma apa de pe și sub presiunea conductei de spălare, și anume curăța resturile de contaminare, nu se oprește mișcarea de rotație a șirului.

De fapt, nu există nici dificultăți speciale, în cazul în care casa are un arsenal de instrumente utile. Dacă este posibil, puteți folosi nu numai coarda de obicei, dar, de asemenea, alte mașini de curățare profesionale, care sunt adesea folosite pentru a curăța sistemul de canalizare pentru uz industrial. Dar acest lucru este valabil numai pentru cele mai grave probleme asociate cu conducte înfundate.

Utilizarea curățitor de înaltă presiune

După ce a încercat o grămadă de metode diferite, mulți se întreabă cum de a curăța conducta de canalizare prin altă metodă? Experții Gust recomanda metodă de curățare, folosind un aparat de înaltă presiune, care este eficiența simplă și de înaltă. Pentru munca necesară pentru a obține un aparat de înaltă presiune și un furtun pentru sistemul de curățare de înaltă calitate. dimensiunea furtunului va depinde de mărimea sistemului de canalizare. Cel mai adesea entitatea produs este un contor de 15-40. Dacă este necesar, puteți cumpăra un furtun mai mare, dar ele sunt în mare parte disponibile numai în arsenalul de utilități.

Un produs de curățare are forma unui tub de plastic care este peste filament din împletitură durabil și acoperite cu material PVC. Normal diametrul furtunului este de aproximativ zece milimetri.

La ambele capete sunt firele:

 • duze pentru spălare;
 • un montaj pentru conectarea unui curățitor de înaltă presiune.

Pentru a construi o duză de 15 mm se folosește o astfel de metodă care un jet este îndreptată înainte, celelalte trei - 30 grade. Astfel, datorită direcția celor patru jeturi puternice de efectuat o igienizare eficientă stantare.

De asemenea, este important să spunem că această metodă de curățare nu poate deteriora echipamentul. Acest lucru sugerează chiar utilizarea furtunului, mai degrabă decât un cablu de metal cu capete ascuțite. După cum arată practica, șarpe instalator poate deteriora corpuri sanitare, astfel încât trebuie să efectueze reparații suplimentare, care poartă anumite costuri.

Curățarea de canalizare apa de fierbere - în mod eficient sau nu?

Există o altă metodă de curățare conducte de canalizare. În acest caz, vorbim despre apă clocotită. Înainte de a începe procesul, trebuie să verificați toate prune existente. Astfel de activități sunt efectuate pentru a evalua gradul de colmatare. În cazul în care nu funcționează din chiuvetă în bucătărie, trebuie să ștergeți numai conducta de evacuare din chiuvetă, în același timp, folosiți restul conductei nu este necesară.

Astfel, este necesar să se pregătească o apă rece sau la cald cu soluție de sodă, se toarna in gaura de scurgere. De fapt, aceasta este o modalitate bună și destul de eficiente pentru a combate depozitele de grăsime, care a devenit baza blocajelor de trafic.

Poate că aceste măsuri nu vor ajuta la rezolvarea problemei, dar încercați să-l merită.

Curățarea apelor uzate cu un aspirator

Puteți încerca să curățați aspiratorul conductelor de canalizare convențional, care are capacitatea de a folosi suflare inversă. Pentru a realiza o astfel de acțiune, este necesar să se demonteze pistonul de cauciuc și face o gaură mare, iar în locul în care se introduce lemnul în suport.

 • In gaura pregătită se introduce în furtunul de la aspiratorul, se recomandă să se utilizeze o clemă metalică pentru o conexiune mai bună.
 • Apoi, trebuie să demontați sacul de praf.
 • După fixarea paharul din aspirator este comutată plunger.

Există mai multe modalități de a curăța de canalizare, și fiecare dintre ele are propriile sale caracteristici, avantaje și dezavantaje. Pentru a alege metoda cea mai potrivită, se recomandă să se stabilească în prealabil gradul de colmatare a conductelor.

În cazul în care efectuează periodic măsuri preventive, este posibil să se evite complet cu ajutorul unui piston simplu sau prin mijloace chimice pentru curățarea interioară a țevilor.