Cum să crească un cristal de sulfat de cupru în casă, experiența de a crește un cristal de

Cum să crească un cristal de sulfat de cupru în casă, experiența de a crește un cristal de
La domiciliu se pot dezvolta cristale de diferite forme, dimensiuni și chiar culori. Atunci când cristalizarea materialului pe care îl utilizați sare sau zahăr, pentru a obține culoarea cristalului va trebui să utilizați coloranți. Dar, în creștere un cristal de sulfat de cupru în casă vă permite să obțineți de cristal dreapta frumos culoarea albastru.Esența de cristalizare a sulfatului de cupru nu este diferită de cristalizare a zahărului sau de sare. sulfat de cupru este utilizat pe scară largă în agricultură, este folosit ca îngrășământ și vândute în magazine de produse pentru grădină.

Pentru a creste un cristal de sulfat de cupru la domiciliu, veți avea nevoie de:

 • sulfat de cupru;
 • Apa. Este mai bine să folosiți apă distilată (puteți cumpăra în magazin autogoods) sau de a folosi apa fiarta simplu.
 • borcan de sticlă sau o bancă;
 • Subiect.
 • Sau creion obișnuit Coli;
 • lac de unghii incolor.
 • mănuși de cauciuc.

Instrucțiuni despre cum să crească un cristal de sulfat de cupru în casă

Atenție! Atunci când se lucrează cu sulfat de cupru cel mai bine este să poarte mănuși!

 1. La etapa inițială de preparare a unei soluții suprasaturată. Se toarnă într-un borcan de sticlă sau de aproximativ 300 ml de apă. Începeți să adăugați bluestone. Se toarnă o lingura, se amestecă. Sulfat se dizolvă foarte repede. Adăugarea chiar și o lingură, se amestecă din nou. Facem acest lucru până atunci, până când sarea începe să se așeze pe partea de jos. Soluția a transformat suprasaturată. Pune borcanul într-o tigaie de apă și a pus oala pe foc. Este necesară pentru a realiza dizolvarea completă a sulfatului în apă.
 2. În timp ce răcirea soluției, se prepară „semințe“. Semințele pot fi sulfatul de cupru de cristal mare sau granulă sau buton. Ancorarea grund pe un șir de caractere.
 3. Semințele pe un șir de caractere pot fi plasate în interiorul cutii cu o soluție. Atunci când acest grund nu trebuie să atingă pereții vasului sau în partea de jos a acestuia. Prin urmare, cravată un șir de caractere la un stick sau creion în mijloc. Pune creionul peste gâtul borcan.
 4. Structura de subiect singur și așteptați până când încep să se formeze cristale. cristalele de sulfat de cupru cresc mai repede decât sare sau zahăr. Când cristalul a ajuns la dimensiunea dorită, se extrage din soluție, se taie firul.
 5. Pentru a face cristalul aspect mai atractiv, se acoperă cu lac de unghii incolor.


Ceea ce trebuie să vă amintiți:

Soluția saturată, cu atât mai repede cristalizarea merge. După o zi sau două pot îndepărta cu grijă cristalul din soluție, iar soluția a fost înlocuită cu un nou, mai intens.

Păstrați cristalul departe de copii mici. După toate cristalele de sulfat de cupru atât de frumos încât copiii vor dori să testeze gustul lor.

Și cu mâinile lor pot crește cristale de zahăr, sulfat de cupru și sare colorate

Cum să crească un cristal de sulfat de cupru în casă, experiența de a crește un cristal de

Cum să crească un cristal de sulfat de cupru în casă, experiența de a crește un cristal de