Cum să crească un ananas din partea de sus în casa foto și video

Un pic despre ananas

Ananas - o plantă erbacee tropicale, fructele din care sunt renumite pentru bogăția, gustul unic dulce-acrisor si aroma. Ananas crește mai ales la tropice, liderii sunt Statele Unite pentru producția sa, țările din America Latină, Thailanda și Filipine.Contrar credintei populare de multe ori, ananasul nu cresc pe palme. Acest fruct în creștere direct pe sol inflorescențelor pe un strat gros cu creștere erbacee lăstari. Astăzi, este popular peste tot în lume, ci la navigarea Columbus în Lumea Veche despre nu l-au auzit de. După degustare un fruct bizar, europenii destul de curând a început să încerce să-l crească acasă în condiții de seră. Am ajuns la această tradiție, și pentru noi, pentru ca noi nu suntem primii, care încearcă să crească un ananas într-un vas: ea angajat grădinari de peste o jumătate de secol. Pasiunea pentru cultivarea de ananas în România a venit un pic mai târziu. Dar deja în secolul al XIX-lea, prezența unui nobil sere ananas conac considerat un semn deosebit prestigiu.

Interesant este cuvântul „ananas“ în dialectul indian înseamnă „miros mirosul.“

Pregătiți-vă pentru aterizare

materiale necesare

 • ananas;
 • oală mică de flori (0,5 L);
 • amestec de sol;
 • material de acoperire.

Alegerea oală, ia în considerare faptul că diametrul său este felie de ananas nu mai mică la moț (15 cm). Trebuie să aveți de evacuare a apei efluentului.

Calitatea amestecului de sol depinde în mare măsură dacă plantele să prindă rădăcini. Pentru plantele amestec adecvat de râu nisip și turbă în raportul de 1: 1. Ideal - se amestecă pentru cultivarea culturilor tropicale (bromeliads), care pot fi achiziționate în magazine specializate vara / flori.

Pentru a crea un climat cald, blând pentru primele două luni, furnizează planta o seră capac improvizat din polietilenă, sticlă sau o sticlă de plastic tăiate.

alegerea de fructe

Una dintre cele mai importante condiții pentru succesul companiei - este alegerea ananas corecte. Corect, apoi destul de coapte, dar nu prea coapte și proaspete. Maturitatea fructului și prospețimea poate fi judecat după culoarea galben-aurie a cojii. Asigurați-vă că de fructe a fost elastic, dar nu tare, moale, dar nu și fără vlagă. prominaetsya de fructe coapte ușor atunci când este apăsat. Nu mai puțin importantă este starea și aspectul frunzelor. Nu ar trebui să fie uscat sau degerate, prezența unor pete gri sunt de asemenea inacceptabile. Cel mai bun sezon pentru cultivarea de cumpărare ananas - la sfârșitul verii sau toamna devreme. Este confectionat din creasta verde, încununând ananas, creștem noi fructe, astfel încât frunzele să fie imaculată: solid și de culoare verde saturate.

Pas cu cultivarea pas instrucțiunile de ananas în condiții casnice

Etapa preliminară de plantare - este de a pregăti vârfurile de ananas. Acest lucru se face prin una dintre următoarele moduri.

 1. Scoateți partea superioară a ananas mișcare de răsucire elegant. Frunzele de fascicul trebuie să se separe de fetus împreună cu tija interioară.
  Cum să crească un ananas din partea de sus în casa foto și video
  Separarea superioară prin desurubarea
 2. Tăiați partea de sus a unui ananas cu frunze, care pleacă de la creasta de 3 cm. Apoi, benzi cu grijă carnea în jurul interiorul tijei, având grijă să nu-l deteriora. Este de aici se va dezvolta sistemul de rădăcină al plantei viitoare. Frunzele inferioare sunt separate cu grijă pentru a evita deteriorarea mugurii bazali. Ar trebui să obțineți trunchi gol de aproximativ 3 cm lungime, încununat cu coroana de frunze.
  Cum să crească un ananas din partea de sus în casa foto și video
  trunchierea top

sapling preparat se recomandă tratarea cu o soluție slabă de permanganat de potasiu, pentru a evita putrezire. Pentru același scop utilizarea poate fi cenușă sau pulbere de cărbune activ.

Acest lucru este interesant: fibre de frunze de ananas sunt atât de puternice încât acestea sunt folosite ca o cultură de filare. Din frunzele plantelor sunt o țesătură ușoară, translucid, dar durabil, care se numește „pin“.Mai multe surse recomandat timp de 2-3 săptămâni să se usuce planta în poziție verticală. În acest scop, este suspendat pe o coroană șir în jos. Se înțelege că, instalații de uscare după prelungită este supraviețuiește mai bine.

Cum să crească un ananas din partea de sus în casa foto și video
Uscarea ananas sus durează de la câteva zile la câteva săptămâni

Cu toate acestea, alți meseriași sfătuiți pus imediat tulpini de ananas în apă pentru pre-germinare. Nu folosiți ustensile din plastic pentru acest scop. Pune smoc preparat într-un pahar cu apă la temperatura camerei, astfel încât apa acoperă tulpina nud. Răsaduri păstra într-un bine luminat, cald, protejat de proiecte și temperaturi extreme loc. Schimbati apa la fiecare 2-3 zile.

Cum să crească un ananas din partea de sus în casa foto și video
Etapele de germinare și aterizare ananas

După aproximativ trei săptămâni creasta va dobândi anumite rădăcini și va fi gata pentru transplantare în sol. In acest timp plantele coroana imbogatit cu frunze noi.

Procedura de plantare

 1. Pe fundul vasului pune stratul de drenaj din argilă sau pietriș expandat. Apoi umple oala cu sol. Pentru a proteja plantele de paraziți și bacterii, se recomandă dezinfectarea solului pentru câteva zile înainte de plantare. Pentru aceasta deversare soluția de permanganat de potasiu, sau chiar apă clocotită.
  Cum să crească un ananas din partea de sus în casa foto și video
  Se toarnă într-un strat de oală și drenarea solului
 2. Faceți o adâncitură în centrul vasului și hibrizi la rădăcinile plantelor în jos. Acum, se toarnă sistemul de rădăcină la nivelul frunzelor sol se amestecă. Încercați să comprima sol în jurul degetelor pentru a planta ferm înrădăcinate.
  Cum să crească un ananas din partea de sus în casa foto și video
  Puneți vârful solului pregătit
 3. Ușor apa planta plantat, pus într-un loc cald bine luminat. Pentru a crea un climat favorabil (mai ales în sezonul rece) poate fi acoperit de o capota din pachet răsad transparent, sticlă sau sticle PET. Nu uitați să-l curățați în soare în timpul zilei, astfel încât planta să nu sufocat.
  Cum să crească un ananas din partea de sus în casa foto și video
  Se acoperă capacul de ananas

Faptul că planta este blocat, vă va spune apariția de noi frunze.

Cultivare și îngrijire

Ananasul nu este capricios și nepretențioasă. Ea nu are nevoie de ingrijire speciala, udare frecvente și îngrășăminte permanente. Cu toate acestea, există o serie de condiții care nu pot fi neglijate.

temperatură

Temperatura optimă pentru cultivarea de ananas - 22-25 ° C. Ananas iubește căldură și lumină. În timpul iernii, se menține temperatura necesară folosind încălzitoare sau lămpi. În cazul în care planta trăiește pe pervazul ferestrei, cu atenție și-l expune de la proiecte și degerături.

umiditatea solului

Amintiți-vă, în mod natural ananas obișnuiți cu un climat tropical, ceea ce înseamnă că este capabil să reziste la căldură. El trebuie să meargă fără apă timp de mai multe luni. Prin urmare, principala greseala pe care o puteți face - este de a exagera cu udare abundenta. Cel mai bun sfat: ceas planta, se simt. Este suficient să se toarnă ananas de câteva ori pe săptămână, iar în timpul iernii, și chiar mai rar. În cazul în care planta va avea nevoie de mai mult de umiditate, se va spune, frunzele se ofilesc. Apoi, este nevoie de mai frecvent și din abundență de udare. Dar excesul de apă poate duce la degradare și moarte.

Important! Amintiți-vă de regula simpla: udare pot în valoare de numai atunci când terenul este complet uscat.

Ananasul nu are nevoie de îngrășământ suplimentar. Cu toate acestea, dacă doriți să se hrănească animalele de companie cu siguranta, puteți face acest lucru prin utilizarea de îngrășăminte organice sau flori complexe. Astfel se evita utilizarea de substanțe alcaline nocive pentru ananas.

Ananas crescut în timp util este transplantat într-un nou volum, mai mare din oală. Acest lucru ar trebui să se facă cel puțin o dată pe an. Încercați să crească treptat cantitatea de oală, nu repot planta într-un container mare, de asemenea.

Cum să crească un ananas din partea de sus în casa foto și video
acasă-cultivate ananas

Ananas floare în al treilea an de viață. În acest caz, coroana este în creștere, și există muguri rădăcină. Coroana supradezvoltat da o densitate mare o tulpină bună. La sfârșitul înfloririi este necesară pentru a scăpa de frunze vechi și uscate. Acum ai toate șansele să crească un ananas reală și să se bucure de roadele muncii lor. După îndepărtarea planta de fructe moare încet. Dar chiar și în perioada de înflorire pot fi separate de rădăcinile sale de rinichi și transplantate în sol. Dintre acestea, planta se va dezvolta mult mai rapid decât din partea de sus tăiat.

Cultivarea Ananas în sere pentru mai mult de o jumătate de secol. Și astăzi aveți o șansă de a deveni un grădinar exotice, fără a lăsa acasă. Și pentru a începe un nou hobby, plante mai bine de ananas pe care pur și simplu nu găsesc. ananas nepretențioasă gata să crească chiar și în Siberia, în cazul în care acesta va fi prevăzut cu grija necesară. Și decora masa cu fructe tropicale din propriile lor mâini - o adevărată plăcere.